Цена на петрола и горивата в РБ
Модератор: Общи модератори
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Демирев, брато, едва ли тука некой мрънка. Просто се отбелязват фактите. Не че съм открил колелото, ама когато я пуснах тая тема, целта беше да се следи тенденцията на световния пазар и в нашата мила таковина.
п.п. Ти да не си в петролния бизнес и за това да искаш по- високи цени, а?

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Преди време когато цената на 95 падна под ~1.7 лева единствения ми коментар беше... да се радваме,защото скоро пак ще е над 2 лева... е случи се само след няколко месеца... трябват ЯКО протести и блокиране на пътища и на каквото се сетим... :/
п.с. малко не е по темата но бензинът в Гърция последните 1-2 месеца също се качи доста усезаемо
п.с. малко не е по темата но бензинът в Гърция последните 1-2 месеца също се качи доста усезаемо
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
ktv написа:Демирев, брато,
Къде видя да съм искал високи цени?

Нямаме добив на петрол, съвсем нормално в това отношение да са зависими рафинериите отвън. Нито сме голяма 40 милионна страна тоест 40 милиона потребители та да може преработвателят ни на петрол да си позволи ниски крайни цени и предвид факта че всеки литър се облага общо със 65 % данъци е как да е евтин бензина и дизела у нас?
Проблема не е в цените на горивата. В България са приблизително същите + - 5% като в останалите 26 страни от ЕС. Проблемът е в ниските заплати особено по морето са унизителни - по 250 евро на месец за хора със поне средно образование знаещи поне англ. език и някой друг.
Демирев написа: Проблемът е в ниските заплати особено по морето са унизителни - по 250 евро на месец за хора със поне средно образование знаещи поне англ. език и някой друг.
Моооля? Викаш, в Мездра, Враца и Видин са по-високи? Бе забелязах, че имаш нещо сбъркано в мненията, но сега надскочи себе си.

- Демирев
- ентусиаст
-
ferdy написа:Демирев написа: Проблемът е в ниските заплати особено по морето са унизителни - по 250 евро на месец за хора със поне средно образование знаещи поне англ. език и някой друг.
Моооля? Викаш, в Мездра, Враца и Видин са по-високи? Бе забелязах, че имаш нещо сбъркано в мненията, но сега надскочи себе си.
Не ми вади отбрана част! Говоря за големи градове с работещо население, а не полянки с по 10000 пенсионери.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Демирев написа:ferdy написа:Демирев написа: Проблемът е в ниските заплати особено по морето са унизителни - по 250 евро на месец за хора със поне средно образование знаещи поне англ. език и някой друг.
Не ми вади отбрана част! Говоря за големи градове с работещо население, а не полянки с по 10000 пенсионери.
Май грам немаш представа за кво ти говорат, ай примерно Пловдив , Плевен...София!
п.п. И верно яко се дръгнеш с всеки!
Само ще ти кажа ,че в тая малка полянка мездра има 3 завода работещи и много силни предприятия така ,че полека с изказванията ако обичаш.А сега за горивата до 2011 година ще се вдига още ,защото наще гонят евро стандарта ,а че хората взимат същите заплати от преди 5 години никой не го ебава.Демирев написа:ferdy написа:Демирев написа: Проблемът е в ниските заплати особено по морето са унизителни - по 250 евро на месец за хора със поне средно образование знаещи поне англ. език и някой друг.

- Демирев
- ентусиаст
-
KUM4o написа:А сега за горивата до 2011 година ще се вдига още ,защото наще гонят евро стандарта
2011 г. какво ще стане? Викаш наще пустиняци вдигат - ей мамама им...ейй тъпа държава.

- Демирев
- ентусиаст
-
KUM4o написа:До тогава ще вдигат акциза ,защото няма как да вдигнат акциза на веднъж.Поне така знам аз.Демирев написа:KUM4o написа:А сега за горивата до 2011 година ще се вдига още ,защото наще гонят евро стандарта
2011 г. какво ще стане? Викаш наще пустиняци вдигат - ей мамама им...ейй тъпа държава.
Радвам се че поне някой ми чете всички постове.
Демирев написа:ferdy написа:Демирев написа: Проблемът е в ниските заплати особено по морето са унизителни - по 250 евро на месец за хора със поне средно образование знаещи поне англ. език и някой друг.
Имам доста приятели във Варна и на голяма част от тях заплатите са им четири цифри, двама от тях са частници, останалите работят за фирми. Може във Варна тези пари да не са достатъчни, но такава заплата в Русе, Плевен, да не говорим за Видин, е почти недостижима.
А да не споменаваме за курортите и за това по колко пари оставяме за квартири, хотели, ядене и пиене... някакси не е редно да се жалваш, че по морето са ниски заплатите.
- Демирев
- ентусиаст
-
ferdy написа:А да не споменаваме за курортите и за това по колко пари оставяме за квартири, хотели, ядене и пиене... някакси не е редно да се жалваш, че по морето са ниски заплатите.
Именно в хотелиерството по черноморието са най-ниските заплати въобще където и да било в тая държава.
316 лева е средната месечна заплата. Това кой колко пари оставя няма никакво значение. Администратор висшист с два езика и поне 3 г. стаж в 5 звезден хотел на Златните взема 550 лв. на месец.
Хора които са на заплата във Варна и тя е 4 цифрена това са само софиянци на командировка в клона на фирмата си във Варна, а колегите им в тукашния офис вземат два пъти по-малко. Това е неписан закон.
А ето и по темата нещо за мърморковците
Лукойл понижи бензина с над 1%, пропан-бутанът поскъпва с 2,4 на сто
25.06.2009 14:23
Лукойл България понижи крайните заводски цени на горивата във връзка с динамиката на пазарната конюнктура на петролните продукти, съобщиха от компанията.
Бензин А-95 поевтинява с 1,4 на сто до 1866 лв./1000 л, а бензин А-98 – с 1,33 на сто до 1962 лв./1000 л.
Цената на евродизела се понижава с 1,47 на сто до 1692 лв./1000 л, а тази на газьола пада с 1,52% до 1632 лв./1000 л.
Единствено пропан-бутанът поскъпва – с 2,43 на сто до 1518 лв. за тон.
Промяната в цените е в сила от 7 часа на 26 юни