Акциз .... светло бъдеще

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 12 Май 2009, 8:55

acho.rs написа:Екотаксата е еднакво лоша за всички собственици на коли

Предполагам, че ще е по-лоша за собствениците на стари коли с по-висок разход (и емисии). И че точно затова няма всеки втори да е с "2-3 литров двигател", както се изрази колегата. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 12 Май 2009, 15:37

здравейте следя темата но не разбрах ако до 1 седмица си взема една 520и 2001 която е акцизна с свойте 170 коня налага ли ми се сега да плащам за акциз след като си я докарам
Най мразим дизели и комбита
Цвета на бмв-то е без значение щом е черен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на китайско

Мнение от /ASTERIX/ » 12 Май 2009, 16:32

sash0 написа:здравейте следя темата но не разбрах ако до 1 седмица си взема една 520и 2001 която е акцизна с свойте 170 коня налага ли ми се сега да плащам за акциз след като си я докарам

Закона май е в сила от 2010г.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 12 Май 2009, 16:46

добре де но нали сега трябва да връщат акциза за колите 2007-2009
къде е логиката
ще им го платя и ще ми го върнат ли ???
така излиза

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 12 Май 2009, 16:51

Скоро мой познат си докара акцизен Мерцедес."Случайно" един полицай му е казал, да дава пари за транзитни номера...и догодина да си го регистрира.
Не се знае обаче, през 2010... колко ще направят еко-таксата... и т.н. ;)
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

Аватар

Акциз .... светло бъдеще

Мнение от dinko01 » 17 Май 2009, 20:12

супер е да махнат акциза (':D')ако не беше акциза досеа да сам си купил ве4е м3ката а не моита кошница :(
м3 е колата

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 17 Май 2009, 20:35

лошото е,че като махнат акцизът ония боклучета от автоборсите ще изкупят всички коли и цената им ще скочи... А не като сега 750-ката да е по-евтина от 725тдс-а ;) в Германия това...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 18 Май 2009, 12:03

така за момента тогава излиза че като си взема колата най удачния вариант е да карам с временни номера и чужда застраховка до януари
?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 18 Май 2009, 20:16

нищо няма да изкупят то не е изкупуванка смятай колко стотици хиляди коли има акцизни .. 325 след 2002 е колата ,чакам само да пада простия акциз

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: M

Мнение от fenixsz » 21 Май 2009, 12:49

Няколко неща за акциза и от мен?

1. Някой спомня ли си, какво се говореше, когато щяха да падат митата от 2007? :) Пак имаше изказвания, че ще ни одерат кожата с други такси :)

2. Знаете ли колко са постъпленията от акцизи в хазната спрямо общите? Мисля, че са пребрежимо малко (не ми се търсят в момента данни)

3. Идеята на акциза е следната:

Special reasons cited for the existence of specific excise duties include the following:

*To discourage over-consumption of products which may harm the consumer or others, for example, duty on tobacco and alcohol
*To alter the distribution of income by taxing 'luxuries', for example, excise duties in the US on heavy tyres, fishing equipment, firearms and airplane tickets
*To seek to allow for externalities so that the social and environmental cost of consuming the product is paid for by the consumer, for example, excise duty on tobacco to help pay for the increased cost of healthcare of smokers
*To place the burden of paying the tax on the consumer of the product/service, for example, excise duty by some governments on petrol and diesel to build and maintain roads, bridges and mass transit systems

В бензина има много акциз, харчи повече->пак утива в хазната. Въпреки, че и изитичат пари зад гранциа поради вноса на петрол...

Би било нормално да увеличат годишните данъци на колите.

В момента новите плащат повече, отколкото старите. Това го няма в друга държава, но е продиктувано от т.нар. прогресивен данък. В смисъл взимай повече пари от по-заможните.

Ако зависише от мен, щях да направя данъците на колите над определени коне и години по-високички и за нула време, ще се избият парите от загубата на акциз за хазната. Идеята би била, ако се опитваш да бъдеш газарче с по-стара кола, всяка годинка ще си плащаш солено...То така или иначе, тарикатите не плащат акциз...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 21 Май 2009, 13:10

Подкрепам с двете ръце и двата крака и веднага бодвам 2,8 ца :shock: :D :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 21 Май 2009, 15:15

fenixsz написа:
Ако зависише от мен, щях да направя данъците на колите над определени коне и години по-високички и за нула време, ще се избият парите от загубата на акциз за хазната. Идеята би била, ако се опитваш да бъдеш газарче с по-стара кола, всяка годинка ще си плащаш солено...То така или иначе, тарикатите не плащат акциз...

A aко зависеше пък от мен,щях да изпратя висчки последователи на Мао Дзедун в Китай да карат велосипеди!Що не си караш новия миксер и не ни оставиш да си правим планове за 2010 година,пък било то и утопични!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Май 2009, 15:30

пичове а с колите над да кажем 20 години и много коне които имат много по висока морална и номизматична стойност какво правим??
аз лично карам точно такава кочина която се чудя просто как да изглежда по истинска а не да е изгнила и какво ли още не.
В някой държави такива коли изобщо не плащат данъци.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: M

Мнение от fenixsz » 21 Май 2009, 15:56

Gottlos написа:
fenixsz написа:

A aко зависеше пък от мен,щях да изпратя висчки последователи на Мао Дзедун в Китай да карат велосипеди!Що не си караш новия миксер и не ни оставиш да си правим планове за 2010 година,пък било то и утопични!

Ти май нещо не ме разбра... Ама не ти и трябва...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 21 Май 2009, 16:05

Веднага се метам на Е34 М5 и на кален завой прах че вдигам :bgflag: :bgflag: :bgflag: :driving: :driving: :driving:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата