Бойни изкуства

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Re: Бойни изкуства

Мнение от georgymk » 30 Юни 2010, 17:07

лакет с слепоочието.....бил свидетел на такъв удар,и съм виждал как човек на 40 год. пада като презряла круша...падна и не мръдна.....доста е опасен,стига да се изпълни правилно (мисля че от муай-тай беше) !
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 30 Юни 2010, 17:41

georgymk написа:лакет с слепоочието.....бил свидетел на такъв удар,и съм виждал как човек на 40 год. пада като презряла круша...падна и не мръдна.....доста е опасен,стига да се изпълни правилно (мисля че от муай-тай беше) !

дума да няма, и да не е изпълнен както трябва, пак има добър ефект. муай-тай, има го и в други
ама... все пак трее да имаш добър адвокат , че да докаже неизбежна самоотбрана, та по- добре да я караме по- спокойно
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Юни 2010, 23:28

akula написа:
Prekysvach написа: за улицата е най-ефективно трябва да си пръв мушкаш един десен лоу кик и връщаш един ляв прав ...
.... пък ако са 2-ма или повече се оглеждаш за пъвенце плочка ... парче асвалт нещо подръчно ... :mhihi:

:mhihi: десен лоукик от вътрешната страна на бедрото, и преди да върнеш правия изпъваш кика през какато (перпендикулярно на равнината на фл/ехт) в коляното на опорния, после доовършваш с прав ляв... ама е много брутално, тва е само за в краен случай, че го пращаш на количка за дълго :banghead:
един познат си носеше метално мини нун-чако в джоба на дънките... веригата висеше като украса, само дърпа с показалец и ... не бих искал да съм срещу него, даже и с още 3-4 :bowdown:

чакай и аз да вляза във филма... това доста може да се обърка ако отсрещния ти посрещне лоу кика с коляно или с нещо по класическо (http://www.youtube.com/watch?v=BJE61qQt ... re=related) и после те свали с един десен :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 01 Юли 2010, 0:47

шанса да успеят да ти спрат лоу кика или да те ударят с такъв е по-малък отколкото шанса да паднеш при изпълнението му

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 01 Юли 2010, 1:07

е добре на улицата е повече на ръш, кой луд ще ви държи далечна или средна дистанция за крака ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 01 Юли 2010, 1:09

за близка дистанция тва което казах + глава за да си осигурите място за ритника ... 4елото в носа му и ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 01 Юли 2010, 10:04

Малко ще споделя от личен опит
Пробвал съм Айкидо и Вин чун
И двете като БИ за самозащита са перфектни стига да имаш време и желание да тренираш
аз имам желание да тренирам но в истинските условия в които се тренират и 2-те изкуства които тук в Пловдив не съм ги намерил
1. за айкидото ти трябва добър тепих и като цяло добре оборудвано доджо, добър сенсей, добри партньори
аз където съм тренирал в единия клуб сенсея умираше от синдрома на майстора или казано с прости думи при положение че си нов изпълнява упражненията с теб като с някой с 1 дан (грубо и бързо)... не се прави така с новобранци :mhihi:
във втория клуб където се задържах повече време е добър сенсея, явно тренировките с деца си е казала думата но там пък не ме устройваше като място и партьори и там ги тресеше същата треска :mhihi: а и също условията в самата зала бяха меко казано първобитни да не говорим че съм алергичен към прах а там тепиха не се почисти 1 път за времето от 1 месец кадето го посещавах :no:
затова мисля че айкидото при нрава на българина няма шанс докато не си променим мисленето...
2. във вин-чуна се задържах повече но там бирата беше друга... условия отново нямаше, препълнена зала, никаква координация, много деца и съответно пълен хаос...
затова колкото и да имам желание, тези неща просто ме спират да тренирам каквото и да било БИ
или просто не са за мен :banghead:
ако открия нещо което да не ме задържи заради самото изкуство като такова а не условията и другите фактори ще споделя :ok:

Пък ако някой има наблюдение над някоя зала в Пловдив където има добри условия да сподели :bchug:
Последна промяна DJJonny на 01 Юли 2010, 10:09, променена общо 5 пъти
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 01 Юли 2010, 10:05

:paranoid: :paranoid: :paranoid: :paranoid: :paranoid: - Черните нинджи дебнат отвсякъде
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 01 Юли 2010, 23:13

какви условия, какви пет лева! АИКИДО тренирам сам всчка сутрин на една скала на 7км. от дома ми и през ден с Сенсея ми Иваило Гогов, който е ученик на Димитър Мединов от Благоевград (Един от най истинските маистори на Аикидо в БГ!!!:)

Зимата сме пак в гората под едно старо дърво под което не трупа сняг!

Всичко опира до желание, воля и правилната мотивация..

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Юли 2010, 20:53

Здравейте, изчетох темата от край до край и съм объркан. На 17 години съм, ~70кг, не лошо тяло, какво бихте ми препоръчали да тренирам е Плевен. Желанието ми е да умея да се защитавам и да нанеса няколко удара, колкото да откажат човека отсреща. Съвети?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 02 Юли 2010, 23:12

Кикбокс :box:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 02 Юли 2010, 23:35

Айкидото за мен е много добро изкувство, обаче трябва да си тренирал 10 год и да си супер добър да го приложиш на улицата или където и да е. То са едни заучени захвати, то са едни сценарий, трабва или тоя срещу тебе да е ама МНОГО бавен - направо спрял или да си страшно бърз. Не съм го тренирал много, но беше при добър сенсей.

От известно време тренирам Самбо на Спартак , при близнаците Росен и Румен.
Мога да кажа само хубави неща и за тях и за самбото. Препоръчвам ги за всеки, който иска да разбере какво е зверска тренировка, да ти се изпотят клепачите, да стискаш зъби от болка в мускулите, но да те напъват за още работа. Момчетата не случайно са световни и европейски шампиони. Препоръчвам го също на всеки който иска за кратко време да научи нещо полезно за улицата и за себе си, и да си качи издръжливостта и силата- и то там където трябва в раменете, гърба и краката.

Така ,че ако сте СЕРИОЗНИ, няма да сбъркате там.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 03 Юли 2010, 0:22

Жалко че в Плевен няма :|
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Юли 2010, 0:42

DJJonny написа:Пък ако някой има наблюдение над някоя зала в Пловдив където има добри условия да сподели :bchug:

Муай Тай/Кикбокс?
При Бони на Лаута дисциплината е много слаба, треньора чат-пат не се появява и друг води тренировката, но като цяло можеш да научиш доста неща. В ТЕТА също има тренировки, нямам лични впечатления, но приятели тренират там и са доволни. И двете зали имат шампиони :D
А за препълнена зала... Навсякъде има много хора. Дори залата да е огромна - треньора пак е 1. Не може на 50 човека да се обяснява. Добри условия? За 30-40лв. месечно какво искаш. Сметни го за 30 човека, извади наема за залата + сметки за ток и т.н. и виж какво остава за треньора. За да има условия, таксата според мен трябва да е 100лв., но тогава залите ще са празни за съжаление... И все пак това е бойно изкуство. Не може да очакваш масажи. Замисли се какво искаш и нямаш ли прекалено високи изисквания. Не знам къде ще намериш добра зала, деца навсякъде има - нормално е, искаш да тренираш бойно изкуство - не можеш да очакваш да са нежни със теб.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 03 Юли 2010, 9:25

За Пловдив незнам как е, но в Асеновград за 40лв. плащаш Кикбокс и фитнес, а на тренировката сме към 10-12 човека г/д средно. Немога да си представя това трениране по училищата, чист обир според мен... То да събереш 30 деца, някъде където няма условия и само парите им взимат... Лично мнение - ако има много деца(12-13годишни) в групата, не се записвай.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата