"Не убива скоростта а злоупотребата с нея"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Оглежда се за някое сносно BMW
Мечтае да кара: М3 Е90

Re: "Не убива скоростта а злоупотребата с нея"

Мнение от sexpodmosta » 06 Яну 2010, 15:58

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 06 Яну 2010, 15:58

dimithur написа:Лично на мен, на Хемус с тея завой и ями по мостовете, 160 ми се струва доволно опасна скорост ;)

Или пък около Пазарджик по "Тракия". Там и с 90км/ч. ми падат пломбите. :)
Имах предвид, че ако човек наистина бърза, има къде да навакса малко време с по-висока скорост при това сравнително безопасно. В по-голямата си част, дори и нашите магистрали са подходящи за 160км/ч. с нормална и технически изправна кола. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2010, 16:01

Fear написа:
smg написа:Каквито и аутобани да се направят в България - пак ще е изключително опасно. Не става въпрос само за пътна инфраструктира...
Манталитета ни е сериозният проблем. В България презумцията е следната - прави се всичко, което не е забранено...По подразбиране всеки трябва да се движи на ръба на ограничението за скорост, независимо от атмосферните, пътните и техническите условия...защото такава скорост е позволена! майната му, че може опасно.
На всичкото отгоре така карат всички, независимо с какви бараки са.
Много харесвам като карам посока София по Хемус, преди изскачването на Витиня ме изпреварват като спрял, докато карам със 120км/ч в дясната лента. Като дойде самото изскачване, обаче 75% от бързаците минават в дясно и кретат със 80км/ч., защото скапаните им малолитражки нямат сила...Любимата ми част е да мина в ляво и да си карам пак със 120км/ч., докато ги изпреварвам всичките пилоти...Идилията приключва като свърши наклона, отново идва силата на бързаците и отлитат с бързите си кошници по нанадолнището.

Meн повече ме дразни друго, май вече го споменаха в темата - разните идиоти, които по двулентовите пътища изпреварват както си искат и карат поне със 120-130км/ч., а като се качат на магистралата започват да се "влачат" пак с толкова - 120-130км/ч. :kuku:
Ами като бързате толкова, поне бързайте на магистралата, там може да се кара сравнително безопасно със 160км/ч., да речем, вместо да изпреварвате колони без видимост на двулентовите пътища. :banghead:

Ставаш смешен вече :idea: Стига си се правил на Костов , че и децата няма да ти се вържат ... Ти с колко караш ? И защо да не карам със 120 на хубав път и на магистралта със 130 км/ч - за наще условия това ме устройва и НИКОЙ ама НИКОЙ не кара със 90 извънграда , както и НИКОЙ от форума :idea: То бива да се прайте ама чак толкова .... И я ми кажи с колко да изпреваря ТИР , който се движи със 85 км/ч на двулентов път - да го изпревря с 5 км/ч разлика в скоростта и да седя до него половин час в насрещното ...
Тая тема отиде на майната си , по-хубаво да я заключват , че аман от суепр дисциплинирани шоьори , даващи акъл а иначе псуващи всеки , който кара с 100 км/ч на пътя :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 06 Яну 2010, 16:34

acho.rs написа:
Fear написа:
smg написа:Каквито и аутобани да се направят в България - пак ще е изключително опасно. Не става въпрос само за пътна инфраструктира...
Манталитета ни е сериозният проблем. В България презумцията е следната - прави се всичко, което не е забранено...По подразбиране всеки трябва да се движи на ръба на ограничението за скорост, независимо от атмосферните, пътните и техническите условия...защото такава скорост е позволена! майната му, че може опасно.
На всичкото отгоре така карат всички, независимо с какви бараки са.
Много харесвам като карам посока София по Хемус, преди изскачването на Витиня ме изпреварват като спрял, докато карам със 120км/ч в дясната лента. Като дойде самото изскачване, обаче 75% от бързаците минават в дясно и кретат със 80км/ч., защото скапаните им малолитражки нямат сила...Любимата ми част е да мина в ляво и да си карам пак със 120км/ч., докато ги изпреварвам всичките пилоти...Идилията приключва като свърши наклона, отново идва силата на бързаците и отлитат с бързите си кошници по нанадолнището.

Meн повече ме дразни друго, май вече го споменаха в темата - разните идиоти, които по двулентовите пътища изпреварват както си искат и карат поне със 120-130км/ч., а като се качат на магистралата започват да се "влачат" пак с толкова - 120-130км/ч. :kuku:
Ами като бързате толкова, поне бързайте на магистралата, там може да се кара сравнително безопасно със 160км/ч., да речем, вместо да изпреварвате колони без видимост на двулентовите пътища. :banghead:

Ставаш смешен вече :idea: Стига си се правил на Костов , че и децата няма да ти се вържат ... Ти с колко караш ? И защо да не карам със 120 на хубав път и на магистралта със 130 км/ч - за наще условия това ме устройва и НИКОЙ ама НИКОЙ не кара със 90 извънграда , както и НИКОЙ от форума :idea: То бива да се прайте ама чак толкова .... И я ми кажи с колко да изпреваря ТИР , който се движи със 85 км/ч на двулентов път - да го изпревря с 5 км/ч разлика в скоростта и да седя до него половин час в насрещното ...
Тая тема отиде на майната си , по-хубаво да я заключват , че аман от суепр дисциплинирани шоьори , даващи акъл а иначе псуващи всеки , който кара с 100 км/ч на пътя :evil:

Не знам поради каква причина съм ти трън в задника, но наистина започваш да прекаляваш с нападките. :!:

Писал съм го и в друга тема, но сега не ми се търси къде ми е мнението, но специално заради теб ще повторя - на връщане от морето лятото, карах именно така, защото исках да разбера колко време ще "загубя" ако спазвам всички ограничения. Т.е. повече от 100км/ч. не съм вдигал на двулентов път, а на магистралата карах със 140км/ч. Във всяко населено място карах с 50-60км/ч. и спазвах знаците на всяка една скапана междуселска отбивка!
Естествено, изключвам изпреварванията, ама не знам кой нормален човек би си помислил, че трябва да изпреварваш с 90км/ч. TIR, който се движи с 85км/ч.! :kuku:
Равносметката беше, между 5 и 6 часа път, Синеморец - София, с две спирания.
За съпоставка, преди няколко години се возих с приятел от Лозенец до София, който караше много бързо - около 140км/ч. по обикновените пътища и 180км/ч. по магистралата. Резултата - межу половин час и 45 минути по-бързо стигане.
За сметка на това, едно 20 литра бензин повече и немалко обтегнати нерви от неприятни ситуации на пътя.
Ами мерси, аз ще си карам спрямо ограниченията или съвсем малко над тях (10км/ч.), пък който иска, нека си троши кухата тиква и да търси вина в пътищата, инфраструктурата, КАТ-аджиите, извънземните и т.н.! :idea:

П.П.
Като съм писал 120-130км/ч. по двулентов път, имах предвид постоянно каране с такива скорости, независимо от условията, движението и качеството на пътя!
Ама нали е по-лесно с рогата напред, отколкото да помислим малко, преди да скочим. :roll:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Яну 2010, 16:36

Ачо ,спокойно ,не се ядосвай :winky:

Я да направим опит да продължим темата в нейния смисъл.Аз лично по въпроса кое у нас е причина за ПТП-тата по пътищата бих казал ,че това е лошата пътна мрежа.Това е мое лично мнение и никой не задължавам разбира се.По какво съдя , ами по това ,че в много малко държави съм видял да се кара по-бавно от тук ,същото е ,да не кажа ,че скоростите по магистралите натам са и по-високи.Всичко обаче е така изградено ,че само с основата са изолирани доста предпоставки за ПТП-та - отлични видимости надалеч , перила против заслепяване на насрещно движещите се , електронни табели даващи пълна информация за трафика,ограничението на скороста,температурата на околната среда и пр. , можем веднага да продължим с това ,че пътната мрежа в светлите Европейски държави е изграждана от хора ,които си упражняват стриктно задълженията , това ,че тези които проектират мислят с главите си като бъдещи участници в движението ... А не като тук - в тая държава има точно 3 виражирани завоя по магистралите и всичките в най-ново построената отсечка от Чирпан до Стара Загора :help: Само там ми се е случвало като карам с висока скорост (да не споменавам каква :mhihi: ) при ляв завой да трябва да давам малко повече десен волан отколкото ляв.Това обаче пак далеч не е това ,което е напр. в Хърватска (давам ги за пример като най-ново построена модерна автомагистрала на най-късо разстояние от България) Там със същата скорост колата ми просто навлиза във виража с усещане ,че нещо става с окачването ,но автомобила същевременно е залепен за пътя и лекотата в управлението веднъж дава спокойствие и увереност , второ удоволствието е пълно ,защото малко или много ми напомня за ринга в Германия :D Има дъжд - няма проблем , има мъгла - няма проблем защото и за това са помислили хората ... Много примери още мога да дам ,но няма смисъл , когато човек пътува натам към Германия сам ще почувства това което аз казвам и сам ще почувства нужда да се движи с 180 км/ч между останалите ,естествено в случай че автомобила е изправен от всякъде :D

Малко да разведрим обстановката ще спомена за случая когато с брат ми преди 3 години бяхме в Германия и купихме неговото комби от Регенсбург (Е30 320 Туринг автоматик :mhihi: ) и тръгнахме да се прибираме към Мюнхен как бяхме шокирани :arrow:
тогава имА ГАААААААААЗ ,ГАААААААААЗ неговата мама :mhihi: 210 км/ч и не можахме да се зарадваме - всичко живо ни изпреварваше тогава и той бие ли бие по таблото и вика "Абе ,това показва ли нещо или нищо не показва,оооо прибираме се и слагам механичната кутия и 2,5-цата това на нищо не прилича" :mhihi: :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 06 Яну 2010, 20:15

Представям си какво ще стане, ако всички коруби на 15-20години, на който подръжката им е доста спорна, почнат да летят със 200++км/ч...Аз лично нямам да имам смелост, да се кача на този път...
Толкова ли ни е голяма държавата, че някои толкова ще се забави, да покара зад някои камион със 85км/ч.

Точно това имах предвид...този с камиона е педал, защото не кара минимум със 10км/ч. над ограничението

Fear написа:Meн повече ме дразни друго, май вече го споменаха в темата - разните идиоти, които по двулентовите пътища изпреварват както си искат и карат поне със 120-130км/ч., а като се качат на магистралата започват да се "влачат" пак с толкова - 120-130км/ч. :kuku:
...
Много си прав! Явно въпросните печени индивиди, просто се правят на тарикати...и на магистралата вече не е интересно...
Да не говорим, че за да си конкурентен там - ти трябва бърза кола. Наблюдленията ми са, че повечето такива изпълнения, ги правят хора със сравнително слаби коли. Не стига, че изпреварват без видимост и не могат да го направят бързо...
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 06 Яну 2010, 20:56

Ачо ако някой път на извънграско видиш кола, караща със 90 да знаеш че съм аз. Аман от разбирачи, кой ти е дал право да си мислиш че 120 е нормална скорост за извънградско?
.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 06 Яну 2010, 21:21

Стига бе хора, от 200 на 120 слязохме... :mhihi:
120 за изпреварване на хубав път с видимост, може да се каже че е приемливо... но до там.
Някой карат със 120 в града при ограничение 60, вие отидохте извънграда с перфектен асфалт... :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 06 Яну 2010, 22:35

Явно германците не мислят като нас иначе няма да трошат милиарди за аутобани.Хубавия път е необходимост, а не лукс и спестява много пари на икономиката, намалява катастрофите и облекчава трафика и е удоволствие за всички, които го ползват.Нашите пътища се проектират грешно и изпълняват немарливо и цялата тази родна дивотия е на едни от най-скъпите цени в Европа и както е прието при нас няма никой виновен и на никой не се търси сметка.Не може да ме убедите, че е нормално да се влача след някой таралясник с километри и да му дишам саждите.Мене това лично много ме изнервя и се чувствам адски некомфортно.Не се изискват някакви гениални инженерни решения да се направят повече места за изпреварване и да се изправи някой и друг завой.Само при нас се строи пътя все едно следва корито на река.За пример пътя Перник Дупница.Безсмислени завои с обратни наклони и естествено ограничение 90, след което следва двулентов път.А има и много по фрапиращи чудеса на съвременната българско пътно строителство.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 06 Яну 2010, 22:38

Spoony написа:Ачо ако някой път на извънграско видиш кола, караща със 90 да знаеш че съм аз. Аман от разбирачи, кой ти е дал право да си мислиш че 120 е нормална скорост за извънградско?

- господин А6 C5 , ми е дал това право . Смея да твърдя , че с моята кола на двупосочен път(без дупки ест) със 120 км/ч съм абсолютно безопасен за околните и хората които возя . . .
Хубавия път е необходимост, а не лукс и спестява много пари на икономиката, намалява катастрофите и облекчава трафика и е удоволствие за всички, които го ползват.Нашите пътища се проектират грешно и изпълняват немарливо и цялата тази родна дивотия е на едни от най-скъпите цени в Европа и както е прието при нас няма никой виновен и на никой не се търси сметка

така е , но е доста по-лесно да се кажа едно светкавинчо - карал е бързо , вместо да се признае , че 90% от дължината на пътната мрежа е в трагични състояние и малкото хубаво асфалтирани пътища са двулентови :evil:
Последна промяна acho.rs на 06 Яну 2010, 22:41, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Яну 2010, 22:40

acho.rs написа:
Spoony написа:Ачо ако някой път на извънграско видиш кола, караща със 90 да знаеш че съм аз. Аман от разбирачи, кой ти е дал право да си мислиш че 120 е нормална скорост за извънградско?

- господин А6 C5 , ми е дал това право . Смея да твърдя , че с моята кола на двупосочен път(без дупки ест) със 120 км/ч съм абсолютно безопасен за околните и хората които возя . . .

Начи леля С-класа дава право да се движиш със 160. Сериозно, 120 е лимита на скоростта извънградско. И то на хубав път.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 тд
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: невзрачна

Мнение от BMario » 06 Яну 2010, 22:54

Penchev написа:Ачо ,спокойно ,не се ядосвай :winky:

Я да направим опит да продължим темата в нейния смисъл.Аз лично по въпроса кое у нас е причина за ПТП-тата по пътищата бих казал ,че това е лошата пътна мрежа.Това е мое лично мнение и никой не задължавам разбира се.По какво съдя , ами по това ,че в много малко държави съм видял да се кара по-бавно от тук ,същото е ,да не кажа ,че скоростите по магистралите натам са и по-високи.Всичко обаче е така изградено ,че само с основата са изолирани доста предпоставки за ПТП-та - отлични видимости надалеч , перила против заслепяване на насрещно движещите се , електронни табели даващи пълна информация за трафика,ограничението на скороста,температурата на околната среда и пр. , можем веднага да продължим с това ,че пътната мрежа в светлите Европейски държави е изграждана от хора ,които си упражняват стриктно задълженията , това ,че тези които проектират мислят с главите си като бъдещи участници в движението ... А не като тук - в тая държава има точно 3 виражирани завоя по магистралите и всичките в най-ново построената отсечка от Чирпан до Стара Загора :help: Само там ми се е случвало като карам с висока скорост (да не споменавам каква :mhihi: ) при ляв завой да трябва да давам малко повече десен волан отколкото ляв.Това обаче пак далеч не е това ,което е напр. в Хърватска (давам ги за пример като най-ново построена модерна автомагистрала на най-късо разстояние от България) Там със същата скорост колата ми просто навлиза във виража с усещане ,че нещо става с окачването ,но автомобила същевременно е залепен за пътя и лекотата в управлението веднъж дава спокойствие и увереност , второ удоволствието е пълно ,защото малко или много ми напомня за ринга в Германия :D Има дъжд - няма проблем , има мъгла - няма проблем защото и за това са помислили хората ... Много примери още мога да дам ,но няма смисъл , когато човек пътува натам към Германия сам ще почувства това което аз казвам и сам ще почувства нужда да се движи с 180 км/ч между останалите ,естествено в случай че автомобила е изправен от всякъде :D :bowdown: :bowdown: :yes:

Малко да разведрим обстановката ще спомена за случая когато с брат ми преди 3 години бяхме в Германия и купихме неговото комби от Регенсбург (Е30 320 Туринг автоматик :mhihi: ) и тръгнахме да се прибираме към Мюнхен как бяхме шокирани :arrow:
тогава имА ГАААААААААЗ ,ГАААААААААЗ неговата мама :mhihi: 210 км/ч и не можахме да се зарадваме - всичко живо ни изпреварваше тогава и той бие ли бие по таблото и вика "Абе ,това показва ли нещо или нищо не показва,оооо прибираме се и слагам механичната кутия и 2,5-цата това на нищо не прилича" :mhihi: :mhihi:

Георги Пенчев
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 06 Яну 2010, 23:00

Мен ме поразява най-много мненията в стил, че на българина не му трябват хубави пътища, щото колата му била стара, манталитета еди какъв си, че е нормално да стигаш за по дълго време, да караш в колона и пр. в тоя дух.Защо в нормалните държави се строи така, че на водачите да им е лесно, а у нас винаги се намират безбройни оправдания за всичко-за дупките, за непочистените улици, за наработещия КАТ и въобще за цялата дивотия, която се случва.Толкова ли сме изтръпнали вече, че не различаваме хубаво от лошо и сме готови да се примирим с всичко което се случва и да вярваме на лъжите, че живеем в рая едва ли не и че ако става нещо лошо самите ние сме виновни щото манталитета ни бил не знам си какъв и щото сме нямали култура, а че никоя от държавните институции не работи както трябва няма значение и вече се приема за даденост и не прави впечатление на никого.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Яну 2010, 0:04

ivan1590 написа:Мен ме поразява най-много мненията в стил, че на българина не му трябват хубави пътища, щото колата му била стара, манталитета еди какъв си, че е нормално да стигаш за по дълго време, да караш в колона и пр. в тоя дух.Защо в нормалните държави се строи така, че на водачите да им е лесно, а у нас винаги се намират безбройни оправдания за всичко-за дупките, за непочистените улици, за наработещия КАТ и въобще за цялата дивотия, която се случва.Толкова ли сме изтръпнали вече, че не различаваме хубаво от лошо и сме готови да се примирим с всичко което се случва и да вярваме на лъжите, че живеем в рая едва ли не и че ако става нещо лошо самите ние сме виновни щото манталитета ни бил не знам си какъв и щото сме нямали култура, а че никоя от държавните институции не работи както трябва няма значение и вече се приема за даденост и не прави впечатление на никого.

А най-интересното е че те колите не са изправни заради преебаните пътища :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2010, 0:16

Ryapoff написа:
acho.rs написа:

Начи леля С-класа дава право да се движиш със 160. Сериозно, 120 е лимита на скоростта извънградско. И то на хубав път.

Поне 150 км/ч - виж колко са катастрофите със еС класи - вярно е че са малък процент , но пък се движат с 200 ....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата