Помощ при избор на LCD LED TV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Re: Помощ при избор на LCD LED TV

Мнение от JOTTO_DEL » 02 Ное 2013, 0:46

acho.rs написа:
don_gori написа:Колега виж плазмите на Panasonic ST60 серията , в момента са си направо подарък на тази цена ;)
50-ката е 1650лв , а 42-ката все още не е хванала Коледната промоция и в момента е 1500 , но 100% ще падне. Но дори една 42ST50 си е на далавера с цена от 1200лв :winky:
Аз се ослушвам още за 50ST60 ,но надали ще падне още та идните седмици сигурно ще го отнасям.
Ако си свикнал с цветовете на плазмата , тоя LED с мъка ще го гледаш :lol: :winky:

И тази цена и е много на ST серията . За 1700-1800лв се намират перфектни ЛЕД ЛСД 47ци . Що се отнася до "коледната промоция" - не разчитайте толкова . Истинската промоция е когато се чистят стари модели - напролет и септември-октомври - тогава , особено Сони правят бруталния намаления .

Това http://www.technomarket.bg/products/09128791/sony-kdl-42w807asae2 заслужава ли си парите според теб?
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 02 Ное 2013, 2:31

acho.rs написа: И тази цена и е много на ST серията . За 1700-1800лв се намират перфектни ЛЕД ЛСД 47ци . Що се отнася до "коледната промоция" - не разчитайте толкова . Истинската промоция е когато се чистят стари модели - напролет и септември-октомври - тогава , особено Сони правят бруталния намаления .

Е много много колко да е много за 50 инча , не 42 и не 47. Както казах за парите си няма да намериш телевизор с подобни качества на картината особенно 50-ка. И все пак всеки си избира телевизора по някакви си свои критерии - едни искат да е хубав на външен вид , други искат да има функции/глезотии , трети искат да гледат натурални цветове и така ;)
Интересни варианти пак до 1800лв , но LED са
SAMSUNG UE-46F6400
PANASONIC TX-L42FT60E
PHILIPS 42PFL7008K 3D LED
Отиваш в шоурума харесваш и взимаш , но трябва да се има друго на предвид - в тея помещения светлината е завишена доста и разбира се LED-а свети по-ярко от плазмата , но като го закараш в къщи нещата се обръщат малко и започваш да се чудиш защо толкова бързо ти се изморява окото от толкова ярката картина и цвят :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Ное 2013, 12:26

don_gori написа:
acho.rs написа: И тази цена и е много на ST серията . За 1700-1800лв се намират перфектни ЛЕД ЛСД 47ци . Що се отнася до "коледната промоция" - не разчитайте толкова . Истинската промоция е когато се чистят стари модели - напролет и септември-октомври - тогава , особено Сони правят бруталния намаления .

Е много много колко да е много за 50 инча , не 42 и не 47. Както казах за парите си няма да намериш телевизор с подобни качества на картината особенно 50-ка. И все пак всеки си избира телевизора по някакви си свои критерии - едни искат да е хубав на външен вид , други искат да има функции/глезотии , трети искат да гледат натурални цветове и така ;)
Интересни варианти пак до 1800лв , но LED са
SAMSUNG UE-46F6400
PANASONIC TX-L42FT60E
PHILIPS 42PFL7008K 3D LED
Отиваш в шоурума харесваш и взимаш , но трябва да се има друго на предвид - в тея помещения светлината е завишена доста и разбира се LED-а свети по-ярко от плазмата , но като го закараш в къщи нещата се обръщат малко и започваш да се чудиш защо толкова бързо ти се изморява окото от толкова ярката картина и цвят :mhihi:

Така е но има и друг момент - плазмата макар и с по-мекии естествени цветове е много по-ярка технология и не съм сигурен дали изморява очите по-малко . От друга страна един Филипс 6008 47ца за 1600лв с локално потъмняване и амби лайт е доста по-приятен за гледане на тъмно .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 02 Ное 2013, 13:03

acho.rs написа: Така е но има и друг момент - плазмата макар и с по-мекии естествени цветове е много по-ярка технология и не съм сигурен дали изморява очите по-малко . От друга страна един Филипс 6008 47ца за 1600лв с локално потъмняване и амби лайт е доста по-приятен за гледане на тъмно .

Ко НЕ :mhihi: Май малко се обърка няма как плазмата да е по-ярка от LED-a. То туй и му е главното предимство на ЛЕД-а особенно в шоурумите :mhihi:
Това локално затъмняване пак не е решение на проблема , на загасна стая да , но през деня пак черното се губи за сметка на неговите хубавi нюанси . Въпрос на време е вече новата OLED технология да запълни пукнатините на старите две - плазма и лсд. Panasonic за последно произвеждат плазми тази година , т.е. 60та серия е последната. Цените има са нахално ниски за качествата , които предлагат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Ное 2013, 13:35

Бъркаш наситени цветове с яркост . Плазмата свети около 3-4 пъти по-ярко от ЛСДто - справка ЛСДто е до 450-500 лумена , плазмата е до 1700 лумена . Това се вижда вечер като загасиш лампите и видиш че на 50ка плазма можеш да четеш книга :mhihi: Олед-а за сега е перфектната технология , само че е адски скъпа и все още се борят със живота на синия цвят . Предполагам до 7-8 години ще стане масова ...
Това локално затъмняване пак не е решение на проблема , на загасна стая да , но през деня пак черното се губи за сметка на неговите хубавi нюанси .

Ко речии :mhihi: Точно обратното е - орез деня и на моя кошник черното е черно, вечер обаче става на облачно с кюфтета :mhihi: Но при локално потъмняване с над 256 зони в 40ка (Сони 8ма серия,Филипс и Самсунг над 7ма серия) , дори и вечер всичко е ок- пребориха го тоя проблем

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 02 Ное 2013, 19:40

acho.rs написа:Бъркаш наситени цветове с яркост . Плазмата свети около 3-4 пъти по-ярко от ЛСДто - справка ЛСДто е до 450-500 лумена , плазмата е до 1700 лумена .

Добре как ще обесниш факта , че при много ярка светлина или при пряка слънчева светлина картината на плазмата идва малко по-бледа от тази на LED-овите. Казвам малко по-бледа(т.е. липсва й яркост) защото този проблем е почти решен при новата и последна ST60 серия - свети почти наравно с високите класове + много доброто отражение в стъклото.
Докато при LED-овете тази висока яркост влошава черното и контраста , които са много важни. Отиди утре в някой шоурум да видиш "черното" на LED-овете при ярка светлина. Точно там с това локално гасене черното добива хубави нюанси заради панела на стъклото :mhihi:
Вечер при напълно загасени лампи е добре въпреки , че пак си бие на сиво :mhihi:
А като сложим и фактора motion performance LED-а още повече изостава. Когато нещата опрат до лошо качество на източника плазмата дърпа с оромна разлика. Това съм го сравнявал доста пъти и за мен лично си е най-големия минус за нашите "качествени" канали. Виж на HD е сравнително ок.
Та ако решиш да видиш истинско черно и денем и нощем ела да метнеш един поглед на плазмата - сигурен съм че няма да останеш разочарован ;)
Ако имаш заделен някой и друг лев за ТВ сега е момента да ги дадеш и да си решиш проблема до следващата ера на UltraHD + OLED :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Ное 2013, 21:58

Предходната ми работа беше индиректно свързана с "шоуруми" та бая съм се нагледал на телевизори от най-умрелото ЛСД до панасоник VT , Sony HX950 , Philips 9та серия , Самсунг 8ма и тн . През деня и на светлина ЛСДто дава по-добра картина , особено при матираните матрици , черното е осезаемо по-наситено .
Вечер беше проблема , когато подсветката започне да прозира и черното ставеше - фифти шейдс ъф грей :mhihi:
Другия главен проблем - насичането , също е решен , вече и в средния клас ЛСД . Не сме 2008ма , когато единственото предимство на ЛСД беше че е телевизора е по-тънък (ебати предимството) . Да не говорим , как плазмите в ниския клас уж 600 херца , уж 1200, време за реакция 0,0000001мс пък насичат като бесни :kuku:
Когато нещата опрат до лошо качество на източника плазмата дърпа с оромна разлика. Това съм го сравнявал доста пъти и за мен лично си е най-големия минус за нашите "качествени" канали. Виж на HD е сравнително ок.

Спор няма - при СД сигнал , ЛСДто се насира ... само че тенденцията е все повече ХД да навлизат .Аз имам 24 ХД канала и през месец добавят нови . Отделно Ютюб клиповете отдавана са в ХД , филмите които пускам през плеъра са в ХД , така че ако си купуваш телевизор за 1800лв едва ли мислиш чак толкова за това че картината на Нова Телевизия е със 200пиксела в 4:3 :lol:
Това локално затъмняване пак не е решение на проблема

От потъмняване до потъмняване разликата е от земята до небето . Да не говорим, че можеш да регулираш силата на подсветката и така при над среден клас ТВ +добри настройки + амби лайт получаваш перфектен цвят .

И за да се върна малко на темата - аз твърдя, че няма плазма с по-хубава картина от Филипс 6008/7008 които са на съпоставима цена с добра плазма на Панасоник .
Ако имаш заделен някой и друг лев за ТВ сега е момента да ги дадеш и да си решиш проблема до следващата ера на UltraHD + OLED :winky:

Малко са телевизорите за които бих дал пари , единствения не-Филипс който бих си взел , беше стария Сони НХ850 , но след като изпуснах супер-промоциите ще чакам Февруари да започнат да чистят старите гами на Филипс 8007/8008 :smoke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 02 Ное 2013, 22:42

acho.rs написа:И за да се върна малко на темата - аз твърдя, че няма плазма с по-хубава картина от Филипс 6008/7008 които са на съпоставима цена с добра плазма на Панасоник

Зависи какво имаш предвид по "хубава картна".Във всички случай LED-a ще покаже по--надута яркост , което прави измити и НЕреални цветове.
По-доброто черно при плазмата води до по-добър контраст. Той, освен сам за себе си, че създава по-добро визуално съдържание, дава и допълнителна дълбочина на цветовете ("изскачат"/ стават по-"живи"). Така че контрастът е едно от решаващите предимства за картината на телевизорите.
Като сложим и кофти сигнала на телевизиите и започваш да се чудиш къде е "прекрасната" картина на LED-a за 1800лв :mhihi:
Не казвам че плазмата е по-добра от LED-а във всяко отношение ,но специално за картина мисля че е ясно.
Ако ще гледам само Ютуб , фуллХД филми и ще играя игри да LED-а е правилния избор. Но в момента сигурно 1/6 от каналите които гледам са HD , за спорт има само един Eurosport и Film+ . Като пуснем някой мач от Англия по Диемата и честно ти казвам ми се при*ира каква картина вади LED-a (едно LG LA740S). Но колкото и да му обеснявам на пича няма как да си признае , щото пролетта брой над 2 бона :mhihi:
И една интересна картина , която сравнява до някъде качествата на картината при LED и Plasma :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Ное 2013, 23:44

Махни ги тия сравнение на хартия - човешкото не е суперкомпютър с чувствителност към педесе милиарда цветове . Реално плазмата дава по-умрели цветове, преобладаващи в зеленикаво а черното и е зле - сивее , макар и вечер да не се скапва като на евтин/стар ЛСД . Ясно е че поради донякъде тъпи причини изоставиха тази технология, но е факт че отдавна спряха да работят по плазмите . Спора е доста изтъркан ,аз дадох моето предложение http://www.technopolis.bg/b2c/details/1 ... 07K-3D-LED , ти твоето - предлагам да приключим :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 03 Ное 2013, 0:28

И все пак утре ще ида да метна по едно око на тея Филипси. Още от едно време ме грабна тоя амбилаит :)
А каква е реалната разлика м/у 6007 и 7008 , освен новата амилаит технология , която покрива и горната част и придобива по широк спекър. Някаква разлика в картината - филтри нови :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 07 Ное 2013, 22:09

don_gori написа:И все пак утре ще ида да метна по едно око на тея Филипси. Още от едно време ме грабна тоя амбилаит :)
А каква е реалната разлика м/у 6007 и 7008 , освен новата амилаит технология , която покрива и горната част и придобива по широк спекър. Някаква разлика в картината - филтри нови :roll:

Де да знам какви са филтрите - уж има разлика ... реално ти няма да я видиш, нито пък аз :mhihi:
Ще видим, че амбилайта в 7ма серия е от 3те страни :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2013, 16:12

Мисля да си купя един 32'' телевизор и се колебая между Сони KDL32W653 и Самсунг UE32F5000AW. Някой дали има лични впечатления от някой от двата модела? Първия дори не мога да намеря да се продава някъде в Бг и не съм сигурен, че го има.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 01 Дек 2013, 15:48

bum_bum написа:Мисля да си купя един 32'' телевизор и се колебая между Сони KDL32W653 и Самсунг UE32F5000AW. Някой дали има лични впечатления от някой от двата модела? Първия дори не мога да намеря да се продава някъде в Бг и не съм сигурен, че го има.

Kdl-32w653 не се предлага на нашия пазар. Тук има само w650/w651. Според мен Сони е по-добрия вариянт. Повече ми харесват цветовете, по-топли са и не толкова засилени.
До 32w650/651 имам пряк достъп и мога да кажа, че се справя страхотно с тв и смарт функциите. Лошото е, че Сони все още не поддържат флаш плейър и клавиатури, но пък може да ползваш тази на смартфона.
:bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Дек 2013, 16:01

Т.е. 653 е същия като 650/1 при нас? 653 го има в Англия, гледах там разни ревюта и за това се спрях на него.

Интересува ме да има хубава картина и широк ъгъл за гледане, защото за сега ще играя на него, пък после ще седи в кухнята да гледа жената, докато готви :mhihi: Смарт функции и други работи едва ли ще ползвам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 01 Дек 2013, 16:45

bum_bum написа:Т.е. 653 е същия като 650/1 при нас? 653 го има в Англия, гледах там разни ревюта и за това се спрях на него.

Интересува ме да има хубава картина и широк ъгъл за гледане, защото за сега ще играя на него, пък после ще седи в кухнята да гледа жената, докато готви :mhihi: Смарт функции и други работи едва ли ще ползвам.

Най-вероятно е същия. Ако има разлика,ще е във външния вид. Мисля че който и да избереш ще става за твоите цели. Ако играеш през play station, sony-то има повече вариянти за споделяне на файлове към TV.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата