Бихте ли дали по 10 лева?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли дали по 10 лева за проверка на горивата предлагани от бензиностанцийте?

Да
204
72%
Не
79
28%

Общо гласове : 283
ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Бихте ли дали по 10 лева?

Мнение от Сондьора » 03 Сеп 2010, 11:54

Ми тогава да се събира сумата и да се види колко има, и кво ше се прави....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 03 Сеп 2010, 12:52

Сондьора написа:Ми тогава да се събира сумата и да се види колко има, и кво ше се прави....

Това май е най-доброто, което можем да направим.
Като съберем сума, да видим за какво точно ще стигне и да го мислим. :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 03 Сеп 2010, 12:53

нещо ви изпревариха :mhihi:
http://www.dnes.bg/crime/2010/09/03/pip ... ncii.97952

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 03 Сеп 2010, 13:07

kiko написа:нещо ви изпревариха :mhihi:

И естествено, името на "дружестовто" не е казано! :dummy:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ф30 328и
Мечтае да кара: ф30 340и
Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)

Мнение от bmwe46m3 » 03 Сеп 2010, 15:48

Никой не го карат насила да дава 10лв,който има възможност ще даде. Ако карате в чужбина ще видите,че колите ви ще харчат по малко бензин и ще вървят повече. Бензиностанците така или иначе правят милиони левове даже и да пускат качествен бензин,но те са алчни и искат да правят милярди и слагат какви ли не помий в бензина. Цената на бензина е висока , а качеството ниско. Докато не почнем ние сами да взимаме нещата в наши ръце , ще караме по пътища с не дупк ,а ЯМИ! А повечето шофиори плащат данаци и т.н. Асвалта трябва да е поне 15-30см дебел , в българия е едвам 4-5см и е разреден с яко чакъл и затова се рони лесно и стават дупките. Докато всички си седин на дупето и мълчим ще ни цакат с топла бира. Не ви ли писна да ви тъпчат, продават ви гаден бензин , улиците с дупки , всичко около нас е мръстно защото никой нищо не следи ,а ние нищо не казваме. Имаме права,но не ги ползваме. Надявам се скоро от ЕС да наложат яко глоби и да се вземът мерки. Замислете се постепенно нещата в България започват да се оправят,има значителни промени. Аз искам ако не постигнем промяна , то поне да знам откаде да сипвам защото знам ,че е по-доброто от лошото :)
Сигурен съм че ще се съберем много повече от 150 човека според мен , от другите форуми и т.н. ще сме много хора !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 тд
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: невзрачна

Мнение от BMario » 03 Сеп 2010, 22:18

bmwe46m3 написа:Никой не го карат насила да дава 10лв,който има възможност ще даде. Ако карате в чужбина ще видите,че колите ви ще харчат по малко бензин и ще вървят повече. Бензиностанците така или иначе правят милиони левове даже и да пускат качествен бензин,но те са алчни и искат да правят милярди и слагат какви ли не помий в бензина. Цената на бензина е висока , а качеството ниско. Докато не почнем ние сами да взимаме нещата в наши ръце , ще караме по пътища с не дупк ,а ЯМИ! А повечето шофиори плащат данаци и т.н. Асвалта трябва да е поне 15-30см дебел , в българия е едвам 4-5см и е разреден с яко чакъл и затова се рони лесно и стават дупките. Докато всички си седин на дупето и мълчим ще ни цакат с топла бира. Не ви ли писна да ви тъпчат, продават ви гаден бензин , улиците с дупки , всичко около нас е мръстно защото никой нищо не следи ,а ние нищо не казваме. Имаме права,но не ги ползваме. Надявам се скоро от ЕС да наложат яко глоби и да се вземът мерки. Замислете се постепенно нещата в България започват да се оправят,има значителни промени. Аз искам ако не постигнем промяна , то поне да знам откаде да сипвам защото знам ,че е по-доброто от лошото :)
Сигурен съм че ще се съберем много повече от 150 човека според мен , от другите форуми и т.н. ще сме много хора !

Съгласен съм с всичко,което казваш.Съгласен съм и за 10-те лева,НО каузата е предопределена.Повярвай ми,от 14 г. работя в сферата на горивата и съм наясно.Няма лаборатория в България,която да се конфронтира с фирми производители и вносители на горива в БГ.А проблема е с натрупване;призвежда се и се внася некачествено гориво/най-евтино/.Транспорт-смесвт се бензин с дизел в разтоварните системи на автоцистерните-това за големите вериги бензиностанции,а за малките се смесват и с други производни на петрола. До 31.12.2009г имаше тук-там свестни горива;VP-racing на Шел,100-ца на ЕКО,Premium diesel-OMV това бяха горива внос,които се караха отвън директно на бензиностанциите.Оттогав се внасят и се карат първо в акцизни складови бази в които никой не знае какво се случва с горивата.Друго-всяка доставка на гориво е придружена с "декларация за съответствие на горивото" издадена от същата тази лаборатория :mrgreen: ,така че няма начин да се признесат срещу самите тях!?Те могат да преебат единствено някой дребен собственик на станция,но големите вериги никога.Там играят много пари!При големите правят нещо/наужким/ единствено,когато има смесване на горива при доставка,итова остане скрито или незабелязано,докато не се строши някоя кола,и някой не писне.НО пак казвам всичко е бош-лаф,да сте видяли закрита бензиностанция Шел,ОМВ,ЕКО,ЛУКОЙЛ-аз не :mrgreen: Жалко,намираме се в зоната на здрача!Но кво пък-хайде да опитаме :ok: Къде да пращам десетачката :yes:
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 03 Сеп 2010, 22:39

bmwe46m3 написа:....Надявам се скоро от ЕС да наложат яко глоби и да се вземът мерки. Замислете се постепенно нещата в България започват да се оправят,има значителни промени.....

само не мога да се светна откъде ги слушате тези глупости, че ги пишете по форумите, че сигурно им вярвате....

знаеш ли откъде им минава на онези от ЕС факта, че в България бензина бил кофти? правилно точно през к@ра. или че имало дупки - пак през к@ра. а за промените...заеби.

не е зле първо някой да се информира, как точно стоят нещата с бензина, какви стандарти има по въпроса и кои са действащите в България. да не се окаже, че още в сила са старите стандарти от бившия СССР, които имаха май най -много 95.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 03 Сеп 2010, 23:02

Fear написа:
Сондьора написа:Ми тогава да се събира сумата и да се види колко има, и кво ше се прави....

Според мен, е редно да се реши, за какво и точно каква сyма ще се събира..., та чак тогава да се започне и събирането. А събирането не е толкова трyдно..стига да има ясна цел, да се изпипат нещата.., някой да поеме инициативата най-вече.., сметнете сyмата и казвате..толко и толко. Парит могат да се събират, докато се съберат..иначе някак звyчи много несериозно..., "колкото се съберат..".
Емо..моите аплодисменти.. :clap:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Сеп 2010, 23:12

Aко Нафтекс наистина ще правят пробите... заеби!

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 03 Сеп 2010, 23:15

Бих дал 10 лева за образованието в България :winky:

П.С. Прост народ-слаба държава
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 03 Сеп 2010, 23:55

Fear написа:
kiko написа:нещо ви изпревариха :mhihi:

И естествено, името на "дружестовто" не е казано! :dummy:

"Подозирам, че е за бензиностанции Симона, днес гледам една затворена" :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 03 Сеп 2010, 23:58

krystal написа:
Fear написа:

Според мен, е редно да се реши, за какво и точно каква сyма ще се събира..., та чак тогава да се започне и събирането. А събирането не е толкова трyдно..стига да има ясна цел, да се изпипат нещата.., някой да поеме инициативата най-вече.., сметнете сyмата и казвате..толко и толко. Парит могат да се събират, докато се съберат..иначе някак звyчи много несериозно..., "колкото се съберат..".

Кака, ти чете ли или просто е така да си кажеш :roll:

@2bar написа:не е зле първо някой да се информира, как точно стоят нещата с бензина, какви стандарти има по въпроса и кои са действащите в България. да не се окаже, че още в сила са старите стандарти от бившия СССР, които имаха май най -много 95.

Земи сам се информирай....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 04 Сеп 2010, 0:16

Сондьора написа:
krystal написа:
Fear написа:

Кака, ти чете ли или просто е така да си кажеш :roll:...

Yж четох цялата тема..да не би да ми yбягва нещо? :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ф30 328и
Мечтае да кара: ф30 340и
Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)

Мнение от bmwe46m3 » 04 Сеп 2010, 4:13

абе не е така , от ЕС ако разберат съм убеден ,че ще направят нещо ;) просто още не са се затегнали нещата , но скоро ще са :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 04 Сеп 2010, 10:55

Сондьора написа:
@2bar написа:не е зле първо някой да се информира, как точно стоят нещата с бензина, какви стандарти има по въпроса и кои са действащите в България. да не се окаже, че още в сила са старите стандарти от бившия СССР, които имаха май най -много 95.

Земи сам се информирай....

аз нямам ама никаква потребност да се информирам, по простата причина, че не зареждам в България и ми е през оная работа, колко октана е бензина в България. Като се случи да се прибера, забелязвам едно "леко скачане на разхода с около 25%", тегля една майна, споменавам някой друг роднина и с това приклювам. Така или иначе знам, че " е за малко".

НО, идеята на поста ми беше съвсем друга, която явно не си схванал. Първо има нормативни документи, които казват, какво точно трябва да има в един бензин. После има и другият момент, че не всички съставки са нормирани. Момента с определяне на октановото число - има мин. два начина за определянето му. С две думи неща, които някой трябва да седне и прочете, че и разбере.

Иначе пак ще се получи типично българска работа - нещо да правим, не е важно как точно и какво точно.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата