Неплащането на данъка е на път да свърши!
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!
да а в германия, който иска да провери колко е началния капитал 
айде ще ви спестя търсенето. за дружество с ограничена отговорност 25000EUR.

айде ще ви спестя търсенето. за дружество с ограничена отговорност 25000EUR.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
колега Elesar74 ,с "алоу" моля да се обръщаш към "клиентите си"!!!
Отварянето на фирма никъде не съм писал че е тема на становището ми,последствията от отваряне на фирма са предмет на моето изказване,очевидно не си чак толкова запознат с материята,освен това аз не се занимавам със "сухи" данни а с реални събития!
Ето конкретен пример ако искаш,отварям си фирма за 2 лева ЕООД с предмет на дейност "Реклама",закупувам си лек автомобил,с когото да обикалям по клиенти и задачи,лекият автомобил или високо-проходим такъв не може да се води амортизация и тн. разходи,ако си закупя обаче ван със седем места или товарен-тогава може...
Освен това,моля да се има в предвид че това са лични виждания,базирани на опит на ниско ниво-търчане по инстанции и тн.
В никакъв случай не ангажирам никой с мнението си,както и не бих желал да засега никого с моите писаници,ако е станало,било е неволно и не умишлено и моля за извинение!
Твърде малко ,което се оказва даже че е твърде много,се занимавам с политика,никога не ми е пукало,но на последните избори гласувах за сегашните и некакси ме е яд че отново няма принципност и реални постижения,освен магистралите дето се строят и както премиера подчерта че заради това нямало да има 13-та пенсия...ге чели пенсионерите се скъсаха да обикалят и освен това това му твърдение не е вярно,магистралите се строят с пари от европа,отпуснати безвъзмездно...
Абе как и да е,не ме интересуват тея неща,кой както може да се оправя.
Отварянето на фирма никъде не съм писал че е тема на становището ми,последствията от отваряне на фирма са предмет на моето изказване,очевидно не си чак толкова запознат с материята,освен това аз не се занимавам със "сухи" данни а с реални събития!
Ето конкретен пример ако искаш,отварям си фирма за 2 лева ЕООД с предмет на дейност "Реклама",закупувам си лек автомобил,с когото да обикалям по клиенти и задачи,лекият автомобил или високо-проходим такъв не може да се води амортизация и тн. разходи,ако си закупя обаче ван със седем места или товарен-тогава може...
Освен това,моля да се има в предвид че това са лични виждания,базирани на опит на ниско ниво-търчане по инстанции и тн.
В никакъв случай не ангажирам никой с мнението си,както и не бих желал да засега никого с моите писаници,ако е станало,било е неволно и не умишлено и моля за извинение!
Твърде малко ,което се оказва даже че е твърде много,се занимавам с политика,никога не ми е пукало,но на последните избори гласувах за сегашните и некакси ме е яд че отново няма принципност и реални постижения,освен магистралите дето се строят и както премиера подчерта че заради това нямало да има 13-та пенсия...ге чели пенсионерите се скъсаха да обикалят и освен това това му твърдение не е вярно,магистралите се строят с пари от европа,отпуснати безвъзмездно...
Абе как и да е,не ме интересуват тея неща,кой както може да се оправя.
Elesar74 написа:В 21 век, в европейска България със съжаление се събщава, че държавата взела мерки и ще спре едно нарушение на закона.
Просто без думи!

Е.Димитров,
ЗКПО и ЗДДС третират по различен начин разходите за автомобили. Особено ще се отнася за МПС с до 6+1 места използвани за основна дейност.
България и Германия имат различни принципи за данъчно облагане.
Геманците имат дифернцирана ставка за облагане на печалбата с корпоративен данък и много изключения, които дават възможност за данъчни облекчения в някои случаи.
Нашата ставка е само една, при това сравнително ниска и почти няма възможности за данъчни облекчения.
Не мога да кажа еднозначно кой от двата принципа е по подходящ за нас, но съм убеден че данъчната политика на държавата ни не е проблем. Даже ако ме питаш МДТ у нас са прекалено ниски.
Проблем са срастването на държава и организирана престъпност и ниската ефективност.
ЗКПО и ЗДДС третират по различен начин разходите за автомобили. Особено ще се отнася за МПС с до 6+1 места използвани за основна дейност.
България и Германия имат различни принципи за данъчно облагане.
Геманците имат дифернцирана ставка за облагане на печалбата с корпоративен данък и много изключения, които дават възможност за данъчни облекчения в някои случаи.
Нашата ставка е само една, при това сравнително ниска и почти няма възможности за данъчни облекчения.
Не мога да кажа еднозначно кой от двата принципа е по подходящ за нас, но съм убеден че данъчната политика на държавата ни не е проблем. Даже ако ме питаш МДТ у нас са прекалено ниски.
Проблем са срастването на държава и организирана престъпност и ниската ефективност.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Темата се отплесна към данъчното законодателство на ЕС, ама аз да си кажа... Направо не мога да повярвам, че в България има хора, които живеят тук и пак пишат "Дайте да дадем на държавата". Овчаров, Доган, Бойко и компания много ви обичат такива, сладури 

Never mistake motion for action...
Leon написа:в България има хора, които живеят тук и пак пишат "Дайте да дадем на държавата". Овчаров, Доган, Бойко и компания много ви обичат такива, сладури
Начи викаш дай да спрем да плащаме на държавата за каквото и да е - щото видиш ли отивали в нечий личен джоб

И на мен ми е неприятно, че става така, но поради коментираните вече в темата причини никога няма да започна да прилагам номера от селски вечеринки

А между другото и в Германия, и в САЩ има корупция - представяте ли си някой там да каже "Аз пък няма да плащам, щото МОИТЕ пари отиват в нечий личен джоб!"

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Тук първо се краде с много, второ хората не взимат много пари, за това се получава. Едно е да изкарваш по 70-80 евро на ден и да си кажеш ще пожертвам 2-3 дена работа, ние хем ги изкарваме трудно, хем знаем че се крадът много.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Ами очевидно е че ако повечето хора спрът да плащат данъците и кажат каква е причината,чак тогава ще се смени статуквото,това е като енергиините дружества,тези дето си плащат надутите сметки подкрепят безобразията на дружествата,я си представете че в един момент всички абонати на едно дружество не платят сметките си и имат конкретни искания...нали се сещате че няма начин да не се променят нещата...
Е така е със всичко,докато само си пишеме тука и не се предприемат действия,така ше е,има толкова неща,като акциза на мощните автомобили,ако не беше осъдена държавата за неправомерното взимане на тези пари,щеше още да има хора като флейм дето не щели да си помисли че са "селски" тарикати а са грдски такива и са плащачи разбираш ли,е такива с каквито и такси и сметки да ги натовариш,само некой да не земе да си помисли че не е "плащач" ше плаща като...
Сега е на ред да се осъди топлофикация за незаконните уреди за дялово разпределение,в чужбина а и вече в доста апартаменти вече има уреди ,така наречените "топломери",монтира се на входа на жилището на парното и отчита точно колко топла вода е влезло,а не някакви уреди които не са точни (майка ми и баща ми си сложиха чугунени радиатори,тези радиатори,след като се спре парноти излъчват доста време топлина,ае сега ми къжете какво ще посочи уреда за дялово разпределение...)
Замисляли ли сте се че всеки гражданин на тая държава плаща и още 20% върху всички стоки,данък ддс и още няколко индиректни данъци,мисълта ми е такава,хубаво е да се плащат данъците,един вид инвестираш в държавата безвъзмесдно...но малко попреклалиха с исканията си ...
Е така е със всичко,докато само си пишеме тука и не се предприемат действия,така ше е,има толкова неща,като акциза на мощните автомобили,ако не беше осъдена държавата за неправомерното взимане на тези пари,щеше още да има хора като флейм дето не щели да си помисли че са "селски" тарикати а са грдски такива и са плащачи разбираш ли,е такива с каквито и такси и сметки да ги натовариш,само некой да не земе да си помисли че не е "плащач" ше плаща като...
Сега е на ред да се осъди топлофикация за незаконните уреди за дялово разпределение,в чужбина а и вече в доста апартаменти вече има уреди ,така наречените "топломери",монтира се на входа на жилището на парното и отчита точно колко топла вода е влезло,а не някакви уреди които не са точни (майка ми и баща ми си сложиха чугунени радиатори,тези радиатори,след като се спре парноти излъчват доста време топлина,ае сега ми къжете какво ще посочи уреда за дялово разпределение...)
Замисляли ли сте се че всеки гражданин на тая държава плаща и още 20% върху всички стоки,данък ддс и още няколко индиректни данъци,мисълта ми е такава,хубаво е да се плащат данъците,един вид инвестираш в държавата безвъзмесдно...но малко попреклалиха с исканията си ...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Отивам да си регистрирам колата в КАТ - искат ми бележка за платен данък от предишния собственик. Имам - давам. Имам нов талон. После отивам в общината. И там - дай бележка за платен данък от предишния собственик - "Нямам, взеха ми я в КАТ." Е не, така не може - трябва ми. "Е що не звъннете в другата община и да си направите справката - нали сте от една структура?" Е не ни е това работата. "И ся кво?" Еми трябва ни бележка. Хм - звъня на бившия собственик - момчето в чужбина. Лазер. Викам си цял ден изгубих, щото с граждани работят само от 10 до 12 или нещо такова беше. Викам, не мога да губя пак време да ходя. Пращам майка ми. Отива тя, вдига скандал и в крайна сметка се съгласяват, че няма как да съм регистрирал колата без таз бележка. И ново двайсе - свидетелство за катализатор трябва. Е деба, отивам пак аз и ги питам: "Кво тфа бре? От къде да го взема?" Ами има специални такива.
Хм отивам в нас - айде на нет-а намирам, че издават такова в СБА. И си мисля, че за 5 лв, ще погледнат и ще видят, че има. Да ама отивам нали и некви 4 лелки си пушат цигари. Питам: "Свидетелство за катализатор?" Ами да. " А колко струва?" 12 лева май. Ще проверя. Рови там нещо. Объркала съм 25 лева, ама той "майстора" в отпуск. "Така ли? До кога?" Ами от вчера - 2 седмици. "Еми да ви е*а майките."
И така. Имах желание, ама не стана... Като исках да дам, не искаха - ся да ме гонят, ако искат
Хм отивам в нас - айде на нет-а намирам, че издават такова в СБА. И си мисля, че за 5 лв, ще погледнат и ще видят, че има. Да ама отивам нали и некви 4 лелки си пушат цигари. Питам: "Свидетелство за катализатор?" Ами да. " А колко струва?" 12 лева май. Ще проверя. Рови там нещо. Объркала съм 25 лева, ама той "майстора" в отпуск. "Така ли? До кога?" Ами от вчера - 2 седмици. "Еми да ви е*а майките."
И така. Имах желание, ама не стана... Като исках да дам, не искаха - ся да ме гонят, ако искат

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
хахаха,колега "KPETEH",a aко знаеш колко е забавно да регистрираш нов внос...
Отиваш в кат,минаваш за 30-40 минути и си с талон и номера,отиваш в данъчното,попълваш 2 тетрадки с документи,казват ти-212 лева...ама за да я регистрираме трябва да имаме договор ,какъв договор бре???
,в кат каквото имах-дадох,ето ви същите документи...ние не работим с такива документи...да ама договора е на италиански,земи го преведи,ама в лицензиран преводач+- 60 лева(нали сме европейски съюз,в кат може в данъчното-тц) и после,ми нещо не ми ли се полага намаление,имам "каталитичен неутрализатор" (катализатор)...ми ммне,полага се,ама до 100 конски сили (се едно над 100 конски сили не работи катализатора)...
Отиваш в кат,минаваш за 30-40 минути и си с талон и номера,отиваш в данъчното,попълваш 2 тетрадки с документи,казват ти-212 лева...ама за да я регистрираме трябва да имаме договор ,какъв договор бре???

Да не почвам и аз да разправям, че чак Господари на ефира мислех да викам в данъчното...
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
корупцията ще ни помага в лоши случаи заради простата държава и тези некадърници алчни кадето управляват.
не е хубаво да корумпираш но такава е нагласата.

не е хубаво да корумпираш но такава е нагласата.

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Явно в София ви е трудно. Аз преди 3 години като си регистрирах колата, едно момиченце в кат ми продаде необходимите документи, които трябва да се попълнят. Показах и какви документи имам за колата (нов внос Италия) и тя ми направи ксерокопия на необходимите ми за данъчното документи. После минах канал, платих си номерата и отидох в данъчното. Там една любезна леличка ми разясни как да си попълня декларацията, след което ми прие документите. Единственото неприятно по тези институции е, че почти винаги има големи опашки, които пък допълнително се бавят от някой недоразбрал, недочел или просто дошъл с мисълта да се скара 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
flame написа:Leon написа:в България има хора, които живеят тук и пак пишат "Дайте да дадем на държавата". Овчаров, Доган, Бойко и компания много ви обичат такива, сладури
Начи викаш дай да спрем да плащаме на държавата за каквото и да е - щото видиш ли отивали в нечий личен джоб![]()
И на мен ми е неприятно, че става така, но поради коментираните вече в темата причини никога няма да започна да прилагам номера от селски вечеринки![]()
А между другото и в Германия, и в САЩ има корупция - представяте ли си някой там да каже "Аз пък няма да плащам, щото МОИТЕ пари отиват в нечий личен джоб!"
Четеш, каквото искаш да прочетеш, а не каквото пише.

Never mistake motion for action...
Leon написа:flame написа:Leon написа:в България има хора, които живеят тук и пак пишат "Дайте да дадем на държавата". Овчаров, Доган, Бойко и компания много ви обичат такива, сладури
Начи викаш дай да спрем да плащаме на държавата за каквото и да е - щото видиш ли отивали в нечий личен джоб![]()
И на мен ми е неприятно, че става така, но поради коментираните вече в темата причини никога няма да започна да прилагам номера от селски вечеринки![]()
Четеш, каквото искаш да прочетеш, а не каквото пише.
Айде бе!