"кога ще ни вдигнат заплатите?"
Модератор: Общи модератори
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
Re: "кога ще ни вдигнат заплатите?"
.
Последна промяна Valentin_Peev на 03 Юли 2020, 16:35, променена общо 1 път
- asdfdwadwa
- Потребител
-
Преди няколко дена гледах някъде до 2015година минималната заплата ще се увеличава с 20лв. на година и до 2015 ще стигне космическите "няма и 200евро".......Чааакайй малко беее еййй...ебати държавата...има места където хората си броят стотинките за хляб с 100евро минимална заплата каква икономика искат да има......да легализират марихуаната поне туризма да се размърда....Студент съм в момента и като гледам как стоят нещата....терминал 1 и терминал 2 са ми изхода от лайната....
Погрешно разбрано е че няма работа ,просто сме принудени да работиме квото има а не квото трябва 

На повечето хора като цяло не им се работи и от един работен ден, практически 2-3 часа са изразходвани качествено за работа, останалото е обедна почивка, по няколко кафе/цигара паузи, скайп, фейбук и т.н. Тия неща се забелязват от шефа и не знам дали някой служител на такъв режим ще получи скоро увеличаване на заплатата. Също така са малко тези, които са готови да поемат отговорности към това, което правят, в повечето случаи са просто изпълнители с минимум отговорност, но пак чакат "големите пари". Така че изказвания от сорта "аз му изкарвам голямата печалба на фирмата, той не ми плаща, а си кара 7цата" са ми малко странни - все пак шефа върши всичката организационна работа (което също не е лесно), залага си името и репутацията и носи отговорността. Та аз лично не бих чакал някак си да "падне" едно мечтано увеличение на заплата, по-скоро ще гледам да се докажа по някакъв начин. Ако съвсем не ти оценяват труда, естествено, търсиш други варианти...Но като цяло на хората не им се работи. Интересно ми е какво е мнението на alx по темата 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
mangini написа:На повечето хора като цяло не им се работи и от един работен ден, практически 2-3 часа са изразходвани качествено за работа, останалото е обедна почивка, по няколко кафе/цигара паузи, скайп, фейбук и т.н. Тия неща се забелязват от шефа и не знам дали някой служител на такъв режим ще получи скоро увеличаване на заплатата. Също така са малко тези, които са готови да поемат отговорности към това, което правят, в повечето случаи са просто изпълнители с минимум отговорност, но пак чакат "големите пари". Така че изказвания от сорта "аз му изкарвам голямата печалба на фирмата, той не ми плаща, а си кара 7цата" са ми малко странни - все пак шефа върши всичката организационна работа (което също не е лесно), залага си името и репутацията и носи отговорността. Та аз лично не бих чакал някак си да "падне" едно мечтано увеличение на заплата, по-скоро ще гледам да се докажа по някакъв начин. Ако съвсем не ти оценяват труда, естествено, търсиш други варианти...Но като цяло на хората не им се работи. Интересно ми е какво е мнението на alx по темата
колега,може ли да те питам на колко години си и от колко време работиш
евентуално колко работи си сменил?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:mangini написа:На повечето хора като цяло не им се работи и от един работен ден, практически 2-3 часа са изразходвани качествено за работа, останалото е обедна почивка, по няколко кафе/цигара паузи, скайп, фейбук и т.н. Тия неща се забелязват от шефа и не знам дали някой служител на такъв режим ще получи скоро увеличаване на заплатата. Също така са малко тези, които са готови да поемат отговорности към това, което правят, в повечето случаи са просто изпълнители с минимум отговорност, но пак чакат "големите пари". Така че изказвания от сорта "аз му изкарвам голямата печалба на фирмата, той не ми плаща, а си кара 7цата" са ми малко странни - все пак шефа върши всичката организационна работа (което също не е лесно), залага си името и репутацията и носи отговорността. Та аз лично не бих чакал някак си да "падне" едно мечтано увеличение на заплата, по-скоро ще гледам да се докажа по някакъв начин. Ако съвсем не ти оценяват труда, естествено, търсиш други варианти...Но като цяло на хората не им се работи. Интересно ми е какво е мнението на alx по темата
викам тия неща на Л.С. да ги обсъждаме

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
mangini написа:Bogat-Beden написа:mangini написа:На повечето хора като цяло не им се работи и от един работен ден, практически 2-3 часа са изразходвани качествено за работа, останалото е обедна почивка, по няколко кафе/цигара паузи, скайп, фейбук и т.н. Тия неща се забелязват от шефа и не знам дали някой служител на такъв режим ще получи скоро увеличаване на заплатата. Също така са малко тези, които са готови да поемат отговорности към това, което правят, в повечето случаи са просто изпълнители с минимум отговорност, но пак чакат "големите пари". Така че изказвания от сорта "аз му изкарвам голямата печалба на фирмата, той не ми плаща, а си кара 7цата" са ми малко странни - все пак шефа върши всичката организационна работа (което също не е лесно), залага си името и репутацията и носи отговорността. Та аз лично не бих чакал някак си да "падне" едно мечтано увеличение на заплата, по-скоро ще гледам да се докажа по някакъв начин. Ако съвсем не ти оценяват труда, естествено, търсиш други варианти...Но като цяло на хората не им се работи. Интересно ми е какво е мнението на alx по темата
викам тия неща на Л.С. да ги обсъждаме
Богат Беден не те кани на работа,той се кани да ти се присмее,както и аз де

- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Да не искате да кажете, че масово има голяма трудова производителност и, че хората масото си вършат кадърно работата 

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
The7omahawk написа:Да не искате да кажете, че масово има голяма трудова производителност и, че хората масото си вършат кадърно работата

ми.. то е много просто... хора преди мене са го написали в темата ама аз ще го напиша по-простичко.
пари (за вдигане на заплатите) има когато има производство.
българия (вече) няма производство - особено такова което да може да се продава в чужбина на чужди (европейски) цени. това е абсолютно необходимо ако искаме европейски заплати.
та... превърнали сме се в държава на услугите- само дето понеже като цяло хич ни няма- си обслужваме вътрешните бизнеси които- нямат пари и затова услугите се заплащат ниско.
това порочно равновесие (кръг?) може да се разбие само със свежо постъпление на пари. пари идват "здравословно" по два начина- чрез продажби (както казах по-горе) и чрез печатане. едно- продажби няма. две- дянков не го обичам но има много твърда фискална политика и няма да допусне (надявам се) да се печатат пари- особено ако иска да вкара еврото и да завърши влизането в ес. а ако въведеме еврото-то тогава пък съвсем няма да има възможност за печатане. това е и един от основните проблеми на еврозоната- че отделните правителства нямат възможност да печатат пари което е един от основните икономически лостове на всяко правителство, но- друга тема.
затова пари няма.
има няколко милиарда лева в обръщение и тези пари се преразпределят всекидневно но 75% са общо взето от единия джоб в другия на определени хора и нормалните хора си разделят останалите 25%. тука е характерно да се отбележи че дори "богатите" в бг не забогатяват със скороста на богатите в останалия свят а доста по бавно.
и така...
българия (вече) няма производство - особено такова което да може да се продава в чужбина на чужди (европейски) цени. това е абсолютно необходимо ако искаме европейски заплати.
та... превърнали сме се в държава на услугите- само дето понеже като цяло хич ни няма- си обслужваме вътрешните бизнеси които- нямат пари и затова услугите се заплащат ниско.
това порочно равновесие (кръг?) може да се разбие само със свежо постъпление на пари. пари идват "здравословно" по два начина- чрез продажби (както казах по-горе) и чрез печатане. едно- продажби няма. две- дянков не го обичам но има много твърда фискална политика и няма да допусне (надявам се) да се печатат пари- особено ако иска да вкара еврото и да завърши влизането в ес. а ако въведеме еврото-то тогава пък съвсем няма да има възможност за печатане. това е и един от основните проблеми на еврозоната- че отделните правителства нямат възможност да печатат пари което е един от основните икономически лостове на всяко правителство, но- друга тема.
затова пари няма.
има няколко милиарда лева в обръщение и тези пари се преразпределят всекидневно но 75% са общо взето от единия джоб в другия на определени хора и нормалните хора си разделят останалите 25%. тука е характерно да се отбележи че дори "богатите" в бг не забогатяват със скороста на богатите в останалия свят а доста по бавно.
и така...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не забогатяват ама и не обедняват със скороста на богатите от останалия свят.Тия сравнения са относителни дотолкова че в повечето силно развити икономики богатството се изразява в куп хартии борсови книжа без реална стойност.Тва е най голямата пирамида прикрита под формата на един куп инвестиционни инструменти и банкови машинации.Типичен пример от последните години е американската измислена криза.Като че ли няма изписани тонове хартия по тия въпроси .Икономиката никога не се развива възходящо и праволинейно нагоре.Всеки икономически възход е следван от криза и рецесия.Няма какво да си сипем сол на главата сами без да има нужда .Тръгнат ли нагоре евро икономиките ще тръгне и нашата.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
по тази логика в Китай трябва да има най-високи заплати..alx написа:ми.. то е много просто... хора преди мене са го написали в темата ама аз ще го напиша по-простичко.
затова пари няма.
и така...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Няма как да взимат най високи заплати, защото няма кой да им ги даде...на обикновените работещи хора. Но пък виж милардерите никнат като пролетни кокичета.
http://novinar.bg/news/miliarderite-v-k ... 1Mw==.html
http://novinar.bg/news/miliarderite-v-k ... 1Mw==.html