Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?
Модератор: Общи модератори
Re: Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?
grafterUK написа:Много интересна тема се заформя и надявам се всеки, който пише да казва това, което е.
Не мислех да се включвам тъй като съм нов тук, но отдавна влизам и чета редовно с интерес всичко, та малко или много реших да споделя мнение от острова.
Ганьо винаги ще си бъде Ганьо. Не го гледайте него, а себе си. Той винаги ще е и ще бъде такъв, а вие не.
В чужбина хората отиват за да им се оцени труда по-добре. Да живеят по-добре и да се вижда смисъла в това, което се прави/правиш. И най-вече да се чувстваш оценен, което нека си го кажем направо - в България по такъв начин може да се чувстваш само и единствено ако си шеф на фирма..
В началото тук е много трудно, но след като се докажеш повярвайте ми - мениджърите /FLM им казваме тук съкратено от First Line Manager/ разчитат много ама адски много на теб и винаги си в овъртайм, защото знаят, че работата ще бъде свършена както трябва. Подпишеш ли веднъж full time permanent contract си финансово обезпечен доживот. Плаща ти се на база годишна заплата, holiday-овете /или по нашенски отпуска/ за годината са 240 работни часа. Kато една смяна ти се смята на 7.5h /32 работни дена, 5 дни работна седмица, почивните си ги protect-ваш и като ги сметнеш можеш да си докараш 40 дена почивни - само, че никой не го прави това да си вземе цялата отпуска наведнъж, а всеки си ги разпределя за годината. Над 2 седмици изискват удобрение от shift leader-a, за което трябва да напишеш писмо защо ти се налага толкова време отпуска - сватби, почивка и т.н. и след като обясниш е винаги approved/. Най-хубавото на този договор е, че не само си финансово обезпечен, а и че ти се плаща на пълен работен ден дори и да няма работа /christmas period и новогодишните празници, bank holidays и т.н./.
Не знам защо се споменава сравнявате минималната заплата между България и Германия, но ще кажа само - ако немеца взема 1300 евро, то той плаща 1 единица за литър гориво. Българина ако взема 560лв заплата той плаща 2 единици за същото нещоСъщото е с тока, водата, таксите и всичко останало. Българина прави масовата грешка да обръща валутата еквивалентна на лева и от там идва проблема и сравненията как било всичко едно и също.
Бях в Америка преди години и мога да да кажа същото - 1 галон /3.8 литра/ ти е $3.30 към днешна дата /не помня колко беше тогава, но ми направи впечатление/. И те плащат 3.3 единици за 3.8 литра гориво, а в България това щеше да е 9.8 /сметнах ги по 2.60/ единици за същото нещо.
Не ми е позволено да оповестявам колко ми е заплатата, но ще дам сравнение с това, което беше при мен в началото преди години, когато се установих тук. А и за всеки един, който е направил тази крачка.
Всяка година в април месец понеже настъпва края на финансовата година /април-април/ вдигат минималното заплащане на час и в момента /2019г/ тук е £8.21/h за хора над 24г. Чисто след данъци малко над £1200. Квартира между £300 и £350 с включено абсолютно всичко - ток, вода, интернет, council tax-и. Води се share house и живееш с различни хора, които най-често стават едни от най-добрите ти приятели доживот - барбекюта, шопинги, приятели/ки, запознанства и т.н. Идеално е за млад човек. Опознаваш себе си и другите. От тези £1200 като махнеш тези £350 /тези пари са за лукс квартира/ ти остават £850 чисти. За сам човек не са му нужни повече от £250-300 на месец за храна и то да си пазаруваш ама..пазаруваш стабилно![]()
И пак ти остават едни £550, които можеш да ги харчиш/спестяваш за каквото поискаш. Ако живееш близо до работа и не ти трябва автомобил още повече ще спестяваш, но ако искаш и имаш - иншуранса /застраховката на кола преди да имаш история към даден застраховател в началото е най-скъпа/ и е към £100 на месец. След първата година пада двойно. След втората пак двойно и т.н. Та дори и да сложим и нея към тези £550 ти остават £450 чисти. И то за сам човек. Гориво зависи колко караш - един резервоар ти е £50.
И пак ти остават едни £400.. и това при минимално работно заплащане. След като се докажеш и вземеш договор заплатите започват от £1.6к преди овъртайм, а той се плаща х2 и спокойно можеш да докараш £3к чисто след данъци..
Ако сте двама е дори по евтино относно квартирата/ипотеката и от там повече спестявания.
Купуването на къща е елементарно стига да имаш депозита, който е 5% от стойността на къщата. Влизаш в нета харесваш къща и се свързваш с агенцията, която осигурява докуметално всичко - банки, адвокати и прочие. Прилична къща за към £80к с три спални, двуетажна, със заден двор и много килери /тук много уважават килерите междодруготовъв всяка стая - килер/. Много българи тук си купиха много големи къщи за £160-180к и си живеят царски /5 спални, 2 бани, 2 двора - преден и заден и т.н./. Вярно - ипотека, ама си е твоя.
![]()
И това е просто един от многото примери, които мога да дам..
Много им е интересно на англичаните да разпитват чужденците и винаги питат защо сме тук и т.н. и имат голям респект, защото виждат, че бачкаш наравно с тях и си дошъл за по-добър живот. Вярно - кретени има всякакви и навсякъде /и сред тях/, но вършиш ли си работата като хората си един от тях.
Айде не ми ги хвали тея англичани точно. От както на семейни приятели детето почина в тяхна болница щото лекарите са им некадърни и не са разрешили на родителите да си закарат детето в друго лечебно заведение, че дори сега ги и съдят, че са искали да го местят. Да ти таковам и таковата или Норвежците решават и ти взимат детето за някакви глупости от къде на къде... Айде като ти се роди дете ще те питам как една детска градина е 500-700 паунда. От лични приятели живеещи там са ми го казвали, жената работи само, за да плаща детската градина, хммм. За мен не е нормално дете на 3 месеца да ми го гледа гледачка в градина, нали знаеш, че майчинството е 2-3 месеца при вас не като тук 2г да си го отгледаш както трябва.
Сега за справка си направих труда да погледна цените на основни електроуреди за дома. Хладилника ни тук го купихме за 1650лв при вас е 930 паунда или с 300-400лв повече, и всички други уреди са с 20-30% над цените тук. Стига сравнява ли само горивото, аз сипвам дизел на 1.97лв в Италия на масовите бензиностанции 1.8евро. Заплата средна за рим 1200-1300 евраци за работници.
Последна промяна KUM4o на 02 Май 2019, 22:17, променена общо 1 път

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
alekangg написа:grafterUK написа:Много интересна тема се заформя и надявам се всеки, който пише да казва това, което е.
Не мислех да се включвам тъй като съм нов тук, но отдавна влизам и чета редовно с интерес всичко, та малко или много реших да споделя мнение от острова.
Ганьо винаги ще си бъде Ганьо. Не го гледайте него, а себе си. Той винаги ще е и ще бъде такъв, а вие не.
В чужбина хората отиват за да им се оцени труда по-добре. Да живеят по-добре и да се вижда смисъла в това, което се прави/правиш. И най-вече да се чувстваш оценен, което нека си го кажем направо - в България по такъв начин може да се чувстваш само и единствено ако си шеф на фирма..
В началото тук е много трудно, но след като се докажеш повярвайте ми - мениджърите /FLM им казваме тук съкратено от First Line Manager/ разчитат много ама адски много на теб и винаги си в овъртайм, защото знаят, че работата ще бъде свършена както трябва. Подпишеш ли веднъж full time permanent contract си финансово обезпечен доживот. Плаща ти се на база годишна заплата, holiday-овете /или по нашенски отпуска/ за годината са 240 работни часа. Kато една смяна ти се смята на 7.5h /32 работни дена, 5 дни работна седмица, почивните си ги protect-ваш и като ги сметнеш можеш да си докараш 40 дена почивни - само, че никой не го прави това да си вземе цялата отпуска наведнъж, а всеки си ги разпределя за годината. Над 2 седмици изискват удобрение от shift leader-a, за което трябва да напишеш писмо защо ти се налага толкова време отпуска - сватби, почивка и т.н. и след като обясниш е винаги approved/. Най-хубавото на този договор е, че не само си финансово обезпечен, а и че ти се плаща на пълен работен ден дори и да няма работа /christmas period и новогодишните празници, bank holidays и т.н./.
Не знам защо се споменава сравнявате минималната заплата между България и Германия, но ще кажа само - ако немеца взема 1300 евро, то той плаща 1 единица за литър гориво. Българина ако взема 560лв заплата той плаща 2 единици за същото нещоСъщото е с тока, водата, таксите и всичко останало. Българина прави масовата грешка да обръща валутата еквивалентна на лева и от там идва проблема и сравненията как било всичко едно и също.
Бях в Америка преди години и мога да да кажа същото - 1 галон /3.8 литра/ ти е $3.30 към днешна дата /не помня колко беше тогава, но ми направи впечатление/. И те плащат 3.3 единици за 3.8 литра гориво, а в България това щеше да е 9.8 /сметнах ги по 2.60/ единици за същото нещо.
Не ми е позволено да оповестявам колко ми е заплатата, но ще дам сравнение с това, което беше при мен в началото преди години, когато се установих тук. А и за всеки един, който е направил тази крачка.
Всяка година в април месец понеже настъпва края на финансовата година /април-април/ вдигат минималното заплащане на час и в момента /2019г/ тук е £8.21/h за хора над 24г. Чисто след данъци малко над £1200. Квартира между £300 и £350 с включено абсолютно всичко - ток, вода, интернет, council tax-и. Води се share house и живееш с различни хора, които най-често стават едни от най-добрите ти приятели доживот - барбекюта, шопинги, приятели/ки, запознанства и т.н. Идеално е за млад човек. Опознаваш себе си и другите. От тези £1200 като махнеш тези £350 /тези пари са за лукс квартира/ ти остават £850 чисти. За сам човек не са му нужни повече от £250-300 на месец за храна и то да си пазаруваш ама..пазаруваш стабилно![]()
И пак ти остават едни £550, които можеш да ги харчиш/спестяваш за каквото поискаш. Ако живееш близо до работа и не ти трябва автомобил още повече ще спестяваш, но ако искаш и имаш - иншуранса /застраховката на кола преди да имаш история към даден застраховател в началото е най-скъпа/ и е към £100 на месец. След първата година пада двойно. След втората пак двойно и т.н. Та дори и да сложим и нея към тези £550 ти остават £450 чисти. И то за сам човек. Гориво зависи колко караш - един резервоар ти е £50.
И пак ти остават едни £400.. и това при минимално работно заплащане. След като се докажеш и вземеш договор заплатите започват от £1.6к преди овъртайм, а той се плаща х2 и спокойно можеш да докараш £3к чисто след данъци..
Ако сте двама е дори по евтино относно квартирата/ипотеката и от там повече спестявания.
Купуването на къща е елементарно стига да имаш депозита, който е 5% от стойността на къщата. Влизаш в нета харесваш къща и се свързваш с агенцията, която осигурява докуметално всичко - банки, адвокати и прочие. Прилична къща за към £80к с три спални, двуетажна, със заден двор и много килери /тук много уважават килерите междодруготовъв всяка стая - килер/. Много българи тук си купиха много големи къщи за £160-180к и си живеят царски /5 спални, 2 бани, 2 двора - преден и заден и т.н./. Вярно - ипотека, ама си е твоя.
![]()
И това е просто един от многото примери, които мога да дам..
Много им е интересно на англичаните да разпитват чужденците и винаги питат защо сме тук и т.н. и имат голям респект, защото виждат, че бачкаш наравно с тях и си дошъл за по-добър живот. Вярно - кретени има всякакви и навсякъде /и сред тях/, но вършиш ли си работата като хората си един от тях.
Почти всичко е така, ама само не ни обяснявай, колко е яко да живееш с други хора и че едва ли е върха на сладоледа тая работа.
Я само сметни сега, колко ще даваш за квартира и разходи, ако живееш сам, ще стигне ли заплата изобщо?
Цените на къщите които си написал нямат абсолютно нищо общо с реалноста ( освен ако не живееш в някакво забутано село далече в северна Англия ) . В цяла южна Англия - Лондон и на юг , за 80к на можеш да купиш дори грасониера . " Огромни " къщи с по 5 спални за 180к също няма . Цените за малка къща с 2 спални започват от 180-200 , а за такива с по 5 не ми се мисли ...
ПС: В района в който аз живея , не особено голям град в южна англия на океана , най евтината къща с 2 спални в момента на пазара е 215 000 паунда
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
И пак ти остават едни £550, които можеш да ги харчиш/спестяваш за каквото поискаш.
1200 - 350 -300 = 550 , до тука добре обаче с шопинга и траспорта кво прайм ? Телефон интернет и разни други дребни разходи ? Алкохол , цигарки , парцалки ? За младок е идеално да си стои в стаичката в скапаната квартирка в крайния квартал и през почивните дни щото ще пусне кръвчица ако излезе , това е ясно . Но един ден ще превърти и ще излезе малко като бял човек и сбогом стотачка . Ще се прибере един път в годината на село да нагази малко калта , опаа хилядунката заминала . Това да бачкам на две места и да припадам на леглото като се прибера за няколко миризливи паунда повече

Осигурен си до живот тръцки , в момента в който спреш да работиш и филма свършва . Емигрант в чужда държава .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
TNT написа:steeN написа:Може изобщо да не го слагаш в CV-то и все тая, ама дупка от 1 година повдига въпроси...
И като дадеш трудовата книжка после, какво става ? Взимат служител, който лъже от първия ден ? Или на всяка нова работа, нова трудова книжка
Вкарват те в затвора

BMW_POWER написа:Усещаш ли каква тъпотия написа? Или ще дадеш комикс илюстриращ "преразпределението". Питам, защото и Уолмарт вкарха селфчекирането, за сметка на уволнени касиери. Ама май и те забравиха "преразпределеноето"....
Повтаряй след мен... парите за вдигнатата минимална работна заплата на служителите в Уолмарт са дошли от заплатите на уволнените служители, а не от печалбата на фирмата.
KUM4o написа:От както на семейни приятели детето почина в тяхна болница щото лекарите са им некадърни и не са разрешили на родителите да си закарат детето в друго лечебно заведение, че дори сега ги и съдят, че са искали да го местят.
Държавното здравно осигуряване в 99% от случаите е мега свинщина... и тук и при разглезените западняци. Англия и Канада са учебникарски примери за провалена здравна система заради държавния монопол.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Колега, това в нАглия ако е така(неслучайно така я изписвам)при теб значи си уцелил рая на туземския остров. Всъщност по-сбъркани от тия едва ли има. Толкова са сбъркани, че колонизираха целия свят едно време и го загубиха от надменното си отношение и мисълта, че са нормер едно. Но това е друга тема.
Най-добрият ми приятел живя общо 3 години в САЩ до 2009-та и сега горе-долу вече толкова в нАглия. В Щатите бе във Флорида и Лонг Айлънд. Общо взето много впечатления и от целите Щати, сега при туземците е в Оксфорд(там на 100-на от Лондон)и бачка в един завод на Мини и БМВ. През свободното време даже разнася пици като това правеше и в началото, работеше з акратко и в хотел. Та от него знам, че е доста скъпо в тоя район, от други пък Българи живеещи в Лутън се казваколко е евтино и как си пълниш количката за без пари. Това сигурно в разни магазини от тоя сорт, но факта е, че едни виждат нещата по един начин, други по друг. Сега при Мини май взема нещо от сорта на 14-16 паунда на час ли беше, но не се знае какво ще става стоя завод след брекзит, най-вероятно затваряне и изнасяне навсякъде.
Според него или това, което е видял нАгличаните са супер големи расисти и не признават никой, ама абсолютно никой, който не е като тях - бозав нАгличанин. Толкова са умствено ограничени, че за тях дори футбол различен от нАглийския е нещо смешно ако те вълнува и всичко тяхно е номер едно. Нищо общо с Щатите по никакъв критерий, дори народа като разнася пици не знае какво е това да ти остави бакшиш.
Това да живееш с някакви хора накуп му се вика мизерия, а не як купон, освен ако не си отшъл с най-добрите си приятели от тук. С тия 1200 паунда не знам как спести 500, после 400, после 300 дори ако даваш нужната калкулация според теб за квартира и застраховка. Тая кола сигурно ще я буташ, но ако живееш в град ще умреш по задръстванията(за Лондон изобщо не говоря)или пък ако си без кола ще ти минат часовете в метрото. Първата ми братовчедка пък и тя отиде в нАглия преди година и нещо, ама заряза тук деца и т.н. да бачка във фирми по почистване, вярно остават и пари, ами за какво бачкане става дума и тичане от обект на обект...само се надява час по-скоро вече да успее да си отвори сама фирма, че иначе работата е супер ако си на 18-25 и живееш ден за ден.
Това детски градини и работи са нещо задължително защото двама души дете не могат да гледат почти ако не работят и двамата, а както каза някой нагоре да го натириш в яслата без още да знае как да пие вода не е работа.
Със сигурност има много плюсове в нАглия спрямо нашата държава, особено ако не си на минималните ставки, но рая на земята съвсем не е там.
Най-добрият ми приятел живя общо 3 години в САЩ до 2009-та и сега горе-долу вече толкова в нАглия. В Щатите бе във Флорида и Лонг Айлънд. Общо взето много впечатления и от целите Щати, сега при туземците е в Оксфорд(там на 100-на от Лондон)и бачка в един завод на Мини и БМВ. През свободното време даже разнася пици като това правеше и в началото, работеше з акратко и в хотел. Та от него знам, че е доста скъпо в тоя район, от други пък Българи живеещи в Лутън се казваколко е евтино и как си пълниш количката за без пари. Това сигурно в разни магазини от тоя сорт, но факта е, че едни виждат нещата по един начин, други по друг. Сега при Мини май взема нещо от сорта на 14-16 паунда на час ли беше, но не се знае какво ще става стоя завод след брекзит, най-вероятно затваряне и изнасяне навсякъде.
Според него или това, което е видял нАгличаните са супер големи расисти и не признават никой, ама абсолютно никой, който не е като тях - бозав нАгличанин. Толкова са умствено ограничени, че за тях дори футбол различен от нАглийския е нещо смешно ако те вълнува и всичко тяхно е номер едно. Нищо общо с Щатите по никакъв критерий, дори народа като разнася пици не знае какво е това да ти остави бакшиш.
Това да живееш с някакви хора накуп му се вика мизерия, а не як купон, освен ако не си отшъл с най-добрите си приятели от тук. С тия 1200 паунда не знам как спести 500, после 400, после 300 дори ако даваш нужната калкулация според теб за квартира и застраховка. Тая кола сигурно ще я буташ, но ако живееш в град ще умреш по задръстванията(за Лондон изобщо не говоря)или пък ако си без кола ще ти минат часовете в метрото. Първата ми братовчедка пък и тя отиде в нАглия преди година и нещо, ама заряза тук деца и т.н. да бачка във фирми по почистване, вярно остават и пари, ами за какво бачкане става дума и тичане от обект на обект...само се надява час по-скоро вече да успее да си отвори сама фирма, че иначе работата е супер ако си на 18-25 и живееш ден за ден.
Това детски градини и работи са нещо задължително защото двама души дете не могат да гледат почти ако не работят и двамата, а както каза някой нагоре да го натириш в яслата без още да знае как да пие вода не е работа.
Със сигурност има много плюсове в нАглия спрямо нашата държава, особено ако не си на минималните ставки, но рая на земята съвсем не е там.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
grafterUK написа:Купуването на къща е елементарно стига да имаш депозита, който е 5% от стойността на къщата. Влизаш в нета харесваш къща и се свързваш с агенцията, която осигурява докуметално всичко - банки, адвокати и прочие. Прилична къща за към £80к с три спални, двуетажна, със заден двор и много килери /тук много уважават килерите междодруготовъв всяка стая - килер/. Много българи тук си купиха много големи къщи за £160-180к и си живеят царски /5 спални, 2 бани, 2 двора - преден и заден и т.н./. Вярно - ипотека, ама си е твоя.
![]()
браво, че отдели време да си споделиш гледната точка. за това с колко се изкарва комфортно в юк, няма да коментирам. това което си описал за мене не е купон, а мизерия. от най- мизерните. руснаците на това му викат комуналка и е дъното на живуркането.
имам само един въпрос - това горното дето съм те цитирал - в юк в кое измерение е? щото не е в нашето... цените в момента там са безумни. зависи от мястото разбира се, но за тези пари ще си купиш нещо което ще е много далече от това което си описал...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колегата явно визира някакви части на острова където освен ниските цени на имотите има само кози овце и вали перманентно цяла година . Тъй като гледам в първата произволна търсачка ми се струват ташкън цените за поданици на нейно величество камо ли за гастарбайтери със 200 гроша спастрени на месец
https://www.rightmove.co.uk/house-price ... gland.html

https://www.rightmove.co.uk/house-price ... gland.html
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Колега, това в нАглия ако е така(неслучайно така я изписвам)при теб значи си уцелил рая на туземския остров. Всъщност по-сбъркани от тия едва ли има. Толкова са сбъркани, че колонизираха целия свят едно време и го загубиха от надменното си отношение и мисълта, че са нормер едно. Но това е друга тема.
Баси, пак километри писания и най-важното за нещо чуто и преразказано от някой.. представям си, ако имаш това реална гледна точка какво ще е..
Инак пак се връщане лека по-лека на истината, че по-голямо от Софето няма и по-дълбоко от Искъра няма..
Всички нации са зле, по-зле и най-зле, само бай Ганя е най-умен, добър, красив, хитър и живее в най-красивата страна в света с най-добър климат и т.н. и т.н.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Аз само да попитам като сме толкова кадърни, умни и работливи, защо сме на това дередже? И защо обичайно работим точно за тези за които мислим, че сме нещо "повече" от тях? Не ми отговаряйте...
По темата - средностатистическата за страната.
По темата - средностатистическата за страната.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?
Всички си имат прякори и се плюе денонощно, наглия, минетчии, жабари, не знам си какви, май няма нация и страна по която да не се плюе.
Истината е, че Ганя е толкова прост, че не знае къде се намира-справка ефект на Крюгер!!
За сметка на това е уникално надменен и все другите ми се виждат нагли, но ако уцели да са културни с него, веднага се обявява, че това е двуличие, подмазване и пр.-справка А. Константинов.
Това е защото той е такъв и не може да си представи, че може някой да е различен.
Истината е, че Ганя е толкова прост, че не знае къде се намира-справка ефект на Крюгер!!
За сметка на това е уникално надменен и все другите ми се виждат нагли, но ако уцели да са културни с него, веднага се обявява, че това е двуличие, подмазване и пр.-справка А. Константинов.
Това е защото той е такъв и не може да си представи, че може някой да е различен.
Гледай сега ганя му няма нищо. Ама приемете , че и в България човек може да се реализира и да живее добре. Емиграцията е най-лесното нещо и това , че си си купил нова кола или най-новия телефон с една заплата там не значи, че живееш добре. Живял съм в Рим( през летата когато бях ученик) и всеки ден си ме е теглило за България и родния край. Да взимам 2к като заплата по-малък са като стойност от заплатата на ханс, но съм щастлив и живея добре със семейството си в малкия град. Ходим на кино всяка седмица на световните премиери и то в малкия град, на театър на ресторанти и се чуствам щастлив , че съм се реализирал тук и семейството и роднините са около мен. За тая година 5 пъти летяхме с малкия до Рим да вижда баба си и дядо си и се чувствам като нормален европеец.Когато ме питат от къде съм се гордея и казвам от България. Не знам каква е тая мания да убиждате народа с "ганя" нима англичани и германци не са ганьовци в по-голяма част?
Всичките 5 пъти летейки обратно за България самолета беше пълен с чужденци , които живеят тука. Проведох няколко разговори с тях и всички казват в България е добре икономиката се развива имат малки бизнеси, които в Италия е трудно да поддържат заради промените в законите и изискванията от към такси и данъци. Защо германеца, англичанина и прочие европейци масово идват тук на море? Нали изкарват много да си ходят на техните морета или там с тези високи заплати не живеят толкоз розово?
Всичките 5 пъти летейки обратно за България самолета беше пълен с чужденци , които живеят тука. Проведох няколко разговори с тях и всички казват в България е добре икономиката се развива имат малки бизнеси, които в Италия е трудно да поддържат заради промените в законите и изискванията от към такси и данъци. Защо германеца, англичанина и прочие европейци масово идват тук на море? Нали изкарват много да си ходят на техните морета или там с тези високи заплати не живеят толкоз розово?

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Пуснах сълза за мега развитата ни страна, ах защо ли се махнах
толкова е развита и се развива, а населението защо се “изпарява” не знам. Сега чакам коментари от сорта, че напускат мързеливите 

Всеки има право на избор. Аз останах и живея добре и съм ок, ти не си живял добре махнал си се пак ок. Като гледам много от тук пишещите също са в България и живеят добре и това е ок. Бърши си сълзата и се радвай че си се махнал и живееш богато.

- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Грешката на всички емигрирали пишещи тук е, че се изразяват доста високопарно. А забравят от къде самите те са тръгнали и, че в тяхната родина има останали сънародници част от които сме ние опитвайки се да живеем нормално тук и да постигнем нещо. Местоживеенето и реализацията е право на избор, но айде ако обичате не се изразявайте крайно.
Всички знаем колко хубаво/лошо е по чужбината защото и ние сме пътували, но освен това знаем, че дори някой емигрирал, дори да яде само дюнери и да спи с 10 непознати в една къща никога няма да си признае колко му е кофти.
Аз също имам близки които живеят в Лондон, Мюнхен и т.н. Голяяям келепир, че за 50 паунда/Евро пълниш количката в супера със същите боклуци като тук, та всеки това изтъква. Но повечето от месеци не са стъпвали в хубав ресторант или приличен магазин за дрехи, а изкарват уж по 2к на човек. Да не говорим за морета, почивки и т.н. които за мен не са никакъв проблем дори няколко пъти годишно.
Това, че живота на запад е по-уреден и я няма тая чалгия и простащина като тук никой не го оспорва.
Всички знаем колко хубаво/лошо е по чужбината защото и ние сме пътували, но освен това знаем, че дори някой емигрирал, дори да яде само дюнери и да спи с 10 непознати в една къща никога няма да си признае колко му е кофти.
Аз също имам близки които живеят в Лондон, Мюнхен и т.н. Голяяям келепир, че за 50 паунда/Евро пълниш количката в супера със същите боклуци като тук, та всеки това изтъква. Но повечето от месеци не са стъпвали в хубав ресторант или приличен магазин за дрехи, а изкарват уж по 2к на човек. Да не говорим за морета, почивки и т.н. които за мен не са никакъв проблем дори няколко пъти годишно.
Това, че живота на запад е по-уреден и я няма тая чалгия и простащина като тук никой не го оспорва.

Последна промяна Комбина на 03 Май 2019, 9:01, променена общо 1 път
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Точно така всеки има право на избор. И аз живеех сравнително добре, но защо да не живея още по-добре извън к*рвенската, корумпираната страна? Радвам се за хората, които живеят добре в Бг. И аз имам авери, които искарват по ~5к лв. и живеят много добре, но нека не забравим и за пенсионерите (не само) които броят жълти стотинки в хипер развитата страна.
П.п. И да не забравим, че не всички напускат милата ни родина само за да печелят някой лев повече.
П.п. И да не забравим, че не всички напускат милата ни родина само за да печелят някой лев повече.