нови цени на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: нови цени на горивата

Мнение от Stanchev » 24 Авг 2012, 7:04

към колегите, които не им дреме колко струват горивата (ходят пеша, карат на газ, нямат автомобил и т.н.)
защо сте толкова късогледи? с повишаването на горивата стоките от първа необходимост също поскъпват! и не само те!
както се казва "остави кучето гладно, за да те гледа в очите"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 24 Авг 2012, 9:55

ivoo написа:
shark1986 написа:ГЕРБ не е виновна,........

Не , не не е :mhihi: Той Станишев е виновен :banghead:

Е да той Бойко каза на ония петрола да скочи до 100-120$ барел също и той срина еврото и долара рязко поскъпна и той също е виновен за напрежението със Иран той Бойко със камъни да го мериш :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 24 Авг 2012, 10:01

Стига Бойко,Станишев и Дянков...реалността е че цената е като в другите европейски държави...просто на нас са ни ниски заплатите. :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 24 Авг 2012, 10:09

Пинтев написа:Стига Бойко,Станишев и Дянков...реалността е че цената е като в другите европейски държави...просто на нас са ни ниски заплатите. :yes:

е да де бойко е виновен :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от JazzJack » 24 Авг 2012, 12:37

deyan-enchev написа:И аз съм имал и карал скутерче много време, ама е по-лесно приложимо за малките градове.
В София на скутерче си чист самоубиец според мен ...

какво имаш предвид със "по-лесно приложимо" ?
че разстоянията са по-кратки? какво значение има това? по-добре ли е с кола?
че има по-малко трафик? какво значение има това? по-добре ли е с кола?
че има повече място за паркиране? какво значение има това? по-добре ли е с кола?

какво имаш предвид със "чист самоубиец" ?
колко твои познати са били убити на скутер в София?
колко хора на скутер са били убити пред очите ти в София?
колко хора на скутер си убил ти в София?
колко катастрофирали скутера си виждал на пътя в София?

струва ми се, че говориш градски легенди и неща, които си чул от познат на твой познат и повтаряш като папагал

предимствата на автомобила в София са следните:
- ако те завали дъжд си на сухо
- ако си участник в катастрофа си в по-голяма безопасност
- можеш да возиш още двама човека и багаж

дъжд вали сравнително рядко, можеш цял живот да не си участник в катастрофа, а колко често возиш повече от един човек?

предимствата на скутера в София са следните:
- евтин е да си го купиш
- за теб задръствания не съществуват, стигаш винаги за едно и също време
- паркираш навсякъде, всеки път и веднага със сигурност, без да обикаляш и да се чудиш дали ще има място
- нисък разход на гориво
- проста машина, която почти никога не се поврежда и евтино се поправя
- смешно евтина поддръжка и консумативи
- евтина месечна такса, ако решиш да го оставиш на платен паркинг
- не съществуваш за катаджиите
- няма данък
- няма каско
- няма технически преглед
- няма синя зона
- евтина гражданска

кажи ми защо машина по която разходите ми са 80 за гражданска на година, с която мога да отида на Попа по всяко време с още един човек и да си свърша работа моментално и без нерви, която има водно охлаждане, две дискови спирачки, вдига 80 и харчи 3 е неприложима и самоубийствена?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 24 Авг 2012, 13:45

кажи ми защо машина по която разходите ми са 80 за гражданска на година, с която мога да отида на Попа по всяко време с още един човек и да си свърша работа моментално и без нерви, която има водно охлаждане, две дискови спирачки, вдига 80 и харчи 3 е неприложима и самоубийствена?

Защото ще попадаш в рискови ситуации ежедневно(гарантирано),защото каката с джипа/мангала с калибрата ще завие надясно и няма да те види заради затъмнените си предни стъкла,слънчевите очила,търсенето на новия хит на Азис в базата данни и т.н.,което на теб ти струва травми,които ще те мъчат доживотно(изпитано,проверено,гарантирано и т.н.).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 24 Авг 2012, 13:55

Карам в София скутер (не точно,а 50сс мотор със 6 скорости) а БМВ-то е за уикенда и извънградско!Това е перфектно решение за града, но очите винаги на четири и без рисковани маневри!Доста е опасно в София,но е най-бързия и евтин начин за придвижване!В провинцията културата на шофиране и по-спокойния трафик са перфектни за скутери!
p.s.Ако от Бойко и Дянков зависеха международните котировки на суровия петрол и цената на долара :mhihi:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 24 Авг 2012, 14:01

:OT:
JazzJack написа:бръм бръм бръм

Сега - зареди си някоя песничка на Herbie Hancock и чети внимателно след като отпиеш глътка хладна водица.

Аз не си купувам скутерче, понеже като бях 16 годишен си купих първото - Yamaha SuperJog ZR, което имах 3 години и гореше 4/100, НО няма начин да се замисля да карам отново и точно в София.

Причината е че за жалост мои близки и приятели загинаха последните години точно от катастрофи и няма сила на нашата планета, която ще ме накара да карам скутер отново в София.
Искренно се надявам ти да нямаш нито един инцидент със скутера, но и не виждам как можеш лесно да пренебрегваш шанса да си участник в катастрофа, нещо не напълно планирано и очаквано.
Виждал съм три катастрофи със скутери в София и малко повече с автомобили, точно тия три които видях ми затвърждават представата за рисковете от тоя вид транспорт.

За щастие нито един човек не съм видял да е убит пред очите ми в каквато и да е катастрофа, само в последствие съм ги виждал.

Аз съм бил участник в четири катастрофи, две от които доста тежки и ако те бяха със скутер нямаше да спамя сега в любимия си форум.

Плюса на скутера за мен идва точно в селища с малък трафик и къси разстояния. По тия точки автомобила не печели определено.

Често возя повече хора и детето си, обичам да се отпусна на седалката и да слушам музика. Разхода на автомобила, който е 150% над този на скутера е оправдан за мен.

JazzJack написа:кажи ми защо машина по която разходите ми са 80 за гражданска на година, с която мога да отида на Попа по всяко време с още един човек и да си свърша работа моментално и без нерви, която има водно охлаждане, две дискови спирачки, вдига 80 и харчи 3 е неприложима и самоубийствена?

Веднага ти казвам - не съм писал, че е неприложима не ми слагай думи в устата - казах че е по-лесно приложима за малките градове - за справка горното.
В случай че трябва да отида на попа (което ми се случва 3 пъти в годината максимум) си паля колата и си отивам на попа, без да мисля 2-3 часа по въпроса къде ще паркирам, просто там има места за които може да си платиш лесно.

Защо да е по-хубав скутера от машина която има водно и маслено охлаждане, четири дискови спирачки, вдига 205км/ч и харчи 10/100 смесено ?

ПС: В случай че имаш магазин или си дистрибутор на скутери не е необходимо да ми отговаряш :yes:
Пък какво ти се струва и какво ти дума вътрешния глас може да си го запазиш.

:OT:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Потребител
Аватар

Мнение от JazzJack » 24 Авг 2012, 14:51

deyan-enchev, благодаря ти за отговора, съгласен съм с тебе

скутера не е подходящо решение за някои хора и ти си един от тях
за зимата също така не става, естествено

но е идеално решение за много хора, които отказват да го проумеят - аз например бях един от тях и ходех на работа и на пазар със Mercedes SLK :)

всеки е разглезен в днешно време, както ти така и аз
ако не съществуваха изобщо автомобилите, какво щяхме да правим? нищо особено, пак щяхме да се оправяме

просто в един момент човек трябва да прецени колко трябва да му струва това да си премести задника физически от едно място до друго?
за мен лично на дълъг път комфорта е важен, но в града за 20 минути?

просто в град като София колата вече започва да се превръща в overkill
защо да мъкна един тон желязо с мен всеки път, когато искам да отида на работа? кефа да отидеш на бензиностанция с празен резервоар, да кажеш "пълни до горе!" и да оставиш 10 лева е огромен

както каза dr.peshev - очите на четири и няма да имаш никакви проблеми

според мен една огромна част от хората в София могат да се прехвърлят ако не на колела, то на скутери
сега, ако искаш да си взимаш дрехите от химическо или да возиш болното си дете - естествено, че не става
аз говоря за масата софиянци, които просто отиват на работа всеки ден - те са основния трафик

разхода на колата и за мен е оправдан предвид предимствата й - но останалите неща не са, защото аз визирам ежедневен транспорт в София
в града повече от 70-80 км.ч не ти трябват, освен това ако някъде вдигнеш повече ще те снимат с 5 камери
музика можеш да си слушаш и на плейър

освен това, на Попа никога няма място по средата на работен ден ;)
също така София реално погледнато не е кой знае колко голям град

не съм дистрибутор на скутери
просто си продадох колата и реших временно да си взема скутер
от тогава просто се родих

dr.peshev също твърди, че в София е много опасно да се кара нещо различно от кола, но аз не съм съгласен
не знам дали съм някакъв огромен късметлия, или какво, но до сега нито един път не съм бил в екстремни ситуации

никой не ме е засичал, никой не ми е свиркал, не ме е газил и т.н.
караш си по средата на пътя (не се свираш в края като идиот) заедно с трафика, гледаш си в огледалата и нямаш никакъв проблем

това е

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 24 Авг 2012, 16:04

JazzJack написа:...
Най-големия проблем за скутера в София, е че няма къде да го държиш. Колата и жигула да е може да я заключиш пред блока или пред чужд блок, но скутера може да го хване липсата много бързо. Ако нямаш гараж или платен паркинг на близо си е кофти. Колелото можеш да си го качиш в апартамента...
Като цяло идеята за скутера е добра.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 24 Авг 2012, 16:31

bmw325tds написа:
Най-големия проблем за скутера в София, е че няма къде да го държиш. Колата и жигула да е може да я заключиш пред блока или пред чужд блок, но скутера може да го хване липсата много бързо. Ако нямаш гараж или платен паркинг на близо си е кофти. Колелото можеш да си го качиш в апартамента...

и как точно ще отидеш за покупки до големия магазин, къде ще сложиш детето от детска.
Скутера има точно толкова плюсове колкото и минуси,
кво правиш от ноември до март.
не съм хейтър, но чак пенкилер и скутера не е.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 24 Авг 2012, 16:38

Doberman_vas написа:
bmw325tds написа:

и как точно ще отидеш за покупки до големия магазин, къде ще сложиш детето от детска.
Скутера има точно толкова плюсове колкото и минуси,
кво правиш от ноември до март.
не съм хейтър, но чак пенкилер и скутера не е.
Отговарям: до големия магазин в момента ходя пеша. Четери голими плика си ги нося та хората стоят и гледат.
Детето - моето все още не годи на градина, но като тръгне ще го водя пеша ако се класира за кварталната ако не с колата, никъде не съм споменал, че скутера замества колата. Виждал съм как родители водят децата си с колело, в специална седалка.
Ноември-Март - караш го до първия сняг и после както намериш за добре.

Стига сте мрънкали бе хора!

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 24 Авг 2012, 17:18

shark1986 написа:
ivoo написа:

Е да той Бойко каза на ония петрола да скочи до 100-120$ барел също и той срина еврото и долара рязко поскъпна и той също е виновен за напрежението със Иран той Бойко със камъни да го мериш :banghead:

Ве колега shark1986,явно си много доволен от подреденият живот в родината ни...
щом до такава степен са ти промили мозъка разни политически формации и така ''яростно'' ги защитаваш.
Мен са ми през ....и Мойко и Славишев.
Пука ми само ,че ни еб@т всички последните години а ние остави,че го търпим ,а даже има такива дето им се възхищават....т'ва е тъжното от цялата история :yes:
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 24 Авг 2012, 17:29

:OT: Ако тия скутерчета и колела се карат така, както карате и колата си (демек според закона), няма да има нужда "очите да са на четири", нито ще се излагате в рискови ситуации. Не познавам никого от темата, но ми писна тия скутерчета да се врат навсякъде, да те задминават от ляво, от дясно - на по сантиметри, да изпреварват колоната от коли в кръстовища и после какичката не го видяла. Ми чакай малко бе, ти кво си мислиш, че караш? Къде си мислиш, че го караш? Вие самите карате рисково за себе си и то много. Исках да кажа, че не познавам никого от тук писалите и не твърдя, че вие сте от тия самоубийци! Надявам се да не сте.

Не ме разбирайте погрешно. И аз много често съм на колелото (особено лятото), но откакто имам и кола много ми се промени карането и на колело. Преди съм бил живо камикадзе, ама то кое лапе не е. Сега светлини, ръце, глупости.. за мен така трябва да е. Щом ще си участник в движението трябва да се съобразяваш с всичко, а не да чакаш всички да се съобразяват с теб. Светофар, колона от коли, светва зелено и колоната тръгва, но естествено този с колелото или скутерчето не може да се движи с колоната. Да не е луд? Тръгва да минава всички отдясно или отляво и като стигне кръстовището продължава да кажем направо и сигурно според вас завиващите трябва да спрат, за да мине господин супермен?! Ако отговорът ви е да, няма кво да си кажем. Иначе като си свети червено да си пререждат колоната, на никого не пречат, никого не застрашават, нито себе си, нито останалите. Дори още по-добре, а не да се оглеждам откъде ще ми изскочат пред колата.

Да, случвало ми се е, когато съм първи на светофар да тръгна напред и тоя до/зад мен да тръгне да завива надясно в мен, но не по-често отколкото се случва да ми секат пътя с колата де :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 24 Авг 2012, 17:36

ivan. написа:
shark1986 написа:
ivoo написа:

Ве колега shark1986,явно си много доволен от подреденият живот в родината ни...
щом до такава степен са ти промили мозъка разни политически формации и така ''яростно'' ги защитаваш.
Мен са ми през ....и Мойко и Славишев.
Пука ми само ,че ни еб@т всички последните години а ние остави,че го търпим ,а даже има такива дето им се възхищават....т'ва е тъжното от цялата история :yes:

Ве Иване ти като четеш въобще разбираш ли какво съм имал впредвид или си пишеш така наизуст!?Да си видял някъде да пиша и да хваля управлението на Бойко и яросно да ги защитавам или на Станишко или на теб така ти изнесе и си ги насоса?!?Е това е жалкото в случая....хора без да мислят да пишат! :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата