BMW срещу Porsche

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: BMW срещу Porsche

Мнение от K_Ilkov » 07 Яну 2018, 12:55

Той от опит :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2018, 13:54

Vra4anin написа:
acho.rs написа:Момче, спри се че започна вече зверски да се излагаш

Аре па ти кво се праиш. Момчето е младо и пише щуротии без да му мисли много, но за сметка на това е упорит и готов веднага за спор. Все едно чета теб преди 10 години, когато караше ауди десняк :ok:

Надявам се имаш чувство за самоирония :yes:

Да, и аз писах почти толкова големи глупости :mhihi:
Само че за щастие разбрах, че форума е малко по-сериозно място и трябва по-неутрално да се пише. Та градирахме, за разлика от разни скапани злобарчета, които си останаха същите . Което е нормално за нашата страна се, върпоса е да не се впрягаш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Яну 2018, 15:15

Топ Гън мерси, че ми пропомни уникална сцена

- ...limited edition!
- You're damn right it's limited. No cup holders, no backseat, JUST A SHINY DICK WITH TWO CHAIRS IN IT :mhihi: :mhihi: :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 07 Яну 2018, 16:49

ЛЕГЕНДАААА!!!

You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Яну 2018, 17:40

Тогава имаше малко по-малко фантасмагории в киното относно шофиране. :mhihi: След няколко години обаче излезна "Да изчезнеш за 60 секунди" после "Бързи и яростни" и знаем всички какво се случи. :mhihi: Да кажете сега, че мразя филма или не го гледам, нищо такова, просто някои неща вътре са ми по-скоро комични(добре де доста неща :mhihi: )но все се надявам да видя и хубави неща, плюс някое БМВ, макар и много да се изложиха с реплики на М5 Е60 в 5-цата мисля.
Та разликата между двата клипа е доста сериозна, макара да си мисля, че в първия се прави на луд. :mhihi:
https://www.youtube.com/watch?v=yLjGuZ8k5OM
https://www.youtube.com/watch?v=nfV87TgYH78
Темата се измести доста, време е за ключ и без това темата е почивала бая години, подходящи спорове за тая или оная марка е за други форуми от рода на гоУф форума или Хонда. Там доколкото съм чувал не се признават много, много другите коли.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Яну 2018, 19:14

В другите форуми не позволяват да се издума хубава приказка за други марки защото общата автомобилна култура е ниска. Един вид- автомобилно тесногледство.

Всеки автомобил който съм управлявал (стотици) ми е доставял удоволствие по свой си начин. Имал е свое усещане, характер, чар, недостатъци и т.н. Сляпо да отречеш една фирма е за мене просто липса на опит.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 07 Яну 2018, 20:01

то не само с автомобилите е така... :idea: :idea: :idea:

но в случая - да

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Яну 2018, 0:50

Тази тема не я следих, но като гледам още от заглавието е сбъркана... Тези две марки за мен се допълват, не са кой знае каква конкуренция. Високия клас спортни купета на БМВ и ниския на Порше са в някакво условно съперничество, но толкова.
Never mistake motion for action...

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 08 Яну 2018, 12:43

alx написа:В другите форуми не позволяват да се издума хубава приказка за други марки защото общата автомобилна култура е ниска. Един вид- автомобилно тесногледство.

Всеки автомобил който съм управлявал (стотици) ми е доставял удоволствие по свой си начин. Имал е свое усещане, характер, чар, недостатъци и т.н. Сляпо да отречеш една фирма е за мене просто липса на опит.

Те повечето хора са по принцип доста тесногледи. Тук е един от малкото форуми, в които ако кажеш, че форумната марка може да има недостатъци ще има хора, които да те разберат. Разбира се и тук не липсват изцепки на фенщината, но като цяло атмосферата е доста по-спокойна.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Яну 2018, 14:47

Темата ме амбицира да разцъкам кво може да се вземе на Порше и съответно на БМВ.

Кайман, 911 (996) и 911 (997) разгледах ...

Кайман, 911 (996) е по-скъпо, но в ценовия диапазон на М3 е46
911 (997) е по-скъпо, но пак що годе на парите на М3 е9х

М3ките продължават да ми се струват по-смислени и практични при относително еднакви характеристики. Стават и за ежедневки някак.
Освен ако списъка на съдържанието на гаража ми е много дълъг или държа точно да се покажа, че съм с Порш ми се струва доста по-смислено да си взема м3.
Което не ме спира да искам Порше де :mhihi:

Де да знам :dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 08 Яну 2018, 15:01

Само че това е действителността в България. Скромният ми опит от време, прекарано в Германия, ще ти каже, че едва ли не там 911 го имат за евридейка. Особено пък около Щутгарт, всяка 10-та кола е Порше.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Яну 2018, 15:05

Недей да говориш глупости моля те ;) М3ките имат място за 4 пасажера + техния багаж. Нито едно от Поршетата, за които писах не е и близко дори.

Изобщо не става въпрос за возия, че да се сравняваме с Германия. То и МХ5 мазда може да ти е ежедневка ако се возиш сам и ти е кеф ...
Изображение

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Knoxville_ » 08 Яну 2018, 15:09

Аз не коментирам практичността на автомобилите, за което съм съгласен с теб, а само бройката автомобили, които съм видял. М-ки дори не помня да съм видял.

Като цяло сравненията на БМВ и Порше са доста безсмислено според мен. По какво въобще двете марки си приличат и кои от моделите им са сходни? Може би Кайен и Х5/6 с условности.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 08 Яну 2018, 15:15

вече има доста

Кайен - Х5
Макан - Х3
Панамера - 6 гран купе
4-та серия - 911
бокстер - з3/з4
кайман - з4 купе

има тук-там някакви прилики...

а най-голямата прилика е, че и двете марки са driver's car! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Knoxville_ » 08 Яну 2018, 15:17

Тъй, забравих Z-ките и 6 гран купе, надявам се да ми простите, все пак още не съм беемвист :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата