От днес ни задължават да караме на фарове
Модератор: Общи модератори
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Re: От днес ни задължават да караме на фарове
До колкото знам със заповед на министъра катаджийте не могат да съставят актове за превишена скорост. Такова нарушение може да се констатира само с камера. Без снимков материал не може. С една дума ако някой катаджия ви спре за "превишена скорост" значи иска подкуп.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
emo_ch написа:До колкото знам със заповед на министъра катаджийте не могат да съставят актове за превишена скорост. Такова нарушение може да се констатира само с камера. Без снимков материал не може. С една дума ако някой катаджия ви спре за "превишена скорост" значи иска подкуп.
Дай закон!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
emo_ch написа:До колкото знам със заповед на министъра...
Моля ти се...не сме на 14.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
точно днес едни куки на ам.люлин се бяха залостили с един радар и дебнеха
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
kiko написа:точно днес едни куки на ам.люлин се бяха залостили с един радар и дебнеха
Ще поровя за закон, но е факт, че миналата седмица ме спряха на разклона за Ловеч с 88км/ч. при ограничение 60, като се разминах само с предупреждение, нито ми написаха акт, нито си направиха устата за подкуп, в същото време много любезни

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Това за актовете за скорост ми го каза един приятел, при това беше доста сигурен. Аз се поразрових из нета да видя дали има нещо такова в поправките в закона, но не открих. Ще го питам къде го е видял това.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
По повод разните ДРЛ, дето куцо и сакато ги продава с твърдението, че били законни.
"Законни ли са дневните светлини?" Отговор на този въпрос дава Красимир Костов - главен инспектор в Пътна полиция при Генерална дирекция "Национална полиция"
"Законни са дневните светлини, които са монтирани фабрично при производство на новите автомобили. В България вече има много автомобили, които са с фабрично монтирани дневни светлини. Те се включват още със завъртането на контактния ключ. Всякакви импровизации - монтиране на самоделни дневни светлини с неподходящи крушки и нанасяне на корекции на рефлекторите, пробиване на отвори в тях с цел монтаж на допълнителни светлини са незаконни и терминът за това нарушение е "неразрешена промяна в конструкцията в превозното средство". Ако нямате нови дневни светлини, които са фабрично монтирани, не може да правите допълнения и следва да се движите с включени къси светлини през деня."
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
Малко лаишки въпрос.. ..
Има ли значение за ксенона на къси дали е включен постоянно, или трябва след запалване или изключване на двигателя съответно да връткам копчето ? Дали ще се скапе по бързо ако копчето е включено постоянно ?
Иначе "очичките" са ми доста мижави... няма да мине номера с тях.

Има ли значение за ксенона на къси дали е включен постоянно, или трябва след запалване или изключване на двигателя съответно да връткам копчето ? Дали ще се скапе по бързо ако копчето е включено постоянно ?
stay tuned

Veson написа:Малко лаишки въпрос.. ..![]()
само след запалване пали ксенона, че иначе много бързо ще замине
www.bmwпрофесори-bg.net
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
benzin написа:само след запалване пали ксенона, че иначе много бързо ще замине
точно така! освен това при палене при включен ксенон доста често някой от баластите не сработват и се налага рестартиране ...
с други думи палите на ксенон и може да си карате само на 1 включен фар и следва проверка

имаше едни устройства, които палеха фаровете 5-10 секунди след като е запалена колата, а ключа на фаровете си стои на постоянна позиция "включено", но се разтърси из форума има писано!
колкото до темата
Вдигна ли ви се разхода? Аз забелязвам, че моя е леко завишен...
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
bum_bum написа:По повод разните ДРЛ, дето куцо и сакато ги продава с твърдението, че били законни.
"Законни ли са дневните светлини?" Отговор на този въпрос дава Красимир Костов - главен инспектор в Пътна полиция при Генерална дирекция "Национална полиция"
"Законни са дневните светлини, които са монтирани фабрично при производство на новите автомобили. В България вече има много автомобили, които са с фабрично монтирани дневни светлини. Те се включват още със завъртането на контактния ключ. Всякакви импровизации - монтиране на самоделни дневни светлини с неподходящи крушки и нанасяне на корекции на рефлекторите, пробиване на отвори в тях с цел монтаж на допълнителни светлини са незаконни и терминът за това нарушение е "неразрешена промяна в конструкцията в превозното средство". Ако нямате нови дневни светлини, които са фабрично монтирани, не може да правите допълнения и следва да се движите с включени къси светлини през деня."
Какви са методите по установяването оригиналността на дневните светлини във фаровете?? Нали не мислиш, че сульо и пульо полицай спрял ме за рингове ще ми каже "твоите не са оригинални от завода"!!!!

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Веселин|Василев написа:Какви са методите по установяването оригиналността на дневните светлини във фаровете?? Нали не мислиш, че сульо и пульо полицай спрял ме за рингове ще ми каже "твоите не са оригинални от завода"!!!!
като ти друсне фиш за 50лв. после ходи обжалвай, ама при арменския поп...
мога да се хвана на бас на 2 бири, че метОда за установяването оригиналността на дневните светлини е по преценка на длъжностното лице (демек поуицая)
кофти, но ще свикнем

п.с. не забравяй къде живееш

spacepl написа:50 лева вече се обжалват - имаше тема.
и за фиш ли?
но ето ти нова контра - 30лв. фиш

Последна промяна vicho на 17 Авг 2012, 14:20, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
50 лева вече се обжалват - имаше тема. Да не говорим, че при отказ да се подпише фиш (по закон) той става акт, а акта се обжалва.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
vicho написа:Веселин|Василев написа:Какви са методите по установяването оригиналността на дневните светлини във фаровете?? Нали не мислиш, че сульо и пульо полицай спрял ме за рингове ще ми каже "твоите не са оригинални от завода"!!!!
като ти друсне фиш за 50лв. после ходи обжалвай, ама при арменския поп...
мога да се хвана на бас на 2 бири, че метОда за установяването оригиналността на дневните светлини е по преценка на длъжностното лице (демек поуицая)
кофти, но ще свикнем![]()
п.с. не забравяй къде живеешspacepl написа:50 лева вече се обжалват - имаше тема.
и за фиш ли?
но ето ти нова контра - 30лв. фишпак е кофти! то и фишовете са по преценка на полицая даже си го пише
Фиш ще напише ако не е предвидено друго наказание, а в този случай е административно нарушение, акт който можеш да обжалваш!
Писах в някои от предишните страници, че има фарове които при създаването им се монтират дневни светлини (разбирай angel eyes) придружени с TUV и разрешени в държавите от ЕС и не само! Айде нека ми напише акт да видим като го задърпам в съда кой ще излезе прав и кой крив!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Естествено, че той ще излезне прав. Фаровете с фабрични дневни светлини имат гравиран сертификат на стъклото с буквите E и RL(фар предвиден за движение през деня), който се изисква по Правило 87 на ИКЕ на ООН от спогодбата за дневни светлини. Докат твоя CCFL има само paypal фактура от ЦунКайХуй. Като не знаете закона недейте да хуквате така убедено по съдилища.