НВ-ВМХ
Модератор: Общи модератори
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Re: НВ-ВМХ
bum_bum написа:Аз вече отивам над 80 часа.
колко кг надолу си?
на мен вече съвсем никакви въглехидрати не ми се ядат, освен плодове и мед - по кое време на денонощието е добре да бъдат?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аз лично с моята воля като на дъждовен червей
няма да се престраша,
но само теоретично,ако гладуваш 24-48 часа, предполагам да се тренира не е препоръчително?

но само теоретично,ако гладуваш 24-48 часа, предполагам да се тренира не е препоръчително?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Bogat-Beden написа:Аз лично с моята воля като на дъждовен червейняма да се престраша,
ми тренира си се.
аз само един 20-часов пост имам до момента и имах повече сила отколкото два дни по-рано, след 5 дена ядене 3 пъти дневно ... но аз съм доста лек и си играя само с пудовки, та може да не съм представителен пример.
но тия късите постове не са нещо драматично.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз иначе редовно съм 20/4. Тренирам си без проблем след близо 20 часа без храна. Тичане, тежести и силата си ми е същата като преди да почна така. Също и кила не се губят ако се яде достатъчно, даже по едно време бях качил няколко. Тоя моя познат ми каза, че бил тренирал първата седмица дори на пълен фастинг ама аз не виждам начин как, освен ако не правя нещо с тежестите на жената
Не мисля, че имам сила да тренирам.
Тоя фастинг го почнах на 79кг като ги свалих от 83 за около 2 месеца като леко намалявах храната вечер да видя горе-долу какво количество ми трябва за да свалям, съответно и за да качвам чисто. Сега съм 76,5. Предполагам за седмица могат да се изгубят едни 10-тина кила. Аз определено нямам нужда и ще стана на вестник ама вярвам, че усвояемоста след тоя глад е двойна и в рамките на кратко време ще върна повечето.
Още по-интересно ми е дали ще сера до края на фастинга

Тоя фастинг го почнах на 79кг като ги свалих от 83 за около 2 месеца като леко намалявах храната вечер да видя горе-долу какво количество ми трябва за да свалям, съответно и за да качвам чисто. Сега съм 76,5. Предполагам за седмица могат да се изгубят едни 10-тина кила. Аз определено нямам нужда и ще стана на вестник ама вярвам, че усвояемоста след тоя глад е двойна и в рамките на кратко време ще върна повечето.
Още по-интересно ми е дали ще сера до края на фастинга

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Доообре ,ясно-мерси за инфото
Сега,а какъв трябва да е цвета на антифриза
В смисъл минерална,изворна, дестилирана вода ли се приема само или се смесват-във магически пропорции някакви
Сега,а какъв трябва да е цвета на антифриза

В смисъл минерална,изворна, дестилирана вода ли се приема само или се смесват-във магически пропорции някакви

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Andronoff
- триногата
-
7 е неутрално - надолу е киселинно, а нагоре е алкално.
По темата:
Прочетох всичките 10 страници и сякаш има светлина в тунела и за мен.
Излиза, че ако ям това, което обичам (шопска салата и свинско + домашна сланинка) ще мога да сваля някое кило?
Би било прекрасно.
Преди няколко години реших да почвам диета и се бях зарибил по Пиер Дюкановата. Изкарах 10 дни на птиче месо, яйца, риба, много вода и никаква сол и сладко. Свалих 12 килограма за тия 10 дни. Виеше ми се свят, чувствах се отпаднал и уморен. Работата ми тогава беше физически натоварваща и опасна, а и действието се развиваше през един много студен февруари месец. Както и да, спрях с диетата и си върнах килата за кратко време. От тогава насам не съм пазил никаква диета. Резултатът е 100-105 на 190см кила, комбинирани със застоял живот. Работя в Холандия в момента, по цял ден почти съм на компютър, а като се прибера си пускам душ и се излягам на дивана. Нямам много сили за каквото и да е и след 2 часа съм в леглото. Естествено имам кофти разпределение на килограмите - корем, гъз и цици. Знам, че дори и да почна някаква диета, трябва да тренирам нещо, но в момента нямам време за това, най-много някоя лицева опора и преса да направя вкъщи и толкова. За фитнес не може и дума да става. И като казвам, че искам да сваля някое кило и да се позаформя малко, не значи, че искам да приличам на гръцки бог, просто да се оттърва от корема..
Ще почета още за тая диета, когато ми остане време и ако е толкова лесно, колкото изглежда, ще се захващам.
Яйца, сланина, шопска, свинско и агнешко - мечта!
По темата:
Прочетох всичките 10 страници и сякаш има светлина в тунела и за мен.
Излиза, че ако ям това, което обичам (шопска салата и свинско + домашна сланинка) ще мога да сваля някое кило?
Би било прекрасно.
Преди няколко години реших да почвам диета и се бях зарибил по Пиер Дюкановата. Изкарах 10 дни на птиче месо, яйца, риба, много вода и никаква сол и сладко. Свалих 12 килограма за тия 10 дни. Виеше ми се свят, чувствах се отпаднал и уморен. Работата ми тогава беше физически натоварваща и опасна, а и действието се развиваше през един много студен февруари месец. Както и да, спрях с диетата и си върнах килата за кратко време. От тогава насам не съм пазил никаква диета. Резултатът е 100-105 на 190см кила, комбинирани със застоял живот. Работя в Холандия в момента, по цял ден почти съм на компютър, а като се прибера си пускам душ и се излягам на дивана. Нямам много сили за каквото и да е и след 2 часа съм в леглото. Естествено имам кофти разпределение на килограмите - корем, гъз и цици. Знам, че дори и да почна някаква диета, трябва да тренирам нещо, но в момента нямам време за това, най-много някоя лицева опора и преса да направя вкъщи и толкова. За фитнес не може и дума да става. И като казвам, че искам да сваля някое кило и да се позаформя малко, не значи, че искам да приличам на гръцки бог, просто да се оттърва от корема..
Ще почета още за тая диета, когато ми остане време и ако е толкова лесно, колкото изглежда, ще се захващам.
Яйца, сланина, шопска, свинско и агнешко - мечта!
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
ВМ-НВХ не е диета. Това е начин на хранене и на живот ако щеш
Дюкян успяха да го осъдят заради диетата му и понастоящем не мисля, че е много разрешено разни диетолози да я препоръчват изобщо.

Дюкян успяха да го осъдят заради диетата му и понастоящем не мисля, че е много разрешено разни диетолози да я препоръчват изобщо.
- Andronoff
- триногата
-
Обърках термините, прав си 
Това, че са го осъдили за пръв път го чувам, ама не ми и дреме де, там повече нямам намерение да се връщам.

Това, че са го осъдили за пръв път го чувам, ама не ми и дреме де, там повече нямам намерение да се връщам.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Винаги може да намериш време за спорт. Това е най-тъпото оправдание или по-скоро извинение. Ползвал съм го години наред и ако знаеш колко съжалявам...Дори да работиш по 18 часа дневно, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината, няма сила на света, която да ме убеди, че не можеш да отделиш 45-60 мин за някакъв вид спорт, независимо по кое време на денонощието. Стягай се и действай, защото с напредването на годините ще става все по-трудно и по-трудно. Като видиш резултатите и усетиш колко много ще ти се промени тонуса и физическо състояние, това ще ти стане начин на живот и ще ти е тъпо ако пропуснеш тренировка поради някаква причина.
Бум, докато си на този фастинг само вода ли пиеш? Спрял ли си всички витамини, минерали, омега-3 и т.н.? Пиеш ли някакви соли с водата поне? Все пак е жега и се потиш най-вероятно.
Бум, докато си на този фастинг само вода ли пиеш? Спрял ли си всички витамини, минерали, омега-3 и т.н.? Пиеш ли някакви соли с водата поне? Все пак е жега и се потиш най-вероятно.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Само вода пия. По принцип се спират и всякакви добавки, не се пие кафе, чай и т.н. защото в този случай се получава непълноценно хранене, а не фастинг. Руснаците са големи фенове на фастинга, а аз тяхното мнение го уважавам
Казват, че в тялото има натрупан достатъчен запас от всякакви витамини и минерали за известно време напред и е по-добре да не се взима нищо допълнително. По време на фастига те се освобождават и дори и да има някакъв проблем предизвикващ неправилното отделяне на един или друг елемент той се коригира. Там дори лекуват анемия чрез глад.
Вчера бая пообиколих в най-голямата жега и нямаше проблем. Пия доста повече вода ама не знам защото имам нужда от повече ли е или щото няма кво друго да правя и заменям навика за кафе и чай през деня с повече вода.

Вчера бая пообиколих в най-голямата жега и нямаше проблем. Пия доста повече вода ама не знам защото имам нужда от повече ли е или щото няма кво друго да правя и заменям навика за кафе и чай през деня с повече вода.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
bum_bum написа:Leon написа:Аз също имам проблем с яденето на сланина, дори на тлъсто месо, иначе с интерес следя темата. Не бях запознат с това хранене и още ми е трудно да повярвам, че от толкова мазнини не се качват килограми (и паласки, които са най-упоритата част от тялото ми, дори в топ физическа форма имах). По препоръка на физиотерапевт мисля да започна пилатес и евентуално някаква динамична гимнастика, но трябва да направя нещо и с храненето, така че колкото повече инфо споделяте, толкова по-полезно
Мога да ти дам тел на добър физиотерапевт, който също да ти даде мнение дали можеш да тренираш нещо по-тежко, защото Пилатес и разните гимнастики няма да ти дадат кой знае какво натоварване.
Определено бих чул още едно мнение на препоръчан терапевт.

Never mistake motion for action...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Е ако кафето е чисто, без подсладители ? Преди слагах по 3-4 захарчета, от може би година не мога да опитам такова със захар даже. Чиста Лаваца и съм нов човек
Не, че смятам да пробвам този фастинг, но ми е интересно
Аз сега като си разпределих дневните хранения на 3 и вечер нещо не ми стига яденето
, не знам на фастинг 2-3 дни 

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Leon написа:bum_bum написа:Leon написа:Аз също имам проблем с яденето на сланина, дори на тлъсто месо, иначе с интерес следя темата. Не бях запознат с това хранене и още ми е трудно да повярвам, че от толкова мазнини не се качват килограми (и паласки, които са най-упоритата част от тялото ми, дори в топ физическа форма имах). По препоръка на физиотерапевт мисля да започна пилатес и евентуално някаква динамична гимнастика, но трябва да направя нещо и с храненето, така че колкото повече инфо споделяте, толкова по-полезно
Мога да ти дам тел на добър физиотерапевт, който също да ти даде мнение дали можеш да тренираш нещо по-тежко, защото Пилатес и разните гимнастики няма да ти дадат кой знае какво натоварване.
Определено бих чул още едно мнение на препоръчан терапевт.Идеята е да си заздравя мускулите около кръста, за да не поема гръбнака цялата тежест, а те по принцип се тренират трудно. Пилатесът специално доста натоварва коремните мускули и долната част на гърба, не знам дали е достатъчен. Засега няма да минавам на ВМ хранене, ще опитам да засиля физическата активност (сега съм на велоергометър и упражнения вкъщи), и евентуално някакъв спорт (ако докторите разрешат). По принцип не ям бързи въглехидрати, освен шоколад и рядко тирамису, но лятото има много изкушения като сладолед, оранжади, коктейлчета със спрайт и т.н.
Трябва да стабилизираш цялата поясна мускулатура. Прави клекове, това ще го направи най-добре, но трябва да си с перфектна техника, че може да направиш беля. В началото само със собствено тегло докато не си сигурен, че си овладял упражнението изцяло. След това може да почнеш с тежести, като постепенно ги увеличаваш. Мъртвата тяга също е чудесно упражнение, но там техниката е още по-важна.