За "хубавите" номера.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Re: За "хубавите" номера.

Мнение от AngelG » 23 Юни 2013, 18:39

randity написа:А каква е играта за квадратен преден номер ? Заплаща ли се допълнително и колко ? :D

Има си коли за които попринцип е предвиден квадратен номер ( предимно джипки и японци )

По темата : Бих платил за номер само ако може да е с букви

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 23 Юни 2013, 18:45

AngelG написа:
randity написа:А каква е играта за квадратен преден номер ? Заплаща ли се допълнително и колко ? :D

Има си коли за които попринцип е предвиден квадратен номер ( предимно джипки и японци )

Да, това ясно, но ако не е предвидена колата за квадратен номер, а искам колко тре'а да се метна ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 24 Юни 2013, 1:55

Май е същата цена, води се за ремарке този квадратния.. :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 24 Юни 2013, 13:19

Цената е същата. Квадратен е обаче само единия от чифта, другия е нормален.
Ако човек иска такъв задължително го споменава по време на оформлението на документите в КАТ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 24 Юни 2013, 18:16

Аз хейтващите темата да кажа - моите номера са 6959 и к'во ся големия гъзар (селски комплексар) ли съм ???? Нищо че си плащам повече от по-наредените числа , просто си помня номера а не гледам тъпо като повечето колеги като ме питат за него по разните институции . Имам приятелки (руси) които са ги викали по високоговорителите в магазина за да си преместят колата ....ама нали някой трябва да си помни номера.....
Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 25 Юни 2013, 1:24

Хъъъъ.... и аз съм бил "коплексар" :mhihi: :mhihi:
Изображение
Кефи ме номера....що пък да не си го купя :roll: ;)
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

Потребител
Аватар
Кара: 520i e39
Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
Детайли за колата: M52B20

Мнение от Denischo » 25 Юни 2013, 3:56

Не, че се заяждам ама според мен трябва да си малоумен, за да не запомниш 4 цифри.. Иначе номерата на колите ми до сега са били :

0324 - Opel Vectra
2505- Единствения номер, който си го поръчах, защото тази кола ми беше на сърце от самото начало и исках да ми е рожденния ден e36
L878SHK - Toyota Supra - така купена в България карана с генерално пълномощно 2 месеца, след което беше продадена
0239 - Сегашната ми кола е39.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a1n » 25 Юни 2013, 9:15

Според мен е безмислено, докато не може както в други държави да пишеш текст с нещо закачливо, е безмислено пари на вятъра, а и това си е чисто мутренски комплекси от ония години.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Юни 2013, 9:19

Denischo написа:Не, че се заяждам ама според мен трябва да си малоумен, за да не запомниш 4 цифри.. Иначе номерата на колите ми до сега са били :

0324 - Opel Vectra
2505- Единствения номер, който си го поръчах, защото тази кола ми беше на сърце от самото начало и исках да ми е рожденния ден e36
L878SHK - Toyota Supra - така купена в България карана с генерално пълномощно 2 месеца, след което беше продадена
0239 - Сегашната ми кола е39.

Не дей така бе пич,аз не си помня номерата ,не че не съм член на "Менса",ама чак малоумен не съм,помня само на една ,понеже по случайност беше годината и месеца в който съм се родил...
За някой хубав номер са поредни числа,за други хубав номер са толкова разнородни числа,че никой да не може да ги запомни,особено милиционер :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Юни 2013, 9:30

Е.Димитров написа:само на една ,понеже по случайност беше годината и месеца в който съм се родил...
За някой хубав номер са поредни числа,за други хубав номер са толкова разнородни числа,че никой да не може да ги запомни,особено милиционер :mhihi:

Милиционери вече няма а полицаите си имат биг брадър :mhihi:
Тва с разбърканите трудно запомнящи се цифри ми звучи като желание на сериен убиец с мания да остане инкогнито.Ами боядисвайте ги и в хамелеон да не се запоня и цвета на колата тогава .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring 525d
Мечтае да кара: с четири ауспуха...
Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

Мнение от didodi » 25 Юни 2013, 9:34

И аз не се заяждам разбира се , но моята работа е в IT сектора ,а в тоя сектор малоумни по-рядко се срещат като цяло, но се работи изключително много с числа , много по-лесно ми е да дам едни 50 лева и да си освободя малко памет в главата повярвай ми за други по-важни неща.... Практика в целия свят е да се избират номерата , тоест явно има някакъв смисъл в това. Разбира се в повечето случаи е безплатно , но тук както за всичко се плаща, а Българина не обича да плаща и за това реве нека си го кажем в прав текст :mhihi:
Кажете ми една държава в която няма практика да си избираш номер и да се спре тоя спор !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 25 Юни 2013, 9:46

didodi написа:И аз не се заяждам разбира се , но моята работа е в IT сектора ,а в тоя сектор малоумни по-рядко се срещат като цяло, но се работи изключително много с числа , много по-лесно ми е да дам едни 50 лева и да си освободя малко памет в главата повярвай ми за други по-важни неща.... Практика в целия свят е да се избират номерата , тоест явно има някакъв смисъл в това. Разбира се в повечето случаи е безплатно , но тук както за всичко се плаща, а Българина не обича да плаща и за това реве нека си го кажем в прав текст :mhihi:
Кажете ми една държава в която няма практика да си избираш номер и да се спре тоя спор !

Швейцария!
Иначе интересно,в ИТ сектора повече се работи с ...команди,в числа смята компютъра :mhihi: ,освен в много редките случай когато трябва да видя реалната скорост на интернета и то за да го сметна ръчно :bchug:
Няма лошо в хубавите еднакви числа,даже бих си сложил нещо от рода на 1001 или 0110 (разбирате за какво говоря),просто опонирах конкретно че много хора (те сега питах колегата който е също сис админ дали си помни номера на колата и отговора му беше отрицателен) не си помнят номерата

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 25 Юни 2013, 13:18

Е вчера тъкмо обеснявам на майка ми, това за молбата до шефа на КАТ за номера 0204 и как смятам да пререгистрирам колата, и се почна едно мрънкане, какво толкова искаме с баща ми да има такъв номер. Ето, тя не вижда смисъл като нас.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 25 Юни 2013, 13:29

Kroki написа:Е вчера тъкмо обеснявам на майка ми, това за молбата до шефа на КАТ за номера 0204 и как смятам да пререгистрирам колата, и се почна едно мрънкане, какво толкова искаме с баща ми да има такъв номер. Ето, тя не вижда смисъл като нас.

А смисъл с тези конкретни числа има ли?

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 25 Юни 2013, 14:58

Във Франция също не може да се избира номер и на мен естествено ми се падна смотан номер , който така и не успях да запомня...даже куриоз - пътувам през Унгария и спирам на шел за винетка , но не си взех талона с мен и продавача на касата пита за номера и понеже бях спрял далеч , викам си ще се напъна да се сетя и му давам едни цифри и букви . Наближавам колата и гледам номера и нищо общо с винетката :shock:
Връщам се до пича , да се опитам да я сменя , но той казва: ако беше объркал само една цифра имам право на корекция , но две цифри са много ! Съответно ми се вдигнаха нервите и минах Унгария без (фалшива) винетка !
Така че съм За " хубавите" номера !
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата