Магистрала Тракия ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Магистрала Тракия ?

Мнение от Kris » 10 Юли 2013, 23:04

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Юли 2013, 23:08

Паркинги има или ако на тях няма заведение не ги виждате? :D

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 10 Юли 2013, 23:18

На мен ми се струва малко странно, защо в германия има кенефи, паркинги и пейки през 30-40 километра магистрала, а при нас няма нищо подобно. Не трябва ли тези неща да са с самия проект, а не да се разчита само на бензиностанциите.
Едва ли струва кой знае колко много на фона на цената на асфалта.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 10 Юли 2013, 23:28

.
Последна промяна jordanpar на 12 Юли 2013, 1:47, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 10 Юли 2013, 23:54

jordanpar написа:Ние бихме се радвали просто на една хубава равна асфалтирана повърхност,но.....

Мненията в темата доказват че ние не се радваме на нищо, а плюем всичко направено или гледаме винаги негативните му страни ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 11 Юли 2013, 0:04

Аз един час без да ходя до кенефа мога да издържа. Мисля, че и петичка ще и стигнат ~70 кила. Та проблем никакъв :mhihi:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 11 Юли 2013, 9:36

Petrolhead написа:На мен ми се струва малко странно, защо в германия има кенефи, паркинги и пейки през 30-40 километра магистрала, а при нас няма нищо подобно. Не трябва ли тези неща да са с самия проект, а не да се разчита само на бензиностанциите.
Едва ли струва кой знае колко много на фона на цената на асфалта.

jordanpar написа:Защото най-вероятно тогава на концесионера няма да му отърва да се грижи и за едни 10-12 такива обекта.Всъщност повече,защото говорейки все забравяме че магистралата има и движение в обратна посока.Значи същия брой такива трябва да ги има от другата страна.

Говорейки за Германия...
В Германия ТИР-овете (и не само те :mhihi: ) плащат около 0.15 евро на км пътна такса. Тоест за 1000 км по магистралата оставяш 150 евро, а тук за един ден оставяш 10 евро и минаваш цялата магистрала.
Сега си представи колко стотици хиляди ТИР-ове минават през немските магистрали, колко такси събират и защо има такива съоръжения, че даже се и поддържат :clap:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Юли 2013, 9:51

^ Ми нали тука говорим за частни обекти,на самоиздръжка ,не държавата да плаща,както е положението с химическите тоалетни,където не знам от какъв зор държавата ще плаща.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 11 Юли 2013, 10:46

.
Последна промяна jordanpar на 12 Юли 2013, 1:47, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Юли 2013, 10:57

По добре си бяхме без магистрала :roll: Толкова нерви ще похабим по нея, че по добре да я няма! За какво да се ядосваме, ето ти стария път, отбивчици, бензиностанции, заведения за хранене. Спреш някъде си купиш плодове, пейзажи наоколо...
А сега няма нищо, една гола пустош и нищо по нея :no:
Направо да правим референдум и да я затварят че и като дойдат европейците ако няма къде да спират, повече няма да стъпят тука, ще ги отблъснем ей така без нищо. :dummy:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 11 Юли 2013, 11:11

Само да попитам,че и аз съм газаджия с малка бутилка от къде до къде няма бензиностанции последно мога да заредя в Стара Загора и после чак в Бургас ли ?

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 11 Юли 2013, 11:24

ОМВ Стара Загора пълниш газ догоре и поне 13-14л. бензин и тръгваш спокоен.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 11 Юли 2013, 13:28

jordanpar написа:
drago_pavlov написа:В Германия ТИР-овете (и не само те :mhihi: ) плащат около 0.15 евро на км пътна такса.

Говорейки за Германия,цитирам:
И в Германия само тежкотоварни камиони над 12 тона плащат такса.Тя затова е и трък-такс.

Не случайно съм сложил пояснението в скобите - само да загатна че понятието ТИР на 90% от хората им говори нещо различно от реалното му значение :winky: (Сега не ми копирай от интернет какво е ТИР, за да ми покажеш колко си навътре в нещата.)
А относно това че само камиони над 12 т. плащат такса - там се движат стотици хиляди "състави от пътни превозни средства" (ТИР-ове :mhihi: ) и хората са преценили, че те ще понесат бремето да плащат поддръжката на магистралите, а не обикновените хора с автомобилите :clap:

jordanpar написа:На всичко отгоре не е 15 цента твърдо заковани от теб,а зависи от броя на осите и емисионния стикер-къде отиваш ти в екологична Германия това да не е от значение.Ако не си съгласен има си цял сайт на единия концесионер-във тол колект точка де можеш да провериш колко плаща всеки вид от така наречените тир-ове от теб.

Аз съм съгласен, но не исках да влизам в подробности относно Евро категории за екологичност, брой оси и т.н. На същите 90% от по-горе тези неща не са им ясни и не ги интересуват. 15 цента с средната сума, която не ми се обяснява къде и защо се използва.
Май се отклонихме лирично от темата...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Мнение от sims » 12 Юли 2013, 9:49

player123 написа:Само да попитам,че и аз съм газаджия с малка бутилка от къде до къде няма бензиностанции последно мога да заредя в Стара Загора и после чак в Бургас ли ?

:wave: И аз съм като теб и миналата година се спасих на входа на Нова Загора :mhihi: слиза се от магистралата и на 1-2км.по пътя към града има Петрол :clap: сипваш,пикаш и бегаш... :driving:

http://www.petrol.bg/bg/residential/petrol_stations

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Юли 2013, 9:52

Ба'т Бойко е изпратил писмо че да магистралата била готова и да вземели да я отворят,не я било отваряли щото чакали тая,новата министърка да се довлече от Брюксел или там където била и да реже лентата

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата