Магистрала Тракия ?
Модератор: Общи модератори
- Petrolhead
- Потребител
-
Re: Магистрала Тракия ?
На мен ми се струва малко странно, защо в германия има кенефи, паркинги и пейки през 30-40 километра магистрала, а при нас няма нищо подобно. Не трябва ли тези неща да са с самия проект, а не да се разчита само на бензиностанциите.
Едва ли струва кой знае колко много на фона на цената на асфалта.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
jordanpar написа:Ние бихме се радвали просто на една хубава равна асфалтирана повърхност,но.....
Мненията в темата доказват че ние не се радваме на нищо, а плюем всичко направено или гледаме винаги негативните му страни

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Аз един час без да ходя до кенефа мога да издържа. Мисля, че и петичка ще и стигнат ~70 кила. Та проблем никакъв 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Petrolhead написа:На мен ми се струва малко странно, защо в германия има кенефи, паркинги и пейки през 30-40 километра магистрала, а при нас няма нищо подобно. Не трябва ли тези неща да са с самия проект, а не да се разчита само на бензиностанциите.
jordanpar написа:Защото най-вероятно тогава на концесионера няма да му отърва да се грижи и за едни 10-12 такива обекта.Всъщност повече,защото говорейки все забравяме че магистралата има и движение в обратна посока.Значи същия брой такива трябва да ги има от другата страна.
Говорейки за Германия...
В Германия ТИР-овете (и не само те

Сега си представи колко стотици хиляди ТИР-ове минават през немските магистрали, колко такси събират и защо има такива съоръжения, че даже се и поддържат

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
^ Ми нали тука говорим за частни обекти,на самоиздръжка ,не държавата да плаща,както е положението с химическите тоалетни,където не знам от какъв зор държавата ще плаща.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
По добре си бяхме без магистрала
Толкова нерви ще похабим по нея, че по добре да я няма! За какво да се ядосваме, ето ти стария път, отбивчици, бензиностанции, заведения за хранене. Спреш някъде си купиш плодове, пейзажи наоколо...
А сега няма нищо, една гола пустош и нищо по нея
Направо да правим референдум и да я затварят че и като дойдат европейците ако няма къде да спират, повече няма да стъпят тука, ще ги отблъснем ей така без нищо.

А сега няма нищо, една гола пустош и нищо по нея

Направо да правим референдум и да я затварят че и като дойдат европейците ако няма къде да спират, повече няма да стъпят тука, ще ги отблъснем ей така без нищо.

- player123
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91
Само да попитам,че и аз съм газаджия с малка бутилка от къде до къде няма бензиностанции последно мога да заредя в Стара Загора и после чак в Бургас ли ?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
ОМВ Стара Загора пълниш газ догоре и поне 13-14л. бензин и тръгваш спокоен.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
jordanpar написа:drago_pavlov написа:В Германия ТИР-овете (и не само те) плащат около 0.15 евро на км пътна такса.
Говорейки за Германия,цитирам:
И в Германия само тежкотоварни камиони над 12 тона плащат такса.Тя затова е и трък-такс.
Не случайно съм сложил пояснението в скобите - само да загатна че понятието ТИР на 90% от хората им говори нещо различно от реалното му значение

А относно това че само камиони над 12 т. плащат такса - там се движат стотици хиляди "състави от пътни превозни средства" (ТИР-ове

jordanpar написа:На всичко отгоре не е 15 цента твърдо заковани от теб,а зависи от броя на осите и емисионния стикер-къде отиваш ти в екологична Германия това да не е от значение.Ако не си съгласен има си цял сайт на единия концесионер-във тол колект точка де можеш да провериш колко плаща всеки вид от така наречените тир-ове от теб.
Аз съм съгласен, но не исках да влизам в подробности относно Евро категории за екологичност, брой оси и т.н. На същите 90% от по-горе тези неща не са им ясни и не ги интересуват. 15 цента с средната сума, която не ми се обяснява къде и защо се използва.
Май се отклонихме лирично от темата...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- sims
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318is на Гняс
player123 написа:Само да попитам,че и аз съм газаджия с малка бутилка от къде до къде няма бензиностанции последно мога да заредя в Стара Загора и после чак в Бургас ли ?

http://www.petrol.bg/bg/residential/petrol_stations
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ба'т Бойко е изпратил писмо че да магистралата била готова и да вземели да я отворят,не я било отваряли щото чакали тая,новата министърка да се довлече от Брюксел или там където била и да реже лентата