Бебе в колата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Re: Бебе в колата

Мнение от B U L L I » 04 Юли 2014, 22:36

климатика ми е ясен питам за някакви уреди или приспособления,които са нужни за детето на плажа
изключвам разните там кремове и памперси.
имаше някви половинчати палатки които спират вятъра ако детето наня на плажа.полезни ли са
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 04 Юли 2014, 23:22

MORSKIa написа:А вие като идвате към морето пазете бебоците и ги следете какво слагат в устата, къде пипат...и миналата, а явно и тази година ще е бум на стомашните проблеми. Та пригответе си в багажите и съответните прахчета и нещо против висока температура (сиропчета, свещички...)
ДА не си развалите почивката, защото е много неприятно и по-добре да не го изпитвате нито вие нито децата

Ето го най-полезния съвет. Като се замисля не се сещам за някой познат с малко дете, който е отишъл на море и детето не е пипнало някакъв вирус. Говорим за българското Черноморие. В Гърция моя синковец редовно пийваше морска вода, щото искал да я опита, как ли не се рови из пясъка, дори мисля, че хапна малко от него и не му стана нищо цяла седмица, даже се върна здрав. Тук като иде и на втория ден е почнал да повръща. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 05 Юли 2014, 12:55

dimodi написа:
MORSKIa написа:А вие като идвате към морето пазете бебоците и ги следете какво слагат в устата, къде пипат...и миналата, а явно и тази година ще е бум на стомашните проблеми. Та пригответе си в багажите и съответните прахчета и нещо против висока температура (сиропчета, свещички...)
ДА не си развалите почивката, защото е много неприятно и по-добре да не го изпитвате нито вие нито децата

Ето го най-полезния съвет. Като се замисля не се сещам за някой познат с малко дете, който е отишъл на море и детето не е пипнало някакъв вирус. Говорим за българското Черноморие. В Гърция моя синковец редовно пийваше морска вода, щото искал да я опита, как ли не се рови из пясъка, дори мисля, че хапна малко от него и не му стана нищо цяла седмица, даже се върна здрав. Тук като иде и на втория ден е почнал да повръща. :dunno:

Еми давам го, защото всяка година са ми пред очите такива...
А да я чакаш тая отпуска, да планираш как ше си изкараш яко и накрая да стигнеш до лекари, повръщания, ревове ........ а е масово повярвайте, пазете се!
И наистина си изкарайте яко и децата и те да са доволни
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Юли 2014, 19:54

B U L L I написа:имаше някви половинчати палатки които спират вятъра ако детето наня на плажа.полезни ли са

Не става ли 200 градуса в тая палатка? Ако е на сянка и го завиеш с някакво памучно одеално няма какво да му стане от вятър и ми се струва по-добре, отколкото да диша всичките отрови, които отделя тая синтетика като я напече слънцето.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Бебе в колата

Мнение от Gqbriel » 05 Юли 2014, 21:37

bum_bum написа:
B U L L I написа:имаше някви половинчати палатки които спират вятъра ако детето наня на плажа.полезни ли са

Не става ли 200 градуса в тая палатка? Ако е на сянка и го завиеш с някакво памучно одеално няма какво да му стане от вятър и ми се струва по-добре, отколкото да диша всичките отрови, които отделя тая синтетика като я напече слънцето.

Ами не точно,с 50 upf са..ние сме с такава..мокро тяло около морето,задуха ли - кофти комбинация ако е бебе ...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Юли 2014, 9:39

dimodi написа:

:yes: Няма летни вируси, това е обяснението на лекаря да ви вземе 50лв. и още толкова за безполезни лекарства. Има бактерии, които се въдят в лайната в морската вода, плажа или в краен случай от лоша хигиена по заведенията.

B U L L I написа:климатика ми е ясен питам за някакви уреди или приспособления,които са нужни за детето на плажа
изключвам разните там кремове и памперси.
имаше някви половинчати палатки които спират вятъра ако детето наня на плажа.полезни ли са

Честно казано, да заведеш малко дете на български плаж е сериозна авантюра... Навсякъде по южното Черноморие фекалните води се леят в морето и водата е силно замърсена, плажът също, но това си е ваше решение. Що се отнася до найлоновите полу-палатки, не ти трябва, вътре се напича жестоко - по-добре с един чаршаф, опънат на две пръчки, ще направиш по-ефективен заслон. А най-добре да вземете дрешки от някаква ефирна материя, с които да го обличате.
Never mistake motion for action...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Юли 2014, 10:43

Leon написа:Честно казано, да заведеш малко дете на български плаж е сериозна авантюра... Навсякъде по южното Черноморие фекалните води се леят в морето и водата е силно замърсена, плажът също, но това си е ваше решение.

+1

2-ра поредна година ходим в Гърция и колко и да е жалко да го кажа, не виждам вече причина да ходя у нас на море особенно с дете ...
даже ме е яд, че дълго време се опъвахме, че у нас си е по-добре, плажовете, пясъка бла бла, гърците били мързели, скъпо било ...

По-големи мърлячи и мързели от нас все повече установявам, че няма ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 07 Юли 2014, 12:12

K_Ilkov написа:
Leon написа:Честно казано, да заведеш малко дете на български плаж е сериозна авантюра... Навсякъде по южното Черноморие фекалните води се леят в морето и водата е силно замърсена, плажът също, но това си е ваше решение.

+1

2-ра поредна година ходим в Гърция и колко и да е жалко да го кажа, не виждам вече причина да ходя у нас на море особенно с дете ...
даже ме е яд, че дълго време се опъвахме, че у нас си е по-добре, плажовете, пясъка бла бла, гърците били мързели, скъпо било ...

По-големи мърлячи и мързели от нас все повече установявам, че няма ...

А най-якото е, че за да са част от гръцките плажове гръцки, са изтрепани немалко потенциални "мърлячи и мързели", като дори първият в Европа концлагер са им спретнали, за да не допуснат бъдещите Ганьовци да цапат бъдещите гръцки плажове.

Ей, като българския нихилизъм няма равен просто. Как не ти омръзва, не знам, това е неизчерпаемо :D
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Юли 2014, 12:39

Ъъъ тотален офф-топик си, но ако искаш ми обясни, кое не ми омръзва?

Може и един бърз урок по история да ми дадеш като ми обясниш кога Халкидики е било Българска територия?
Щото аз от там имам впечатления примерно ...

А, че сме мърлячи е факт ... има своите причини, не малко външни, но е факт! Сори!
Дълго време се опитвах да оправдавам това и онова, но това, което е неизчерпаемо както каза е далавераджийството и андрешковщината у нас ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Юли 2014, 15:30

Спорът за история и политика приключва сега. Когато мастите хотелиери и техните покровители политици построят пречиствателни станции вместо нови бетонни мастодонти, спрат да унищожават природата и не ме хранят с най-долнопробните заместители на шунка и сирене в 4* хотел - ще си водя детето на нашето море. Съжалявам, но всичко, което им се случва си го причиниха сами т.нар. хотелиери и туроператори - няма никакъв нихилизъм тук. Като започнете всички да карате Грейт Уол, а не БМВ тогава ще ме наричате нихилист като избягвам помийната яма, в която се опитват да ме набутат по патриотични причини.

По темата - ако ще водите дете на българското море, изберете северното Черноморие - има чудесни места за почивка и разходка. Все още.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 08 Юли 2014, 7:38

Leon написа: Съжалявам, но всичко, което им се случва си го причиниха сами т.нар. хотелиери и туроператори - няма никакъв нихилизъм тук.

Постът ми не е към теб - твоето не е нихилизъм, ти правиш мотивиран избор.

Факт е, че посочените от теб правят свинщина, както е факт, че други държатели на къмпинги например, се стараят да са на другия полюс.

K_Ilkov написа:Ъъъ тотален офф-топик си, но ако искаш ми обясни, кое не ми омръзва?

Може и един бърз урок по история да ми дадеш като ми обясниш кога Халкидики е било Българска територия?
Щото аз от там имам впечатления примерно ...

А, че сме мърлячи е факт ... има своите причини, не малко външни, но е факт! Сори!

Дълго време се опитвах да оправдавам това и онова, но това, което е неизчерпаемо както каза е далавераджийството и андрешковщината у нас ...

Нихилизмът не ти омръзва.

Цяла Беломорска Тракия е по същество българска, като българските и жители са изселвани и избивани системно от 1913 насам.

От островите Самотраки и Тасос са били последно с българска администрация.

Няма нужда да се оправдава нищо, има всякакви примери, но ти си патологичен нихилист. Това е, което е факт. Аз при мърлячи не ходя и нямам наблюдения. Теб щом те влече - обикаляй по далавераджии, андрешковци и мърлячи.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Юли 2014, 8:07

_galio_ написа:...

може и да си прав ... също така понякога си мисля, че съм и мазохист ... Всичко е въпрос на вкус в крайна сметка ...
Спирам! По-голям разбирател си от мен, пък и патриот, оптимист и късметлия тоже :yes:
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 08 Юли 2014, 14:20

И аз като татко зачетох темата, че и на мен ми предстои пътуване до морето за сега по северното черноморие.
Проблемите по горе за чистота май са ни в манталитета и упадъка в традициите и възпитанието ни.
Понеже съм рибар и рано пролетта ходих в Гърция за риба на Струма и р. Ангиста ми направи много лошо впечатление, как ние българите сме успели да "осерем" и там бреговете на реките... Навсякъде се виждат изхвърлени кутии от бг. цигари, вафли, кроасани, кутии от червей и пакети от захранки...
Гледам сума ти шофьори докато карат и си хвърлят боклуците през прозорците.. дори и мои приятели, на които няма как да не им направя забележка... Обществото ни е пред тотален срив... Нормално и хотелите ни и обслужването да са ни на такова ниво....
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 08 Юли 2014, 14:34

spower написа:И аз като татко зачетох темата, че и на мен ми предстои пътуване до морето за сега по северното черноморие.
Проблемите по горе за чистота май са ни в манталитета и упадъка в традициите и възпитанието ни.
Понеже съм рибар и рано пролетта ходих в Гърция за риба на Струма и р. Ангиста ми направи много лошо впечатление, как ние българите сме успели да "осерем" и там бреговете на реките... Навсякъде се виждат изхвърлени кутии от бг. цигари, вафли, кроасани, кутии от червей и пакети от захранки...
Гледам сума ти шофьори докато карат и си хвърлят боклуците през прозорците.. дори и мои приятели, на които няма как да не им направя забележка... Обществото ни е пред тотален срив... Нормално и хотелите ни и обслужването да са ни на такова ниво....

срив срив, не може в гърция лайнарката да минава през ден, а тук на 50 м във водата.
аз като морски не ми се стъпва на нашето черноморие, смятайте :(.
не знам колко са ви големи децата, ама на моите им слагахме някаква ваксина, която не се покриваше от касата и беше на 2 приема, и нямаме проблеми засега с морската вода. струваше около 200-300 лв!
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 08 Юли 2014, 19:46

Айде конкретно.
Водя я малката от 9 месечна на море. Българското море. Южното /нааканото/. Първо не е наакано и второ си е добре. Верно, у Гърция е по-убаво, нема спор. Ся по темата.
Да кажа само, че нито сме боледували, нито нещо е станало особено.
Бебе - докъм 1 годинка. На плаж се ходи или много рано сабале докъм 10 или следобед. Ние ходехме към 5-6 следобяд до 7-7,30 (Супер е щото плажа е празен). Като първите няколко дни не сме стояли повече от час.
Задължително е да е с шапка и некво боди. Голото мазано с фактор 50 се едно ква марка крем. Палатки носех 2, не съм ползвал ни една на 100%. Най много да седи малко на входа, но не и вътре. Във водата може да се влиза , но за 2-3 минути, не повече. И 1-2 пъти на ден. Носиш си вода, кърпи, дрехи за преобличане, памперси и това е.Само имаш готовност да тръгнеш за веднага ако се претопли примерно. Въпреки, че е бебешок, не са чак толко "чупливи". Ние ходехме с колата, така че не сме се влачили от точка А до точка Б пеш.
2-3 годинки - Вече мое сме голички, може да се влиза във водата за повечко, но без да се прекалява. Ние влизахме най вече с лодката (детска) и по малко с надуваема жилекта или направо си, останалото време на сенка под чадъра и ако е на слънце с дреха задължително. Шапката си остава задължителна. Вече си ходиме както си му е ред. Към 9 на плажа до обяд. Пак с колата.
4 годинки сме ся - освен дет съм зел голема лодка (и пояс)да плуваме заедно другото си е като преди. Плажа е пак с кола. Малко уточнение. Аз ходя само на едно място на море и плажа, на който ходя ми е на 13 км. Та затва с кола де. стояли сме и на басейн, ма е..м ти морето дет съм отишъл и да стоя на басейна.
Ако има нещо друго-питайте.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата