Зимна кола до към 5 бона.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Зимна кола до към 5 бона.

Мнение от dan-dam » 09 Юни 2014, 22:50

Всеки си пее неговата песен :mhihi:
Айде и аз още веднъж с моята. Назад в темата предложих Паджеро Пинин. От миналата година карам такова и съм с добри впечатления. Днес пак му врътнах едни 400 км и си е много прилично.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 02 Ное 2014, 23:49

Извинявам, се пиша в темата на колегата, но от край време съм хвърлил око на toyota rav 4 (2006-2008ма). Цената е по-висока от тая спомената в темата, но не исках да отварям нова.
Някой има ли наблюдения върху тази джиБка? Търся нещо сравнително здраво и проходимо? Няма да го вкарвам в деретата и т.н., а по нормални черни пътища и също така за евридейка. Съсед има такава и е много доволен. Каза, че единствено трябва да се внимава, ако е с ръчна скоростна кутия за маховик, но като цяло това му било болката и или ще уцелиш или не. Какви са му симтпомите, за да е тръгнал? Разхода спомена, че е между 7.5 и 9 градско, а извън пада до 6.

Благодаря предварително :bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 03 Ное 2014, 3:02

doomy525 написа:Извинявам, се пиша в темата на колегата, но от край време съм хвърлил око на toyota rav 4 (2006-2008ма). Цената е по-висока от тая спомената в темата, но не исках да отварям нова.
Някой има ли наблюдения върху тази джиБка? Търся нещо сравнително здраво и проходимо? Няма да го вкарвам в деретата и т.н., а по нормални черни пътища и също така за евридейка. Съсед има такава и е много доволен. Каза, че единствено трябва да се внимава, ако е с ръчна скоростна кутия за маховик, но като цяло това му било болката и или ще уцелиш или не. Какви са му симтпомите, за да е тръгнал? Разхода спомена, че е между 7.5 и 9 градско, а извън пада до 6.

Благодаря предварително :bchug:

Проходимо е, качеството на материалите е отврат, стъклата на фаровете помътняват за 2 години, проблема с ръчните си го споменал, не знам как го е постигнал съседа ти този разход и с кой мотор е колата, но 2.0 бензин харчи 14 в града, 9 на дълго. Тясно ми е вътре и неудобно сравнено доста други малки сувчета. Често отчита че са му отворени вратите и ти свети таблото като коледна елха... не знам аз лично не я харесвам тая тойота. Успех! :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 03 Ное 2014, 3:04

Забравих да спомена, че става въпрос за 2.2 D4D двигателя :lol: За бензина съм чувал, че си е мъртвец въпреки конете и че се развърта след 4000оборота, което е доста. Та определено дизел ще е.
п.с - ако има някакво значение съм карал авенсис лето 2009 доста пъти и двигателя трябва да е същият. Там разхода е градско 6.7 извън 5.1-5.2. Та затова си мисля, че по-горният разход е нормален като се има впредвид по-тежкото купе. И доста здрава колица излезе. Купена е на 3 километра и в момента е на 87 000. Нищо кой знае какво съществено не е сменяно по нея освен стандартните консумативи+дискове + накладки.. :)

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 03 Ное 2014, 10:59

1. Ауди 100 C4 / А6 C4 Quattro
2. Subaru Legacy / Forester

P.S. Чудя се, ако пусна тема с молба за препоръка на джип, семеен, за теглене на каравана и оффроуд, дали пак някой няма да се изсили и да каже, вземай E36, E34 :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 03 Ное 2014, 17:27

Едно е сигурно - темата ще е минимум 10 страници.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 03 Ное 2014, 18:20

masimo написа:1. Ауди 100 C4 / А6 C4 Quattro
2. Subaru Legacy / Forester
:|

Перфектните машини за второкласни пътища с копки и неочистен сняг - трябва по-висок просвет, по-висока кола.
Аудито и Субару-то са достатъчно високи.Проблема при Суби-то е ръждата,2,5 бензиновия мотор с автоматична кутия е млако тромав но за сметка на това много корав.При Аудито чат пат електрониката и окачването, там е добре да НЕ се купува прословутия 2,5 тди.
Аз за изискванията на автора бих се спрял на няколко варианта:
1.Тойота 4 Рънър - невероятен, глупако устойчив автомобил с ненормално здраво окачване, двигател и електроника.Дизел
2. Като изключим изискванията на автора за голям багажник - Лада Нива - проходима руска техника, груба, но с евтина поддръжка - е няма глезотиите на западните и източните си събратя.Но с една газова уредба няма равна, като експл. разходи.А и е наполовина от заложения бюджет.
3. Паджеро или Нисан Патрол, но за 6к. не съм сигурен какъв ще е Патрол-а.Пак дизел.

Потребител
Аватар
Кара: 528i '97

Мнение от Ant0n » 03 Ное 2014, 18:32

Даа, c4 няма един от най-добрите дизелови двитатели на ваг - AAT и AEL. :bchug:

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 03 Ное 2014, 18:49

+1 за голф 3 комби 4х4,имам приятел 4 зима сега ще го ползва и казва че му е идялен никакви ядове зимата във врачанско. 307sw също съм карал две зими с хубави гуми става и е просторно но не е с най-здравата ходова част,биялетките са консоматив но пък не са скъпи частите и за извънградско е удобно 2.0 хди. За джип Toyota Hilux
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 04 Ное 2014, 2:13

Явно никой освен колегата P1tbul няма досег с този хавтомобил :mhihi: Добре да поставим така въпроса RAV4 или subaro-to (джибката)

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: на 1.20 лв/л нафта :(
Детайли за колата: италианка на реални 120 000 км.

Мнение от cerber_91 » 04 Ное 2014, 13:07

Принципно е най-удачно подобен въпрос да се зададе в офроуд форума :) там има достатъчно капацитети, които ще отговорят подобаващо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 09 Ное 2014, 18:38

cerber_91 написа:....там има достатъчно капацитети, които ще отговорят подобаващо.

Че тука няма ли, малко ли са ти :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 10 Ное 2014, 10:53

cerber_91 написа:Принципно е най-удачно подобен въпрос да се зададе в офроуд форума :) там има достатъчно капацитети, които ще отговорят подобаващо.

То па едни капацитети....80% сенилни старчета УАЗ-каджии :mhihi:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 10 Ное 2014, 11:52

Ще каже човек, че в провинцията няма пътища и е някаква непроходима джунгла, че трябва 10 стр. да се нищи какво?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 10 Ное 2014, 12:03

Elesar74 написа:Ще каже човек, че в провинцията няма пътища и е някаква непроходима джунгла, че трябва 10 стр. да се нищи какво?

В цялата държава е така не само в провинцията!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата