Градушка - Този път беше силно
Модератор: Общи модератори
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Re: Градушка - Този път беше силно
Един страничен въпрос.
Гледам, в сайта на Булинс пише, че ликвидационните центрове работят до 20ч, но това дали важи само за огледи или и касите работят? Имам да взимам едно обезщетение по гражданска и все нямам възможност да отида в работно време. Става въпрос за офиса на Джеймс Баучер. Моля, някои ако е ходил днес по-късно да сподели.
Гледам, в сайта на Булинс пише, че ликвидационните центрове работят до 20ч, но това дали важи само за огледи или и касите работят? Имам да взимам едно обезщетение по гражданска и все нямам възможност да отида в работно време. Става въпрос за офиса на Джеймс Баучер. Моля, някои ако е ходил днес по-късно да сподели.
Последна промяна Malik на 10 Юли 2014, 10:14, променена общо 1 път
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Не знам що се притеснявате за авто-къщите, и дали е по-лошо да ти е надупчена колата вчера или да си кътал едни пари с години, и като купиш "новата" кола, да дойде изненадата.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
и мойте стопове са счупени и се чуда дали ще ми сложат същите фейсови или некви други напрао незнам с тия доверени сервизи
- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
- Мечтае да кара: M3
Пичове бихте ли разгледали снимките и ако може да ми кажете това което е по моята кола може ли да се направи защото честно съм меко казано бесен. Днес цял ден висях пред Армеец и не можах да мина , утре не е сигурно дали ще стане също. Доколкото разбрах застрахователите ще правят колите в техни сервизи и щяло да падне голямо китосване с некачествени материали разбира се които след 1 година ще почнат да се люпят.
Колата е на няма и месец , близо 10 бона ми легна със всичко , беше кукла от всякъде , още не се бях нарадвал и направи на баница цялата , 500 лева съм платил само за каско , оценена е на 14 хиляди лева.
https://imageshack.com/a/Xqxz/1
Колата е на няма и месец , близо 10 бона ми легна със всичко , беше кукла от всякъде , още не се бях нарадвал и направи на баница цялата , 500 лева съм платил само за каско , оценена е на 14 хиляди лева.
https://imageshack.com/a/Xqxz/1
Гледам има запознати с материята, та да използвам случая да питам каква е причината градушки да падат само през деня?
Знам, че е в страни от темата и едва ли колегите с щетите ги вълнува отговора, ама днес се присетих какво би се случило ако завалят яйцата докато спим и как няма да имаме възможността да отреагираме...
и в следващия момент се замислих, че нямам спомени за градушка не само през нощта, ами и късно вечер дори.

Знам, че е в страни от темата и едва ли колегите с щетите ги вълнува отговора, ама днес се присетих какво би се случило ако завалят яйцата докато спим и как няма да имаме възможността да отреагираме...
и в следващия момент се замислих, че нямам спомени за градушка не само през нощта, ами и късно вечер дори.

- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
- Мечтае да кара: M3
Извън темата комшията се опитал да реагира като тръгнал да излиза да мести колата под дървото та има една камара рани по главата и ръцете.
- rhase
- младши ентусиаст
-
zazomazo написа:Гледам има запознати с материята, та да използвам случая да питам каква е причината градушки да падат само през деня?
Що да е встрани от темата? Тя си е точно за градушка, не за застрахователи

И на мен ми е било интересно и съм се питал често... ще е интересно някой ако ги разбира да сподели.
Не че съм сядал да се ровя и да проверявам де

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
hell's angel написа:От друга страна - повече стреляне, колкото тая пролет и началото на лятото - не съм виждал никога ... а и не знам дали им влиза в плановете да пазят градовете
Не пазят градовете. Само селското стопанство. Което е малко глупаво, можеха да намалят щетите.
rhase написа:zazomazo написа:Гледам има запознати с материята, та да използвам случая да питам каква е причината градушки да падат само през деня?
Що да е встрани от темата? Тя си е точно за градушка, не за застрахователи![]()
И на мен ми е било интересно и съм се питал често... ще е интересно някой ако ги разбира да сподели.
Не че съм сядал да се ровя и да проверявам де
Защото през деня е топло, а през ноща не толкова. Поне аз така си го обяснявам, без да имам грам познания по темата
Не Мы такие, Жизнь такая
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Да, вярно че сребърен йодид беше, моя грешка
Откъде ли този калиев перманганат ми е останал, от него ще вали лилав дъжд 
Градушката се получава в буреносни облаци (ЦБ-та, от кумулонимбус инкус) породени от много силни издигащи се топли въздушни маси (термики). Т.е. нужно е интензивно нагряване на приземния слой въздух и мощен градиент (охлаждане) във височина. Нощно време няма термики. За това и тогава е много по-малко вероятно да зачаткат ледени парчета, но не е изключено. Просто е много по-малко вероятно.
Изобщо ЦБ-тата мамата са си е
ли. Познават се по характерната форма на наковалня и мощното вертикално развитие. Могат да стигнат до 10км височина по нашите ширини. Това самолетите всячески го избягват, а за нас парапланеристите е направо смърт в буквалния смисъл. Такъв облак засмуква огромно количество въздух отдолу нагоре и смукне ли те вътре се готви да се ръкуваш със Св. Петър. Преди месец лежерно си се носех над Драгалевци, летяхме от Комините на Витоша, и изведнъж почнах да катеря височина с 5 м/с. Над София вече валеше и за нула време чернилката стигна до Околовръстното. Наложи се да предприемам аварийни методи за снижение. Измъкнах се сух на косъм, но се убедих от първа ръка, че е по-добре да си долу и да искаш да си горе, отколкото обратното 

Градушката се получава в буреносни облаци (ЦБ-та, от кумулонимбус инкус) породени от много силни издигащи се топли въздушни маси (термики). Т.е. нужно е интензивно нагряване на приземния слой въздух и мощен градиент (охлаждане) във височина. Нощно време няма термики. За това и тогава е много по-малко вероятно да зачаткат ледени парчета, но не е изключено. Просто е много по-малко вероятно.
Изобщо ЦБ-тата мамата са си е

предполагах, че е свързано с топлината.... просто няма логика да има връзка със светлината

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Не можело дееба, а тия от метеофорума могат
http://www.stringmeteo.com/forum/viewtopic.php?t=2248&postdays=0&postorder=asc&start=165

http://www.stringmeteo.com/forum/viewtopic.php?t=2248&postdays=0&postorder=asc&start=165
Ubi dubium, ibi libertas
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Мен градушката ме хвана във кв. Орландовци, точно пред магазин Румик. Е така гуми нарочно не бях пилил, за да се кача на тротоар под едно дърво. Имам точно 3 съвсем леки вдлъбнатини по колата. Чудя се дали има смисъл да ходя до застрахователите, вие какво ще ме посъветвате?
И един въпрос, какво ме спаси от повече щети? Дървото под което бях спрял или просто във Орландовци градушката е била слаба? От нерви ми се запотиха прозорците и изпуснах гледката.
И един въпрос, какво ме спаси от повече щети? Дървото под което бях спрял или просто във Орландовци градушката е била слаба? От нерви ми се запотиха прозорците и изпуснах гледката.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
hell's angel написа:Не можело дееба, а тия от метеофорума могат![]()
![]()
От БАН да почнат да четат тоя форум... току виж им помогнало в бъдеще...

hell's angel написа:Не можело дееба, а тия от метеофорума могат![]()
![]()
Това па как не го знаех

Не Мы такие, Жизнь такая