"специално" паркиране
Модератор: Общи модератори
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: специално паркиране
Тия последните като ги гледам и ми идва да им пожелая законно да започнат да спират там

- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
spacepl написа:Тия последните като ги гледам и ми идва да им пожелая законно да започнат да спират там![]()
![]()

БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
Българския инвалид бил много богат. Аз, прав и здрав, работя на 2 места и само си мечтая за такива коли

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
И аз така, но предпочитам да остане така, от колкото да са ми резнали топките заради злокачествено образувание, и да имам документ за степен на трудоустрояване.
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
богат,богат колко да е богат

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- jorsenbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: S63TUB44
Не че нещо,но в България масово светофарите за пешеходци нямат звуков съпровод за хора с нарушено зрение,пешеходните подстъпи към сградите за обществено ползване /административни,за отдих,за удоволствие/ не са направени за хора в неравностойно положение,ама иначе да постнем как някой е паркирал на място на инвалид е висока гражданска позиция.АКО всичко друго БЕШЕ НАРЕД по отношение на инвалидите,разбирам.Но в случая това си е чиста форма на обществено лицемерие .
Сезирайте като сте толкова загрижени за инвалидите касаещите ги държавни институции за далеч по-важни неща.
Повярвайте ми българския инвалид 90% е безработен,смачкан психически и беден човек.Изобщо не му пука кой му паркира на мястото пред или под мола,защото той така или иначе не може да си позволи да иде там.
Поствайте снимки от паркинзите на банки,болници,административни сгради........ама снимки от мола....тцтцтц какъв голям проблем наистина е кой как паркира в частен парцел /сарказъм разбира се/.
Сезирайте като сте толкова загрижени за инвалидите касаещите ги държавни институции за далеч по-важни неща.
Повярвайте ми българския инвалид 90% е безработен,смачкан психически и беден човек.Изобщо не му пука кой му паркира на мястото пред или под мола,защото той така или иначе не може да си позволи да иде там.
Поствайте снимки от паркинзите на банки,болници,административни сгради........ама снимки от мола....тцтцтц какъв голям проблем наистина е кой как паркира в частен парцел /сарказъм разбира се/.
- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
jorsenbmw написа:Не че нещо,но в България масово светофарите за пешеходци нямат звуков съпровод за хора с нарушено зрение,пешеходните подстъпи към сградите за обществено ползване /административни,за отдих,за удоволствие/ не са направени за хора в неравностойно положение,ама иначе да постнем как някой е паркирал на място на инвалид е висока гражданска позиция.АКО всичко друго БЕШЕ НАРЕД по отношение на инвалидите,разбирам.Но в случая това си е чиста форма на обществено лицемерие .
Въпросът е принципен.Щом са места за инвалиди няма да спират там.Ако един от тези 10%, който има кола и не е психически смачкан реши да отиде до мола или банката къде спира ми е въпросът ?
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
hpnotic2 написа:jorsenbmw написа:Не че нещо,но в България масово светофарите за пешеходци нямат звуков съпровод за хора с нарушено зрение,пешеходните подстъпи към сградите за обществено ползване /административни,за отдих,за удоволствие/ не са направени за хора в неравностойно положение,ама иначе да постнем как някой е паркирал на място на инвалид е висока гражданска позиция.АКО всичко друго БЕШЕ НАРЕД по отношение на инвалидите,разбирам.Но в случая това си е чиста форма на обществено лицемерие .
Въпросът е принципен.Щом са места за инвалиди няма да спират там.Ако един от тези 10%, който има кола и не е психически смачкан реши да отиде до мола или банката къде спира ми е въпросът ?
Колеги

Спирам си на инвалид хващат ме олеквам със 120 евро. Хванат ме втори път 120 евро + бонус отгоре. Има си хора ,които следят за това. Обикновени граждани ,които в България ще ядат бои на лягане и на ставане понеже пича с 6 годишния мерцедес на лизинг си мисли ,че като кара мерцедес , бмв ,ауди или някаква луксозна талига е велик.
Проблема ,е че на това нещо не се дава гласност , проблема ,е че както сме в евро съюза (който трябва да фалира заради парите ,които изтичат в България .... ) има някакви нормални права. Тези общински места на инвалидите да се зачислят към сградите ,които искат да имат такива места и те да контролират кой,кога и защо ! И да се търси отговорност от тях . Да се гонят до дупка и да не им се дава да дишат . Да е всичко открито и ясно . Не този язовир общинска собственост даден на пулю преди години да се стопанисва , ама пулю го няма сега понеже го дал на сулю ама сулю го прехвърлил на ганьо и така по веригата.
Това е проблема на Бг пирамидите ,които още живеят в Бг .
В Ирландия стана тази анархия заради чужденците ( поляци , латвийци ,пакистанци ) и всякаква сган изливаща се от чуждите държави. Статистиката сочи ,че хората от България избягали в чужбина са образовани хора.А и то се вижда. Малко са хората без образование или поне процента е по малък от този с квалификация .
Та контрол и ясни правила трябват . Това е ! Чрез контрола ще ни възпитат ,а правилата ще ни даде насоката на развитие .

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
SH3M37A написа: Проблема не е в хората ,които спират на място за инвалид .
Проблемът е точно в хората, които паркират на тези места и липсата им на възпитание. Който си е простак и глобите няма да го спрат да нарушава правилата.
Комбинацията от липсата на възпитание и контрол води до тези резултати.
Има го и другия момент, че хора със стикери за инвалид паркират по безобразен начин на тротоара, така че простака си е простак...
Club BMW написа:Който си е простак и глобите няма да го спрат да нарушава правилата.
Не съм съгласен

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
doomy525 написа:Club BMW написа:Който си е простак и глобите няма да го спрат да нарушава правилата.
Не съм съгласенЕдинствения ефикасен метод да научиш простака на възпитание е да му бръкнеш в джоба
АБСОЛЮТНО. Бой и пари, но понеже боят е не европейски подход, остават парите.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Бих добавил, много пари. Защо Ганьо го е страх да пръдне навън, по-нисък е от тревата. Току изгори някой някъде и се носят легенди след това, колко пари са го одрали..Значи може да кара и по-прилежно и от европейците, ако трябва.
- SH3M37A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 & E46
- Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner
Club BMW написа:SH3M37A написа: Проблема не е в хората ,които спират на място за инвалид .
Проблемът е точно в хората, които паркират на тези места и липсата им на възпитание. Който си е простак и глобите няма да го спрат да нарушава правилата.
Комбинацията от липсата на възпитание и контрол води до тези резултати.
Има го и другия момент, че хора със стикери за инвалид паркират по безобразен начин на тротоара, така че простака си е простак...
Колега ,ако мислиш ,че тук не спират на места за инвалиди в голяма заблуда си

Пред нас има инвалидно място и мога да ти кажа ,че през деня поне 100 коли спират там за кратък престои от 5-10 до 20 мин . Дори аз съм спирал за 5 мин понеже глупаците пред нас са много и спират все едно улицата е тяхна и никой не минава. По горе съм ви показал човека как си спря на платното и си е отишъл да си върши работата .
Затова казвам ,че не само в Бг стават тези работи. Глобите и равното положение сред хората ще ни вкара в пътя . Това е друго няма.
Един или два пъти в седмицата или месеца минава камион ,който зарежда един магазин или хипермаркет .Хората са спрели на пътя и шофьора не може да вземе завоя от тях нито да ги изпревари . Стои по 30 мин и свири докато не му падне въздуха и изобщо никой не му прави впечатление !
Санкции и това е ! Тук са по големи марлячи във всяко отношение !

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016
За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!
Големи, дори по-големи боклуци има и на запад... Да не говорим и на Изток... Но там - глобите са солени, и на запад като ти резнат 20-30% месечно за глоби директно от заплатата без да те питат- сам се сещаш на коя дата и на точно кой тротоар си бил спрял в нраушение...
А на изток- там мерките са си ясни- за беден простак- бой до посиняване, за богат простак- жестоки цени на застраховките и месечен абонамент в "службите" на солена цена...
А на изток- там мерките са си ясни- за беден простак- бой до посиняване, за богат простак- жестоки цени на застраховките и месечен абонамент в "службите" на солена цена...