Шоферите от Лесидрен......

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Re: Шоферите от Лесидрен......

Мнение от МИТАКА1654 » 19 Авг 2015, 11:38

Улиците в София или повечето такива са тесни и при 2 ленти точно колоездач ми трябва ако карам в дясно.

Абе пич,ти карал ли си извън БГ?Риторичен въпрос явно!С тоя начин на мислене в Германия,само да отнемеш предимството на колоездач и са те прибрали точно след 3 мин,а там да ти кажа колоездачите са ВИНАГИ с предимство,пък и дразнещото за теб минаване отдясно там е урегулирано даже с маркировка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 19 Авг 2015, 12:46

bum_bum написа:Ми опитай да свалиш количка със спящо бебе по начина по който казваш и ще разбереш защо не го правят. Едва ли има майка, която няма да се огледа преди да изкара количката на пътя.

Нямам количка със спящо бебе наоколо, ама не мога да си представя кое му е по-трудното да я свалиш с гръб :dunno: А и аз говоря за самото излизане на платното... пак се намират някакви странни доводи, само да върви спора. Едва ли има и майки, които говорят по телефона, докато си возят децата. Едва ли има и бащи, които ги возят без столчета и колани.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Авг 2015, 12:55

Сложно ли е като видиш спряла кола и отворена врата, или да не е дори, да намалиш да видиш какво се случва? Сложно ли е като вървят хора по някаква тясна улица да минеш бавно покрай тях... щото може да са със слушалки например... което е level 66 престъпление според някой тук. Сложно ли е в паркингите да се кара бавно 5-10 км/ч? Явно е.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2015, 13:15

alX3m написа:
bum_bum написа:Ми опитай да свалиш количка със спящо бебе по начина по който казваш и ще разбереш защо не го правят. Едва ли има майка, която няма да се огледа преди да изкара количката на пътя.

Нямам количка със спящо бебе наоколо, ама не мога да си представя кое му е по-трудното да я свалиш с гръб :dunno: А и аз говоря за самото излизане на платното... пак се намират някакви странни доводи, само да върви спора. Едва ли има и майки, които говорят по телефона, докато си возят децата. Едва ли има и бащи, които ги возят без столчета и колани.

Като сваляш количката напред много по-лесно придържаш задните гуми да се плъзнат по бордюра за да стъпи количката на платното без да друсне като дърпаш към теб, а не ако се опитваш да буташ. Ако го правиш по начина по който ти казваш цялата количка ще се разресе. За това вероятно никой не го прави, а не щото са много прости.

Майки, които говорят по тел, докато возят децата си и бащи, които не ползват стойки и коланчета съм убеден, че има но всеки отговаря за себе си тук.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 19 Авг 2015, 13:17

Не схващам как все още има хора, които не могат да схванат простичката житейска логика: ти, като водач на МПС, си този който е зад почти 2 тона ламарини и като такъв следва да се съобразяваш с останалите, не толкова защитени и "безсмъртни" като теб. Ти си този, който следва да им осигури предимство и въпреки техните алогични и недотам адекватни действия, да положи усилия да ги запази живи и здрави. Абсолютно неиздържан е аргументът, че защото те ти отнемат част от платното за движение / и видиш ли не плащат данъци и те лишават от възможността да си летиш със 120км/ч в градски условия /, то не трябва да се съобразяваш с тях и при ПТП, и евентуална последваща наказателна отговорност ти да бъдеш оправдан. И в духа на това, което е написал и колегата steeN- не е толкова сложно от време на време да си служиш със спирачния педал и да разбутваш сивото вещество в главата, съобразно случващото се на пътя.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 19 Авг 2015, 15:26

МИТАКА1654 написа:
Улиците в София или повечето такива са тесни и при 2 ленти точно колоездач ми трябва ако карам в дясно.

Абе пич,ти карал ли си извън БГ?Риторичен въпрос явно!С тоя начин на мислене в Германия,само да отнемеш предимството на колоездач и са те прибрали точно след 3 мин,а там да ти кажа колоездачите са ВИНАГИ с предимство,пък и дразнещото за теб минаване отдясно там е урегулирано даже с маркировка.

Нищо,че въпроса е риторичен.Ще си позволя да ти отговоря.
Подкарвал съм малко по европа и таково чудо като тук няма никъде.Просто наще улици не позволяват безопасно предвижване с колело,колкото и да се напъвате да ме убедите в обратното.Карайте както знаете.Аз в затвора заради олигофрени не искам да лежа.

И не ми давай глупави примери с Германия.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2015, 15:37

(bubsa) написа:Просто наще улици не позволяват безопасно предвижване с колело.

Така е. Не притежават защото всеки втори с кола се старае всячески да затрудни тоя с колелото, щото той минава а колата ще има да чака още 2-3 светофара.

Като сме почнали с примери от други държави, ето какво става в Париж.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ights.html
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 19 Авг 2015, 15:40

Николай Диянов написа:Не схващам как все още има хора, които не могат да схванат простичката житейска логика: ти, като водач на МПС, си този който е зад почти 2 тона ламарини и като такъв следва да се съобразяваш с останалите, не толкова защитени и "безсмъртни" като теб. Ти си този, който следва да им осигури предимство и въпреки техните алогични и недотам адекватни действия, да положи усилия да ги запази живи и здрави. Абсолютно неиздържан е аргументът, че защото те ти отнемат част от платното за движение / и видиш ли не плащат данъци и те лишават от възможността да си летиш със 120км/ч в градски условия /, то не трябва да се съобразяваш с тях и при ПТП, и евентуална последваща наказателна отговорност ти да бъдеш оправдан. И в духа на това, което е написал и колегата steeN- не е толкова сложно от време на време да си служиш със спирачния педал и да разбутваш сивото вещество в главата, съобразно случващото се на пътя.

А като почнете да мрънкате кви били мотористите - що там никой не пази по незащитения и не полага усилия за еди кво си, въпреки ,че плащат данъци и гражданска. Колело, скейтборд, мотор, багер - някой като се връхлети отникъде на предния капак насред платното и отгоровността ли трябва да му носиш бе!? Аре стига.

Относно колелата не случайно цитирах закона - Имат право да са максимално вдясно на пътното платно !!!!!САМО!!!! ако не пречат на другите участници и само ако го позволява пътя. НЕ съм го измислял аз. В закона си е описано предимството и абсолютно никъде не пише ,че трябва да осигуриш предимство на колоездач дори и на пешеходна пътека ОСВЕН ако не е слязъл да го бута пеша тоест е с права на пешеходец.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Авг 2015, 15:42

BMW_RIDER написа: Колело, скейтборд, мотор, багер - някой като се връхлети отникъде на предния капак насред платното и отгоровността ли трябва да му носиш бе!? Аре стига.

До ся не са почнали да падат от небето такива неща, въпреки че е възможно, не отричам :mhihi: Искрено ме забавлявате.
"карах си един ден и пешеходеш връхлетя на предния ми капак... от никъде!!!".
Последна промяна steeN на 19 Авг 2015, 15:44, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2015, 15:43

BMW_RIDER написа:Относно колелата не случайно цитирах закона - Имат право да са максимално вдясно на пътното платно !!!!!САМО!!!! ако не пречат на другите участници и само ако го позволява пътя. НЕ съм го измислял аз. В закона си е описано предимството и абсолютно никъде не пише ,че трябва да осигуриш предимство на колоездач дори и на пешеходна пътека ОСВЕН ако не е слязъл да го бута пеша тоест е с права на пешеходец.

Като гледам добре познаваш закона. Айде намери ми сега текстовете "ако не пречат на другите участници" и "ако го позволява пътя". ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 19 Авг 2015, 16:05

steeN написа:
BMW_RIDER написа: Колело, скейтборд, мотор, багер - някой като се връхлети отникъде на предния капак насред платното и отгоровността ли трябва да му носиш бе!? Аре стига.

До ся не са почнали да падат от небето такива неща, въпреки че е възможно, не отричам :mhihi: Искрено ме забавлявате.
"карах си един ден и пешеходеш връхлетя на предния ми капак... от никъде!!!".

Еми аз пък си карах един ден по града и до мен един колоездач който както ми беше отляво рязко сви на пешеходната пътека пред мен (празна без пехеходци) и чак взе да ми се кара ,че бил на пешеходна и що съм му свирил.

Цветнокожи и други събратя редовно буквално от никъде излитат на междуградски път както и през мантинелите на магистралата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2015, 16:14

bum_bum написа:
BMW_RIDER написа:Относно колелата не случайно цитирах закона - Имат право да са максимално вдясно на пътното платно !!!!!САМО!!!! ако не пречат на другите участници и само ако го позволява пътя. НЕ съм го измислял аз. В закона си е описано предимството и абсолютно никъде не пише ,че трябва да осигуриш предимство на колоездач дори и на пешеходна пътека ОСВЕН ако не е слязъл да го бута пеша тоест е с права на пешеходец.

Като гледам добре познаваш закона. Айде намери ми сега текстовете "ако не пречат на другите участници" и "ако го позволява пътя". ;)

Провери ли?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 19 Авг 2015, 16:22

bum_bum написа:
bum_bum написа:

Провери ли?

НА по-миналата страница е

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 19 Авг 2015, 16:26

Да де, но къде в закона ги има тези две понятия или ти си ги измисли? Искам да видя къде в закона пише "ако не пречи" и "ако пътя го позволява".
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 19 Авг 2015, 16:49

bum_bum написа:Да де, но къде в закона ги има тези две понятия или ти си ги измисли? Искам да видя къде в закона пише "ако не пречи" и "ако пътя го позволява".

Раздел III
Разположение на нерелсовите пътни превозни средства върху !!!!!пътя!!!!

(5) Когато няма специално предназначена за тях пътна лента или алея, водачите на
мотопеди, велосипеди и други немоторни превозни средства може да използват за движение
разположения отдясно по посоката на движението им пътен банкет, АКО той е годен за това и
ако това не пречи на другите участници в движението.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Пътно платно (ПЪТ):
общата широчина на всички
конструктивни елементи на пътя: банкетите,
тротоарите, платната за движение и островите

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата