Инвестиция в апартамент в София?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Инвестиция в апартамент в София?

Мнение от vicho » 18 Дек 2015, 16:33

blacksapphire написа:Договорът за наем, ако не е нотариално заверен и вписан в агенцията по вписвания - т.е. собственикът да плаща данък върху този доход, е безполезна хартийка, написана на коляно.

Good to know. :mhihi:

и нотариуската , като прочете договора и се прай на трясната от мълния :mhihi: ги ева!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар

Мнение от ПешоП » 18 Дек 2015, 21:28

vicho написа:тия "яките" договори за наем можете да си наврете там къде не огрява Слънце, защото колкото по-тъпо се държиш с някой, той толкова по-тъпо се държи с теб ... сеш се?

п.с. не ми отговаряй, не се и надявам да ме разбереш :mhihi:

Ти можеш ли да мислиш изобщо, а? Или си мислиш, че "клиента винаги е прав", а? Да те открехна- "клиента" има единствено правото да не се съгласи с моите условия (описани подробно, че и с картинки, в "якия, нот. заверен договор") и да си замине. Толкова. Никой не карам на сила да ми става наемател- или ще спазва правилата ми, или да си търси друго жилище. Същото е и като взимаш кола под наем- или подписваш и спазваш договора който ти се дава, или си ходиш пеша. Теб като не те устройват условията не е болка за умиране- има и други желаещи които са съгласни с условията. Подпишеш ли- играеш по моята свирка и ще скачаш колкото високо ти кажа. Простичко е, нали?
А относно навирането на договора някъде имам оферта- подписваш моя договор, после го нарушаваш и те съдя. По-точно- те осъждам, това е лесната част. Реално аз пари няма да видя или ще получава дребна сума- определено ще съм на минус, спор няма. Но гарантирам, че ти ще платиш ВСИЧКО което ми дължиш + яки неустойки + минимум 150% горница на цялата сума за лихви, такси и глупости и ще те върна 20 години назад. Не знам що си мислите, че договорът се прави с цел моя изгода- аз винаги ще съм на минус, важното е тарикатчета дето се мислят за велики да бъдат изчукани яко по всички законни параграфи. При желание мога да те запозная с 2-ма "тарикати" като теб- уж ми казваха "заври си тоя договор някъде", а стигнаха до просешка тояга. Щяха да са 3-ма, но единият се самоуби заради дълговете- сега децата му ще ги плащат. Глупаво е децата да плащат заради малоумните си родители, но законите в БГ са такива. Аз пари, келепир, полза, файда или каквото и да е от цялата работа не видях- назад съм с над 10 бона, много време и нерви, но тъпаците потънаха в лайната с над 30 бона и няма да излязат от тях докато са живи.

Пак казвам на автора- изпипай си договора, спазвай закона до запетайката и си плащай данъците върху наемите за да имаш възможност да шибаш яко всички тарикатчета. А такива не само ще има, а и са сериозен %.
Жокер: Един твой пропуск ще ми позволи да живея без наем в имота ти с месеци, че и с години- и с полиция не можеш да ме изгониш, понеже законът е на моя страна и ще ми се молиш да напусна. Хубаво е да говориш с адвокат и да прочетеш някои наредби.
Бонус- мога да съм много готин наемател, да нямаш грижи с мен с години и накрая да се окаже, че нямаш и жилище. И то съвсем законно- готино, а?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 18 Дек 2015, 21:45

Мен пък най-много ме кефят такива, които се регистрират, за да философстват в дадена тема :mhihi:

ПешоП написа:При желание мога да те запозная с 2-ма "тарикати" като теб- уж ми казваха "заври си тоя договор някъде", а стигнаха до просешка тояга. Щяха да са 3-ма, но единият се самоуби заради дълговете- сега децата му ще ги плащат.

Е тука много се посмях :mhihi: Сигурно също така биеш много хора по светофарите :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 18 Дек 2015, 22:19

TNT написа:Мен пък най-много ме кефят такива, които се регистрират, за да философстват в дадена тема :mhihi:

ПешоП написа:При желание мога да те запозная с 2-ма "тарикати" като теб- уж ми казваха "заври си тоя договор някъде", а стигнаха до просешка тояга. Щяха да са 3-ма, но единият се самоуби заради дълговете- сега децата му ще ги плащат.

Е тука много се посмях :mhihi: Сигурно също така биеш много хора по светофарите :ok:

А кое е смешното не разбрах :dunno: Естествено че като си подписал договор ще трябва да си го спазваш. Естествено че като се правиш на тарикат ще трябва да си плащаш. Чак се чудя на човека с какви нерви се занимава да съди такива пишман тарикати, но пък от друга страна дори и да не си върнеш парите чувството че си наказал един паразит не е малко.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 18 Дек 2015, 22:39

drago_pavlov написа:Къде точно в провинцията?
Майка ми купи апартамент в Плевен през 94-95-та и струваше $8000 при население 160-170к, а сега струва 24-25к евро при население 90к :dunno:
Това за панелка.
Новото строителство в центъра на Плевен е на измерими цени със средните цени в София :kuku:

Тогава какъв е бил курсът на долара? :mhihi:

Е, щом имотите в Плевен и София са на сходни цени, продай апартамент в Плевен и си вземи сходен по размер в София :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Дек 2015, 22:55

Тук следва да си зададем и въпроса какво можеше да си купиш през 95-та с 8к долара и какво сега с 25к евро.

И съответно тогава като го обявиш за 8к долара колко дни или седмици ще чакаш да се продаде и сега като го обявиш за 25 евро колко години?
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Дек 2015, 23:21

Абе има търсене. Ние преди 4 години продадохме апартамент в Мара Денчева, Плевен за 55 к лв. Купиха го наемателите, дето си седяха там 3-4 години. Добре, че едно време са купували бабите и дядовците, че има още 4-5 парцела с гаражи, мази и тавани.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 19 Дек 2015, 0:35

Чифутите, имот и земя не продават, само под наем или на кредит и то такъв, че пак да си го вземат после ;) :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 19 Дек 2015, 10:18

ПешоП написа:...

Каква е вратичката наемателя да придобие даден имот?

Някаква давност като със земите или има някаква друга "готина" възможност по БГ законите...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Дек 2015, 10:41

Сондьора написа:Чифутите, имот и земя не продават, само под наем или на кредит и то такъв, че пак да си го вземат после ;) :mhihi:

Май не си живял в провинцията :D Баща ми продаде къща, апартамент разни парцелчета и всеки път като се сетя се радвам, че го е направил. Зависи къде е или по-скоро къде ще се окаже след време.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Дек 2015, 20:40

кое от НЕ МИ ПИШИ не разбра... дори няма да ти чета смешното мнение

по темата:

Сапфирчето ви го каза : Лихвите по депозитите са смешни, както и да го смяташ, няма да си назад, ако вземеш читав имот.

това е истината :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 20 Дек 2015, 1:02

K_Ilkov написа:

Някаква давност като със земите или има някаква друга "готина" възможност по БГ законите...

Според мен тоя колега си самовтълпява, че има законна възможност на основание договор за наем да се прехвърли собственост върху недвижим имот, като по този начин може да заблуди някой. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 20 Дек 2015, 11:45

7S\/E7OSLA\/ написа:
K_Ilkov написа:

Според мен тоя колега си самовтълпява, че има законна възможност на основание договор за наем да се прехвърли собственост върху недвижим имот, като по този начин може да заблуди някой. ;)

Аз допускам че има такава възможност, имайки в предвид къде живеем!
Като цяло колегата ПешоП ни дава някои ценни съвети и не е лошо да им обърнем внимание!
:yes:

Аватар

Мнение от ПешоП » 20 Дек 2015, 14:14

barty написа:Аз допускам че има такава възможност, имайки в предвид къде живеем!
Като цяло колегата ПешоП ни дава някои ценни съвети и не е лошо да им обърнем внимание!

Ама разбира се, че НЯМА възможност на основание договор за наем (пък бил той и най-смотаният такъв) да се придобие имот- някъде да съм написал такава простотия? Но трябва да наблегнете на "договор", без него сте със свалени гащи и сте се хванали за палците:
1- Някой спомена, че ако не е нот. заверен договорът не струва и хартията на която е написан. А рядко се минава през нотариус понеже никой не иска да си плаща данъците.
2- Бас хващам, че при над 75% от наемите в БГ изобщо няма какъвто и да е договор- нито наемодателя има данните на наемателя, нито наемателя е сигурен дали този срещу него изобщо е собственик на имота.
3- Начини да ви прецакам има няколко, но няма да давам идеи на грешните хора- дайте 20лв. на някой адвокат да ви обясни за 10 минути нещата. Пригответе си и 20лв. за фризьор да ви оправи прическата- я ще се изправи, я ще побелее...

Много е простичко- когато се опитвате да шибате държавата с данъците не рядко се оказвате уязвими да ви го начукат и на вас. Много внимавайте с избора на наемателите (има категории които не бих пуснал в мой имот никога), направете си договор (задължително с опис, снимки и т.н.), рег. го в общината и си плащайте данъка, искайте наемателя да си смени настоящият адрес и т.н. за да бъдете защитени от закона и да имате неоспоримо доказателство, че лицето Х е наемател на вашият имот от дата Х при определени условия. Ако наемателя е говедо винаги ще сте назад- няма спасение от тъпаците, но без договор ще сте назад с доста повече- личен опит.
Хипотетично- трябва утре да изритате наемател от жилището си който не си плаща наема, но нямате договор с него. Гарантирам, че ако попаднете на някой с 3 гънки в мозъка не само няма да го изгоните в следващите 6, че и повече месеца, а и ще му плащате и сметките за ток, вода и парно. И разбира се той няма да ви плати и стотинка наем повече.
Хипотетично- нямате договор, а наемателя е дилър на дрога, сутеньор и т.н. Успех с обясняването, че нямате нищо общо с бизнеса му- може и да успеете след няколко месеца, а може и да не успеете.

seimo написа:... с какви нерви се занимава да съди такива пишман тарикати...

И аз се чудя, последният ме завлече с близо 6 бона (вкл. разноските по делото) и си върнах не повече от 1300лв.- все още съм прецакан както и да го гледам, но са ме учили да не си оставям магарето в калта и няма да позволя да си ходят ненаказани разни тарикатчета.
А схемата е простичка (но не и бърза)- нарушават договора, упорито отказват оправим проблема, завеждам дело, печеля дело, дължат ми се едни пари. Разбира се пари нямат или все още се правят на тарикати и следва лошата за всички схема с колекторските фирми- аз взимам само част от дължимото и съм назад, а тарикатчето се събужда с рязко пораснало задължение. Последният тарикат за 2 месеца (след делото) мина от 6 на 8 бона задължения- мен ме пращаше да лапам пишки като му звънях, но като се оказа, че парите ги дължи на друг скоростно продаде няколко декара земеделски земи и си плати. А можеше навреме да ми даде 5 бона, да не ходим на съд и да трошим нерви и пари повече от година- сега и аз съм с 4500лв. назад, и той плати излишни 3000+лв., печеливш няма.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 20 Дек 2015, 15:42

ПешоП написа:
barty написа:Аз допускам че има такава възможност, имайки в предвид къде живеем!

Ама разбира се, че НЯМА възможност на основание договор за наем (пък бил той и най-смотаният такъв) да се придобие имот- някъде да съм написал такава простотия? Но трябва да наблегнете на "договор", без него сте със свалени гащи и сте се хванали за палците:

Има, има сходни сценарии, като магазин Детмаг и ДСК Лизинг - виж Гугъл
:yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата