Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Модератор: Общи модератори
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Абе левашко, че и опасно си е да се кара масово в лявата лента, ама много хора просто не искат да си го признаят. Доста поизкривихте темата обаче. Каращите в лявата лента с някаква прилична скорост поне за мен не са нито пречка нито дразнител. А има ли пък място отдясно изобщо не ги мисля и само след 30сек съм ги забравил. Нервя се обаче когато настигна да речем каручка караща с 4кмч и естествено успоредно до нея често, често има същата такава каручка със същата такава малоумна скорост. Забелязал съм, че често това са малки колички, а зад волана имаме или нежен мъж тип недуразумение или кифла няква живееща в телефона си дори кога шофира. Обикновено карат автомобилите си през целият им живот предимно и единствено на първа скорост, в много редки случаи при крайна необходимост може да се случи да включат и втора. На такъв тип автомобили аз поне никога не мога да им видя лицата в огледалата, сами познайте що.
Та да се върна на темата - шофиращите в ляво би трябвало поне според мен да си дадат сметка, че ЗДП в крайна сметка не е много ясен и категоричен в тълкованието изпреварване или престрояване от дясно. Преди да се хванете пак за членовете да допълня, че още по - неясни могат да се окажат нещата при евентуално ПТП. А при изпреварване от дясно предпоставките и опастностите са сериозно повече.
Та да се върна на темата - шофиращите в ляво би трябвало поне според мен да си дадат сметка, че ЗДП в крайна сметка не е много ясен и категоричен в тълкованието изпреварване или престрояване от дясно. Преди да се хванете пак за членовете да допълня, че още по - неясни могат да се окажат нещата при евентуално ПТП. А при изпреварване от дясно предпоставките и опастностите са сериозно повече.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Не си прав за последното, я виж що народ карат с десен волан, направо си е за предпочитане оттам да задминават. 
Sent from my iPhone using Tapatalk

- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
terorero написа:Обикновено карам в лява лента, със скорост над ограничението. Никога не присвяткам на по-бавно движещите се пред мен, защото смятам, че това е висша форма на селяния! Просто ги изпреварвам от дясно, ако няма възможност изчаквам докато ми се удаде такава. Не давам път на хора, които ми се лепят за бронята, светят, свирят, при положение, че скоростта ми без друго е на/над ограничената.
с разликата че правя място на такива елементи ЕДВА когато ми се отдаде възможност за това без да трябва да си намалям скоростта и да се бутам в другите коли застрашавайки мен и всички останали НЕ
Последна промяна Dido_stz на 15 Яну 2016, 20:44, променена общо 1 път
the project is ready....

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Значи много страници за нищо...Летете си в лявата лента, като има някой изпреварвайте откъдето дойде и това е...

Да, някой каза тук - обикновено най-големите дразнители за мен са говорещите по- телефона. Винаги карат бавно, малоумно и разсеяно. Колкото и да ги псуваш все им е малко
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
О не, тези които говорят са добре, тези които пишат и карат ми иде да ги убия 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Nedko Anev написа:О не, тези които говорят са добре, тези които пишат и карат ми иде да ги убия
И такива ли има...?

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Е то има дори такива, които живеят в телефоните си.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Има, как да няма, тоя фейсбук на телефона не ги оставя на мира. Аз на светофара колкото пъти видя да кара жена все прави нещо на телефона
е сега вече темата отиде по дяволите 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Има, има... щях да натреса една Х6-ца отзад преди няколко месеца, добре че спазвах дистанция. Значи мацката просто си пишеше по телефона и леко късно видя, че колата пред нея вече беше спряла.. и на Х-а като му скочиш на спирачките от 50-60 km/h сам се сещаш какво прави
т.е тия зад него да се оправят

т.е тия зад него да се оправят

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Nedko Anev написа:Аз само не разбирам защо ако някой бърза трябва да не го пускам смисъл какво ми пречи? Ако иска и с 200 да кара, да си бърза човека всеки сам си преценява, т'ва не значи,че трябва да му преча
Ами като караш на ръба на превишаване на ограничението (50+макс 30) и целият поток върви долу-горе така,и като те връхлети,повтарям:ВРЪХЛЕТИ някоя батка и почне веднага нервно да ти примигва(при условие,че следващият светофар е след 700-1000м) не знам за тебе,ама аз лекинко се изнервям.То че всички сме нахални е ясно,ама това,че някои изнагляват....леко дразни!
И да,пречи ми да кара с колкото иска,че не обичам да ходя на погребения

За градски условия става въпрос,извън града е друго.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
Човек да не скокне за 10-ина часа до работа, темата станала с 5 страници по голяма. Чак шамари се раздават
. Предлагам да направим темата "Важна" и да я обединим с всички други, в които се спори има ли изпреварване отдясно в градски условия или не и тогава вече ще стане 100 страници.
Не мога да си обясня как половината сме такива дето карат с около 100-120 в градско, пък съвестта не им дава да изпреварват отдясно. Обикновено си карам с не повече от 10 км/ч над ограничението и почти винаги на Цариградско съм в дясна лента, на Ситняково съм в средна (която с оглед на всички паркирани/паркиращи/спиращи автомобили между Подуяне и Румънското пак се явява дясна), на околовръстното съм средна и т.н. и въпреки това всеки път когато имам ляв завой се престроявам отдалече вляво или когато дясната е натоварена си влизам в лявата, по простата причина, че не ме вълнуват ни най-малко всички които смятат, че движейки се със скорост около или малко над ограничението трябва да им направя път, защото те карали с 50+ над ограничението. Освен това и аз подкрепям мнението, че при еднопосочно платно с две и повече ленти в една посока в градски условия няма "изпреварване", просто всеки се движи в някоя лента, а кой с каква скорост... И освен това, не ме дразнят каращите в лява лента, ако реша, че са бавни, минавам в дясна лента. Дразнят ме правещите престроявания от една лента в друга без мигачи и естествено каращите с 30-40 и нагоре над ограничението, пък и ако ще "родени" шофьори. Преди 20 години в София да видиш престрояване без мигач беше по-скоро изключение, сега е по-скоро правило.

Не мога да си обясня как половината сме такива дето карат с около 100-120 в градско, пък съвестта не им дава да изпреварват отдясно. Обикновено си карам с не повече от 10 км/ч над ограничението и почти винаги на Цариградско съм в дясна лента, на Ситняково съм в средна (която с оглед на всички паркирани/паркиращи/спиращи автомобили между Подуяне и Румънското пак се явява дясна), на околовръстното съм средна и т.н. и въпреки това всеки път когато имам ляв завой се престроявам отдалече вляво или когато дясната е натоварена си влизам в лявата, по простата причина, че не ме вълнуват ни най-малко всички които смятат, че движейки се със скорост около или малко над ограничението трябва да им направя път, защото те карали с 50+ над ограничението. Освен това и аз подкрепям мнението, че при еднопосочно платно с две и повече ленти в една посока в градски условия няма "изпреварване", просто всеки се движи в някоя лента, а кой с каква скорост... И освен това, не ме дразнят каращите в лява лента, ако реша, че са бавни, минавам в дясна лента. Дразнят ме правещите престроявания от една лента в друга без мигачи и естествено каращите с 30-40 и нагоре над ограничението, пък и ако ще "родени" шофьори. Преди 20 години в София да видиш престрояване без мигач беше по-скоро изключение, сега е по-скоро правило.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
efren написа:Не мога да си обясня как половината сме такива дето карат с около 100-120 в градско, пък съвестта не им дава да изпреварват отдясно.
Ти пък колега, кви са тия неудобни въпроси

Да кажа и за себе си. По принцип на булевардите си карам в дясна лента, ако е свободна, защото съм от "заспалите", които се "влачат" с 60 км/ч и не искат да пречат на "будните" граждани, които за разлика от всички останали знаят къде отиват и затова карат с толкова, колкото може да им вдигне каляската.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Тая тема е обречена,защото всеки си знае неговото и не се опитва да помисли грам.
Много ми е странно,че не разбирате думата КОЛЕГИАЛНОСТ
Там се крие причината за безобразното движение по пътищата.
Много ми е странно,че не разбирате думата КОЛЕГИАЛНОСТ

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Преателе,имам питанка малко встрани от темата
Вчера пътувах от североизтока посока София.Прави ми впечатление,че мнозинството от народа карат в снежно време със същата скорост,както в отлично време и сух път,плюс ,че изпреварват по същия начин.Най-смело изпреварват и карат с по-висока скорост жипките май.Аз карам стара барака без системи и електроники,та допускам ,че в по-новите и скъпи коли,в комбинация с отлични премиум хубави зимни гуми и някакъв солиден шАфьорски опит е по-различно,но все пак?
В интерес на истината зад мен известно време караше новата 6та серия (не видях да има знака X-drive),но човечецът определено караше бавно и не ме изпревари никъде
Забелязах също и че в доста от клиповете за неизчистените магистрали,пак се кара доста бързичко(чисто субективно погледнато,мое мнение)
ВиЯ какво мислите?
Вчера пътувах от североизтока посока София.Прави ми впечатление,че мнозинството от народа карат в снежно време със същата скорост,както в отлично време и сух път,плюс ,че изпреварват по същия начин.Най-смело изпреварват и карат с по-висока скорост жипките май.Аз карам стара барака без системи и електроники,та допускам ,че в по-новите и скъпи коли,в комбинация с отлични премиум хубави зимни гуми и някакъв солиден шАфьорски опит е по-различно,но все пак?
В интерес на истината зад мен известно време караше новата 6та серия (не видях да има знака X-drive),но човечецът определено караше бавно и не ме изпревари никъде

Забелязах също и че в доста от клиповете за неизчистените магистрали,пак се кара доста бързичко(чисто субективно погледнато,мое мнение)
ВиЯ какво мислите?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"