Избор и покупка на КНО
Модератор: Общи модератори
Re: Избор и покупка на КНО
Phil написа:Stahlblau написа: МВР 100% има хора които следят тия обяви.
Абе и аз им се чудя на тия ентусиасти с какъв акъл ги пускат тия обяви...Че и телефони оставят...
Ми 2 варианта има - или ги пускат тея обяви от службите, ако някой се излъже да тръгне да продава и да го сгащат, или пък някой ненормален. Един приятел ми разправяше, като ходил на курсовете , имало някакъв се явявал за 7ми или 8ми път и изглеждал доста психически нестабилен. Разбира се всеки път го отрязвали от разрешително, ама както се казва, луд умора няма

Не Мы такие, Жизнь такая
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
larbi написа:Едва ли има някой толкова глупав че да пусне такава обява.
Повярвай ми има

deyan-enchev написа:Няма смисъл да седи в касата оръжието, ако ще притежавате КНО или го носите постоянно у вас или стои извън касата под възглавницата.
Самозащитата изисква бързина, спи си в леглото, а касата да е в хола - тичай до хола посред нощ да отключваш ...
Да, на един съсед точно така му го откраднаха, щото го държеше на масата в хола - излязъл за половин час , разбили му прозореца и го отмъкнали заедно с някакви дребни пари

Не Мы такие, Жизнь такая
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
deyan-enchev написа:Няма смисъл да седи в касата оръжието, ако ще притежавате КНО или го носите постоянно у вас или стои извън касата под възглавницата.
Самозащитата изисква бързина, спи си в леглото, а касата да е в хола - тичай до хола посред нощ да отключваш ...
100% съм съгласен. За какво ги притежават оръжията повечето хора след като им стоят в касите или някъде си. Просто няма смисъл. Носи се с теб и това е. Ще ходиш ти посред нощ или когато и да е да търсиш да отключваш касата, да слагаш пълнителя (дано поне патрони да има в него, а не да е празен) след това предпазител, вкарване на патроин в цевта и докато се обърнеш след тия действия жената изнасилена, златото и парите ограбени и хората си заминали

Не са само тук хората на които им стоят оръжията само по касите или някъде си... Четох някаква странна история наскоро, по-скоро страшна за някакви странни хора далече от цивилизацията в американските гори, където отишли 2-ма братовчеди на къмпинг и някакъв си се появява от гората и провежда странен разговор с братовчедите при което единият тръгва към караваната ли колата ли да си търси пистолета

stefanoff написа:deyan-enchev написа:Няма смисъл да седи в касата оръжието, ако ще притежавате КНО или го носите постоянно у вас или стои извън касата под възглавницата.
Да, на един съсед точно така му го откраднаха, щото го държеше на масата в хола - излязъл за половин час , разбили му прозореца и го отмъкнали заедно с някакви дребни пари
Е той пък напрао да го е сложил пред входната врата с бележка "вземи ме"

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Ето вече е тъпня, вкъщи по как да е, ама отиваш в гората ,а пистолета хвърлен някъде...то ако не е човек,някое диво животно може да се навечеря докато го вземеш.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Еми @larbi аз знам, че си прав, но много хора ги държат заключени.
Инъче тоя пичага дето го оставил на масата и излязал от тях е небрежен просто. Като излизаш от вас и не го носиш го слагаш в касата, или го носиш с теб.
Оръжието е отговорност и то такава, за която се понасят наказания.
Инъче тоя пичага дето го оставил на масата и излязал от тях е небрежен просто. Като излизаш от вас и не го носиш го слагаш в касата, или го носиш с теб.
Оръжието е отговорност и то такава, за която се понасят наказания.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Larbi
- Потребител
-
c04 написа:Ето вече е тъпня, вкъщи по как да е, ама отиваш в гората ,а пистолета хвърлен някъде...то ако не е човек,някое диво животно може да се навечеря докато го вземеш.
Нали това казвам - идиоти всякакви и от всички раси. Сигурно помните това клипче пък за друг вид идиоти, които пък дават АК-47 на маймуна

https://www.youtube.com/watch?v=f6LWNQqs7TE
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
А защо трябва да се ограничаваш само с един калибър https://www.youtube.com/watch?v=z5WX3TqWpWM 
Кеф ти боеприпас 9х18 с добър стопиращ ефект, кеф ти 22 LR за стрелба по мишени.

Кеф ти боеприпас 9х18 с добър стопиращ ефект, кеф ти 22 LR за стрелба по мишени.
Никой не мое ма връне на селу!
- Larbi
- Потребител
-
saleen написа:А защо трябва да се ограничаваш само с един калибър https://www.youtube.com/watch?v=z5WX3TqWpWM
Най-як в това отношение е GLOCK 31,32 и 33, които са с различна дължина на цевта и размери, но са с един калибър - 357 SIG. Та този калибър е много мощен и съответно доста е подсилен самият пистолет, който го използва и от там насетне на този пистолет можеш да му сложиш цев в 40 cal (10x22), цев 9мм (9х19), както и цев за 22 калибър

Но тази приказка е възможно и си я правят много хора в САЩ - купуват GLOCK в калибър 357 SIG и после купуват още цеви за 9мм, 22 калибър и 40-ти калибър и си правят каквото си искат - примерно за стрелбище стрелят с евтиния 22 калибър или 9мм, а по-скъпите 40 калибър и особено 357 SIG си ги пазят само за самоотбрана

А има и такива идиоти. Май-много да ги закопчеят някъде. Иначе за спортна стрелба го искал, другия за диви животни на вилата. Дрън-дрън
Sent from my MI 3W using Tapatalk
Sent from my MI 3W using Tapatalk
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Нямам и няма и да имам КНО,но ми стана любопитно,какво става ако ти го откраднат?
Ако не греша,в казармата за изчезнал АК се полагали 7 годинки дисцип?
А за тези в нета,търсещи да купят без разрешително с тренировАчни цели
Ако не греша,в казармата за изчезнал АК се полагали 7 годинки дисцип?
А за тези в нета,търсещи да купят без разрешително с тренировАчни цели

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Phil
- ентусиаст
-
Ако ти го откраднат трябва веднага да уведомиш МВР - това е.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Phil написа:Ако ти го откраднат трябва веднага да уведомиш МВР - това е.
Има и малко продължение след идването на МВР
Чл. 59. (1) Лицата, получили разрешение за придобиване, съхранение, носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях и разрешение за придобиване и/или съхранение на взривни вещества и пиротехнически изделия, са длъжни да ги опазват от кражби, изгубване и достъп на други лица и да предприемат мерки за недопускане на злополуки или наранявания при употребата им.
Предвид по- горното, добре е пистолета да седи заключен в касата, иначе го грози и глоба, ако е откраднат из под дюшека да речем.

Никой не мое ма връне на селу!
- Phil
- ентусиаст
-
Да де, то по default се приема, че седи в касата...Аз чух за случай, в който са го вдигнали с все касата...Какво можеш да направиш тогава 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Пак носиш отговорност, дори и с касата да го вземат.
Голяма е шитня с оръжията всъщност. Аз и патроните внимавам къде си държа,
Голяма е шитня с оръжията всъщност. Аз и патроните внимавам къде си държа,
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.