BMW Събор 2016 - Конкурс за външен и вътрешен вид
Модератор: Общи модератори
Re: BMW Събор 2016 - Конкурс за външен и вътрешен вид
Относно конкурса за красота, оригинален външен вид или тунинг.
1. Трябва да се реши дали конкурса е за красота, дали е за оригинален външен вид или за тунинг. Аз лично не виждам как някой може да участва в конкурс за оригинален външен вид, а в същото време е с джанти реплика или друга марка.
2. Трябва да се модифицира конкурсната листа и всеки участник да изпрати подробна информация за автомобила си по предварително изготвена бланка. След отсяване на автомобилите по предварително изпратените данни трябва да се направи така, че участниците да посетят регионалната структура на клуба и да бъдат огледани автомобилите от предварително ангажиран с това човек. По време на събора преди да се подредят автомобилите за конкурса трябва да бъдат огледани отново и тези, които не отговарят на изискванията да бъдат дисквалифицирани – мръсни автомобили, автомобили със щети, автомобили с разпаднат интериор и т.н. – все пак това е конкурс, автомобилите трябва да са представителни.
3. Относно награждаване/награди.
• Задължително награждаването не трябва да бъде оставено за най-накрая, след като водещият е обявил края. Всеки е положил малко или много грижи за автомобила си и иска да му бъде погъделичкано самочувствието, затова трябва да бъде обявено пред малко по-голяма публика, да бъдат осигурени „купи“ за първите места, за останалите – утешителни награди – тениски, ключодържатели, списание и т.н.
• Може да се измисли някакъв тип фотосесия с победителите и момичетата(„адреналинките“.
• Спечелилите или участващите автомобили да бъдат показани в официалния календар на BMW Club Bulgaria или нещо подобно.
4. Относно гласуването, никой не разбра как става, поне на мен никой не ми обясни. Това с билетите беше малко недоизмислено, защото първо никой не знаеше какво може да прави с този билет, второ по билета нямаше нищо, което да те накара да се замислиш какво да правиш с него и трето няма възможност за гласуване за повече от един автомобил - т.е. при другите серии. Също така трябва да има повече места където може да упражниш вота си и ако има вариант да се измисли нещо, че който гласува може да спечели нещо за да има стимул да гласува.
Не искам да засегна никой, може и да не са правилни/вярни идеите ми – не знам.
Смятах да използвам схемата на панаира и да поначертая кое къде как би паснало според мен, но смятам, че е излишно.
И не на последно място искам да кажа едно голямо ЕВАЛА на всички, които отговаряха за събора, евала за времето ви, нервите, тена ви и т.н.
С удоволствие бих искал да помогна следващата година – например за конкурса за красота.
Това го пуснах и в другата тема, но нека го има и тук, нахвърлял съм някои мисли.
Иначе Mollov, евала още веднъж, много добре се справи като за сам човек, дано другия път повече хора отговарят за конкурса за да може да бъде перфектен и да няма негативни коментари за спечелилите.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Според мен винаги ще има недоволни... но това е тема на друг разговор.
Колкото до конкурса - ако другата година го правим, с удоволствие ще те очаквам да помогнеш по един или друг начин.
Колкото до конкурса - ако другата година го правим, с удоволствие ще те очаквам да помогнеш по един или друг начин.

- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Аз също бих помогнала с това-онова
Ама има време до догодина

От Лило разбрах, че от известно време само едни и същи автомобили се записвали за участие, дали не може преди събор да се направи една тема във форума и всеки да предложи на кой колата би била подходяща за конкурс? Някой хора имат нужда малко да бъдат побутнати за да се запишат, някой ги е срам, други не знаят как...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
MaXimal написа:От Лило разбрах, че от известно време само едни и същи автомобили се записвали за участие, дали не може преди събор да се направи една тема във форума и всеки да предложи на кой колата би била подходяща за конкурс? Някой хора имат нужда малко да бъдат побутнати за да се запишат, някой ги е срам, други не знаят как...
Някои хора просто не ги вълнува това....на прима виста мога да изброя от една категория поне 4 коли,които имат доста M Performance по тях ,уви нямат желание..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Mollov
- Мародератор
-
MaXimal написа:От Лило разбрах, че от известно време само едни и същи автомобили се записвали за участие, дали не може преди събор да се направи една тема във форума и всеки да предложи на кой колата би била подходяща за конкурс? Някой хора имат нужда малко да бъдат побутнати за да се запишат, някой ги е срам, други не знаят как...
Винаги може да се направи, това е най-лесното

Pisobella написа:Аз също бих помогнала с това-онова![]()
Заповядай, никой не връщаме

- BMW_kiler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно и спокойно
нормално е хората да не виждат смисъл в участието си в конкурса при положение че се награждават коли като 3-тото място в категория Е60
http://imageshack.com/a/img922/9764/uFw3yK.jpg
"Стана един гаф .... купувам си по каталог тампони за стабилизиращата щанга дето се захваща за носачите (с един болт и две гумички по една отгоре и отдолу от всяка страна). Лягам отдолу и .... чудо нямам такива, ти мани тампоните ами и щанга стабилизираща нямам 'бат ти сеира!" "HONDA forum"
"Стана един гаф .... купувам си по каталог тампони за стабилизиращата щанга дето се захваща за носачите (с един болт и две гумички по една отгоре и отдолу от всяка страна). Лягам отдолу и .... чудо нямам такива, ти мани тампоните ами и щанга стабилизираща нямам 'бат ти сеира!" "HONDA forum"
- Mollov
- Мародератор
-
Ти беше ли на събора тази година и обърна ли внимание кой оценяваше?
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
ДОгодина като се заговори за събора и конкурса ще видим колко хора ще се засилят за помощ, с риск да обидя някой последните 3 години стават все по-малко.
Тази година публиката беше жури - недоволните са тройно повече .Публиката не е информирана , билета малък , химикалка не си нося и тн.
Е няма как всеки участник да седи пред колата ццял ден и да раздава химикала и да ги побутва всички.
Надявам се хората да са харесали конкурсните коли , имаше хубави и не толкова хубави но да не забравяме че всичко е за сметка и от джоба на участника.
Чета за холограми забележки и тн....ами имат колите ама една подготовка е 300 лева , 100 лева разходи за събор и стана тежко .Все пак не всички караме Ф-ки, всеки си прави сметката.
За мен тази година събора беше много на ниво , да - имаше издънка с конкурсите и гласуването и награждаването но така се получи защото тази година така пожелахме.
Догодина живот и здраве аз лично бих желал се включа в организирането на конкурса ако изобщо има такъв и да обера хейта след това заслужено
.
Браво на организаторите като цяло, ставате все по-добри !
Тази година публиката беше жури - недоволните са тройно повече .Публиката не е информирана , билета малък , химикалка не си нося и тн.
Е няма как всеки участник да седи пред колата ццял ден и да раздава химикала и да ги побутва всички.
Надявам се хората да са харесали конкурсните коли , имаше хубави и не толкова хубави но да не забравяме че всичко е за сметка и от джоба на участника.
Чета за холограми забележки и тн....ами имат колите ама една подготовка е 300 лева , 100 лева разходи за събор и стана тежко .Все пак не всички караме Ф-ки, всеки си прави сметката.
За мен тази година събора беше много на ниво , да - имаше издънка с конкурсите и гласуването и награждаването но така се получи защото тази година така пожелахме.
Догодина живот и здраве аз лично бих желал се включа в организирането на конкурса ако изобщо има такъв и да обера хейта след това заслужено

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:ДОгодина като се заговори за събора и конкурса ще видим колко хора ще се засилят за помощ, с риск да обидя някой последните 3 години стават все по-малко.
Догодина живот и здраве аз лично бих желал се включа в организирането на конкурса ако изобщо има такъв и да обера хейта след това заслужено.
за събора и конкурса ще видим колко хора ще се засилят за помощ - аз лично съм писал сигурно на 4ма различи човека,че бих помогнал с най-дребните неща - като държах на това до последно и може да се потвърди,същото така още няколко човека помагаха,но според мен малко късно в самия ден...
Гледах едни снимки - чак толкова ли стигнахме дъното да снимаме отблизо холограми и забележки по боите

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
Аз съм един от учасниците в конкурса и постоянно ме питаха как се гласува, може ли за повече от една категория, нямаше как да ги осветля, не знаех дори аз, като участник.
на шатрата на Клуба никой не знаеше тези неща. Нямаше и химикалка.
имаше хора, които си написаха номерата на собствените коли, мислейки, че това е вид томбола
На входа не знам как е било, но явно от желанието за по - бързо влизане не са давали достатъчно информация..
награждаването няма да го коментирам, че направо голям смях......
подреждането на автомобилите не беше на ниво според мен. сгъчкани, едни пред други...
за напред:
някакви трансперанти с означения на моделите и може би самите коли да имат номера, с които да се гласува. Или на билета да има перфорирани отрязък на който да пишеш номера на съответна кола.
и повече инфо как се гласува от Мънкито..

имаше хора, които си написаха номерата на собствените коли, мислейки, че това е вид томбола

На входа не знам как е било, но явно от желанието за по - бързо влизане не са давали достатъчно информация..
подреждането на автомобилите не беше на ниво според мен. сгъчкани, едни пред други...
за напред:
някакви трансперанти с означения на моделите и може би самите коли да имат номера, с които да се гласува. Или на билета да има перфорирани отрязък на който да пишеш номера на съответна кола.
хехе, благодаря, ако имаш предвид мен, колата ми е с М60. тоест кабриото ми е с М60, Е39ката ми е с S62, но тя не беше на събора.Gqbriel написа:на Боби кабриото с S62 просто![]()

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Convertible написа:Аз съм един от учасниците в конкурса и постоянно ме питаха как се гласува, може ли за повече от една категория, нямаше как да ги осветля, не знаех дори аз, като участник.![]()
имаше хора, които си написаха номерата на собствените коли, мислейки, че това е вид томбола![]()
за напред:
и повече инфо как се гласува от Мънкито..хехе, благодаря, ако имаш предвид мен, колата ми е с М60. тоест кабриото ми е с М60, Е39ката ми е с S62, но тя не беше на събора.Gqbriel написа:на Боби кабриото с S62 просто![]()
![]()
Моите извинения

- Mollov
- Мародератор
-
Convertible написа:Аз съм един от учасниците в конкурса и постоянно ме питаха как се гласува, може ли за повече от една категория, нямаше как да ги осветля, не знаех дори аз, като участник.![]()
имаше хора, които си написаха номерата на собствените коли, мислейки, че това е вид томбола![]()
за напред:
По-горе съм писал за някои от нещата, които си споменал - за билета, за награждаването и т.н.
Иначе автомобилите бяха "сгъчкани" едни до други, защото това беше мястото за 60 конкурсни автомобила и за съжаление нямаше как да е повече... при толкова място - това бе един от вариантите за подредба, че да стигне мястото... ако има конкурс и следващата година ще има повече време да се помисли за по-различно разполагане на колите... като за сефте - това успяхме да направим.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Ще е хубаво да се напише всеки победител в конкурса и колата му от всеки раздел тук в темата, понеже както аз така и доста хора, които си тръгнаха преди награждаването сме пропуснали някои раздели 

- Mollov
- Мародератор
-
Да, разбира се, ще ги пусна до няколко часа.