Подготвихте ли колата за зимата?
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Подготвихте ли колата за зимата?
Аз съм късал уплътнение и вече с чисто превантивна мярка мажа, колата ми е гаражна и рядко нощува на студа.
Общо взето цялата подготовка се свежда до: да се приготвя без да е имало нужда, отколкото да съм неподготвен когато е имало нужда
Общо взето цялата подготовка се свежда до: да се приготвя без да е имало нужда, отколкото да съм неподготвен когато е имало нужда

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Elesar74 написа:Хора, вие да не си носите и гайковерти в колите? Като чета по горе какви подготовки се правят, сякаш идва края на света.... То и едни зима напоследък, с летните гуми да ги изкараш. Аз никога например не съм мазал уплътненията на колата с нищо и никога нищо не ми е замръзвало и залепвало, даже ключалката не помня. Всеки е свободен да прави с колата си каквото си иска, да, но някои неща на мен лично ми изглеждат прекалени. Аз слагам гумите, сменям зимна течност за чистачки и толкова.
Както примерно аз изброих нещата, ги правя от страстта си към колите, независимо от марката, всяка кола която съм имал, ползвал и прочие, или дори вземал от приятел временно, съм се грижил за нея. Просто на мен ми доставя удоволствие и удовлетворение да влагам някакви грижи за автомобила си. Често си я мия аз, сам (в 95% от случаите), и това ми доставя удоволствие. Някак си това е моето време с колата, като същевременно е и начин за мен лично да си почина

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Аз пък съм дърпал 10+ минути докато се отвори вратата и се чудих кога ще се счупи дръжката, та намазването на уплътненията не е лоша идея. И моята кола седи в гараж принципно, ама някой път ме домързява и паркирам отпред.
Абсолютно, и аз съм така
B.Stoimenov написа:Както примерно аз изброих нещата, ги правя от страстта си към колите, независимо от марката, всяка кола която съм имал, ползвал и прочие, или дори вземал от приятел временно, съм се грижил за нея. Просто на мен ми доставя удоволствие и удовлетворение да влагам някакви грижи за автомобила си. Често си я мия аз, сам (в 95% от случаите), и това ми доставя удоволствие. Някак си това е моето време с колата, като същевременно е и начин за мен лично да си почина
Абсолютно, и аз съм така

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Представям си ако бяхме в Русия сигурно щеха да ги завиват с одяла тия коли 

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
b00st написа:Представям си ако бяхме в Русия сигурно щеха да ги завиват с одяла тия коли
Че аз и пускам духалка вечер...
Tires are evil - destroy them all ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
cmdkick написа:b00st написа:Представям си ако бяхме в Русия сигурно щеха да ги завиват с одяла тия коли
Абе най-добре помоли баба си да и изплете и едни чорапки, че на тоя студен цимент не си е работа.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Колеги, ако така си гледате и децата както колата, цена няма да имате 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Баща ми казва, че ако обръщам 1/4 внимание на гаджето си, колкото на колата то след няколко седмици тя щяла да кляка с пръстена
Радвам се, че има повече хора дето си гшедат с желание колите особено на фона на движещите се гробници по пътищата. Особено последните дни в дъждовете направо се хващам за главата от изумление как хората се движат с такива неизправни коли

Радвам се, че има повече хора дето си гшедат с желание колите особено на фона на движещите се гробници по пътищата. Особено последните дни в дъждовете направо се хващам за главата от изумление как хората се движат с такива неизправни коли
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
bum_bum написа:cmdkick написа:b00st написа:Представям си ако бяхме в Русия сигурно щеха да ги завиват с одяла тия коли
Абе най-добре помоли баба си да и изплете и едни чорапки, че на тоя студен цимент не си е работа.
Това е супер идея, иначе от време на време я пускам в 4 легена с гореща и вода и сол, пак от баба го знам...
Tires are evil - destroy them all ...
Гайковерта си го купих, защото си уважавам времето и труда. Хамалогията по смяна на гуми става далеч по-бърза и лесна. Преди имах дори крик гущер (крокодил) 2t, но тогава имах две коли и беше по-трудно. Държа го в гардероба, не в колата
Това ми е десета зима в Канада и тук нещата са си доста сериозни. Женицата кара колата и тя вози наследството. Тяхната сигурност и безопасност са приоритет за мен. Когато превали снежец и си намерите колата зарита до фаровете, забавлението е гарантирано. Два пъти рина като хахава (не само тя, а цялата редица) и оттогава автомобилите са табу в семейството. Виждал съм нагледно силата на Х-драйви и пр глезотии. Просто "ляга" по корем в снега и върти гуми във въздуха. Не е срамно да имаш кола за 60-80 000 и да те бутат на общо основание. Със зимата и ниските температури шега не бива. "Дрешка не е тежка", са казали хората.

Eдна седмица след този снеговалеж минах през Бъфало. Вече бяха изчистили и красотата беше уникална. На фарове през нощта с прехвърчащ скреж и тичащи по пътя зайци, просто неописуемо. Хиляда километра по-на юг беше 19С и мацките бяха по къси ръкави и шорти. На връщане беше същото. В 14:00 топло, зелена трева и приятно слънце. В 08:00 следващата сутрин в Монреал -18С, с влагата и вятъра се усещаха като -28С ...
Та нека падне -20С и ще видим на колко от вас ще им работят пръскалките

Eдна седмица след този снеговалеж минах през Бъфало. Вече бяха изчистили и красотата беше уникална. На фарове през нощта с прехвърчащ скреж и тичащи по пътя зайци, просто неописуемо. Хиляда километра по-на юг беше 19С и мацките бяха по къси ръкави и шорти. На връщане беше същото. В 14:00 топло, зелена трева и приятно слънце. В 08:00 следващата сутрин в Монреал -18С, с влагата и вятъра се усещаха като -28С ...
Та нека падне -20С и ще видим на колко от вас ще им работят пръскалките

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Престоя ти в Канада те е накарал да забравиш май аромата на първак идващ от челния джам?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Моите ги пробвах миналата година на -25 и работеха, но по едно време едната остана да стърчи като хой заради песачинка 
BMW_POWER, кофти място си си избрал за живеене, как се бориш с това, че няма опция целогодишно да си караш БМВ-та?

BMW_POWER, кофти място си си избрал за живеене, как се бориш с това, че няма опция целогодишно да си караш БМВ-та?

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
vld написа:Моите ги пробвах миналата година на -25 и работеха, но по едно време едната остана да стърчи като хой заради песачинка
Залагам, че въобще не кара БМВ

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Какво BMW, той нали е фен на корейските бангии 

Don_Diego написа:Баща ми казва, че ако обръщам 1/4 внимание на гаджето си, колкото на колата то след няколко седмици тя щяла да кляка с пръстена![]()
Въобще не го слушай баща ти, колата само масълце и бензин, а гаджето ще почне да иска дрехи, телефони, обувки, разходи за фризьори, маникюр, спа и т.н., а когато ти роди деца само ще ти дава извлечението на кредитната карта

Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.