Реална личност ли е Иисус Христос?
Модератор: Общи модератори
Re: Реална личност ли е Иисус Христос?
Jordana написа:Тия приказки за добрите християни са меко казано за неделните ....или съботните проповеди . 2000 години хрисдтиянството се налага с огън и меч върху народите , дайте да не бъдем щрауси със заровени в пясъка глави .
До сега не бях чувал подобна глупост. Напротив, истинските християни четящи Библия и стараещи се да живеят по образеца на Исус са били преследвани и избивани. И то най-вече от хора, прикрити с умело лицемерие - визирам католическата църква и органът чрез, който го прави - инквизицията. Има записани над 50 млн. случая на измъчвани и избивани хора. Всеки може да го провери, това не е тайна или противоречива информация.
Top Gun Maverick написа:Мен ме е яд, че за избили и прогонили тамплиерите. Тия хора може и да са знаели нещо повече за което и са били гонени толкова. То свети граали, то кръвта на Христос, то и двете да са едно и също, то нещо друго заради което са ги искали избити до крак. За тях има ли запознати? Аз съм гледал няколко предавания от обща култура, имам и един диск някъде...
Разтърси се добре и ще намериш доста информация за тях. Под мистичната обвивката на достойни и благородни рицари с безкористни намерения, се крие нещо съвсем различно. Официалната им версия е, че отиват да освободят Божия гроб от неверниците. А реално отиват там, за да трупат богатсва и власт на цената на безкрупулни убийства. Другата им цел, не по-маловажна, е да потулят и отмъкнат колкото се може повече доказателства за истинското хриястиянство, за да могат да създават собствени правила и закони. След това дейността им прераства в доходоносен бизнес, като охрана за пътуващите до Божи гроб, парични преводи и превалутиране(казано на съвремен език).
Top Gun Maverick написа:Истината за Бог с Морган Фрийман е интересна по Нешънъл Джеографик. Вътре обикаля по цял свят да разучава различните религии, Богове или по-точно да ги представи пред зрителя.
Това, че една версия е представена по интересен и убедителен начин не означава, че е истина. Бъди сигурен, че истината за Бог няма да я чуеш по комерсиална телевизия, с комерсиален водещ. Собствениците на медиите в съвременният свят, са част от управляващият елит и нямат интерес "простолюдието", да знае истината. Ако искаш да разбереш истината за Бог, прочети Библията. Ако нямаш желание да го направиш понеже е много страници, то можеш да прочетеш поне евангелието на Йоан, за да добиеш представа. 30 страници е и се чете за не повече от час. Ако не те интгересува истината, виждайки стотици и хиляди версии за нея, за избираш една, която ти се напасва най-добре и я приемаш. Така правят почти всички в днешно време. Това е и целта на този, който създава всички тези така привлекателни версии.
Elesar74 написа:Това, дето е написал Vra4anin за нечистите духове и демоните, не отговаря на истината. Извинявай колега, но мисля, че не знаеш за какво говориш. Дявола не се впечатлява от кръстове и заклинания, светена вода и подобни глупости.
Колегата е прав. Отделно кръстове, икони, прекръстване с ръце и всякакви подобни предмети и ритуали, не само че нямат никаква стойност, но са и богоомразни(втората Божа заповед), принизявайки Господ до най-обикновени вещи, сътворени от човек.
K_Ilkov написа:Пробвал ли си да мислиш защо и как са писани тези текстове без да ги приемаш за чиста монета и като единствената истина?
Така критично да погледнеш на нещата?
Косьо, характерът на Бог и какво е християнство са описани в Библията. Можеш да гледаш критично, аз също съм гледал така на някои неща.
Много са хората станали вярващи, след като години наред са търсили доказателства оборващи Библията. Хиляди и стотици хиляди са се опитвали да го направят през годините и никой не е успял. Без да се постарае да вникне в материята, човек няма как да види истината, на фона на толкова умели лъжи.
Виж какво казва Вернер Хайзенберг, Нобелов лауреат за физика.
Немският физик Вернер Хайзенберг (1901-1976) е удостоен с Нобеловата награда за
1932 за създаването на квантовата механика. Хайзенберг е професор по физика в
университетите в Копенхаген, Лайпциг, Берлин, Гьотинген и Мюнхен. През 1941 той е
назначен за директор на физическия институт “Макс Планк”, а през 1953 става президент на
фондацията “Александър фон Хумболт”. Основните му приноси са: откриването на
принципа на неопределеността, носещ неговото име; създаването на квантовата
механика; откриването на алотропните форми на водорода; изследванията на
феромагнетизма, свръхпроводимостта и турбулентността на флуидите.
“Първата глътка от чашата на природните науки прави човека атеист, но на дъното
на чашата го очаква Бог.”
BMW_RIDER написа:Но айде това е моето мнение дайте да видим какво са казали най-блестящите умове:
Колега, явно се впечатляваш от цитати на признати авторитети. В тази книга можеш видиш на десетки учени и откриватели - нобелови лауреати.http://veren.org/files/DOWNLOAD/D88_Nobelisti.pdf
Както ще кажеш са следните мисли и цитати?
“Очевидна е хармонията в космоса, която аз, с моя ограничен човешки ум,
успявам да схвана, но въпреки това, все още има хора, които казват, че Бог не съществува.
А това, което наистина ме вбесява, е фактът, че тези хора твърдят, че аз поддържам
техните възгледи.” (АЙНЩАЙН, цитиран в Clark 1973, 400).
“Аз искам да знам как Бог е сътворил този свят. Аз не се интересувам от този или
онзи феномен, от спектъра на този или онзи елемент. Аз искам да узная мислите на Бога;
всички останали неща са детайли.” (АЙНЩАЙН, цитиран в “Einstein: The Life and Times” by
Ronald Clark, London, Hodder and Stoughton Ltd., 1973, с.33).
“Ние хората сме в позицията на едно малко дете, което влиза в огромна библиотека,
пълна с книги, написани на множество различни езици. Детето осъзнава, че някой трябва да
е написал тези книги. Но то не знае как. То не разбира езиците, на които те са написани.
Детето смътно се досеща, че има някакъв тайнствен ред, според който са подредени
книгите, но то не знае какъв е този ред.
Според мен точно такова е отношението дори на най-интелигентното човешко
същество спрямо Бога. Ние виждаме, че Вселената е чудесно подредена и че се подчинява
на някакви закони, но само смътно разбираме тези закони. Нашите ограничени умове не
могат да схванат тайнствената Сила, която движи космическите съзвездия.” (АЙНЩАЙН,
цитиран в “Einstein: A Life” by Denis Brian, New York, John Wiley and Sons, 1996, с.186).
“Всеки, който се занимава сериозно с наука, постепенно се убеждава, че един Дух
се проявява в законите на Вселената; Дух, Който е безкрайно по-могъщ от духа на човека и
пред лицето на Когото ние, с нашите скромни възможности, трябва да се смирим. По този
начин научните изследвания водят към едно специфично религиозно чувство, което е
твърде различно от наивната религиозност.” (АЙНЩАЙН, цитиран в “Albert Einstein: The
Human Side” by Dukas and Hoffmann, Princeton University Press, 1979, 33).
Когато питат Хокинг дали между религията и науката има конфликт, той отговаря:
“Ако те бяха в конфликт, Нютон нямаше да открие закона за гравитацията.” (ХОКИНГ,
цитиран в White and Gribbin 2002, 166).
Zagy написа:Чел съм Библията, Корана, Торите, Ведите. Абе чел съм свещените книги на големите религии. Всички са един дол дренки, но исляма и християнството са най-лошите - само там се споменава да се гонят и трепят иноверците.
Не знам какво и как и дали си чел, но очевидно нищо не си разбрал предвид мненията ти.
Jordana написа:Адвентистите не признават стария завет така че трудно ще го впечатлиш елизар с такива въпроси .
Приятелски съвет - в место очевидно да залагаш на методи като хвърляне на боб, за да си изградиш мнение, можеш да пробваш с повечко четене и може би няма да правиш такива неадекватни изказвания.
Jordana написа:И на какъв език и с каква писменост е писал мойсей петокнижието 1500 години преди христа ? Като по него време изобщо е нямало еврейска писменост . Като изобщо най старата известна еврейска писменост е ханаанската от 10век преди христа . Може би на египетски с ейроглифи , египетска писменост за евреи ?
Първо, очевидно не си запознат с методите на датиране и с тяхната достоверност. Как учените хващайки един камък с издълбани букви на него определят на колко години е надписа? Ще ти подскажа. За неживата природа се използва радиоактивния разпад на различни елементи. Най-често на уран – олово. Тези методи се използват за неорганични материи, като скали и вулканични камъни.
Принципът е следният. Имаме първоначален елемент, който минава през определена верига на разпад до краен елемент. Периодът и фазите на разпад са точно определени. Измерва се видът и количеството на радиоактивният материал и се съпоставя към първоначалният или крайният. Например уранът, който е радиоактивен елемент и се среща в скалите. Той е радиоактивен и неговият разпад е до краен основен елемент олово. Процесът е доста бавен и за да намалее първоначалното количество уран наполовина, са необходими 4,5 милиарда години.
Радиоактивните методи, страдат от три основни слабости.
- Никой не знае какво количество радиоактивно вещество е имало в началото. Нпример, в наше време са взети проби от вулканичен материал от Нова Зеландия и Хаваите. Изследванията са противоречиви, някои проби показват, че скалите са на милиони години, други на стотици и т.н.
- Скоростта на разпад трябва да е постоянна, но има доказателства, че тя може да се променя и не е била стабилна през годините.
- Концентрацията на радиоактивния материал по време на експеримента, трябва да остане постоянна, без да се добавя или изчезва материал, това обаче не може да се гарантира. Това е както, ако измерваме времето с пясъчен часовник и имаме дупка в един съдовете или докато пясъкът изтича, ние добавяме допълнително количество.
Например, оловото се разтваря в киселинна вода по време на дъжд. За това говорим за замърсяване на тежки метали на нашите реки и езера. В такъв случай, когато дъждовете попадат върху камъните, могат ли да отмиват определени елементи? Да разбира се.
Към днешна дата човечеството не е открило достоверен начин, по който може да се определи една каменна плоча на колко години е. Въпреки че, на булшинството от учените много им се иска. Така че никой не може да докаже, че определен текст вдълбан в камък е от 5-и, 10-и или 20-ти век пр. Хр.
Отделно знаем, че в планината Синай, Бог записва 10-те Божи заповеди на каменните плочи, които Моисей приготвя. Със сигурност са били на иврит, понеже израелтяните са ги разбирали и пазили стотици години след това. Дали тогава им е дадена писмеността не знам. След това въпросните плочи са били пазени в ковчега заедно със стомна с манна и жезъла на Аарон като свидетелство. Изчезват чак през 6-ти век, когато ковчегът е скрит поради обсадата от Вавилон и след това изчезва.
Zagy написа:Към Делян:
Айде от мен да мине - ще ти отговоря за тия тримцата, които си изброил:
...................................................
Човек ако не иска да приеме истината такава, каквато е, той винаги ще намери оправдание и доводи и ще носи вода от 10 кладенеца, за да защити собствената си версия, която му е угодна. Ровенето за информация в сайтове, направени с цел да оплюват Библията, ползващи кратки извадки от нея, от които няма как да се добие вярна представа, със сигурност няма да ти помогнат. Eleasar вече ти го обясни.
Elesar74 написа:Цитираните от теб пасажи са адресирани до определени хора в определено време. Очевидно е спекулацията с това, да приложиш този текст с днешна дата. Текста като цяло е предупреждение към хората(израел) да не отиват да служат след други богове, след като са имали уникално откровение от Бога за самият Него, за разлика от всеки друг народ по земята. Не напразно това се е наказвало със смърт от Бога, след като Той е демонстрирал силата си пред тези хора. И да отидеш да служиш на изваяни идоли от камък и дърво, дори и злато, това какво е, ако не обида към Този, който ги е извел от египетското робство? Има много такива предупреждения срещу идолопоклонството сред народа на Израел. И това е защото, да знаеш кой е живия Бог и да се покланяш на идоли, това не е като да не знаеш нищо и да се покланяш на идоли в незнание и тъмнина. Бог на тези хора им говори с глас, от който те се уплашиха до смърт. И пак напомням, да цитираш старозаветни пасажи и да ги прилагаш със днешна актуалност, издава колко тенденциозно се подхожда. Текста въобще не говори за друговерци, езичници и такива, които въобще нямат представа от тези неща. Той има какво да ни каже днес също, но не в смисъла който ти очевидно влагаш?
Библията не е нагласена книга, в която е описан светът като розов и личностите в нея като безпогрешни. Всичко е описано така, както е, изваждайки на показ "кирливите ризи" на всички. Точно това е доказателство за истинността и, и че не е нагласена. В противен случай щяха да отсъстват всякакви на пръв поглед противоречеия и трудни за разбиране неща, които към днешна дата биват използвани срещу нея. Включително живота и на тримата - Моисей, Соломон и Даниил е описан такъв, какъвто е. Със всичките им възходи и падения. Това ни е оставено за пример и поука. Никога да не си мислим, че сме прекалено праведни, защото който и да си, каквото и да вършиш, не си застрахован от грешки. Напротив, грешни сме по природа. Но ни е даден и пример за добротата и милостта на Бог, който е склонен да прости, когато се покаяме от сърце и да чуе гласът на всеки, който го потърси.
Самият факт, че 3000 години след като са определени личности са живели, все още се говори за тях е достатъчно показателен, дали са били реални или не. Ако към днешна дата отидеш в Саудитска Арабия, ще видиш, че местното население все още нарича местности с името на Моисей - планината на Моисей, извора на Моисей и т.н. Нали се сещаш, че не го правят, защото вярват в Библията. От храмът на Соломон и до ден днешен стои една от стените в Йерусалим. Можеш да потърсиш информация в хрониките за Вавилон, ако държиш. Хиляди са били хората опитващи се да оборят информацията в Библията, никой не е успял и няма да успее. Няма как лъжата да победи истината.
Ти като човек на доказателствата, ще дадеш ли такива, че Моисей, Соломон, Даниил и който и да е от Библията не са съществували?
Последна промяна Делян на 15 Сеп 2016, 23:44, променена общо 1 път
- koliu_45acp
- Потребител
-
Zagy, колега, ше ме прощаваш, ма мноо неверни работи пишеш.
1. За кви преводи говориш за Митрата, има древни статуи и рисунки как излиза от скалата. Ма тва да ти е кахъра... нищо друго от историята не е верно. Не знам кви са ти източниците. Ни е бил учител, ни е имал 12 ученици (12те спътници за които се говори са знаците от зодиака), ни е предаван и умиргал, още по-малко па на кръст. Числото 12 има важно значение в мноо култури, ма в тва нема нищо лошо. Същото за 3,6,9, може и за тях да извадиш некакви истории?
За Данаилчо, проблема е, че не си запознат с текстовете, които коментираш. Данаилчо и приятелите му са били взети от малки от вавилонскиО цар, и са били отгледани кат техни си... били са им дадени други имена. Пише ги у Библията, и у други места, оди чЕти... Надявам се не оспорваш и вавилонското робство за евреите, тва също е доста обширно обсъждано и документирано.
За Соломончо - правил е големи дивотии и е казано, въпреки Божията воля, за което е бил наказан и той и царството му впоследствие.
Ни Соломон, ни Моисей са образец за подражание на християните. Християните приемаме стария завет кат исторически факт и основа, НО с идването на Христос той е изпълнен, и правилата на играта са коренно променени, рииш ли? Старио завет е насочен към евреите, към тях Господ има различно отношение , и сам Христос казва, че те, неговите хора, ще бъдат съдени по-строго защото го хулят, него и пророците му.!
За 40те години и 1000км... бе пич... тва да не ти е неква кашишка история... автомата , 4те пълнителя у мешката и бегом марш към хоризонта. Тва е преселването на цел един народ, живеят по различни места за тез години, тва им е наказание щот не слушат Бога, затва не могат да намерат обетованата земя.
Я виж в по-съвременната история, колко века им требаха на еврейчетата, да се сбЕрат пак в Израел, па ти за некви 40г се чудиш
То поне атаките ти към християнството да беха базирани на нещо смислено, ма то ... все измишльотини и извадено от контекста и преиначено...
Бог да те благослови,Заги, с много здраве и бистър ум, все така да громиш думите и завета му. Имало е къде по-сериозни атаки през вековете, ма все сме устоели
Никой нема да си промени мирогледа вследствие писаници в БМВ форума
1. За кви преводи говориш за Митрата, има древни статуи и рисунки как излиза от скалата. Ма тва да ти е кахъра... нищо друго от историята не е верно. Не знам кви са ти източниците. Ни е бил учител, ни е имал 12 ученици (12те спътници за които се говори са знаците от зодиака), ни е предаван и умиргал, още по-малко па на кръст. Числото 12 има важно значение в мноо култури, ма в тва нема нищо лошо. Същото за 3,6,9, може и за тях да извадиш некакви истории?

За Данаилчо, проблема е, че не си запознат с текстовете, които коментираш. Данаилчо и приятелите му са били взети от малки от вавилонскиО цар, и са били отгледани кат техни си... били са им дадени други имена. Пише ги у Библията, и у други места, оди чЕти... Надявам се не оспорваш и вавилонското робство за евреите, тва също е доста обширно обсъждано и документирано.
За Соломончо - правил е големи дивотии и е казано, въпреки Божията воля, за което е бил наказан и той и царството му впоследствие.
Ни Соломон, ни Моисей са образец за подражание на християните. Християните приемаме стария завет кат исторически факт и основа, НО с идването на Христос той е изпълнен, и правилата на играта са коренно променени, рииш ли? Старио завет е насочен към евреите, към тях Господ има различно отношение , и сам Христос казва, че те, неговите хора, ще бъдат съдени по-строго защото го хулят, него и пророците му.!
За 40те години и 1000км... бе пич... тва да не ти е неква кашишка история... автомата , 4те пълнителя у мешката и бегом марш към хоризонта. Тва е преселването на цел един народ, живеят по различни места за тез години, тва им е наказание щот не слушат Бога, затва не могат да намерат обетованата земя.
Я виж в по-съвременната история, колко века им требаха на еврейчетата, да се сбЕрат пак в Израел, па ти за некви 40г се чудиш

То поне атаките ти към християнството да беха базирани на нещо смислено, ма то ... все измишльотини и извадено от контекста и преиначено...
Бог да те благослови,Заги, с много здраве и бистър ум, все така да громиш думите и завета му. Имало е къде по-сериозни атаки през вековете, ма все сме устоели

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Делян написа:Zagy написа:Към Делян:
Айде от мен да мине - ще ти отговоря за тия тримцата, които си изброил:
...................................................
Човек ако не иска да приеме дадена истина, той винаги ще намери оправдание и доводи и ще носи вода от 10 кладенеца. Ровенето за информация в сайтове, направени с цел да оплюват Библията, ползващи кратки извадки от нея, от които няма как да се добие вярна представа, със сигурност няма да ти помогнат. Eleasar вече ти го обясни.
Чакай сега - аз тия факти и цитати не съм ги вадил от сайтове, а от Библията

Si non confectus, non reficiat.
Zagy написа:Ами виж сега - всеки си има мнение и това е моето. За мен Библията, Корана и всичките тем подобни простотии са откровени лъжи и заблуди, изфакрикувани от една малка клика хора, чиято цел в световната история е била да контролират, подтискат и живеят на гърба на всички останали.
Zagy, Бог е създал всички ни като свободни същества, имащи право на собствен избор и мнение.
Относно малката група хора, чиято цел е да контролират, подтискат и живеят на гърба на всички останали си напълно прав. Да, използват умело и религиите. Библията и християнството са поставени между всички останали като равни, с цел да бъдат претопени в морето от лъжи. За това, израствайки в съвременното общество е много лесно и логично да стигнеш до твоят извод, просто защото преднамерено се действа от векове в тази насока - хората да забравят за своя създател и да се отрекат от него.
Zagy написа:Ако съм прав - лошо за тебАко не съм - ще се пържа в ада и тва е
По какъв начин ще е лошо за мен? Аз знам какъв съм бил, как съм разсъждавал и какво съм правил. Знам и как вярата в Бог ме е променила към по-добро. Да, все още имам човешките си слабости и допускам грешки, но стараейки се да живея по образеца на Исус най-после почувствах истинският душевен мир, спокойствие, сигурност, свобода и надежда. Неща, които нито пари, нито каквото и който и да е било не може да ти даде. Не мога да обясня колко съм благодарен на Бог, че почука на вратата ми и че ми показва истината.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Делян написа:K_Ilkov написа:Пробвал ли си да мислиш защо и как са писани тези текстове без да ги приемаш за чиста монета и като единствената истина?
Така критично да погледнеш на нещата?
Косьо, характерът на Бог и какво е християнство са описани в Библията. Можеш да гледаш критично, аз също съм гледал така на някои неща.
Много са хората станали вярващи, след като години наред са търсили доказателства оборващи Библията. Хиляди и стотици хиляди са се опитвали да го направят през годините и никой не е успял. Без да се постарае да вникне в материята, човек няма как да види истината, на фона на толкова умели лъжи.
Аз за това не я чета, че ще взема да повярвам

Вие повярвалите вече нямате шанс да коментирате критично това ми е ясно

След като истината за книгата се доказва с цитати от книгата каузата е бита ...
Всяка една религия е създадена за да се "управляват", и в добър и лош смисъл на думата, хората

В този аспект аз не намирам разлика между Исус и Мохамед.
Във всяка една религия има много положителни неща и правила.
Как преди 2000г да обясниш на някого да не прави нещо ...
невижданите мъки явно вършат работа по-добре от вижданите ...

Днес нещата са много по-различни, МОЖЕ да си вярващ и да не си зависим,
може да не си вярващ и да си добър човек и да уважаваш околните.
Някога не е било съвсем така ... вярващите са били подвластни на религиозните водачи,
както са и днес много хора в необразовани и неразвити общества,
а невярващите са били маргинали и безпросветни в основната си част.
Вникването в материята е едно разтегливо понятие.
Бих казал, че много от вярващите са такива именно защото не искат да вникнат в материята
и им е по-лесно да приемат лесното обяснение, че всичко ни е дадено от Бог и правилата са тези.
Цитатите на велики учени са интересни, наистина, но знаем ли защо са ги казали тези неща?
Дали наистина става дума за Бог или, след години търсене и лутане са искали да кажат на хората,
че не търсенето и вечното неудовлетворение са истината за живота, а вътрешния мир,
спокойствието и простите неща от живота, за който всъщност се говори в Библията доста ...
Демек осъзнали философската и важната страна на тази книга да са опитали да го поднесат,
отново както и преди 2000г, по лесния начин на раята - Бог ...
Думите на умните хора често крият много неща зад себе си, както и тези на свещенните книги,
а на преклонна възраст когато човек може да си направи равносметка нещата може да се променят доста ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Няма такава книга бибилия , спрете да им се връзвате на попските доктрини . До Христа , докато не са писани 4те евангелия има само отделни еврейски религиозни тектстове , по късно наречени старозаветни и част от тях вкарани в сборника с притчи . След като са написани 4 те евангелия , вероятно и още много други наречени апокрифни или не канонични и християнството започва да се разпространява започват и опитите да се фомира сборника с притчи чак към 4-5 век . Старозаветните текстове са подбрани така че да не бъркат нещата а през годините са прилепени към сборника освен четвероевангелията и още писани през различни векове от светци и мъченици разни неща като всичко е преработено и писано по канона на църквата и да обслужва попската доктрина . Библията е плод на църковните редактори , обаче поповете не си признават като твърдят че била писана от хора но божията ръка ги напътствала . Догмата е че библията не се нуждае от доказване , колкото и да пишете какво как и защо станало няма начин да убедите вярващ че библията е скалъпена работа . Другата фундаменталната догма е че бог е непогрешим , всеки опит за оборване се тълкува за ерес и опити на сатаната да ги отклони . В тия форумните теми дето се коментират постоянно има тълкувания на библейски текстове от различни християнски групи - адвентисти православни или католици примерно може измамно да Ви се стори че има някаква пукнатина в доказателствата , намеси ли се атеист всичките го нападат веднага като необразован , не знаещ , не прогледнал и незнам си какво още . Диалог няма , само едно нескончаемо цитиране на текстове които доказвали нещо на някой си . Реална личност ли е Христос , не е точния въпрос който разбунва духовете - по-точния въпрос е има ли божествен произход или е човек от плът и кръв надарен с особени качества ! Обаче изпадането в тълкувания на билейски текстове е кауза пердута - няма доказване нещо което не се доказва ! 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Делян написа:Zagy, Бог е създал всички ни като свободни същества, имащи право на собствен избор и мнение.
Относно малката група хора, чиято цел е да контролират, подтискат и живеят на гърба на всички останали си напълно прав. Да, използват умело и религиите. Библията и християнството са поставени между всички останали като равни, с цел да бъдат претопени в морето от лъжи. За това, израствайки в съвременното общество е много лесно и логично да стигнеш до твоят извод, просто защото преднамерено се действа от векове в тази насока - хората да забравят за своя създател и да се отрекат от него.
С избора и мнението нямам никакви проблеми - напълно съгласен

С религията обаче имам, и то много сериозни - главно заради това, че се експлоатира на макс. Примерите са толкова много, че е излишно да споменавам, още повече, че и ти самия си съгласен с това.
Делян написа:По какъв начин ще е лошо за мен? Аз знам какъв съм бил, как съм разсъждавал и какво съм правил. Знам и как вярата в Бог ме е променила към по-добро. Да, все още имам човешките си слабости и допускам грешки, но стараейки се да живея по образеца на Исус най-после почувствах истинският душевен мир, спокойствие, сигурност, свобода и надежда. Неща, които нито пари, нито каквото и който и да е било не може да ти даде. Не мога да обясня колко съм благодарен на Бог, че почука на вратата ми и че ми показва истината.
Тук май вече стигаме до разковничето, което е, че вярата и религията са две отделни неща, и аз мразя само едното (мисля, че от писанията ми е пределно ясно кое е то). Както сам казваш, може да не съм религиозен, но вярата в нещо може да промени човек към по-добро. Лично аз не отричам, че някъде може и да има някаква омнипотентна висша форма на разум (всичко е възможно), но силно се съмнявам, че се нарича Яхве, Иисус, Аллах, Зевс, Тангра или нещо такова. Още повече, че е писала или дори диктувала откровените лъжи и заблуди, които се съдържат в Библията или Корана или коя да е от уж свещенните книги. Дори фантастиките в приказките на Каралийчев бледнеят пред нещата, описани в Библията. Да не говорим за това какви епизоди има в корана - как на помощ на Мохамед в една битка му идват птиците, като всяка държи в клюна си камък с печата на аллах и тия камъни съсипват противника...
Не може поне веднъж да не си се замислял как аджеба става непорочно зачатие, или как се превръща вода във вино, или как като разчупиш малко риба и хляб може да нахраниш 4000-5000 човека.
Si non confectus, non reficiat.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз по темата нямам категорично мнение, но съм напълно убеден, че вярата и религията са две различни неща.
Never mistake motion for action...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Значи тук мен нещо ми убягва. Все за едно доказване се говори. Извинявайте, но как искате да ви се докаже, че Библията е вярна книга, че е Божие Слово и т.н.? Какво доказателство бихте приели и би ви удовлетворило? Защото аз за себе си знам това. Ако човек е искрен и търси истината, ще я намери. Ако човек не е искрен и не търси истината, каквото и да му предложиш, все ще е недоволен. И така, кажете какво бихте приели като доказателство.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Ти кое приемаш за истина ? Библията се позовава на сбъднати чудеса и предсказания за доказване , науката работи с исторически факти които се доказват от няколко отделни източника .Търсят се предпоставки за събитията , достоверност на източниците и т.н Тоест научните методи отпадат автоматично . Остава да вярваме на написаното без да го поставяме под въпрос , да вяраме в чудеса без да е нужно доказване ???!!! Я си помисли какво щеше да е ако на пешеходците от египетската пустиня господ не бе отворил водите на червено море , какво щеше да е без жабите и скакалците , без непорочното зачатие , без съживяване на мъртъвци , без проглеждане на слепи и прохождане на хроми , без изчезването на умрели от гробницата , и т.н.
Щеше да е едно нищо .
Щеше да е едно нищо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Значи колегите писаха за Тацит, Йосиф Флавий и други. Аз споменах Библията. Нищо от това не беше прието и всичко беше отхвърлено. Особено Библията, като книга пълна със заблуди и лъжи. Въпреки, че никоя друга книга от древността, не разполага с такъв богат доказателствен материал, като намерени документи, свитъци, копия и други материали. Напълно съм съгласен, че ако в Библията липсваха изредените от теб случки и събития, тя щеше да е като всяка друга книга. Но те присъстват там и ние не можем да ги отречем. Затова тя е книга за Бога, а не за хората, защото в нея са описани Божиите дела. Това само е аргумент срещу това, че тази книга е писана от хора, за да манипулират с нея други хора. Ако тя беше човешко творение, нищо от това, което ти си изредил нямаше да присъства там. Библията е написана по начин, който не ни оставя много избор. Тя е или Божие Слово или нищо не е. Не ми казвайте, че е световна класика и подобни глупости. Защото Библията е враг на този свят и неговото мислене и това е записано ясно там. Я ми кажи колега, как се доказва чудо? И защо хора, които бяха свидетели на направени чудеса, пак не вярваха? Имаше такива, които видяха много чудеса, но пак не повярваха. Имаше такива, които чуха Божият глас да им говори, а след 3 дни си направиха едно леяно теле, поклониха му се и си казаха, че то ги е извело от Египет.
Аз приемам за истина писаното Слово. То е потвърдено от Бога, с това, което Той е направил, потвърдено е и от хора, които са били свидетели на Бога. Бог казва на някого, че ще се случат определени неща в определено време. Минават стотици години, някой друг записва изпълнението на Божите думи. Буквално стотици такива пророчества. Съвпадение, случайност? Авторите на Библията не са се познавали, живели са в различни времена, на различни места, в различно социално и класово положение са били. Как е възможно да пишат за едно и също нещо, именно Христос, Божият Син? Там пише, че който идва при Бога, трябва да вярва, че има Бог и Че Той възнаграждава тия, които Го търсят. Няма друг начин. Бог изисква от нас вяра, която е обещал да възнагради. Вяра в Неговите дела, това, което Той е направил, а не човек. Не можем да сложим Бог под микроскоп и да го изследваме. Не можем и да направим това, което Той е направил. Христос каза на хората, че ако не вярват, че Той е този, който им казва че е поради Неговите думи, пак поне заради делата които върши, заради тях да повярват. Сега ние след 2000 г. четем тези неща и какво си казваме? Че нещо се е променило? Или отричаме делата на Христос, понеже от научна гледна точка те няма как да се случат. Напълно вярно, те не са научни, защото науката борави с това, което е естествено. Те са свръхестествени, а за тази област ние нямаме методи за доказване. Не можем да доказваме свръхестественото, с естествени методи. Но точно това се опитвате да правите тук. Библията сама за себе си казва, че е боговдъхновено слово, не някой друг да го е казал. Сама за себе си твърди, че е истина и че е крайния стандарт за истина и лъжа. Библията ни дава изобилна информация, не само за този живот, но и за следващия. В Библията единствено се говори за грях, правда и вечна съдба. Тази книга ни дава информация за произхода на злото у хората, за необходимостта от спасение от това зло и за решението от Бога. Смятам, че да презираш написаното в тази книга, е толкова голяма опасност за някой, колкото нищо друго на този свят. Там пише, че Бог вика към хората, по всички възможни начини. Може днес да ползва моята уста, кой знае
. Да се обърнат към Него и да Го потърсят. Но хората нехаят за това. Но идва време, когато върху същите тези хора, ще се стовари такова нещастие, което не са си и представяли, че е възможно. И тогава те ще викнат към Бога, но ще срещнат само подигравателен смях и презрително отношение от Негова страна. Не си играйте с огъня, защото не знаете кога ще умрете. А също е писано, че Христос знае, понеже в Него са ключовете на смъртта и на ада. Не е далновидно да дразниш някой, от който ти зависи не само живота, но и смъртта. Често хората казват, че никой не се върнал от там(от смъртта), да каже какво е там. Или казват, че там сигурно е много хубаво, защото умрелите не се връщат. Но това не е вярно. Исус Христос умря и възкръсна. И Той каза, какво има отвъд. Има вечен живот, има и вечен ад. Да го имате на предвид.
Аз приемам за истина писаното Слово. То е потвърдено от Бога, с това, което Той е направил, потвърдено е и от хора, които са били свидетели на Бога. Бог казва на някого, че ще се случат определени неща в определено време. Минават стотици години, някой друг записва изпълнението на Божите думи. Буквално стотици такива пророчества. Съвпадение, случайност? Авторите на Библията не са се познавали, живели са в различни времена, на различни места, в различно социално и класово положение са били. Как е възможно да пишат за едно и също нещо, именно Христос, Божият Син? Там пише, че който идва при Бога, трябва да вярва, че има Бог и Че Той възнаграждава тия, които Го търсят. Няма друг начин. Бог изисква от нас вяра, която е обещал да възнагради. Вяра в Неговите дела, това, което Той е направил, а не човек. Не можем да сложим Бог под микроскоп и да го изследваме. Не можем и да направим това, което Той е направил. Христос каза на хората, че ако не вярват, че Той е този, който им казва че е поради Неговите думи, пак поне заради делата които върши, заради тях да повярват. Сега ние след 2000 г. четем тези неща и какво си казваме? Че нещо се е променило? Или отричаме делата на Христос, понеже от научна гледна точка те няма как да се случат. Напълно вярно, те не са научни, защото науката борави с това, което е естествено. Те са свръхестествени, а за тази област ние нямаме методи за доказване. Не можем да доказваме свръхестественото, с естествени методи. Но точно това се опитвате да правите тук. Библията сама за себе си казва, че е боговдъхновено слово, не някой друг да го е казал. Сама за себе си твърди, че е истина и че е крайния стандарт за истина и лъжа. Библията ни дава изобилна информация, не само за този живот, но и за следващия. В Библията единствено се говори за грях, правда и вечна съдба. Тази книга ни дава информация за произхода на злото у хората, за необходимостта от спасение от това зло и за решението от Бога. Смятам, че да презираш написаното в тази книга, е толкова голяма опасност за някой, колкото нищо друго на този свят. Там пише, че Бог вика към хората, по всички възможни начини. Може днес да ползва моята уста, кой знае

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа:Аз споменах Библията.
И на мен ми се стори, че я спомена

Elesar74 написа:Минават стотици години, някой друг записва изпълнението на Божите думи. Буквално стотици такива пророчества. Съвпадение, случайност?
Мда в една книга написани едни неща дето едни хорадето вярват, че ще се случат се стараят да направят и после ги записват ...
СлучаЕност, не мислА

Elesar74 написа:Там пише, че който идва при Бога, трябва да вярва, че има Бог и Че Той възнаграждава тия, които Го търсят. Няма друг начин.
Да бе вярваш - има, лесна работа.
Аз като казвам, че ас я писали умни хора

Elesar74 написа:Библията сама за себе си казва, че е боговдъхновено слово, не някой друг да го е казал. Сама за себе си твърди, че е истина и че е крайния стандарт за истина и лъжа. Библията ни дава изобилна информация, не само за този живот, но и за следващия.
Тва е на принципа - Как да не е вярно като аз съм си го измислил.
Elesar74 написа:Може днес да ползва моята уста, кой знае. Да се обърнат към Него и да Го потърсят. Но хората нехаят за това. Но идва време, когато върху същите тези хора, ще се стовари такова нещастие, което не са си и представяли, че е възможно. И тогава те ще викнат към Бога, но ще срещнат само подигравателен смях и презрително отношение от Негова страна. Не си играйте с огъня, защото не знаете кога ще умрете. А също е писано, че Христос знае, понеже в Него са ключовете на смъртта и на ада. Не е далновидно да дразниш някой, от който ти зависи не само живота, но и смъртта. Често хората казват, че никой не се върнал от там(от смъртта), да каже какво е там. Или казват, че там сигурно е много хубаво, защото умрелите не се връщат. Но това не е вярно. Исус Христос умря и възкръсна. И Той каза, какво има отвъд. Има вечен живот, има и вечен ад. Да го имате на предвид.
Ползва я устата ти много усърдно

Малко злопаметен тоя Господ, аз мислех, че е милостив ...
Що ги чака лошите да умрат, че да ги мъчи?
Що не ги почва веднага като направят лошо ...
Трябва да умрат от старост, болест, злополука или друг човек или животно да ги убие и тн.
А между временно лошите тормозят добрите хора ... аааа тва е изпитание за вярващите ... бръм, бръм ...
Божи дела са тва, нали

Ебати конспиратора

Сигурно е юрист и си прикрива следите умело да не го съдят ако нещо се обърка

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Аз тъй като гледам от на Елизар теорията излиза че 2000 години кучето си лае кервана си върви щото хората са грешни а господ се не занимава с грешници - чакаме второто пришествие да възкръснем .
Това на народен език му се вика трай коньо за зелена трева .
Цялата сага в тая книга се върти около илюзията , така и до ден днешен хората биват заблуждавани изключително лесно дори има такава професия илюзионист .
Всеки страхотен магически трик се състои от три действия. Първото действие е наречено "залог": илюзионистът ви показва нещо обикновено, но, разбира се... то най-вероятно не е. Второто действие е наречено "обрат" - магьосникът кара неговото обикновено нещо, да направи нещо необикновено. В този момент, ако вие се опитате да разкриете загадката... няма да успеете. Затова има и трето действие, наречено "престиж". Това е най-заплетената част, изпълнена с обрати, в която нечий живот е поставен на риск, а зрителите са шокирани от нещо, което не са виждали никога дотогава, ако не вярвате в чудеса няма как да вярвате в тази книга и написаното вътре .
Тъй като гледам второ и трето действие малко са се омешали за 2000 години ама карай - все пак имаме работа с най-големия илюзионист на всички времена - известен сред израилтяните като яхве .

Това на народен език му се вика трай коньо за зелена трева .
Цялата сага в тая книга се върти около илюзията , така и до ден днешен хората биват заблуждавани изключително лесно дори има такава професия илюзионист .
Всеки страхотен магически трик се състои от три действия. Първото действие е наречено "залог": илюзионистът ви показва нещо обикновено, но, разбира се... то най-вероятно не е. Второто действие е наречено "обрат" - магьосникът кара неговото обикновено нещо, да направи нещо необикновено. В този момент, ако вие се опитате да разкриете загадката... няма да успеете. Затова има и трето действие, наречено "престиж". Това е най-заплетената част, изпълнена с обрати, в която нечий живот е поставен на риск, а зрителите са шокирани от нещо, което не са виждали никога дотогава, ако не вярвате в чудеса няма как да вярвате в тази книга и написаното вътре .
Тъй като гледам второ и трето действие малко са се омешали за 2000 години ама карай - все пак имаме работа с най-големия илюзионист на всички времена - известен сред израилтяните като яхве .