Спират "мръсните коли" от движение...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Спират "мръсните коли" от движение...

Мнение от TNT » 13 Окт 2016, 18:26

И на мен ми направи впечатление презентацията, но изглежда от Изпълнителната агенция по околна среда толкова си могат.

С тези таблици искам да кажа, че няма нужда да се съсредоточават само върху автомобилите, след като това е основен проблем само за София, не и за страната. Защото в Пещера има 30 автомобила на кръст, но редовно си мирише целия град на газовете от Биовет, а почти целия град се топли на дърва и въглища. Трябва да има внимание, както ти каза, на боклука, на заводите (да, и такива имаме), на битовото отопление. ДПФ-а и катализатора е добро начало, но няма да е достатъчно. В край на сметка в другите страни има доста по-големи градове, с доста повече коли, които имат по-чист въздух от нашия.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i 1996г.

Мнение от georgi_1986 » 13 Окт 2016, 18:36

Какво ви е мнението за универсалните катализатори (за бензинова кола става въпрос) има ли ефект от тях? Моите са махнати и добра алтернатива ли са те някой слагал ли е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Окт 2016, 19:11

TNT написа: В край на сметка в другите страни има доста по-големи градове, с доста повече коли, които имат по-чист въздух от нашия.

... по-чисти защото, там не карат с махнати катализатор и филтри за частици.

индустрията си е индустрия и тва е работа на друго министерство да ги контролира. законите си ги има. докато при колите изобщо няма закони дори.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 13 Окт 2016, 19:43

Аз също ще кажа че индустрията замърсява повече, но понеже в темата пишат хора основно от София, естествено че техния проблем с колите ще е по-голям... :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Окт 2016, 20:54

Ми за тва трябва общините да имат повече автономност, а не да не се спускат всякакви тъпни от София.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Окт 2016, 21:47

Какво значи повече или по-малко.. :dunno: В София индустрията е кол центрове и програмистчета. Тия не цапат много.

Същевременно конкуренцията е голяма, от там заплатата ниска. Купуваш си актуален 10 годишен модел, дизел че да харчи малко. Къртиш му ДПФ-а, щото "за нищо не става вече" пък и за да е бегачка с новия чип. В къщи се отопляваш с "камина". Което по същество е печка циганска мечта с малко прозорче отпред. От там големия замърсител в София са автомобилите и отоплението.

В провинцията кола не се кара толкова едно заради разстоянията, друго че по-малко хора могат да си позволят да се шляят без особена причина с колите. Тук-там останал някой завод от едно време. Или пък чисто нов ама направен в Булгаристан, щото тук може и говна да хвърчат през комина и всичко се оправя с дребна сума на правилния човек. Зимата кой не крадне ток се топли на дръва и кюмур та вярвам зимно време нешата са на кантар индустрията вс ората.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 14 Окт 2016, 8:45

bum_bum написа:Купуваш си актуален 10 годишен модел, дизел че да харчи малко. Къртиш му ДПФ-а, щото "за нищо не става вече" пък и за да е бегачка с новия чип..

Е те това е!
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Окт 2016, 9:03

Bexim написа:
bum_bum написа:Купуваш си актуален 10 годишен модел, дизел че да харчи малко. Къртиш му ДПФ-а, щото "за нищо не става вече" пък и за да е бегачка с новия чип..

Е те това е!

Аз бих добавил и това:

Купуваш си актуален 10 годишен модел, бензин, че да върви повече. Къртиш му гърнето, щото "ник'ъв звук не вади" пък и за да е бегачка с новата газова.. :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 14 Окт 2016, 9:27

Приятелю, газта вади само водни пари.. Тъй че не си изобщо прав :winky:
Дизелите цапат повече, това е :!:
Да не го обръщаме на бензин дизел, че има достатъчно масларки по улиците, истината е, че трябва да се спрат, просто ТРЯБВА!
Тези, които пишем тук, с или без ДПФ или катализатори, ако опре ножа до кокала - който няма - ще си сложи.. :mrgreen:

Само да си вметна, че и аз не съм прав да търкалям 3 литра мотор по тези задръствания, не съм ЕКО френдли.. Ама пуста му мания.. :paranoid:
Последна промяна Bexim на 14 Окт 2016, 9:33, променена общо 1 път
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 14 Окт 2016, 9:30

Bexim написа:Тези, които пишем тук, с или без ДПФ или катализатори, ако опре ножа до кокала - който няма - ще си сложи.. :mrgreen:

:bchug: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 14 Окт 2016, 9:45

dextuar написа:
Bexim написа:

Е те това е!

Аз бих добавил и това:

Купуваш си актуален 10 годишен модел, бензин, че да върви повече. Къртиш му гърнето, щото "ник'ъв звук не вади" пък и за да е бегачка с новата газова.. :winky:

Голям анти-газаджия се извъди пък ти, гледам те във всяка тема си оставяш "carbon footprint"-a...... разбрахме вече, като не ти се кара на газ, просто спираш на другата колонка. То не бяха бомби, ауспуси, па миришело, то не беше чудо. И не мога да разбера тая мания да се пише във всяка тема, тука всички вещи по всякакви въпроси от всякакви естества риийййш ли!

И по темата....... за осведомление, кола на газ е по-екологична от кола на бензин и в пъти по-екологична от дизела (особено що се отнася до твърдите частици, които са карцерогенни и т.н.), да не говорим, че пропан-бутана е отпадачен продукт при производството на другите горива и ще бъде изгорен така или иначе...

http://www.drivelpg.co.uk/about-autogas/environmental-benefits/

Цял свят кара на алтернативни горива и се чуди как да подобри и оптимизира екологията и разхода, само нашенеца е гъзар и плюе по това, което вече е факт и е доказано многократно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 14 Окт 2016, 10:12

Да храниш дизела е ОК, да храниш газта, не! :smoke: Записвам си да си знам. Като си толко за газта, купи си кола с фабрична такава! Опааа, ама май ще трябва да смениш и форума :winky: А по-повод другото, съвсем спокойно можеш да ми прескачаш мненията, не виждам както толкова те притеснява, имам си мнение и си го казвам, не ти го натрапвам по никакъв начин :angel:
Без да ти отговарям заядливо, чакам времето когато всичките бензинови БМВ-та с директно впръскване станат достъпни до масовия БГ потребител, да видим дали бившите газаджии няма да станат новоизлюпени дизелджии...

П.С: Да не обръщаме темата наистина газ - дизел и не ми обеснявай за течна фаза... :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 14 Окт 2016, 10:21

Има БМВ-та с фабрична газ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 14 Окт 2016, 10:34

dextuar написа:Да храниш дизела е ОК, да храниш газта, не!

Тва ми прозвуча като: "Не е важно на мен да ми е добре, а на вуте да му е зле" - Вградено в ДНК-то на всеки бугаристанец

dextuar написа: Записвам си да си знам. Като си толко за газта, купи си кола с фабрична такава! Опааа, ама май ще трябва да смениш и форума :winky: А по-повод другото, съвсем спокойно можеш да ми прескачаш мненията, не виждам както толкова те притеснява, имам си мнение и си го казвам, не ти го натрапвам по никакъв начин :angel:
Без да ти отговарям заядливо, чакам времето когато всичките бензинови БМВ-та с директно впръскване станат достъпни до масовия БГ потребител, да видим дали бившите газаджии няма да станат новоизлюпени дизелджии...

П.С: Да не обръщаме темата наистина газ - дизел и не ми обеснявай за течна фаза... :bchug:

Нямам намерение нищо да ти обяснявам, то се вижда, че всичко ти е ясно....

П.С. За тези, които се интересуват, ти може да го прескочиш :wave: https://www.autogastanken24.de/technik/vialle-lpdi/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Окт 2016, 11:29

Доста интересна прогноза.

http://www.dnevnik.bg/intervju/2016/10/ ... aminava_v/
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата