Състав на зимната гума
Модератор: Общи модератори
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Със зимни гуми през лятото?
Аз съм чувал от човек, дето кара такива машини, че Дънлоп е най-доброто. По-добре наистина почети някъде, преди да купиш.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Зависи как се кара мотора и какъв е, ето ти страница, където може да избереш по вид и да разгледаш това-онова.
http://mototirereviews.com/
http://mototirereviews.com/
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Мордехай написа:Марката, която получих е Метцелер
Хубави гуми са, на дукатито бях с такива и останах доволен.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Мордехай написа:Момчета, тая тема премина през различни аспекти и наклóни, затова ще си позволя да попитам: ще сменям гумите на пистов мотор, че нещо стари ми се виждат и не искам да си правя експерименти. Отидох в гумаджийницата, в която правим гумите на камионите от фирмата, защото много се уважаваме и им поисках да ми докарат такива гуми, но най-добрите, като мислех че марката ще е мишлен, гудиър или подобно. Марката, която получих е Метцелер и уверението, че са мерцедеса на гумите. Не ми се пита по мотофорума, че там няма никаква активност, но как мислите?
Колега , тук има малко инфо макар и от 2015г . Мотоциклетната гума е нещо изключително специфично и избора зависи главно от начина на каране , сезона , скоростите , настилката, какъв е мотоциклета и колко мощен и още куп индивидуални неща . Универсални гуми няма със сигурност . По добре търси отзиви за гуми на потребители конкретно за твоя модел мотор .
http://www.motorcycle-usa.com/2015/02/a ... -shootout/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
А, много ти благодаря! Извадих пистарката от прахоляка, че тоя другия много бавен и нещо кръвта ми се оказа по-силна и те така.
Благодаря на всички!
Благодаря на всички!
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
No comment... нямам какво да кажа и за паркирането и за гумите на тая госпожата. 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Тук възниква въпроса - с толко износени зимни гуми по-добре ли е от тези 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз пък вчера умишлено успях да издрифтя със зимните на дъжда, да ги сменям ли?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ДизелДрифт он винтер тайърс ис нот а крайм 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
#дизелбезтурбонаврати
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- ivan40glupaka
- Потребител
-
С такива теми само доказвате как общото мнение за шофьора на БМВ, че масово е поне едното от "миризлив мангал, съдран цървул и пълен идиот" (а често и няколко накуп) е основателно и заради тълпите идиоти които карат същата кола като моята съм на границата да сменя марката.
А за зимните гуми през лятото ще ви дойде акъла както и при мен- преди много години когато част от вас не са били родени си карах само със зимни гуми и ги сменях на 2 години- икономия, що са ми 2 комплекта гуми... Заради икономията ми зимните гуми един ден явно прегряха след 4-5 часа каране в жегите и с 80-90км/ч изправих един завой който после спокойно съм взимал със 120+км/ч (ама с летни гуми)- разходката в нивата с царевица ми струваше доста повече от 4 гуми. Молете се вашият урок да е от същият вид и със щети само по вашата кола защото ако пострада човек заради вашето малоумие ще е твърде късно да си вземате поука.
Разбирам (но не го приемам) желанието на хората да прецакат системата като не плащат данък, не купуват винетки и т.н., обаче да си играеш на "тука има-тука няма" със своя и на околните живот и здраве като ползваш грешните за сезона гуми е откровена идиотщина. Щом аз мога да имам 2 комплекта гуми- всеки може. Щом аз мога да изхвърлям гумите на 3мм. протектор или след 3-ят сезон употреба (което дойде първо) значи всеки може- съвсем буквално от тези 4 гуми ми зависи моя, на жената и на децата живот и експерименти не са желателни.
Ако не можете да си позволите 2 комплекта гуми явно сте от "съдраните цървули" на които БМВ-то не им е по джоба- или сменете марката с някоя по-евтина, или си купете карта за автобуса. Няма нищо срамно да караш Рено, Опел и подобни или да се возиш на ГТ-то- аз редовно пътувам с автобус в града и нито съм умрял, нито пишката ми се е смалила от това...
А за зимните гуми през лятото ще ви дойде акъла както и при мен- преди много години когато част от вас не са били родени си карах само със зимни гуми и ги сменях на 2 години- икономия, що са ми 2 комплекта гуми... Заради икономията ми зимните гуми един ден явно прегряха след 4-5 часа каране в жегите и с 80-90км/ч изправих един завой който после спокойно съм взимал със 120+км/ч (ама с летни гуми)- разходката в нивата с царевица ми струваше доста повече от 4 гуми. Молете се вашият урок да е от същият вид и със щети само по вашата кола защото ако пострада човек заради вашето малоумие ще е твърде късно да си вземате поука.
Разбирам (но не го приемам) желанието на хората да прецакат системата като не плащат данък, не купуват винетки и т.н., обаче да си играеш на "тука има-тука няма" със своя и на околните живот и здраве като ползваш грешните за сезона гуми е откровена идиотщина. Щом аз мога да имам 2 комплекта гуми- всеки може. Щом аз мога да изхвърлям гумите на 3мм. протектор или след 3-ят сезон употреба (което дойде първо) значи всеки може- съвсем буквално от тези 4 гуми ми зависи моя, на жената и на децата живот и експерименти не са желателни.
Ако не можете да си позволите 2 комплекта гуми явно сте от "съдраните цървули" на които БМВ-то не им е по джоба- или сменете марката с някоя по-евтина, или си купете карта за автобуса. Няма нищо срамно да караш Рено, Опел и подобни или да се возиш на ГТ-то- аз редовно пътувам с автобус в града и нито съм умрял, нито пишката ми се е смалила от това...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ivan40glupaka написа:А за зимните гуми през лятото ще ви дойде акъла както и при мен- преди много години когато част от вас не са били родени си карах само със зимни гуми и ги сменях на 2 години- икономия, що са ми 2 комплекта гуми... Заради икономията ми зимните гуми един ден явно прегряха след 4-5 часа каране в жегите и с 80-90км/ч изправих един завой който после спокойно съм взимал със 120+км/ч (ама с летни гуми)- разходката в нивата с царевица ми струваше доста повече от 4 гуми.
Аз само не мога да разбера що ти е целия тоя патос дето съм изрязал при положение,
че е трябвало да се отъркаляш в нивата, че да се сетиш за некви неща

Иначе е хубаво, че споделяш опита си

...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
ivan40glupaka написа:С такива теми само доказвате как общото мнение за шофьора на БМВ, че масово е поне едното от "миризлив мангал, съдран цървул и пълен идиот" (а често и няколко накуп) е основателно и заради тълпите идиоти които карат същата кола като моята съм на границата да сменя марката.
Що другаде да не е по добре

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
А има ли някакво законово изискване лятото да се кара само с летни , тоест зимните да са забранени ? Питам просто информативно щото не съм наясно законодателя дали е отчел опасноста от зимните гуми през лятото или всичко е малко фолклор и градски легенди ? 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Са се чудя, колегата "иванчо глупака" кой е: декстър или ефрен, или е трети, също толкова ограничен, което вече ще ми дойде в повече и ще взема да сменя форума.