По-дълъг преход с кола
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: По-дълъг преход с кола
Аз пък ще поясня, че ако някой дори шофьор с опит не е свикнал да шофира дълги часове по магистрала или какъвто и да е път е много трудно да направиш толкова дълго пътуване на веднъж, при това да гониш някакъв план-график, да си в пакет с още 3 други коли и да не си отпочинал преди това. Както вече казах, аз съм имал случай с кортеж, осигурено трасе и професионални шофьори да не се вместя във времето за пътуване.Най-малкото не знаеш тялото ти как ще реагира на стреса от ситуацията. Не го изкарвайте толкова лесно да се стигне от т.А до т.Б отстоящи на 2+и км една от друга.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Don_Diego написа:Аз пък ще поясня, че ако някой дори шофьор с опит не е свикнал да шофира дълги часове по магистрала или какъвто и да е път е много трудно да направиш толкова дълго пътуване на веднъж, при това да гониш някакъв план-график, да си в пакет с още 3 други коли и да не си отпочинал преди това. Както вече казах, аз съм имал случай с кортеж, осигурено трасе и професионални шофьори да не се вместя във времето за пътуване.Най-малкото не знаеш тялото ти как ще реагира на стреса от ситуацията. Не го изкарвайте толкова лесно да се стигне от т.А до т.Б отстоящи на 2+и км една от друга.
Ако ви се отвори позиция, директно пиши на v3n0m

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
dextuar написа:Don_Diego написа:Аз пък ще поясня, че ако някой дори шофьор с опит не е свикнал да шофира дълги часове по магистрала или какъвто и да е път е много трудно да направиш толкова дълго пътуване на веднъж, при това да гониш някакъв план-график, да си в пакет с още 3 други коли и да не си отпочинал преди това. Както вече казах, аз съм имал случай с кортеж, осигурено трасе и професионални шофьори да не се вместя във времето за пътуване.Най-малкото не знаеш тялото ти как ще реагира на стреса от ситуацията. Не го изкарвайте толкова лесно да се стигне от т.А до т.Б отстоящи на 2+и км една от друга.
Ако ви се отвори позиция, директно пиши на v3n0m
Колега моля те не така заядливо. Казвам го защото на мен лично не ми е проблем да пътувам без много почивка. Втората година като се прибирах от Англия, се прибрах без да спирам никъде, не защото съм бързал а от превъзбуда че ще се прибера и ще си видя близките които не съм виждал цяла година. И не съм единствения който го е правил, повярвай ми

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Не се заяждам
, просто казвам че много хора се изказаха в подкрепа на твърдението, че да запалиш колата след края на работния ден и да караш до другия край на Германия е все едно да караш от парламента до летището
Те катастрофите с гастербайтерите говорят достатъчно красноречиво, че не е така. Пак казвам всеки организъм реагира различно на този стрес и опита е много важен за да минимализираш "щетите".
Превъзбуда та и еуфорията пък са най-лошия съюзник в тази ситуация защото от зор предОбряш манджата и става беля

Те катастрофите с гастербайтерите говорят достатъчно красноречиво, че не е така. Пак казвам всеки организъм реагира различно на този стрес и опита е много важен за да минимализираш "щетите".
Превъзбуда та и еуфорията пък са най-лошия съюзник в тази ситуация защото от зор предОбряш манджата и става беля

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Don_Diego написа:Не се заяждам, просто казвам че много хора се изказаха в подкрепа на твърдението, че да запалиш колата след края на работния ден и да караш до другия край на Германия е все едно да караш от парламента до летището
![]()
Напълно съм съгласен с теб колега и като казах не така заядливо визирах колегата декстър. Но също така може да се вземе под внимание факта че пътищата извън БГ са няколко идеи по добри и културата на шофиране е друга(има колегиалност и съобразителност)

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
v3n0m написа:културата на шофиране е друга(има колегиалност и съобразителност)
това не важи много през лятото като турците започнат преселването, навсякъде става супер мизерията - по бензиностанции, граници, паркинги...отврат

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
madafaka_donkele написа:Трябва да си много зле да спиш на такова място. Като мислиш да спиш спираш на някоя по-голяма и оживена бензиностанция, паркинга на пак някой по-оживен и голям супермаркет или направо платен тираджийски паркинг. Последното е 5-6 евра за нощувка. На всички изброени съм спал без проблеми. Такива "тихо и спокойно" места, затънтени на майната си - никога не трябва да се спира за спане.
Трябва да си уникално малоумен. С дете и жена на случайна отбивка? WTF? Това и в Германия няма да го направя.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
vvasilev1 написа:madafaka_donkele написа:Трябва да си много зле да спиш на такова място. Като мислиш да спиш спираш на някоя по-голяма и оживена бензиностанция, паркинга на пак някой по-оживен и голям супермаркет или направо платен тираджийски паркинг. Последното е 5-6 евра за нощувка. На всички изброени съм спал без проблеми. Такива "тихо и спокойно" места, затънтени на майната си - никога не трябва да се спира за спане.
Трябва да си уникално малоумен. С дете и жена на случайна отбивка? WTF? Това и в Германия няма да го направя.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
Аз съм спирал така за дрямка на случайни места и не съм имал проблеми, докато веднъж не го направих в сърбия, на някаква смешна бензиностанция.
Просто в просъница усетих как някой минава близо до шофьорската врата, скочих веднага и запалих колата, така се разбудих, че до София несъм спирал

От тогава при тия спирам само да пикам.

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Аз легнах да спя на голяма бензиностанция,и оставих люка малко да дишам и...... подишах спрей
яко.
Някой ме ароматизира обаче понеже съм стар "ботор"
,Излезнах с кабела Ф30 изпод седалката,и доста зор видяха.
Псувах ги всички зад бензиностанциата ,пред нея ,вътре в нея.Комбинацията от парене на очите и затруднено дишане ми дойде като ЛСД.Унгарците на бензиностанцията казаха че били румънски мангали тия моите.

Някой ме ароматизира обаче понеже съм стар "ботор"

Псувах ги всички зад бензиностанциата ,пред нея ,вътре в нея.Комбинацията от парене на очите и затруднено дишане ми дойде като ЛСД.Унгарците на бензиностанцията казаха че били румънски мангали тия моите.

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- ChampioNbg
- Потребител
-
Преди месец пътувах по същият начин след работа от Германия за България - 2000км, без спане. Досега не го бях правил така на веднъж и нямах идеята да го направя, но се чувствах в кондиция и викам един път ще го направя и сега ще е
Като цяло го минавам това разстояние 1-2 пъти годишно и това което ми помагна е:
- адреналин
Според моя опит най-оттегчителна и приспивателно е монотонноста. Значи сръбската магистрала от Ниш до Белград я обожавам, хващам се зад някой от гастарбейтерските колони каращи с 160+ и се пътува така в кордон много леко и приятно. Изминахме 230км за 1,5ч, а Полиция в тази отсечка по-принцип не съм виждал. Лявата лента е добре, но в дясната ако се кара с нормална скорост, ще ви се види Сърбия наистина адска.
- Навсякаде каране с 10 км/ч над ограниченията. Така по принцип си по-често гост на лявата лента и не влизаш в монотонно пътуване
- енергийни напитки бавно изпити по-глътка на 15-20 мин. За цялото пътуване изпих може би само 3-4.
- Най-неприятно е в Унгария, там капацитета на магистралата със само 2 ленти не е за много трафик и става задръствания в лявата лента и каране с по 60 кмч и постоянно увеличение и разко намаление на скоростта, защото никой не иска иде в дясно при тировете, дори и следващият да е след километър...
Като пристигнах на следващата вечер дори пих 3-4 часа ракия с баща ми и ми се беше събрало общо 40 часа без сън. На следващата сутрин станах в 8ч без никаква умора и проблеми, така че зависи много от организма и как възможно най-малко монотонно се вземе разстоянието и се държи човек в кондиция постоянно.
Леко и безаварийно пътуване!

Като цяло го минавам това разстояние 1-2 пъти годишно и това което ми помагна е:
- адреналин

- Навсякаде каране с 10 км/ч над ограниченията. Така по принцип си по-често гост на лявата лента и не влизаш в монотонно пътуване
- енергийни напитки бавно изпити по-глътка на 15-20 мин. За цялото пътуване изпих може би само 3-4.
- Най-неприятно е в Унгария, там капацитета на магистралата със само 2 ленти не е за много трафик и става задръствания в лявата лента и каране с по 60 кмч и постоянно увеличение и разко намаление на скоростта, защото никой не иска иде в дясно при тировете, дори и следващият да е след километър...
Като пристигнах на следващата вечер дори пих 3-4 часа ракия с баща ми и ми се беше събрало общо 40 часа без сън. На следващата сутрин станах в 8ч без никаква умора и проблеми, така че зависи много от организма и как възможно най-малко монотонно се вземе разстоянието и се държи човек в кондиция постоянно.
Леко и безаварийно пътуване!

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Не генерализирайте, че между Ниш и Белград няма полиция. Последния път като пътувах натам преди около месец имаше по 3-4 коли в посока(!!!) отбити от черните Супърби точно в тази отсечка. Мисля, че колите с радарите са по мостовете (там виждах хора с бинокли и спрели коли) и само казвай каква кола е прелетяла, а екипа в Супърба налага глобата
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И до организъм си е. Има си хора, които си спят по 4-5 часа на денонощие и са супер живи. С 1-2 дни нямам проблем, ама като изкарам 2-3 дни подред така и съм ходещ труп.

- ChampioNbg
- Потребител
-
Don_Diego написа:Не генерализирайте, че между Ниш и Белград няма полиция. Последния път като пътувах натам преди около месец имаше по 3-4 коли в посока(!!!) отбити от черните Супърби точно в тази отсечка. Мисля, че колите с радарите са по мостовете (там виждах хора с бинокли и спрели коли) и само казвай каква кола е прелетяла, а екипа в Супърба налага глобата
Благодаря за информацията! Поне досега аз съм имал явно късмет в тази отсечка

Предполагам, чв в пилотните коли на гастарбайтарите имат радар, защото намалят на много малко места, а после си карат като откачени.
Иначе аз съм ги виждал да стоят най-често след бензиностанция / разклон на изхода в отсечката Белград - Нови Сад.
Виждал съм и патрулката стои 500м преди разклон и засича, а след нея да отклоняват движението от магистралата към разклона с конуси, където е другата полицейска кола и чака да спре засеченият с превишена скорост.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
@Kroki Това ли са твойте хора?
https://www.facebook.com/BMW.Club.Bulga ... 129564073/
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
https://www.facebook.com/BMW.Club.Bulga ... 129564073/
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Да. Чакам да се върнат и ще напиша/напишат кое как е станало. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите