По-дълъг преход с кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: По-дълъг преход с кола

Мнение от Don_Diego » 08 Юни 2017, 13:01

Аз пък ще поясня, че ако някой дори шофьор с опит не е свикнал да шофира дълги часове по магистрала или какъвто и да е път е много трудно да направиш толкова дълго пътуване на веднъж, при това да гониш някакъв план-график, да си в пакет с още 3 други коли и да не си отпочинал преди това. Както вече казах, аз съм имал случай с кортеж, осигурено трасе и професионални шофьори да не се вместя във времето за пътуване.Най-малкото не знаеш тялото ти как ще реагира на стреса от ситуацията. Не го изкарвайте толкова лесно да се стигне от т.А до т.Б отстоящи на 2+и км една от друга.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 08 Юни 2017, 13:17

Don_Diego написа:Аз пък ще поясня, че ако някой дори шофьор с опит не е свикнал да шофира дълги часове по магистрала или какъвто и да е път е много трудно да направиш толкова дълго пътуване на веднъж, при това да гониш някакъв план-график, да си в пакет с още 3 други коли и да не си отпочинал преди това. Както вече казах, аз съм имал случай с кортеж, осигурено трасе и професионални шофьори да не се вместя във времето за пътуване.Най-малкото не знаеш тялото ти как ще реагира на стреса от ситуацията. Не го изкарвайте толкова лесно да се стигне от т.А до т.Б отстоящи на 2+и км една от друга.

Ако ви се отвори позиция, директно пиши на v3n0m ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 08 Юни 2017, 15:32

dextuar написа:
Don_Diego написа:Аз пък ще поясня, че ако някой дори шофьор с опит не е свикнал да шофира дълги часове по магистрала или какъвто и да е път е много трудно да направиш толкова дълго пътуване на веднъж, при това да гониш някакъв план-график, да си в пакет с още 3 други коли и да не си отпочинал преди това. Както вече казах, аз съм имал случай с кортеж, осигурено трасе и професионални шофьори да не се вместя във времето за пътуване.Най-малкото не знаеш тялото ти как ще реагира на стреса от ситуацията. Не го изкарвайте толкова лесно да се стигне от т.А до т.Б отстоящи на 2+и км една от друга.

Ако ви се отвори позиция, директно пиши на v3n0m ;)

Колега моля те не така заядливо. Казвам го защото на мен лично не ми е проблем да пътувам без много почивка. Втората година като се прибирах от Англия, се прибрах без да спирам никъде, не защото съм бързал а от превъзбуда че ще се прибера и ще си видя близките които не съм виждал цяла година. И не съм единствения който го е правил, повярвай ми :yes:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 08 Юни 2017, 16:13

Не се заяждам :bchug: , просто казвам че много хора се изказаха в подкрепа на твърдението, че да запалиш колата след края на работния ден и да караш до другия край на Германия е все едно да караш от парламента до летището :kuku:
Те катастрофите с гастербайтерите говорят достатъчно красноречиво, че не е така. Пак казвам всеки организъм реагира различно на този стрес и опита е много важен за да минимализираш "щетите".

Превъзбуда та и еуфорията пък са най-лошия съюзник в тази ситуация защото от зор предОбряш манджата и става беля :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 08 Юни 2017, 16:48

Don_Diego написа:Не се заяждам :bchug: , просто казвам че много хора се изказаха в подкрепа на твърдението, че да запалиш колата след края на работния ден и да караш до другия край на Германия е все едно да караш от парламента до летището :kuku:
Те катастрофите с гастербайтерите говорят достатъчно красноречиво, че не е така. Пак казвам всеки организъм реагира различно на този стрес и опита е много важен за да минимализираш "щетите".

Превъзбуда та и еуфорията пък са най-лошия съюзник в тази ситуация защото от зор предОбряш манджата и става беля :yes:

Напълно съм съгласен с теб колега и като казах не така заядливо визирах колегата декстър. Но също така може да се вземе под внимание факта че пътищата извън БГ са няколко идеи по добри и културата на шофиране е друга(има колегиалност и съобразителност) :bchug:
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 08 Юни 2017, 17:52

v3n0m написа:културата на шофиране е друга(има колегиалност и съобразителност) :bchug:

това не важи много през лятото като турците започнат преселването, навсякъде става супер мизерията - по бензиностанции, граници, паркинги...отврат
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 08 Юни 2017, 20:01

madafaka_donkele написа:Трябва да си много зле да спиш на такова място. Като мислиш да спиш спираш на някоя по-голяма и оживена бензиностанция, паркинга на пак някой по-оживен и голям супермаркет или направо платен тираджийски паркинг. Последното е 5-6 евра за нощувка. На всички изброени съм спал без проблеми. Такива "тихо и спокойно" места, затънтени на майната си - никога не трябва да се спира за спане.

Трябва да си уникално малоумен. С дете и жена на случайна отбивка? WTF? Това и в Германия няма да го направя.

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Юни 2017, 9:13

vvasilev1 написа:
madafaka_donkele написа:Трябва да си много зле да спиш на такова място. Като мислиш да спиш спираш на някоя по-голяма и оживена бензиностанция, паркинга на пак някой по-оживен и голям супермаркет или направо платен тираджийски паркинг. Последното е 5-6 евра за нощувка. На всички изброени съм спал без проблеми. Такива "тихо и спокойно" места, затънтени на майната си - никога не трябва да се спира за спане.

Трябва да си уникално малоумен. С дете и жена на случайна отбивка? WTF? Това и в Германия няма да го направя.

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

Аз съм спирал така за дрямка на случайни места и не съм имал проблеми, докато веднъж не го направих в сърбия, на някаква смешна бензиностанция.
Просто в просъница усетих как някой минава близо до шофьорската врата, скочих веднага и запалих колата, така се разбудих, че до София несъм спирал :mhihi:
От тогава при тия спирам само да пикам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 09 Юни 2017, 20:12

Аз легнах да спя на голяма бензиностанция,и оставих люка малко да дишам и...... подишах спрей :mhihi: яко.
Някой ме ароматизира обаче понеже съм стар "ботор" :mhihi: ,Излезнах с кабела Ф30 изпод седалката,и доста зор видяха.
Псувах ги всички зад бензиностанциата ,пред нея ,вътре в нея.Комбинацията от парене на очите и затруднено дишане ми дойде като ЛСД.Унгарците на бензиностанцията казаха че били румънски мангали тия моите. :mhihi:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

Потребител
Аватар

Мнение от ChampioNbg » 11 Юни 2017, 10:16

Преди месец пътувах по същият начин след работа от Германия за България - 2000км, без спане. Досега не го бях правил така на веднъж и нямах идеята да го направя, но се чувствах в кондиция и викам един път ще го направя и сега ще е :)

Като цяло го минавам това разстояние 1-2 пъти годишно и това което ми помагна е:
- адреналин :mhihi: Според моя опит най-оттегчителна и приспивателно е монотонноста. Значи сръбската магистрала от Ниш до Белград я обожавам, хващам се зад някой от гастарбейтерските колони каращи с 160+ и се пътува така в кордон много леко и приятно. Изминахме 230км за 1,5ч, а Полиция в тази отсечка по-принцип не съм виждал. Лявата лента е добре, но в дясната ако се кара с нормална скорост, ще ви се види Сърбия наистина адска.
- Навсякаде каране с 10 км/ч над ограниченията. Така по принцип си по-често гост на лявата лента и не влизаш в монотонно пътуване
- енергийни напитки бавно изпити по-глътка на 15-20 мин. За цялото пътуване изпих може би само 3-4.
- Най-неприятно е в Унгария, там капацитета на магистралата със само 2 ленти не е за много трафик и става задръствания в лявата лента и каране с по 60 кмч и постоянно увеличение и разко намаление на скоростта, защото никой не иска иде в дясно при тировете, дори и следващият да е след километър...

Като пристигнах на следващата вечер дори пих 3-4 часа ракия с баща ми и ми се беше събрало общо 40 часа без сън. На следващата сутрин станах в 8ч без никаква умора и проблеми, така че зависи много от организма и как възможно най-малко монотонно се вземе разстоянието и се държи човек в кондиция постоянно.

Леко и безаварийно пътуване! :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 11 Юни 2017, 12:11

Не генерализирайте, че между Ниш и Белград няма полиция. Последния път като пътувах натам преди около месец имаше по 3-4 коли в посока(!!!) отбити от черните Супърби точно в тази отсечка. Мисля, че колите с радарите са по мостовете (там виждах хора с бинокли и спрели коли) и само казвай каква кола е прелетяла, а екипа в Супърба налага глобата
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Юни 2017, 12:20

И до организъм си е. Има си хора, които си спят по 4-5 часа на денонощие и са супер живи. С 1-2 дни нямам проблем, ама като изкарам 2-3 дни подред така и съм ходещ труп.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ChampioNbg » 11 Юни 2017, 13:01

Don_Diego написа:Не генерализирайте, че между Ниш и Белград няма полиция. Последния път като пътувах натам преди около месец имаше по 3-4 коли в посока(!!!) отбити от черните Супърби точно в тази отсечка. Мисля, че колите с радарите са по мостовете (там виждах хора с бинокли и спрели коли) и само казвай каква кола е прелетяла, а екипа в Супърба налага глобата

Благодаря за информацията! Поне досега аз съм имал явно късмет в тази отсечка :)
Предполагам, чв в пилотните коли на гастарбайтарите имат радар, защото намалят на много малко места, а после си карат като откачени.

Иначе аз съм ги виждал да стоят най-често след бензиностанция / разклон на изхода в отсечката Белград - Нови Сад.
Виждал съм и патрулката стои 500м преди разклон и засича, а след нея да отклоняват движението от магистралата към разклона с конуси, където е другата полицейска кола и чака да спре засеченият с превишена скорост.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 17 Юни 2017, 9:56

@Kroki Това ли са твойте хора?

https://www.facebook.com/BMW.Club.Bulga ... 129564073/

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 17 Юни 2017, 14:33

Да. Чакам да се върнат и ще напиша/напишат кое как е станало. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата