Кое според вас причинява най-много ПТП-та с леки автомобили
Модератор: Общи модератори
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Re: Кое според вас причинява най-много ПТП-та с леки автомоб
Dirty M5 driveR написа:Ами да кара повечко на полигона, да добие усет към автомобила. Защо ги пускат в трафика да карат с 20, като те още повече се шашкат и съвсем нищо не им влиза в акъла?!
E на полигона учат тръгване, спиране и превключване на скорости. Няма как да не ги пускат в града, ако ще и с 10км/ч да е. Нали трябва да се научи човек в реални условия. А и инструкторите не са прости да ги пускат още в началото по най-натоварените булеварди, най-сложните кръстовища и т.н. Всеки почва от по-крайните улички и лека полека по-сложните. Някой ако очаква с един шофьорски курс човек да се излезе 100% подготвен и научен жестоко се лъже. Шофьорския курс е същия, като висшето образование - дават ти фундамента/основите. От теб самия вече зависи да си използваш сивото вещество по предназначение и да се развиеш според възможностите си.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Курсистите от нашия град, ходят до съседния областен (36 км) и там карат градско. В нашия град има баири, където доста хора са скъсани едно време, в областния няма, съответно там да караш градско, е пей сърце. Често тия коли правят колони по пътя и общо взето, какво се научават, не знам. Всеки ден ги виждам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Вярно е, че трябва да сме толерантни към учебните коли. Аз лично винаги съм се старал да бъда, обаче идва прекалено като се пуснат все в най-натовареното време из центъралните улици, в колона по две, три коли с 20км/ч, мотаят се по светофарите (което е нормално) и допълнително утежняват без това напрегнатото движение, което пък създава предпоставки за ПТП. В крайна сметка според мен инструкторите би трябвало да се съобразяват до някъде с тези неща, защото това е изнервящо за шофьорите и предполагам стресиращо за самите курсисти.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Няма как да се научат на градско без да карат градско. Аз лично ги изчаквам, колкото и да са изнервящи. Движението в големите градове стана ад, по-добре да се ориентират с инструктор до тях. Иначе са опасни като вземат книжката.
Never mistake motion for action...
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
По-добре да карат в задръстването, че мен никой не ме е учил как да карам в задръстване и ми беше мн зле при първото ми каране Младост Люлин с нова новеничка книжка
То аз и през кръгово по време на курсовете не бях минавал и веднъж като не успях да избегна Руски паметник ми беше пак много лошо
Не подкрепам обаче, да се влачат в средна или лява лента. Разбира се инструкторите имат някаква вина като им казват 1 км по - рано, че на следващоот кръстовище ще се завива на ляво и като набие лява лента с 30 км/ч от по-рано ...
Вчера така една учебна кола караше с 30км/ч в средна лента на бул. България

Не подкрепам обаче, да се влачат в средна или лява лента. Разбира се инструкторите имат някаква вина като им казват 1 км по - рано, че на следващоот кръстовище ще се завива на ляво и като набие лява лента с 30 км/ч от по-рано ...

Вчера така една учебна кола караше с 30км/ч в средна лента на бул. България

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Пак не ме разбрахте какво имам предвид, ама няма значение. Започвам да свиквам в тоя форум да се разбирам с 2-3ма само.
А за случаите, когато въобще не караш на полигон да споменавам ли? Или пак ще изкарате основателна причина за това...

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Dirty M5 driveR написа:Пак не ме разбрахте какво имам предвид, ама няма значение. Започвам да свиквам в тоя форум да се разбирам с 2-3ма само.А за случаите, когато въобще не караш на полигон да споменавам ли? Или пак ще изкарате основателна причина за това...
аз те разбирам колега и съм съгласен с това, което имаш предвид..
книжка изкарах 2008, първия ми час си беше в града (Пловдив), директно в трафика.. ако щеш! Аз не исках, ама никой не ме пита! По спомен след първите 2-3 часа мислех, че никога няма да мога да карам кола и ми идваше да се откажа. Като цяло те научават да тръгваш и спираш и това е.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Общо взето като образованието в тая държава - било то основно, средно или висше - блъскат ти сухата теория и после се оправяй както можеш. Безпрецедентни мерки за сигурност на теоретичните изпити, а мен примерно на практическия ме питаха умея ли да паркирам, аз казах "да", изпитващия каза "добре" и това беше.
Ами ако не умеех как получавам книжка?! А бях един средностатистически курсист. Не си представям тия с купените книжки колко умеят, и дали различават основните пътни знаци поне... Да се говори за пътна безопасност на фона на тези неща е меко казано несериозно. Само че вчера сутринта в сутрешен блок се лееха хвалебни слова как след махане на знака за камери жертвите на пътя намалели с 20%. Как го сметнаха... 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ще падна от смях вече с тия тъпунгерски изстъпления на ушевите . Най простия елементарен и достъпен начин да разбере човек истината дори да не е в час с пътната обстановка е:
https://www.mvr.bg/dokkpbdp/%D0%B1%D0%B ... 0%BA%D0%B0
В документа ПТП по вина на водача виждаме какво ? Сега внимавайте за периода 01. 01 . 2016 до 31.12.2016 брой ПТП поради превишена скорост поради общо ограничение и превишена скорост въведена със знак - 6 броя ПТП , загинали 6 . Всичко останало което касае скорост е - несъобразена с пътните условия скорост , което е РАЗЛИЧНО от превишена скорост . От тук нататък средно интелигентен човек може да прецени камерите какво общо имат с останалите 800 убити по пътищата . Ами нищо , нямат нищо общо защото загиналите в ПТП в следствие превишена скорост са под 1 % . Камерите са един удобен начин държавата да си пълни джоба на гърба на гражданите , да замазва положението и да не прави нищо по истинските проблеми които генерират ПТП .
https://www.mvr.bg/dokkpbdp/%D0%B1%D0%B ... 0%BA%D0%B0
В документа ПТП по вина на водача виждаме какво ? Сега внимавайте за периода 01. 01 . 2016 до 31.12.2016 брой ПТП поради превишена скорост поради общо ограничение и превишена скорост въведена със знак - 6 броя ПТП , загинали 6 . Всичко останало което касае скорост е - несъобразена с пътните условия скорост , което е РАЗЛИЧНО от превишена скорост . От тук нататък средно интелигентен човек може да прецени камерите какво общо имат с останалите 800 убити по пътищата . Ами нищо , нямат нищо общо защото загиналите в ПТП в следствие превишена скорост са под 1 % . Камерите са един удобен начин държавата да си пълни джоба на гърба на гражданите , да замазва положението и да не прави нищо по истинските проблеми които генерират ПТП .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Именно! Превишената скорост е много малка част от проблема по пътищата, обикновено е просто събиране на пари. А в несъобразената влиза всичко свързано с безобразните пътища. Може да се убиеш с 50км/ч по вина на пътя, пак си виновен. Но е много удобно да се ползва за вдигане на глобите.
Never mistake motion for action...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Да така е , обаче виж как нагло манипулират общественото мнение с лозунга " скороста убива " без да се уточвява че става въпрос за несъобразената с пътната обстановка скорост . Реално имаме под 1% годишно ПТП в следствие на превишаване на ограниечнието на скороста . В същото време стотици ПТП и загинали в следствие навлизане в насрещното движение , отнемане на предимство и т.н . Но тъпана се бие за нещо което реално няма как да промени ситуацията защото ако изчезнат тия 1% с превишената скорост това няма да промени общия брой на ПТП с нищо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Но реално пак е скорост..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Не съм сигурен, но май имаше знак "Препоръчителна скорост на движение". Да си прегледат състоянието на "инфраструктурата" и да нашляпат такива знаци, че да знаем какво има пред нас - ями ли, междуконтинентални цепнатили ли, мексикански вълни ли...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Jordana написа:Да така е , обаче виж как нагло манипулират общественото мнение с лозунга " скороста убива " без да се уточвява че става въпрос за несъобразената с пътната обстановка скорост . Реално имаме под 1% годишно ПТП в следствие на превишаване на ограниечнието на скороста . В същото време стотици ПТП и загинали в следствие навлизане в насрещното движение , отнемане на предимство и т.н . Но тъпана се бие за нещо което реално няма как да промени ситуацията защото ако изчезнат тия 1% с превишената скорост това няма да промени общия брой на ПТП с нищо .
Аре стига сме търсили вината извън нас. 95/100 изпреварват без видимост, на забранени за целта места и/или при ясна видимост за идващ насреща автомобил. Да речем че на еднолентов път имат вина и заспалите тъпаци които карат със 60, но да видим какво става на магистрала - бай Ганьо комплекса се навита със 200 зад всеки осмелил се да кара със 150 в лявата лента, оставя дистанция 5 метра и почва да светка и мига.Аре дай логично обяснение и кажи как пътя ни е виновен!?!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
10% - това е броя на ПТП на магистрала . Практически магистралата е един от най безпроблемните пътища у нас . .