.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

В този сняг карате ли БМВ-то?

Върви без грешка, няма спирка
113
80%
Не става, лятна кола
28
20%

Общо гласове : 141
ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Re: В този сняг...?

Мнение от FaceOff » 28 Фев 2018, 13:40

Vra4anin написа:
Dirty M5 driveR написа:Ами скапан сме, щото всичко е сбъркано - когато наистина се нуждаеш от помощ няма кой да дойде, а когато си мързелив и тъп се намира някой да ти помага... в мързела и тъпотията. То ако беше така всичко в тоя живот щеше да е колективно.

Защо просто не признаеш, че е по-лесно да си зъл и да хейтваш, от колкото да си положително настроен и да помогнеш на човек в беда ? Без значение кой е крив и прав и кой колко си може да кара и преценява. Просто да помогнеш ей така, безвъзмездно ? :dunno:

Теб не ти ли се е случвало къде от лоша преценка, къде от надценяване на автомобила, къде просто лош късмет... да попаднеш в пряспа/на лед/коловоз и да почнеш да въртиш на място ?
Замислих се..за 10 години с БМВ никога не се е налагало да ме бутнат, но вероятно някога преди ми се е случвало, не помня. А съм бутал, и с предно, и със задно. Онзи ден следобед в най-големия сняг, на едно малко кръстовище, почти квартално, трети зелен светофар минава... пък само 2-3 коли минават, почна едно свирене, изнервяне. На червено започват да заобикалят колите, стигам до кръстовището и... една Е46-ца :mhihi: закъсала, вярно бая киша се беше образувала плюс, че има и трамвайни линии, ни напред, ни назад. Слязох и започнах да го бутам, наистина много хлъзгаво беше, щях да падна поне няколко пъти, добре че и един пешеходец се включи, та успяхме да го избутаме. Погледнах вътре - младо момче с почти бебе на задната седалка. Бая хейт отнесе.. и доста притеснено гледаше

Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 28 Фев 2018, 13:41

maxoyn написа:
dextuar написа:
Bexim написа:Аз не съм фен на Алеко, защото пътят е гаден, дупки и макар покрити със сняг пак са си дупки...
Моите впечатления са, че точно там е ОК, защото е й на павета, а към Копитото е пълно с дупки...

Добре, много ли омеква комфорта там със снега? Като няма сняг паветата от площада нагоре са ужасни.

За мен това са най-добре наредените павета в София, като изключим 2-3 участъка с неравности.

Сега да не помислиш, че са наредени както трябва, а просто са по-приятни за каране от Дондуков, Борис Три, Гоце Делчев и т.н. :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Фев 2018, 13:44

maxoyn написа:
dextuar написа:
Bexim написа:Аз не съм фен на Алеко, защото пътят е гаден, дупки и макар покрити със сняг пак са си дупки...
Моите впечатления са, че точно там е ОК, защото е й на павета, а към Копитото е пълно с дупки...

Добре, много ли омеква комфорта там със снега? Като няма сняг паветата от площада нагоре са ужасни.

Не съм сигурен, че разбирам въпроса, но аз отивам там само за да се возя настрани :mhihi: Не ме е грижа много за комфорта.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 28 Фев 2018, 13:44

Vra4anin написа:
firstduo93 написа:Врачанин не че нещо ама кой нормален би изкарал кола с 500 нютона въртящ момент на задно + автоматик в такава зима ? Виж ако си пробвал нещо дали ще ти върви колата или си правил дрифт е друг въпрос . :D

Е точно затова пуснах темата, за да разбера дали само аз съм ненормалния или има и други :mhihi:

vld, първа кола ми е на задно това, втора зима ми е с нея, зимните гуми съм ги купил чисто нови миналата зима (на вече 3 - 4 хиляди километра са, практически са все още като нови), 18 цола са, но са възможно най-тесните за тази джанта (сложил съм 225 широки, вместо стандартните 245, отделно преди да завали снега нарочно отидох да ги спадна до около 2,2 атмосфери задните, вместо стандартните 2,7), не съм се набил нарочно в пряспа, просто колата спря. Реално не беше застанала по корем, но... няма мърдане. Ясно ми е, че в сняг Е60 се кара (по-точно тръгва) с изключено DSC (т.е. тръгва се на режим DTC), но нищо не помага. Просто не се чисти снега и колата не става, не може да избута мизерията :dunno: Факт е обаче, че съседите кой със ситроен, кой с пежо, кой с форд минават без драми в същата мизерия, има още един съсед с кола на задно (мерцедес w211), той въобще не си прави опити да го кара. Вчера с другата ми кола на предно от там минавам без особени драми :conf: Е60 си не става за точно този терен и точно за тази ситуация, втора зима го ям тоя хой.

Освен да хвана голямата лопата и да разрина целия паркинг и след това целия град (защото са почистени само главните булеварди, всичко останало е на самотек) или по-добре да не я карам (както в случая правя), друг вариант няма за да се движи тая кола. Впрочем аз тия дни даже и не виждам коли на задно из града :confused:

Човек колата ти е със стандартно окачване, тоест по висока е от моята с поне 3-5см. което е от изключително значение в зимни условия.
Карам БМВ-та от 2005г. живея в полите на виотша, на доста стръмна улица, не се чисти почти никога!(пуснах клип на предните страници от снощи)
Без кола немога да мръдна никъде, нито до магазин, нито до работа, нито децата да закарам на градина и училище, ти сам си направи сметката стават ли или не.
Случвало ми се е да се увъртя някъде, ама обикновенно е от келешлък :mhihi:
Малко повече опит ти трябва и ще се научиш как се карат тия коли.
Няма вариант да не ти помръдва колата на никъде, ако е равно и отдолу не е подпрял сняг :idea: (освен ако гумите не са пластмасови).
Следващата зима си купи джанти 16ки с балонести гуми и ще преоткриеш проходимостта.
Тая гума на 18 цола за зимна НЕ става, всъщност става, но заради едната визия си убиваш проходимостта на колата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 28 Фев 2018, 14:03

Vra4anin написа:bubsa, не, че нещо искам да се заяждам точно с теб колега (защото винаги чета с удоволствие постовете ти :yes: ), ама:

(bubsa) написа:Един с един авенсис си изпокъса стелките току що от подлагане под гумите :mhihi: Засичах му 34мин от паленето до напускането на паркинга :kuku:
Аз при подобни ситуации си правя изводи какъв скапан народ сме :confused:

Как може да седиш на прозореца/терасата и да го гледаш цели 34 минути, че се мъчи, вместо да нахлузиш клефарете и балтонЯ набързо и да удариш едно колегиално рамо и да го бутнеш и да не се мъчи. С което той ще ти каже "благодаря", на теб ще ти стане ведро, че си помогнал и направил нещо добро и по този начил си изградил (или поне опитал да изградиш) още едно приятелство с един човек :dunno: В смисъл... не е ли по-лесно вместо да го гледаш цели 34 минути (ей така, да гледаш сеир), като виждаш, че има проблем да му помогнеш за 2 - 3 минути от човещина ? :dunno:

На всеки се случва да заоре в сняг и погледнато отстрани такъв човек изглежда в повечето хорски очи, че не става за карач (нито за ебач :mhihi: ) и е тотален балък и мухльо, ама когато на нас се случи... нали, сещате се :mhihi: :confused:

Не е ли по-лесно да бъдем "хора" и да си помагаме един на друг, вместо да си псуваме под мустак "баси тъпака е тоя". :dunno: И после защо сме скапан народ.

При други обстоятелства ще му помогна винаги.Помагъл съм на непознати сигурно над 100 пъти по пътищата и пак ще го правя,НО на търтей който го мързи да гледа няма как да помогна!(нали знаеш да е к*р да му го набиеш,но акъл...)Като закъса няколко пъти така може и да му се изясни,че ако отдели 5мин да поизрине другия път няма да е така,но се съмнявам.
Ето и днес е същото.Вчера бях изринал алеите пред блока до чисто,но днес няма никой друг да се сети :dunno: Еми и аз не ги изчистих.Изринах до асфалт пред гаража та жената после да паркира отпред,а другите да си рият като свине щом им харесва.Е сега ще снимам да не кажете пак,че си пиша глупости по форума :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от firstduo93 » 28 Фев 2018, 14:06

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 28 Фев 2018, 14:08

Ето какви ги свърших за 1 час.Това с пушенето на 2 цигари със сеирджиите които ме обявиха за луд да чистя и тавана...Пред входа вчера беше чак сухо,но днес няма кой да пипне.Лошото е че и балъка няма да изчисти...Изображение

Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 28 Фев 2018, 14:24

dextuar написа:
maxoyn написа:
dextuar написа:

Не съм сигурен, че разбирам въпроса, но аз отивам там само за да се возя настрани :mhihi: Не ме е грижа много за комфорта.

Попринцип си друса здраво нагоре, чел съл че не е добре за диференциала примерно да си настрани при такива повръхности.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Фев 2018, 14:27

maxoyn написа:
dextuar написа:
maxoyn написа:
dextuar написа:

Попринцип си друса здраво нагоре, чел съл че не е добре за диференциала примерно да си настрани при такива повръхности.

На сняг, няма проблеми, не се усещат грам паветата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 28 Фев 2018, 14:44

Току що трактора на ВиК, дето периодично минава през квартала дръпна едно Субару Форестър, щото пича (със суичър на Субару естествено :mhihi: ) реши да маневрира в сняг до половината на гумите му... После чак се надесва през прозореца да гледа кое колело върти и кое не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Фев 2018, 14:58

Дачиите много им слаби ламарините отзад нещо. Както си ходя и до мен спря едно такси, качи една жена и не можа да тръгне. Рекох да помогна, да го избутам отзад и като натиснах, просто усетих как ми хлътна ръката. Викам, опс и се преместих на стопа. Иначе моята има половин метър сняг отгоре и ще я чистя като спре да вали.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 28 Фев 2018, 15:03

Е34-ката с чисто нови Фалкен е много добре. Жената ходи на работа с нея.
Е65-цата с Пирели на два сезона,също се движи,но без никаква газ,много предвиждане и малко късмет. :mhihi:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Фев 2018, 15:08

Само с Goodyear Ultragrip карам аз зимата, не са винаги нови, но гледам да са запазени. Особено от вече дъртия модел 7+, имам направо отлични впечатления. Но колата е ниска и като легне, няма мърдане.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 28 Фев 2018, 15:10

Точно Ултрагрип, но най-новият, гледах сега на една Киа Карънс на комшията - стъпва доста солидно. За сняг тази гума е може би една от най-добрите.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 28 Фев 2018, 15:42

vld написа:Следващата зима си купи джанти 16ки с балонести гуми и ще преоткриеш проходимостта.
Тая гума на 18 цола за зимна НЕ става, всъщност става, но заради едната визия си убиваш проходимостта на колата.

Врачанин, тук е ключа от бараката. А имам и спомен някъде по темите как се беше хвалил, че си взел най-евтиното. Евтина 18-ка зимата + липса на опит със задно е доста успешна формула за затъване. Съвета да се повъртиш някъде на голямо пространство също е много добър. Ама на голямо, че 5-та серия си тежи и като тръгне няма спиране.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата