Напускам България...Къде да отида?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Напускам България...Къде да отида?

Мнение от TNT » 31 Окт 2018, 11:56

Хаос написа:
E34 написа:
drago_pavlov написа:
Petrolhead написа:- България през цялото това време си кюта под турците на топло.
...като цяло тихо, спокойно, стабилно.

След тоя коментар може да си смениш ника на dickhead или shithead...

Що? Много си е прав човеко. Или лично можеш да попиташ в родата ти дали някой е бил убит от турчин в последните 300 години.

Дядото на баба ми, докато си е копаел на нивата, минава турска потеря и го съсича.
Дейба турколюбите!

На мен родата ми идва от Батак. Цяла къща музей си има на фамилията, може да отидете всичките "кюткали на топло" да прочетете колко са изклани. В този случай точно, забележките не трябва да са за Хаос, а другите колеги са си направо за банан. Да имат време да почетат история и да си направят екскурзия насам-натам. В момента изглежда ръководството на форума подкрепя тезата за "мирното съжителство".

Като намесихте и болестите в Европа... да попитам: вие как предпочитате да умре родата ви ? От болест или заклани от ятаган с последваща гавра с труповете ?

bum_bum написа:
В големите градове като Брюксел и Антверпен хората, които не са родени в страната, достигнат до 40% от населението. :shock: :shock: :shock: Сред чужденците най-много са мароканците и турците.

Точно за тези два града... не съм бил, но си давам бързо и просто обяснение. Брюксел - европейския парламент. Нормално е да има огромни делегации от всяка европейска държава. Включително и неевропейски, понеже ЕС има договори сигурно с всяка държава в света. Антверпен - там са най-големите диамантени борси в света. Над 90% от всички диаманти в един момент "от живота си" са минавали от там.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 31 Окт 2018, 13:20

Офф последно за тва турско робство, че гледам много народ заподскача. Слушайте сега хора, никой не казва че не е имало престъпления, кланета и всякакви други малоумни развлечения. Но да не забравяме, че това е било средновековие все пак и отношенията, ценностите и въобще цената на човешкия живот е бил...абе нищо не е бил. И не само в Османската империя. Навсякъде са се клали, горили на клади, бесили и публично обезглавявали...всеобщо веселие е било. Колегата е много прав, като отбелязва, че като цяло по нашите земи тогава, живота на местното население е бил сравнително спокоен, дотолкова, доколкото е бил такъв в тези времена. Нашите баби и дядовци са си имали собствена земя, изповядвали са своя религия и прочие свободи, които примерно са били немислими за черните в ЮЕсЕй и биха звучали за тях като фантастика. Турците ни нанасят друга вреда и тя не е , че от време на време някой олигофрен с ятаган отнася главата на някой дядо. Те ни спират развитието културно и интелектуално, тази империя не може да се развива с темповете на Средновековна Европа. Когато Микеланджело прави чудеса нашите мангали тука барабар с българските си протежета маат кюбеци и сърбат кафенца доволни от живота. Левски затова е Левски, защото принуждава къде с добро къде с лошо малко от малко да се събуди този феодален селски народец и да се опита да си заеме ролята в Европа. Обаче не стаа. Та толкова по темата, кой разбрал разбрал, другите да подскачат.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Окт 2018, 14:44

Тука се пообърка малко . Българите никога не са имали земя през робството , земята е на султана и се дава под наем срещу годишен данък и първоначална вноска . Гяури нямат право да притежават земя , само турци .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Окт 2018, 14:51

за тези които пишат в тази тема (или си го мислят), че на българите им е било добре през турското робство или че турците са се отразили добре на родината... как не ви е срам? толкова ли ви промиха мозъците? ще спра до тука.

моля сега да се върнеме на темата за избора за емиграция за да... не я заключат.

аз все още си мисля, че ако човек не го мързи америка е най- доброто място. много съм пътувал и съм разговарял с местни, с имигранти... никъде това което можеш да постигнеш в америка не можеш го постигна другаде.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 31 Окт 2018, 15:03

Първо през СОЦ-а беше добре, сега по турско време по-добре било, а нещо за византииците? Никой никога на тая проклета земица не е бил добре по нито едно време и период
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 31 Окт 2018, 15:54

Например, че в британската империя е имало индустриална революция... а тука заради турците сме орали с животни. Прекалявате с тъпизмите вече. Само Магна карта ако вземеш...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 31 Окт 2018, 15:58

Изображение

Това сигурно е купувано от Джъмбо на промоция за ХелУлИна :banghead: Всички са си живели спокойно, гледкали са доматки и са си плащали данъците :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 31 Окт 2018, 16:09

Аз може ли културно и модерно да попитам от какъв етнос се самоопределяш ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 31 Окт 2018, 16:11

Тотално се осрахте :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 31 Окт 2018, 16:38

отварям тема за напускане на България, гледам кокали... :kuku: :kuku: :kuku: :shock: :shock: :shock:

някои имат нужда от психиатър :mrgreen:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 31 Окт 2018, 17:02

Заради тия кокали сега пишем на български в наш български форум.. ;)
Проблемът е в троловете, то е основно един в темата, не знам защо му се вързваме.. :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 31 Окт 2018, 18:03

Exclusive89 написа:
Top Gun Maverick написа:Айде, налазва ни гадния Ислям. А като го пишех тук, че превзема страните отвътре някои обясняваха как не е така. Тая религия претапя, особено ако хората от нея наближат числеността на другите:
https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/10/30 ... v_belgiia/
Предлагам Великобритания, Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Шотландия, Швейцария и някои други страни имаще нещо близко до кръст на националните си флагове, веднага да го коригира или в краен случай да добави по една луничка там за да не се чувстват дискриминирани Ислямистите!!!
Европа потъва, смейте се още на Тръмп какъв е клоун, ама ей го праща военните долу на границата и дори заплашва да я затвори нацяло.

Колега, какво се питаше в темата? Направи си една тема колко много мразиш турците, циганите себе си и т.н. и там си повърни злобата :OT:

:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 31 Окт 2018, 18:33

Докога ще му бавите бана на тоя олигофрен?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 31 Окт 2018, 19:41

Сума време се заричам да не пиша в тоя раздел, ама да питам и кръвния данък ли е бил добре за българите? След 10 години някой ще каже, че и мангалите да ни еб*т и пребиват по улиците е било добре... А стига бе, 5 века клане = кютане!? В моя учебник по история пишеше турско робство.
Справка
Робството е социално-икономическа или правна система, при която хора, наричани роби са разглеждани като собственост на други хора, наричани робовладелци.

Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 31 Окт 2018, 20:08

Exclusive89 написа:
Top Gun Maverick написа:Айде, налазва ни гадния Ислям. А като го пишех тук, че превзема страните отвътре някои обясняваха как не е така. Тая религия претапя, особено ако хората от нея наближат числеността на другите:
https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/10/30 ... v_belgiia/
Предлагам Великобритания, Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Шотландия, Швейцария и някои други страни имаще нещо близко до кръст на националните си флагове, веднага да го коригира или в краен случай да добави по една луничка там за да не се чувстват дискриминирани Ислямистите!!!
Европа потъва, смейте се още на Тръмп какъв е клоун, ама ей го праща военните долу на границата и дори заплашва да я затвори нацяло.

Колега, какво се питаше в темата? Направи си една тема колко много мразиш турците, циганите себе си и т.н. и там си повърни злобата :OT:

Ако тая тема не бъде заключена обявявам официално, че ще си изпрося бан от форума след като наредя публично няколко индивида тук.
А на теб колега да ти кажа, че ако ме познаваше щеше да знаеш, че злобата е последното нещо, което аз мога да изпитвам към когото и да е, поненеже злобата разяжда изпитващия, а не тоя към когото е насочена и си имам по-важни неща в живота. Не е за мен това чувство и ми е чуждо.
Това, че казвам истината за нещо, не значи, че го мразя и това, че НЕ ЖЕЛАЯ да ми натрапват някакви чужди неща, както и да ми кръщават робството присъствие, не значи, че мразя турците! Но защо според теб ако не обичам даден народ, то автоматично значи, че го мразя? :shock: Това е много повърхностно мислене, не съществува само бяло и черно, има и доста нюанси.
Аз не бих забравил бая неща от сторените по време на робството, но май е по-лошо хората да ги отричат в името на...всъщност и вие не знаете на какво. Съседна държава, която сегашния и султан официално стана такъв и на няколко пъти съвсем недвусмилено обявява как би се радвал да ни завладее половината територия(години след това ще иска цялата)трябва да имам добри чувства към нея ли? Още повече, че тая държава е доказала какво сме ние за нея. Вие като искате си зарявайте главите в пясъка и се правете, че нищо от това не съществува, но не ми давайте наколон повече защото аз не казвам кой каква тема да си направи или не и т.н.
Всичко това не ми пречи към момента да имам повече от добри отношения с много Турци, с толкова, колкото ти със сигурност няма да познаваш през целия си живот, аз ежедневно работя с тях и чувам речта им, дори за 7-8 години позапомних някои неща от езика. В казармата с един от тия същите бяхме двамата и се държахме двамата, та не ми казвай кое мразя и кое не.
Но...исляма превзема страните отвътре и ти желая никога нито ти, нито поколението ти да не усети какво е точно тая религия да тръгне да превзема държавата, града или населеното място в което ще си ти или те.
Почети малко какво става в Европа, виж какво стана в Египет и в бая други държави и какво се случва с християните там. Не съм чул досега в последните няколко стотин години християни да гонят мюсюлмани и да ги убиват заради вярта им. В обратния случай има колкото искаш сведения.
Ако ще оборваш това, заповядай. Но внимавай с тона и квалификациите.
Ако може всеки решил да пише нататък, нека отдели някоя минутка тук и пак да пише като иска:
https://www.youtube.com/watch?v=WutXakbVohY
А тука да видите как се мъчат разни хора да изкривяват историята и това няма да е много трудно след известно време ако всеки се прави на чул, не видял, да обвинява другите в расизъм и бла-бла:
https://www.youtube.com/watch?v=hQaTn-m7QSE
Турската държава я устройва това.
С филми като се мъчат да изкривята историята, ето един истински, дано няма хора, които не са го гледали:
https://www.youtube.com/watch?v=sLLEBYVABnA
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата