Екстри за апартамент - идеи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Re: Екстри за апартамент - идеи

Мнение от ID A » 22 Юни 2019, 19:12

Колега, само не си слагай изолация отвътре! Единствено ще постигнеш жесток конденз и мухъл. Слага се изолация на плочата, под замазката за да не те чуват отдолу какво правиш. Друг минус е, че да помещението се загрява буквално за минути и при спиране на тока пак за минути се охлажда.

По отношение на домашната автоматизация, при положение, че дори в индустрията се минава на вифи за какво говорим?
Като бюджетно решение, мога да споделя един приятел какво направи. Тъй като е сот инсталатор, направи умен апартамент, като върза част от управлението към централата си. Накратко при излизане с включване на сота се изключват газта и водата ( тя при условие, че пералнята е свършила :D ). Отоплението е със стенни термостати и пак от сота минават на икономичен режим, 5-8 градуса под зададеното. Съответно се връщат на зададената температура час преди да се прибере. Отворен прозорец, веднага на икономичен вариант.
За осветление или Филипс Хюи или има едни импулсно управлявани релета на GE, един импулс ги пали, един ги гаси. Имат и приставка с два входа един палене, един гасене за централизирано управление.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Юни 2019, 20:32

Вата вътре не слагай. Едно, че ще я дишаш като почне да се разпрашава. Друго, че ще почне да прави конденз и да събира мухъл. Който пак ще го дишаш.

А и 2.45 таван не е жилище, а килийно училище. Пък за читава изолация започваш с минимум 15см.

Тоя блок няма ли някаква изолация отгоре или поне студен покрив?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 22 Юни 2019, 21:45

Днес специално отидох точно по обяд, когато се предполага, че цяла сутрин е пекло и не беше някаква жега вътре, а по-скоро нормално. То че има изолация и в момента на покрива, е ясно, защото съм виждал, когато я слагаха, но всички майстори ме съветват да не разчитам на нея, а не ми изглежда да го правят само заради парите. Това с мухала определено искам да го избегна, сигурен ли си, че при окачен таван ще се появи, не трябва ли влага за това?

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 23 Юни 2019, 6:39

Сложиш ли евтина вата(жълта на рулон) , тя е лека и тънка , но ронлива и помисли , че ще я дишате. По-добре никаква отколкото евтина. Камената според мен е ОК .

Sent from my iPhone X using Tapatalk
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 23 Юни 2019, 9:24

Ако не се лъжа най-тънката каменна вата е 5 см. Има ножове с които може да се реже и да я правиш на 2,5 см.
В ю-туб има доста клипове на руснаци основно какво, как, и кое да се слага при различни случай.
Аз си махнах на заварено вътрешен фибран 1,5 см и сложих 10см каменна вата средна плътност и гипс картон.
Кострукцията аз си я правих от прегледани доста клипове.
Надявам се лекия мухал който имах по ъгъла м/у две стени(въшни) да се премахне.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 23 Юни 2019, 9:48

Dextuar написа: Това с мухала определено искам да го избегна, сигурен ли си, че при окачен таван ще се появи, не трябва ли влага за това?

Е, има разни паронепропускливи мембрани, които са правени точно за тая работа. Мухъла едно на ръка, гепи ли я влагата тая вата - нищо не изолира.
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 23 Юни 2019, 10:34

hell's angel написа:
Dextuar написа: Това с мухала определено искам да го избегна, сигурен ли си, че при окачен таван ще се появи, не трябва ли влага за това?

Е, има разни паронепропускливи мембрани, които са правени точно за тая работа. Мухъла едно на ръка, гепи ли я влагата тая вата - нищо не изолира.
Добре дайте акъл както точно да се направи, че като чета бум бум излиза, че няма вариант да стане без мухъл...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Юни 2019, 10:43

Просто не й е мястото там като технология на поставяне.

А и не знаеш кое как в направено. Един термо мост от някъде по плочата ще доведе до конденз, който с времето става мухъл.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Юни 2019, 11:44

Той термомоста не може да го избегне заради директните окачвачи към тавана . Колкото по малко въздух има в тоя таван по добре , така че по добре да го натъпче с вата отколкото да има въздух и да кондензира . Слагат се изолационни ленти към стената и евентуално някаква мембрана както се каза вече повече от това не виждам какво може да направи . То ако направи някакъв теч от тавана ватата ще му е последната грижа .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 23 Юни 2019, 11:54

Съвет , има ли термомост да го прави човек който знае какво прави.
Само на едно място имам термомост в къщата ми( ново строителство), на това място външна изолация 5 см, а вътре с фибран петица зелен и в момента вече 9- та г няма мухъл. При мен колона и трегер беше проблема и беше лесно да се поправи

Sent from my iPhone X using Tapatalk
Няма вече BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 23 Юни 2019, 12:54

Dextuar написа:Днес специално отидох точно по обяд, когато се предполага, че цяла сутрин е пекло и не беше някаква жега вътре, а по-скоро нормално.
Иди вечерта след 19:00 -фурна ;)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 23 Юни 2019, 13:26

streetz написа:
Dextuar написа:Днес специално отидох точно по обяд, когато се предполага, че цяла сутрин е пекло и не беше някаква жега вътре, а по-скоро нормално.
Иди вечерта след 19:00 -фурна ;)

Ми отидох и в 17:30 и седях до 19:30 и пак не беше фурна, затова се чудя дали си заслужава да рискувам с тази вата? Предполагам, че са сложили някаква изолация, защото и като пипам тавана, също не е нагрят, а знам какво се получава в гараж, който е просто на плоча и почва да излъчва като акумулираща печка жега лятото, като се нагрее.
Btw какво е термомост?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 23 Юни 2019, 15:25

Щом не грее си попаднал на строител, няма нужда от допълнителна изолация. Аз на предпоследен етаж (над кота корниз, т.е. 1/3 отгоре е покрив и тераса на съседите) лятото вечер чак след полунощ пада под 30 градуса вътре. Е, сигурно и изложението юг и запад си оказва влияние. Термомостът най-общо е място с нарушена или неправилно поставена топлоизолация.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Юни 2019, 9:05

Точно и аз тоя уикенд, а сигурно и поне следващите 2 се занимавам с тая вата. Много гадно нещо, сърби та се не трае, а без маска се давя като куче. На горния етаж нямам плоча под покрива, реално е конструкцията на покрива, тя е напръскана с някаква полиуретанова пяна за изолация и вече под него има между 40-150см въздух и гипсокартон. Притесняваше ме само тая пяна дали ще е достатъчна, щото стените са добре изолирани, тъпо ще е покрива да не е и да губя всичко от там. И след дълго обмисляне се навих да я слагам на вече готовия таван от гипсокартон, което го прави още по голяма мъка щото свалянето е много зор, а гледам да сваля само една плоскост от картона в средата на стаята и от там да редя ватата. Слагам 2 пласта от по 5см, като ги редя в различни посоки за да размина фугите. На пръв поглед се получава доста добре, само сега малко ме наплашихте с тоя конденз и мухъл :D Ама кот такоа, мисля си че при всички положения ще е по-добре с ватата отколкото без.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 24 Юни 2019, 13:56

На мен ми е интересно да видя мухлясала каменна вата, щото всички пишат и тн.
Не говоря в случая на теч на вода.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата