Тренировки за отслабване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: Тренировки за отслабване

Мнение от Ивайло Димов » 02 Апр 2025, 15:11

Ти предполагам знаеш колко е трудно хем да сваляш мзнини хем да запазиш или надградиш мускулната маса, това бавен и труден процес и трябва много сериозна воля, търпение и поглед над тренировките от специалист. В цялата тема се пише за сваляне на тегло от типа "направи си сам" в битови условия или спортна площадка :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 02 Апр 2025, 15:48

Ивайло Димов написа:В тема за тренировки с цел здравословен начин на живот и сваляне на тегло е безмислено да се коментират клекове с тежести , мъртва тяга и прочие силови движения. Тези неща се практикуват под контрол на фитнес треньор, едно неправилно изпълнение няма да има ефект, а може и да доведе до травма.

Анатоли и неговия моп не мислят така :mhihi:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 02 Апр 2025, 18:14

Leon написа:Понеже има доста критици на фитнеса и не сме засегнали този аспект, не подценявайте "правенето" на мускули.

:yes:

Leon написа:Или за повече енергоразход завървате с някакъв HIIT, EMOM, assault bike или гребен тренажор за 10на минути.

Това е много добро за всеки ден и даже може и по-малко време - бърза загрявка, вдигане до максимален пулс с една минута максимален зор и после леко охлаждане. 5 мин всеки ден прави чудеса за кардио фитнеса. Ако е с тичане, то да има спринт една-две минути.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 03 Апр 2025, 14:27

Втори ден от челинджа с лицевите опори :D
Успях да направя 50 бройки след като си подобрих дишането, явно първоначалния тест съм го изкарал на един дъх и не ми остана въздух за повече. Сега забелязвам че към края ръцете и гърдите ми се напрягат основно.
Ще помъча да правя сутрешна серия с 2 серии до откат + една след работа с 6-7-8 серии х20 повторения , но незнам дали ще издържа :roll: Иска ми се да правя 2 сесии с упражнения - една сутрин и една след работа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 03 Апр 2025, 21:11

Тайната на лицевите опори е повече лицеви опори. Дишането е много важен елемент във всякакъв спорт. Аз имам навици навремето от каратето, които обаче пречат във фитнеса и понякога се хващам, че не ми стига въздух, защото съм в съвсем друг ритъм :mhihi:

Ивайло Димов написа:В тема за тренировки с цел здравословен начин на живот и сваляне на тегло е безмислено да се коментират клекове с тежести , мъртва тяга и прочие силови движения. Тези неща се практикуват под контрол на фитнес треньор, едно неправилно изпълнение няма да има ефект, а може и да доведе до травма.
Преди години в едно интерею Рони Колеман беше заявил, че движението при сваляне на тежестта е съшо толкова важно като повдигането и :yes:

За тягата и клека, не се засягай, личи си, че си теоретик.
Рони Колман, сериозно? :mhihi: Няма тяло и химия, които да понесат един тон лег преса. Тия неща са за културисти, не се занимавай с тях.
А иначе да, мускулите се правят повече с негативното движение (ексцентрика), отколкото с позитивното (концентрик)при някои движения повече, при други по-малко. Мускулът не знае какво пише на дъмбела, важно е колко му тежи и колко време е под напрежение.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 03 Апр 2025, 21:13

don_gori написа:....

Бих посъветвал да добавиш малко тежест. Ползвам раница със спирачен диск в нея :oops: увит в аерофолио и тиксо :oops:
3-6 кг. , не повече , просто идея .
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 03 Апр 2025, 22:15

немо написа:
don_gori написа:....

Бих посъветвал да добавиш малко тежест. Ползвам раница със спирачен диск в нея :oops: увит в аерофолио и тиксо :oops:

Благодаря за съвета, мисля към края(~ около 10 дена преди състезанието) да сложа малко товар на гърба, хем и ще видя до какъв прогрес съм стигнал :yes:

Някакви съвети за храната :roll: В момента още си спазвам режима за сваляне с калориен дефицит като редувам 1 ден с въглихедрати / 1 ден без въглихедрати , гледам да си набавям по 150-160гр протеин и хапвам основно пилешко/телешко/риба. Имам като бонус, че колегата нещо се отпусна с килограмите щом ни свърши предишния бас, за няколко дена е качил 3кг :mhihi: а аз продължавам да си свалям бавно и методично. Днеска като ударих чертата ~350бр лицеви , ще видим дали ще успея да поддържам това темпо :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 03 Апр 2025, 23:21

немо написа:Бих посъветвал да добавиш малко тежест. Ползвам раница със спирачен диск в нея :oops: увит в аерофолио и тиксо :oops:

Като каза това и ме подсети, че едно време правех лицеви с гаджета легнали върху гърба ми. :lol:
Едната беше 50, другата 56, но с първата ми беше доста по-леко. Май-втората лъжеше с килата. :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 04 Апр 2025, 5:52

Leon , прав си бре ...ама то идеята е тренировки за отслабване не "Как да си докараме ишиас,лумбаго,дискова херния или класическа"

Човеко иска да тренира у тях и на площадка, не да мъкне железария. Инак да става арматурист, там на ден ти минават тонове стомана през ръцете при секви положения на тялото :ok: .

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 04 Апр 2025, 8:02

dhtj написа:Като каза това и ме подсети, че едно време правех лицеви с гаджета легнали върху гърба ми. :lol:

:OT:
Надявам се, че си правил и планк в/у гаджетата ? :lol:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Апр 2025, 12:25

28 дневно предизвикателство за тези които не могат да нправят 50 лицеви опори ... :dunno:
https://www.youtube.com/shorts/1vn1B7ZnM-0
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 25 Апр 2025, 9:52

don_gori написа:Здравейте колеги, хванах се на един бас с колега и търся съвети и трикове които ще ми помогнат за победата без ограничения :lol:

Малко UP по темата с лицевите :D Няколко дена преди "състезанието" съм на 75-80 броя , утре ще ми е последната тренировка, Неделя почивка и Понеделник ще броим :D
Като цяло съм доволен, ще завърша цикъла с 15 тренировъчни дни общо и огромен брой лицеви, сега се въртя около 350-380/дневно , иначе е имало дни в които правя по 420-430 :lol:
Това е графика който си изградих - сутрин 2 серии от откат , след работа 8 серии х 25-30 повторения + 2 серии до откат. Понеделник, Вторник - тренировка ; Сряда - почивка ; Четвъртък, Петък - тренировка ; Събота - малко серии с бавни повторения ; Неделя - почивка. Правих 2 пъти по-дълга пауза заради преуморяване на рамото и веднъж нещо ме заболя леко корема та и там си дадох почивка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 25 Апр 2025, 14:39

Да не е започнал рибарския сезон нещо...? :mhihi:

п.с Септември месец организирам интензивни тренировки за отслабване
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 25 Апр 2025, 14:43

Щом в понеделник ще борите и днеска и утре го давай по леко с треноровките за да може да си максимално свеж тогава, тренирай но просто намали обема примерно днеска ако още не си 2/3 от нормалното утре 1/2 и неделя почивка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 26 Апр 2025, 5:53

Ивайло Димов написа:Човеко иска да тренира у тях и на площадка, не да мъкне железария. Инак да става арматурист, там на ден ти минават тонове стомана през ръцете при секви положения на тялото :ok: .

Или просто да отиде стажант при Джордана. Така освен да заякне за нула време ще стане експерт по електротехника, медицина, ядрена физика и ред други важни теми :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата