Тренировки за отслабване
Модератор: Общи модератори
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: Тренировки за отслабване
Ти предполагам знаеш колко е трудно хем да сваляш мзнини хем да запазиш или надградиш мускулната маса, това бавен и труден процес и трябва много сериозна воля, търпение и поглед над тренировките от специалист. В цялата тема се пише за сваляне на тегло от типа "направи си сам" в битови условия или спортна площадка 

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Ивайло Димов написа:В тема за тренировки с цел здравословен начин на живот и сваляне на тегло е безмислено да се коментират клекове с тежести , мъртва тяга и прочие силови движения. Тези неща се практикуват под контрол на фитнес треньор, едно неправилно изпълнение няма да има ефект, а може и да доведе до травма.
Анатоли и неговия моп не мислят така

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
Leon написа:Понеже има доста критици на фитнеса и не сме засегнали този аспект, не подценявайте "правенето" на мускули.

Leon написа:Или за повече енергоразход завървате с някакъв HIIT, EMOM, assault bike или гребен тренажор за 10на минути.
Това е много добро за всеки ден и даже може и по-малко време - бърза загрявка, вдигане до максимален пулс с една минута максимален зор и после леко охлаждане. 5 мин всеки ден прави чудеса за кардио фитнеса. Ако е с тичане, то да има спринт една-две минути.
Втори ден от челинджа с лицевите опори
Успях да направя 50 бройки след като си подобрих дишането, явно първоначалния тест съм го изкарал на един дъх и не ми остана въздух за повече. Сега забелязвам че към края ръцете и гърдите ми се напрягат основно.
Ще помъча да правя сутрешна серия с 2 серии до откат + една след работа с 6-7-8 серии х20 повторения , но незнам дали ще издържа
Иска ми се да правя 2 сесии с упражнения - една сутрин и една след работа.

Успях да направя 50 бройки след като си подобрих дишането, явно първоначалния тест съм го изкарал на един дъх и не ми остана въздух за повече. Сега забелязвам че към края ръцете и гърдите ми се напрягат основно.
Ще помъча да правя сутрешна серия с 2 серии до откат + една след работа с 6-7-8 серии х20 повторения , но незнам дали ще издържа

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тайната на лицевите опори е повече лицеви опори. Дишането е много важен елемент във всякакъв спорт. Аз имам навици навремето от каратето, които обаче пречат във фитнеса и понякога се хващам, че не ми стига въздух, защото съм в съвсем друг ритъм 
За тягата и клека, не се засягай, личи си, че си теоретик.
Рони Колман, сериозно?
Няма тяло и химия, които да понесат един тон лег преса. Тия неща са за културисти, не се занимавай с тях.
А иначе да, мускулите се правят повече с негативното движение (ексцентрика), отколкото с позитивното (концентрик)при някои движения повече, при други по-малко. Мускулът не знае какво пише на дъмбела, важно е колко му тежи и колко време е под напрежение.

Ивайло Димов написа:В тема за тренировки с цел здравословен начин на живот и сваляне на тегло е безмислено да се коментират клекове с тежести , мъртва тяга и прочие силови движения. Тези неща се практикуват под контрол на фитнес треньор, едно неправилно изпълнение няма да има ефект, а може и да доведе до травма.
Преди години в едно интерею Рони Колеман беше заявил, че движението при сваляне на тежестта е съшо толкова важно като повдигането и
За тягата и клека, не се засягай, личи си, че си теоретик.
Рони Колман, сериозно?

А иначе да, мускулите се правят повече с негативното движение (ексцентрика), отколкото с позитивното (концентрик)при някои движения повече, при други по-малко. Мускулът не знае какво пише на дъмбела, важно е колко му тежи и колко време е под напрежение.
Never mistake motion for action...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
don_gori написа:....
Бих посъветвал да добавиш малко тежест. Ползвам раница със спирачен диск в нея

3-6 кг. , не повече , просто идея .
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
немо написа:don_gori написа:....
Бих посъветвал да добавиш малко тежест. Ползвам раница със спирачен диск в неяувит в аерофолио и тиксо
![]()
Благодаря за съвета, мисля към края(~ около 10 дена преди състезанието) да сложа малко товар на гърба, хем и ще видя до какъв прогрес съм стигнал

Някакви съвети за храната

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
немо написа:Бих посъветвал да добавиш малко тежест. Ползвам раница със спирачен диск в неяувит в аерофолио и тиксо
![]()
Като каза това и ме подсети, че едно време правех лицеви с гаджета легнали върху гърба ми.

Едната беше 50, другата 56, но с първата ми беше доста по-леко. Май-втората лъжеше с килата.

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Leon , прав си бре ...ама то идеята е тренировки за отслабване не "Как да си докараме ишиас,лумбаго,дискова херния или класическа"
Човеко иска да тренира у тях и на площадка, не да мъкне железария. Инак да става арматурист, там на ден ти минават тонове стомана през ръцете при секви положения на тялото
.
Човеко иска да тренира у тях и на площадка, не да мъкне железария. Инак да става арматурист, там на ден ти минават тонове стомана през ръцете при секви положения на тялото

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
dhtj написа:Като каза това и ме подсети, че едно време правех лицеви с гаджета легнали върху гърба ми.![]()

Надявам се, че си правил и планк в/у гаджетата ?

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
28 дневно предизвикателство за тези които не могат да нправят 50 лицеви опори ...
https://www.youtube.com/shorts/1vn1B7ZnM-0

https://www.youtube.com/shorts/1vn1B7ZnM-0
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
don_gori написа:Здравейте колеги, хванах се на един бас с колега и търся съвети и трикове които ще ми помогнат за победата без ограничения![]()
Малко UP по темата с лицевите

Като цяло съм доволен, ще завърша цикъла с 15 тренировъчни дни общо и огромен брой лицеви, сега се въртя около 350-380/дневно , иначе е имало дни в които правя по 420-430

Това е графика който си изградих - сутрин 2 серии от откат , след работа 8 серии х 25-30 повторения + 2 серии до откат. Понеделник, Вторник - тренировка ; Сряда - почивка ; Четвъртък, Петък - тренировка ; Събота - малко серии с бавни повторения ; Неделя - почивка. Правих 2 пъти по-дълга пауза заради преуморяване на рамото и веднъж нещо ме заболя леко корема та и там си дадох почивка.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Да не е започнал рибарския сезон нещо...? 
п.с Септември месец организирам интензивни тренировки за отслабване

п.с Септември месец организирам интензивни тренировки за отслабване
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Щом в понеделник ще борите и днеска и утре го давай по леко с треноровките за да може да си максимално свеж тогава, тренирай но просто намали обема примерно днеска ако още не си 2/3 от нормалното утре 1/2 и неделя почивка.
Ивайло Димов написа:Човеко иска да тренира у тях и на площадка, не да мъкне железария. Инак да става арматурист, там на ден ти минават тонове стомана през ръцете при секви положения на тялото.
Или просто да отиде стажант при Джордана. Така освен да заякне за нула време ще стане експерт по електротехника, медицина, ядрена физика и ред други важни теми

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ