Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
Модератор: Общи модератори
- Petrolhead
- Потребител
-
Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
данчо, вместо да хвърляш обвинения и квалификации, защо не ми драсна един телефон да се чуем, да се видим, да си поговорим.
като едно класическо форумно тролче ти просто дрисна.
сега какво и да ми кажеш, колкото и да плюеш думата ти нали знаеш колко струва.
освен това разасъжденията ти са на ниво 5клас с класен ръководител Волен Сидеров. всеки, който е чувал за икономика и е прочел половин книжка по темата е наясно че плещиш уникални глупости.
като едно класическо форумно тролче ти просто дрисна.
сега какво и да ми кажеш, колкото и да плюеш думата ти нали знаеш колко струва.
освен това разасъжденията ти са на ниво 5клас с класен ръководител Волен Сидеров. всеки, който е чувал за икономика и е прочел половин книжка по темата е наясно че плещиш уникални глупости.
Petrolhead написа:винаги ми е било интересно, как държавата ще ме накара да вдигна заплатите?
със заповед ли, с декрет ли???
.. точно щях да го напиша това.
много ми е смешно като някой каже "да вдигат заплатите"
заплатата никой в управлението не е задължен да я вдига.
заплатата ти се вдига като произвеждаш нещо което може да се продава на съответните цени.
като не си способен по една или друга причина да произвеждаш - няма да получаваш.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Разсъжденията ми са колкото на всеки средностатистически българин.С две думи-сигурност и доходи!!!Това е.
Не може всички да сме големите бизнесмени точещи пари по разни еврофондове със симулиране на дейност.То затва и няма производство,кое се стимулира да се произвежда реално че да има напредък.За да започне да се намаля безработицата и да се вдигнат доходите бе изчислено че БВП-то трябва да се вдигне с 3% ама реални.Всеки да си го сметне колко е.Тва не става с алъш-вериш,гарантирани доходи по евросубсидии за които ти трябва само едно бизнеспланче и строежи на молове.
Айде нека някой ми обясни,защо само за едно тримесечие достигнахме бюджетния дефицит за цялата година,по бюджета разчетен от миналото вече правителство,така хвалени тук?????????Не е ли всъщност това едно от доказателствата че те се изнизаха като от срани гащи от управлението за да не си развалят предизборния рейтинг.Ха кажете ми,че поне тези цифри няма как да са политически изкривени.Колко щеше да стане той до юни месец?????И нямаше ли да коства едно сриване и забвение на бившите мъчещи се да станат отново настоящи???????
Не може всички да сме големите бизнесмени точещи пари по разни еврофондове със симулиране на дейност.То затва и няма производство,кое се стимулира да се произвежда реално че да има напредък.За да започне да се намаля безработицата и да се вдигнат доходите бе изчислено че БВП-то трябва да се вдигне с 3% ама реални.Всеки да си го сметне колко е.Тва не става с алъш-вериш,гарантирани доходи по евросубсидии за които ти трябва само едно бизнеспланче и строежи на молове.
Айде нека някой ми обясни,защо само за едно тримесечие достигнахме бюджетния дефицит за цялата година,по бюджета разчетен от миналото вече правителство,така хвалени тук?????????Не е ли всъщност това едно от доказателствата че те се изнизаха като от срани гащи от управлението за да не си развалят предизборния рейтинг.Ха кажете ми,че поне тези цифри няма как да са политически изкривени.Колко щеше да стане той до юни месец?????И нямаше ли да коства едно сриване и забвение на бившите мъчещи се да станат отново настоящи???????
- Petrolhead
- Потребител
-
чакай сега, според теб еврофондовете ги източват и те не помагат за вдигане на БВП?
данчо, като не разбираш защо продължаваш да бълваш простотия след простотия. седни малко, прочети как работи конкурентноспособност да кажем и след това можеш да се изказваш.
само една насока, аз пари виждам 1 година след като съм пуснал закупените машини, плащам ги с мои пари. според теб как става номера с източването и кого точно мога да източа? себе си, банката, бат бойко, меркел или римския папа?
5ти клас данчо, максимум, някъде по време на голямото междучасие, още си си там.
данчо, като не разбираш защо продължаваш да бълваш простотия след простотия. седни малко, прочети как работи конкурентноспособност да кажем и след това можеш да се изказваш.
само една насока, аз пари виждам 1 година след като съм пуснал закупените машини, плащам ги с мои пари. според теб как става номера с източването и кого точно мога да източа? себе си, банката, бат бойко, меркел или римския папа?
5ти клас данчо, максимум, някъде по време на голямото междучасие, още си си там.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Не може ли да си отворен на лични,като имаш лични нападки към мен,господин петролна глава????
Пиши ми там колкото искаш,трия без да чета с удоволствие.
Силен си да купуваш щот знаеш че след година така или иначе ще си вземеш кинтите.За една година колкото и заеми да вземеш лихвата няма да те убие.Ама друго си е да знаеш че имаш един привлечен капитал,който няма нужда да го раздаваш после.Евросубсидиийката оборудването да ти плати,после и да не ставаш за нищо като предприемач,да го продадеш на половин цена пак си напред,отворкооо.Ама я да стартираш само със заеми както беше преди 2007ма,да не знаеш колко точно и кога ще избиеш,а??????Ха,тръгнал да ми обяснява кой клас съм.Като ви махнат помощните колелца под формата на субсидии,тогава ще видим кой може да кара велосипеда.Пффф,аре беги.
Пиши ми там колкото искаш,трия без да чета с удоволствие.
Силен си да купуваш щот знаеш че след година така или иначе ще си вземеш кинтите.За една година колкото и заеми да вземеш лихвата няма да те убие.Ама друго си е да знаеш че имаш един привлечен капитал,който няма нужда да го раздаваш после.Евросубсидиийката оборудването да ти плати,после и да не ставаш за нищо като предприемач,да го продадеш на половин цена пак си напред,отворкооо.Ама я да стартираш само със заеми както беше преди 2007ма,да не знаеш колко точно и кога ще избиеш,а??????Ха,тръгнал да ми обяснява кой клас съм.Като ви махнат помощните колелца под формата на субсидии,тогава ще видим кой може да кара велосипеда.Пффф,аре беги.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
вие двамата ме разбихте 

- Petrolhead
- Потребител
-
З
Последна промяна Petrolhead на 01 Апр 2013, 21:29, променена общо 1 път
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
alx написа:Petrolhead написа:
заплатата ти се вдига като произвеждаш нещо което може да се продава на съответните цени.
.

А като производителността е ниска, не си конкурентоспособен, още по малко пък като не си такъв, да мислиш и за по високи заплати е самоубийство. Ама който е минал през това го знае, който не е, говори теории от комунизма как се вдигат доходите с планова икономика на политсоциализма

Защо никой не казва, аз ще работя и произвеждам повече и съответно искам да взимам повече, а искат ако може да не работят а да вземат същото, но двойно и в евро

И кога и при коя партия беше бум-а на кредитните милионери, правенето на мол-ове и хотели на кредит и после "през цървулите ми е какво ще стане, аз съм си взел парите"? Ами при неспоменаваната от теб столетница Йордане!

Лошо, забравяме ги тия работи!

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Не знам за изборите,ама аз смятам децата си да ги подготвям за излитане от БГ.....И съжалявам,че съм бил недалновиден и/или страхлив да направя същото преди 10 год.....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Това със вдигането на заплатите са глупости на популиста Сидеров, явно и други го копират.
Иначе и аз ше повторя - няма конкурентно производство, няма износ, няма и да има по високи заплати...евар.. ако ще и господ да слезе да управлява.
Иначе и аз ше повторя - няма конкурентно производство, няма износ, няма и да има по високи заплати...евар.. ако ще и господ да слезе да управлява.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
да.
в българия общо взето единствените високи "легални" заплати са в ит сферата и в банкерството - просто защото това са двете среди в които приходите на услугите се доближават до европейското/ световно ниво. от там и заплащането е по-добро сравнено със средното в страната.
има няколко големи ит фирми в бг които плашат добре защото.. продават добре (на запад предимно) продукта си на западни цени. същото е и с банките - плащат добре защото цените на услугите им (прихода на бизнеса) са изравнени със запада.
другото за "повишаване на заплатите" ... евтин популизъм за наивните и незнаещите.
в българия общо взето единствените високи "легални" заплати са в ит сферата и в банкерството - просто защото това са двете среди в които приходите на услугите се доближават до европейското/ световно ниво. от там и заплащането е по-добро сравнено със средното в страната.
има няколко големи ит фирми в бг които плашат добре защото.. продават добре (на запад предимно) продукта си на западни цени. същото е и с банките - плащат добре защото цените на услугите им (прихода на бизнеса) са изравнени със запада.
другото за "повишаване на заплатите" ... евтин популизъм за наивните и незнаещите.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
alx написа:да.
за банкерството се изказваш неподготвен. разкликите са в пъти. за ит - затова ли аутсорсват, щото има е еднакво скъпо да плащат заплати и осигуровки и тук и там?
тук има хора, дето имат и хора, дето нямат.
тия, дето имат, са нагли, тия дето нямат са гладни.
господа наглеци, смели сте, но е до време. каквото и да имате, може да ви се вземе. както са взимали тия, дето са дали на вас, за да се правите сега на умни.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Прав е Алекс. Просто заплатите са големи за България на фона на стандарта там... това не обезсмисля аутсорсването. Да не говорим, че само 10% данък също дават голямо предимство...
Шеф на клон на банка с 5 служителя в Бургас примерно взима 5-6к заплата.
Sent using Tapatalk 2
Шеф на клон на банка с 5 служителя в Бургас примерно взима 5-6к заплата.
Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
_galio_ написа:...
говориме относително. в бг един старши програмист или специалист по инфраструктурата взима около 4000-5000 лева заплата. вярно, в америка този човек ще прави средно по $10к на месец, но за българия 5к лева мисля, че не са малко пари. но тия същите програмисти пишат специализиран софтуер които се купува евтино на световно ниво, но на "космически" суми за българските стандарти.
банкерите - познавам няколко- на различни служебни нива в "задния офис". взимат от 2500 до 15к на месец. и това не са средни пари за българия. ама като погледнеш таксите на банките и цените на обслужването- баш като на запад са си... от там и заплатите са подобни (но не същите както вече написах).
за кой какво има- винаги ще има такива дето имат и са нагли и такива дето нямат и са хейтъри. света не можеш да го промениш. можеш само да си промениш личния статус. и колкото по-рано го разбереш това- толкова по добре за тебе. щото само с лаене не става. да не говориме че тия със възможностите никога няма да ти обърнат внимание защото за тях (а и дефакто) си.. никой.
затова- напред и нагоре.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Ние сме знам ли, някакво нищо. Просто с нещата с които сме се заели не са за нас. Винаги сме били земеделска държава и винаги земеделието ни е спасявало, но пък винаги сме искали да бъдем индустриална сила. Е как да стане това, като китайците работят за едни 100 долара на месец и са в пъти по работници от нас. Нямаме нито една водеща фирма в машиностроенето с традиции. И да сме имали преди 20 години, сега нямаме. Нямаме и мозъци. Всеки който ставаше за нещо отдавна си е бил камшика на Запад. За мениджъри да не говорим. Такива никога не сме имали, защото през соца тази професия не беше позната. Там началниците се назначаваха по партийна линия(както и сега -традиция кво да прайш..). Енергетиката ни е голямата сила ама тук сме малко като на Бойко магистралите, защото Сърбия произвежда и изная дори повече енергия от нас, но някак си това не е националната им гордост. За работниците няма да коментирам, но факта че всеки който отиде на Запад, се учудва как се работи там, ясно показва как се работи у нас. Много е трагично, че единствено можем да бием конкуренцията с ниско качествени продукти на ниски цени. А ниските цени се постигат с ниски заплати. Много е трагично също, че повечето инвеститори са от някакви държави като Украйна, Индия, Молдова и други подобни. Толкова си можем и такъв ни е стандарта. Който удари кьоравото с някой фондец, някое ДДС-нце, някоя държана поръчка, живее сравнително добре. Останалите го кърпят някак си. Простите селтаци учат децата си да станат безскрупулни крадци и политици. По интелигентните учат децата си да напуснат страната, за да не станат жертва на децата на простите селтаци. И така. Кажете някой честен човек да взема да гласувам за него, че нещо не го виждам.