Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Re: Строително-ремонтна тема
Под 40 см дълбочина не съм виждал стандартен гардероб, ще трябва да е по поръчка. Тук ми правиха кухнята (и холова секция исках, но цената беше леко скандална), доволен съм като цяло - https://gtcdesign.bg
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Шкаф за обувки е 30 см, та 40.... 

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Не се ползват 'винкелчета'.. Не, че няма да стане и с тях, но си има други 'стандартни начини' за закрепяне на тези мебели! Най-добре си го направи сам! Трябва ти само бормашина и един 'калъп' за дупките, които ще трябва да правиш. Ние сме си правили гардероб и не е нищо сложно...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Бях питал преди време как се дупчи гранит, та ето го крайният резултат (на 98% завършен, има няколко дреболии по самата чешма и да се нареди камък около самата чешма, че да се скрие бетоновата основа).
Изцяло продукт на баща ми и негов близък приятел каменар, от мен само груба сила по влачене, мъкнене, бъркане на бетон и тн
.
За тази чешма слушам от дете и ето, че най-накрая е факт. Горд съм с баща ми и ината му
https://ibb.co/brgtrmP
https://ibb.co/YXLqYcS
ПП: Новия айфон доста големи ги прави снимките и не мога да ги кача директно, та затова с линкове
Изцяло продукт на баща ми и негов близък приятел каменар, от мен само груба сила по влачене, мъкнене, бъркане на бетон и тн

За тази чешма слушам от дете и ето, че най-накрая е факт. Горд съм с баща ми и ината му

https://ibb.co/brgtrmP
https://ibb.co/YXLqYcS
ПП: Новия айфон доста големи ги прави снимките и не мога да ги кача директно, та затова с линкове

- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW

Иначе гледах специални свредла за гранит, стъкло, гранитогрес.
Като ми се наложи да дупча метал купих една кобалтова и една титаниева, чудно "ядяха" стоманата.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Nickelback написа:Трябва ми гардероб (на жена ми основно, де) - средно широк (~220cm), но висок (~230+cm), за сметка на това плитък (<40см) за едно място
Изглежда трудно се намира такъв откъм размери...
Благодаря на всички дали съвет/препоръка/отзив, писали ми на ЛС или в темата

Сега друго да питам

Точността на изработката, здравината и спецификата на конструкцията на капака и касата, изобщо не ме притесняват, тъй като ги поверявам на баща ми, а той се е доказал многократно

Това за което търся "акъл" (опит с конкретна машина), всъщност, касае предварителната обработка на ръба на дупката

Да поясня

Пожелателно е (да не кажа задължително), тези два "среза" (червен и зелен маркер), да станат колкото се може по прави и равни

Затова се насочих към комплект циркуляр за бетон с релса(/линеал) (с водно рязане с диамантен диск?), чрез който да се направи точно среза, директно през настилката и да се получи прилично

Как ви се вижда рязането по подобен начин?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Каквато и машина за водно да вземеш се съмнявам, че ще стигне до ъглите. Винила май можеш и с макетно ножче и мастар да го прережеш, вече бетона флекс с диамантина и прахосмукачката отзад задължително, рязането по червената линия можеш да го пуснеш малко повече с около 5-10мм и преди да се пусне капака да се грундира и подмаже с лепило за плочки по-висок клас да обере малко от кривините при рязането ако има и да е по- лесно за нивелиране.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
По ъглите със сигурност ще трябва да се доизкърти на ръка, съмнява ме да има толкова голям диск който да може да среже хоризонталния срез(този успореден на пода) в ъгъла. Другото което на пръв поглед виждам е, че ще е по лесно да махнеш винила около дупката като режеш, за да можеш хубаво да засечеш ъглите като правиш вертикалния разрез, иначе ако пазиш винила в ъглите ще остане и там недоизрязан бетона и ще ти е съвсем трудно да го изкъртиш.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Абсолютно сте прави за "кьошетата", и аз си го помислих - няма как да се изреже и там с диска. Та или ще играе секача, или смятам да пробвам с някой от по-мощните вибрационни мулти туул машинки, с диамантен резец. А може и комбинация от двете. Такива имам предвид, не знам как ще за бетон, дали ще им стигне пауъра (намирам докъм 300W):

Винила може и да не е супер прецизно изрязан, всъщност, понеже мисля да му нахлузя тънки П-образни стоманени оксидирани винкелчета, и да му защитя и скрия по тоя начин ръба... А може и да не са П-образни, а с по-сложен профил, за да го стегна към касата, и да не мърда нагоре-надолу като стъпиш в близост
Иначе флекса ясно, ама ми се искаше, ако може, да се избегне "треперенето" докато режа, та затова тръгнах да гледам за релсово захващане
Има ли такива (мощни - 1kW+) машини с релса за бетон/камък с водно под наем (или да си купя), че нещо не намирам, май, май? За ПДЧ плотове, дървении разни - има всякакви с релса, ама за бетон, по-ячки, нещо не намирам... или търся грешно

Винила може и да не е супер прецизно изрязан, всъщност, понеже мисля да му нахлузя тънки П-образни стоманени оксидирани винкелчета, и да му защитя и скрия по тоя начин ръба... А може и да не са П-образни, а с по-сложен профил, за да го стегна към касата, и да не мърда нагоре-надолу като стъпиш в близост

Иначе флекса ясно, ама ми се искаше, ако може, да се избегне "треперенето" докато режа, та затова тръгнах да гледам за релсово захващане

Има ли такива (мощни - 1kW+) машини с релса за бетон/камък с водно под наем (или да си купя), че нещо не намирам, май, май? За ПДЧ плотове, дървении разни - има всякакви с релса, ама за бетон, по-ячки, нещо не намирам... или търся грешно

Лето две и седемнаесто.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
Мултишлайфчетата с диамантени приставки съм ползвал веднъж и се мъчеше страшно много на вароциментова мазилка, бетона сигурно само ще го драска, освен ако приставката не е била много менте моята. Festool имат ъглошлайф, който става за техните линеали, май го водеха система за рязане със свободна ръка, но не съм срещал под наем да го купуваш за 2-3 метра няма смисъл беше 1000+ с шината. И отново вътрешните ъгли трябва на ръка с флекс
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
shlosera написа:Мултишлайфчетата с диамантени приставки съм ползвал веднъж и се мъчеше страшно много на вароциментова мазилка, бетона сигурно само ще го драска, освен ако приставката не е била много менте моята. Festool имат ъглошлайф, който става за техните линеали, май го водеха система за рязане със свободна ръка, но не съм срещал под наем да го купуваш за 2-3 метра няма смисъл беше 1000+ с шината. И отново вътрешните ъгли трябва на ръка с флекс
Жив и здрав колега, адски много ме насочваш (за пореден път), благодаря!

Лето две и седемнаесто.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
Принципно, ако много те притеснява рязането с флекс без предпазител в бетона, можеш да пробваш на ръчен циркуляр за дърво дали няма да пасне диамантен диск, след това си дюбелираш едно мастарче на 3-4 см (зависи колко е разстоянието от шината на циркуляра до диска) под мястото за рязане и малко с прахосмукачката малко с пулверизаторче пръска вода и в ъглите отново на ръка.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Някаква таква евристика ще е явно

Лето две и седемнаесто.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
Имаше едни китайски прахоуловители за малък ъглошлайф пластмасови на mechanic мисля те са като кутийки и са прави та може и така с малък ъглошлайф и мастарчето и прахосмукачката .
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Момчета, я кажете.
Трябва ми читав ВиК майстор, който да ми смени камениновите тръби с нови, качествени и да направи останалата ВиК част.
Търся някой интелигентен майстор, ако такова нещо има, да ги направи внимателно. Мисля да сложим 3-слойни полипропиленови тръби за мръсната вода и т.н.
Нито бързам, нито мрънкам, искам само да е някой, който ще го направи качествено и да не ми обяснява кое било по-евтино и от кое нямало смисъл
Апартаментът е празен, та вероятно няма да му е сложно и ще си работи на спокойствие, когато му е кеф.
Просто искам някой с коефицент на интелигентност повече от на къртица и да му се работи

Трябва ми читав ВиК майстор, който да ми смени камениновите тръби с нови, качествени и да направи останалата ВиК част.
Търся някой интелигентен майстор, ако такова нещо има, да ги направи внимателно. Мисля да сложим 3-слойни полипропиленови тръби за мръсната вода и т.н.
Нито бързам, нито мрънкам, искам само да е някой, който ще го направи качествено и да не ми обяснява кое било по-евтино и от кое нямало смисъл

Апартаментът е празен, та вероятно няма да му е сложно и ще си работи на спокойствие, когато му е кеф.
Просто искам някой с коефицент на интелигентност повече от на къртица и да му се работи

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real