Строително-ремонтна тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Строително-ремонтна тема

Мнение от streetz » 22 Окт 2024, 17:54

Под 40 см дълбочина не съм виждал стандартен гардероб, ще трябва да е по поръчка. Тук ми правиха кухнята (и холова секция исках, но цената беше леко скандална), доволен съм като цяло - https://gtcdesign.bg
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 22 Окт 2024, 18:00

Шкаф за обувки е 30 см, та 40.... :dunno:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Окт 2024, 19:14

Не се ползват 'винкелчета'.. Не, че няма да стане и с тях, но си има други 'стандартни начини' за закрепяне на тези мебели! Най-добре си го направи сам! Трябва ти само бормашина и един 'калъп' за дупките, които ще трябва да правиш. Ние сме си правили гардероб и не е нищо сложно...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 31 Окт 2024, 16:54

Бях питал преди време как се дупчи гранит, та ето го крайният резултат (на 98% завършен, има няколко дреболии по самата чешма и да се нареди камък около самата чешма, че да се скрие бетоновата основа).

Изцяло продукт на баща ми и негов близък приятел каменар, от мен само груба сила по влачене, мъкнене, бъркане на бетон и тн :mhihi: .
За тази чешма слушам от дете и ето, че най-накрая е факт. Горд съм с баща ми и ината му :bowdown:

https://ibb.co/brgtrmP
https://ibb.co/YXLqYcS

ПП: Новия айфон доста големи ги прави снимките и не мога да ги кача директно, та затова с линкове :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 07 Ное 2024, 23:24

:bowdown: Голямо браво !
Иначе гледах специални свредла за гранит, стъкло, гранитогрес.
Като ми се наложи да дупча метал купих една кобалтова и една титаниева, чудно "ядяха" стоманата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 11 Ное 2024, 14:50

Nickelback написа:Трябва ми гардероб (на жена ми основно, де :mhihi: ) - средно широк (~220cm), но висок (~230+cm), за сметка на това плитък (<40см) за едно място :mhihi:
Изглежда трудно се намира такъв откъм размери...

Благодаря на всички дали съвет/препоръка/отзив, писали ми на ЛС или в темата :bchug: Ноложи се гардероба да ни затрябва по-бързо отколкот очаквах, и защастие се оказа, че в Икеа имат точно каквото ни трябва - PAX серията (модулна), та размерите паснаха перфектно- 238см височина/35-38см дълбочина, и дължината дойде 250см. Поръчах го един петък, понеделника го докараха :yes: Нямат кой знае колко цветове, но направихме компромис :yes:

Сега друго да питам :) Имам един отвор в плочата на "вилата", който е с размери 120x90см, който свързва със стълбЕ един "етаж" с друг :) Плочата, общо със замазката, е 29см. Отгоре има вече положени винилови плоскости (пак винил - фен съм му :ok: ). Желанието ми е да си изработя масивен метален капак за тая дупка, който да е достатъчно здрав, че да играя хоро върху него, ако искам :mhihi: , и да е абсолютно наравно с пода, така че като стъпва отгоре човек, почти да не усеща ръбове :) Ще бъде облицован със същите винилови плоскости, защото взех вече в излишък, да има.

Точността на изработката, здравината и спецификата на конструкцията на капака и касата, изобщо не ме притесняват, тъй като ги поверявам на баща ми, а той се е доказал многократно :) :ok:

Това за което търся "акъл" (опит с конкретна машина), всъщност, касае предварителната обработка на ръба на дупката :)
Да поясня :) Тъй като касата+фрейма на капака+ламарината+облицовката, ще са около ~3см, ще се наложи ръбът на дупката (заедно с част от настилката) да бъде отсечен (снимките по-долу), където да влезне всичките тези винкели и т.н, за да остане всичко на "кота нула" :)
Пожелателно е (да не кажа задължително), тези два "среза" (червен и зелен маркер), да станат колкото се може по прави и равни :yes:
Затова се насочих към комплект циркуляр за бетон с релса(/линеал) (с водно рязане с диамантен диск?), чрез който да се направи точно среза, директно през настилката и да се получи прилично :dunno:

Как ви се вижда рязането по подобен начин? :dunno:

Изображение

Изображение
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 11 Ное 2024, 14:59

Каквато и машина за водно да вземеш се съмнявам, че ще стигне до ъглите. Винила май можеш и с макетно ножче и мастар да го прережеш, вече бетона флекс с диамантина и прахосмукачката отзад задължително, рязането по червената линия можеш да го пуснеш малко повече с около 5-10мм и преди да се пусне капака да се грундира и подмаже с лепило за плочки по-висок клас да обере малко от кривините при рязането ако има и да е по- лесно за нивелиране.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 11 Ное 2024, 15:26

По ъглите със сигурност ще трябва да се доизкърти на ръка, съмнява ме да има толкова голям диск който да може да среже хоризонталния срез(този успореден на пода) в ъгъла. Другото което на пръв поглед виждам е, че ще е по лесно да махнеш винила около дупката като режеш, за да можеш хубаво да засечеш ъглите като правиш вертикалния разрез, иначе ако пазиш винила в ъглите ще остане и там недоизрязан бетона и ще ти е съвсем трудно да го изкъртиш.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 11 Ное 2024, 16:38

Абсолютно сте прави за "кьошетата", и аз си го помислих - няма как да се изреже и там с диска. Та или ще играе секача, или смятам да пробвам с някой от по-мощните вибрационни мулти туул машинки, с диамантен резец. А може и комбинация от двете. Такива имам предвид, не знам как ще за бетон, дали ще им стигне пауъра (намирам докъм 300W):

Изображение

Изображение

Винила може и да не е супер прецизно изрязан, всъщност, понеже мисля да му нахлузя тънки П-образни стоманени оксидирани винкелчета, и да му защитя и скрия по тоя начин ръба... А може и да не са П-образни, а с по-сложен профил, за да го стегна към касата, и да не мърда нагоре-надолу като стъпиш в близост :roll:

Иначе флекса ясно, ама ми се искаше, ако може, да се избегне "треперенето" докато режа, та затова тръгнах да гледам за релсово захващане :dunno:
Има ли такива (мощни - 1kW+) машини с релса за бетон/камък с водно под наем (или да си купя), че нещо не намирам, май, май? За ПДЧ плотове, дървении разни - има всякакви с релса, ама за бетон, по-ячки, нещо не намирам... или търся грешно :dunno:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 11 Ное 2024, 16:43

Мултишлайфчетата с диамантени приставки съм ползвал веднъж и се мъчеше страшно много на вароциментова мазилка, бетона сигурно само ще го драска, освен ако приставката не е била много менте моята. Festool имат ъглошлайф, който става за техните линеали, май го водеха система за рязане със свободна ръка, но не съм срещал под наем да го купуваш за 2-3 метра няма смисъл беше 1000+ с шината. И отново вътрешните ъгли трябва на ръка с флекс

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 11 Ное 2024, 16:46

shlosera написа:Мултишлайфчетата с диамантени приставки съм ползвал веднъж и се мъчеше страшно много на вароциментова мазилка, бетона сигурно само ще го драска, освен ако приставката не е била много менте моята. Festool имат ъглошлайф, който става за техните линеали, май го водеха система за рязане със свободна ръка, но не съм срещал под наем да го купуваш за 2-3 метра няма смисъл беше 1000+ с шината. И отново вътрешните ъгли трябва на ръка с флекс

Жив и здрав колега, адски много ме насочваш (за пореден път), благодаря! :bchug: Ще го мъдря да видим какво ще се получи :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 11 Ное 2024, 16:51

Принципно, ако много те притеснява рязането с флекс без предпазител в бетона, можеш да пробваш на ръчен циркуляр за дърво дали няма да пасне диамантен диск, след това си дюбелираш едно мастарче на 3-4 см (зависи колко е разстоянието от шината на циркуляра до диска) под мястото за рязане и малко с прахосмукачката малко с пулверизаторче пръска вода и в ъглите отново на ръка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 11 Ное 2024, 16:54

Някаква таква евристика ще е явно :clap: :bowdown:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от shlosera » 11 Ное 2024, 17:00

Имаше едни китайски прахоуловители за малък ъглошлайф пластмасови на mechanic мисля те са като кутийки и са прави та може и така с малък ъглошлайф и мастарчето и прахосмукачката .

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 12 Ное 2024, 12:18

Момчета, я кажете.
Трябва ми читав ВиК майстор, който да ми смени камениновите тръби с нови, качествени и да направи останалата ВиК част.
Търся някой интелигентен майстор, ако такова нещо има, да ги направи внимателно. Мисля да сложим 3-слойни полипропиленови тръби за мръсната вода и т.н.

Нито бързам, нито мрънкам, искам само да е някой, който ще го направи качествено и да не ми обяснява кое било по-евтино и от кое нямало смисъл :help:
Апартаментът е празен, та вероятно няма да му е сложно и ще си работи на спокойствие, когато му е кеф.
Просто искам някой с коефицент на интелигентност повече от на къртица и да му се работи :help: :censored: :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата