България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Ивайло Димов » 05 Яну 2025, 18:25

Тиа с гоуфовете са извън сайдера :ok: ,пишман рейсъри опитващи се да разкрасяват и напомпват некви пътници към Метарекс ,обречена кауза обаче се наливат некви пари да стане катъра расов жребец .Е тва е кауза пердута ,но пък се дуят по пътищата с tdi бегащ клозет :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 05 Яну 2025, 23:44

Nickelback написа:Свинчото със Субарото и руzzzка подлога Григорий, е всеизвестен киселяк и конфликтна личност по пътища, ФБ групи и разни форуми от години, та чак се учудвам че е влязал в кадър чак сега. Гледам, че си е скрил богатата палитра от "превъзпитаващи клипове" от профила. Тъжното е, че кочината му е твърде спряла, за да си позволява "превъзпитаване" без да влезе в сериозно нарушение и опасна ситуация, но поне си вярва моНчето...

и на мен това дебело гомно ми е влязло в полезрението във фейсбук последните месеци... няма оправия с такива

п.с. толкова се радвам, че не карам с една и съща скорост с такива кретени :driving:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Яну 2025, 12:35

На мен ми стана ясно за шишкото кво комплексарче е, като видях колко е изрязан клипа и "Насар тва-онва". Насар си бара патката :dunno: После и аз му видях други клипове, как сам си качва нарушенията. Глупаци срещнали глупаци. За съжаление този шишко е типичен пример за комплексирано програмистче :dunno: Сметни колко трябва да си зле да правиш такива изпълнения с детето си отзад :kuku: А за батка-масажист с английско БМВ... кво да говорим :dunno:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Яну 2025, 16:18

Айде хубаво, тези и двамата са ясни, ами ПАТКАТА, която скача и отива да се бие??? :shock: :dummy: :mhihi:
Тя го прави дори за втори път по време на клипа след като вече са си разменили една камара приказки, видяли са камерата, че снима и как една камара свидетели има. И тя на фона на всичко това вместо да се успокои след като уж вече беше спокойна, пак тръгна на бой да налита. :clap:
Дано наистина втората я осъди, но предполагам тази биячката накрая ако се стигне дотам, ще и предложи пари за да не я съди.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Яну 2025, 16:45

Top Gun Maverick написа:Айде хубаво, тези и двамата са ясни, ами ПАТКАТА, която скача и отива да се бие??? :shock: :dummy: :mhihi:
Тя го прави дори за втори път по време на клипа след като вече са си разменили една камара приказки, видяли са камерата, че снима и как една камара свидетели има. И тя на фона на всичко това вместо да се успокои след като уж вече беше спокойна, пак тръгна на бой да налита. :clap:
Дано наистина втората я осъди, но предполагам тази биячката накрая ако се стигне дотам, ще и предложи пари за да не я съди.

само на мен ли биячката ми прилича на

Изображение
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 06 Яну 2025, 16:59

На мен от толкова клипове след случката с женския бой не ми стана ясно кой е дал първи тласък :dunno: Гледах най-напред уж че Субарото кара с 148км/ч по GPS (сигурно 160 по стрелка :mhihi: ) и се мисли за хиперкар в лява лента. От там насетне е ясно че тоя с BMW-то се възпалява в ролята на Сиганин с BMW и почват селските изпълнения и на двамата.
От последната разходка към Добринище един чичка с Lexus ми се лепна в най-лявата страна (демек в насрещното готов да изпреварва) на 30см от бронята, не издържа да го пусна при първото удобно място и ме изпревари баш в един обратен завои където ако имаше кола насреща го бяхме отнесли и тримата. Преглътнах гнева и си продължих нагоре, просто като му намерих джипа горе на паркингите (спрян показно в една преспа) му свалих едната гума на джанта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 06 Яну 2025, 21:29

А така! Да си знае мястото друг път...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Яну 2025, 21:32

После ще има клип- бой без причина.

Поне 2/3 са изкукали и в същото време се имат за Господи…
Луда работа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 07 Яну 2025, 10:36

Вчера отивам за обяд с двама колеги. Имаме тук едно ново кръстовище и се разигра подобна случка като на магистралата, ама без боя.

https://www.google.com/maps/@43.0809835 ... FQAw%3D%3D

Ей тука един бако с един сеат стар седи в най-лява лента и решава, че не е за тая лента, при което отнема предимство на кола, която тъкмо минава покрай него в съседната лента в дясно и естествено беше освирен от въпросната кола. Като под освирен - просто бърз предупредителен клаксон, не 5 секундно свирене. Тук ние се обръщаме нали и виждаме какво става. Уж нищо кой знае какво. Другата кола, един VW по-новичък си продължи по пътя за София /напред/, при което въпросния стар сеат го подгони с почти постоянен клаксон. Седим и се чудим какво става и защо тоя със сеата подгони другия, след като сам си е виновен, че не се е огледал.

Продължаваме си по пътя и виждам, че VW-а прави обратен завой малко по-напред /разрешен/ и се връща пак към нас. През цялото време зад него върви въпросния сеат с надут клаксон. Спряха на светофара, на който и ние чакаме да пресечем и от сеата излезе един Бако, отиде при VW-то и се развика на мадамата, дето го караше. Бяхме достатъчно близо да го чуя, че и крещи, защото му е показала среден пръст. Не знам дали е така, но няма да се изненадам да е вярно.

Кой крив, кой прав, не знам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 07 Яну 2025, 11:24

Видял е, че жена кара голфа, иначе нямаше да тръгне да гони да се прави на мъж :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 07 Яну 2025, 13:32

Днес, в 7:30 сутринта имаше чудна катастрофа на новия булевард до зоопарка в София. Бяха се нанизали боклукчийски камион и три коли. Интересното беше, че не бяха в кръстовището, а пред светофара за кръстовището. Понеже камионът беше най-отзад и според мен беше събрал колите, си помислих, че снимат сцена от GTA.

Изпратено от моят Lenovo TB-8505X с помощта на Tapatalk

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Яну 2025, 14:27

:ahah: Това беше култово. :mhihi:

streetz написа:Видял е, че жена кара голфа, иначе нямаше да тръгне да гони да се прави на мъж :mhihi:

Нали? Тази сутрин гледам един познат... селски бек най-общо казано. Спира от мен на кръстовището и след като чух клаксон го гледам как видя, че жена зад него му свирна(в огледалото гледаше внимателно като ястреб когато види мишка)и слиза вече, имаше жена до него на седалката, на около 40 или малко отдолу е тоя, висок, но хърбав и като излезе и като разпери едни таралежи все едно Карлос Насар е счупил световните рекорди току що(поне два пъти ги е счупил :mhihi: )и вика "ко ма, ко искаш ма". :shock: :bowdown: Жената една лелка на 60, дребна, гледа го и нищо не каза, тоя се качи в някакъв которник с френски номера и тръгна. За какво му бипна, сигурно нещо се моташе или е спирал както му падне, нямам идея, но реакцията беше топ.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 08 Яну 2025, 12:08

Има жени и жени, тези неориентираните с малко мозък се виждат какви глупости правят на пътя ама поне ще ти махне, ще ти се извини. Докато има пак неориентирани ама тоя път Кифли, дето се мислят за нещо повече понеже са им дали някое високо 4х4 и са над ЗЗДП + останалите участници в движението :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Яну 2025, 12:30

Top Gun Maverick написа::Тази сутрин гледам един познат... селски бек най-общо казано. Спира от мен на кръстовището и след като чух клаксон го гледам как видя, че жена зад него му свирна(в огледалото гледаше внимателно като ястреб когато види мишка)и слиза вече, имаше жена до него на седалката, на около 40 или малко отдолу е тоя, висок, но хърбав и като излезе и като разпери едни таралежи все едно Карлос Насар е счупил световните рекорди току що(поне два пъти ги е счупил :mhihi: )и вика "ко ма, ко искаш ма". :shock: :bowdown: Жената една лелка на 60, дребна, гледа го и нищо не каза, тоя се качи в някакъв которник с френски номера и тръгна. За какво му бипна, сигурно нещо се моташе или е спирал както му падне, нямам идея, но реакцията беше топ.

Защото е комплексар и видял жена с някаква обикновена кола и хайде да се прави на мъж.
Ама ако беше някоя жена с някаква G класа , щеше и цветя да и поднесе.
Не му е пълнил някой главата с шамари.
По този повод си спомням за един подобен случай, на някакъв, дето така скочил на някаква жена, ама само се заканил като този.
Да, ама жената решава да вика милиция и поукрасява случката.
На въпросният доста му стана "неприятно" в последствие.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 08 Яну 2025, 12:49

Такива лайн.ри трябва да ядат бой. Да си знаят мястото.
:yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата