България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Това е добре. Магистрала изглежда е непосилно.

Има и друга статистика. Събраните пари във фонда за намаляване на жертвите са 300 000.000лв. За 2024 има 3 000 000 глоби при 2.5 мил. шофьори.
Събраните пари ще се харчат за нови коли на КАТ, семинари и други подобни. Тематично за безопасност. Нищо не се говори за светлоотразителна боя, изграждане на без конфликтни кръстовища, поставяне на поне едни огледала по острите завои.
Лично аз съм допринесъл 180лв за няколко глоби извънградско с 13 км над ограничението от 50 км.
Събраните пари ще се харчат за нови коли на КАТ, семинари и други подобни. Тематично за безопасност. Нищо не се говори за светлоотразителна боя, изграждане на без конфликтни кръстовища, поставяне на поне едни огледала по острите завои.
Лично аз съм допринесъл 180лв за няколко глоби извънградско с 13 км над ограничението от 50 км.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
bmwfan3 написа:Има и друга статистика. Събраните пари във фонда за намаляване на жертвите са 300 000.000лв. За 2024 има 3 000 000 глоби при 2.5 мил. шофьори.
Aбсолютно... И запълване на дупки, чистене на канавки, чистене на храсти за видимост, ще спасят много хора...
...главни пътища минаващи през села да се направят с околовръстни... изобщо има толкова полезни приложения на тея пари, те си купват бегачки с тях, мама им проста милиционерска...
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
dhtj написа: те си купват бегачки с тях, мама им проста милиционерска...
Те поне за бегачки да ги ползват по пътищата, каквато беше първоначалната идея - пак добре, а те разнасят с тях камерата.
За разнясяне на камерата можеха да минат с някое Сандеро
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Вчера по телевизията показваха репортаж за инцидента с рейса, в който изгоряха 45 човека преди 3 г. на Струма. Показваха дали има нещо променено след препоръките тогава
... Само мантинелата е сменена с друга (то няма и как иначе, нали старата е смачкана). В България е така, това не е Европа! АПИ щели да оспорват и решението на съда, че дължат обезщетение, че имат 10% съпричиняваща вина... Мачкай го този народ до дупка, това е истината!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Врътнах едни бързи 3000+ км. до Италия, да си припомня как е.
Ами по-зле от тука няма! Дори в Сърбия е по-добре!
Вчера Белград го прекосихме в 9:15 часа за 15 мин. в по-голямата му част
Ебаси булевардите, естакадите, организацията и всичко! Щом жената стои и вика "Тия никакво задръстване ли нямат в понеделник сутрин?"
Не бях ходил с кола в Белград от 7-8 години, та съм забравил, ама е в пъти по-добре от София!
За останалите държави да не говорим.
И стигаме до България и се почва още от границата! Естествено нашата магистралка от Сърбия до София не е готова.
Скалъпили някаква отсечка около 20 км., ама с ограничение 60, 80, 90 и на две места куки хванали някакви заблудили се, че това е магистрала
После като почнеш Хераково, мераково, караш с 60 и черешката на тортата - Сливница с вечната червена вълна и 1000000 дупки и неравности и разбираш, че си стигнал
Ами по-зле от тука няма! Дори в Сърбия е по-добре!
Вчера Белград го прекосихме в 9:15 часа за 15 мин. в по-голямата му част

Ебаси булевардите, естакадите, организацията и всичко! Щом жената стои и вика "Тия никакво задръстване ли нямат в понеделник сутрин?"

Не бях ходил с кола в Белград от 7-8 години, та съм забравил, ама е в пъти по-добре от София!
За останалите държави да не говорим.
И стигаме до България и се почва още от границата! Естествено нашата магистралка от Сърбия до София не е готова.
Скалъпили някаква отсечка около 20 км., ама с ограничение 60, 80, 90 и на две места куки хванали някакви заблудили се, че това е магистрала

После като почнеш Хераково, мераково, караш с 60 и черешката на тортата - Сливница с вечната червена вълна и 1000000 дупки и неравности и разбираш, че си стигнал

Последна промяна zAcK на 14 Яну 2025, 11:15, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

ildivvy написа:Вчера по телевизията показваха репортаж за инцидента с рейса, в който изгоряха 45 човека преди 3 г. на Струма. Показваха дали има нещо променено след препоръките тогава... Само мантинелата е сменена с друга (то няма и как иначе, нали старата е смачкана). В България е така, това не е Европа! АПИ щели да оспорват и решението на съда, че дължат обезщетение, че имат 10% съпричиняваща вина... Мачкай го този народ до дупка, това е истината!
АПИ отдавна е пробита организация с вкарани хора на най-високо ниво, защитаващи интересите на едни специфични частни фирми. Такава дупка за пари е, че...

- TNT
- младши ентусиаст
-
zAcK написа:Вчера Белград го прекосихме в 9:15 часа за 15 мин. в по-голямата му част![]()
Това не го вярвам

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TNT написа:zAcK написа:Вчера Белград го прекосихме в 9:15 часа за 15 мин. в по-голямата му част![]()
Това не го вярвам2019-та живях 2 месеца там. Да не е бил някакъв почивен ден ?
Нямам идея какво е било, ама имахме точно 2 светофара с по 10 коли да се качим на този булевард, който пресича целия Белград и излиза посока България и като се качихме на него постоянно карахме с ограничението без да спираме

Същото не мога да кажа за Цариградско, което в 9 часа сутрин в делничен ден няма част, в която да можеш да караш с 80, да не говорим, че до Младост си почти постоянно спрял!
На влизане предния ден влизахме през другия огромен булевард, който е подобен на този от към Хърватия и навсякъде карах със 100 км/ч, колкото му е ограничението

Ние подобно нещо нямаме! Да влезеш от единия край и да прекосиш цяла София по огромен булевард през средата й!

П.С. Ей този - https://www.google.com/maps/@44.8019076,20.4422393,3a,75y,159.17h,90.17t/data=!3m7!1e1!3m5!1szCgEhJquRSnPXYdh4kzG9Q!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-0.17054624269010787%26panoid%3DzCgEhJquRSnPXYdh4kzG9Q%26yaw%3D159.1718991307851!7i13312!8i6656?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDEwOC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
В 9 и малко никъде не съм намалял, нямаше тапи като нашите и т.н. И не мисля, че е било почивен ден

Отиди сега на Цариградско и пробвай да караш!
Тази сутрин в 7:30 карах до офиса в Garitage на няколко места по околовръстното с 20 км/ч! Пак повтарям - 20 км/ч, без да има ни катастрофа, ни нищо!!!!!!!!

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
zAcK написа:Ние подобно нещо нямаме! Да влезеш от единия край и да прекосиш цяла София по огромен булевард през средата й!
Е как ще нямаме, имаме северната тангента която това и е идеята.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Сръбската православна църква, която следва Юлианския календар, отбелязва началото на новата 2025 г. в полунощ на 13-и срещу 14-и януари, а в цяла Сърбия са организирани публични тържества по случая.
https://armymedia.bg/2025/01/13/%D0%B1% ... %B8%D0%BD/
По принцип е час-час и половина в пиковите часове , не е 15мин

zAcK написа:
Ние подобно нещо нямаме! Да влезеш от единия край и да прекосиш цяла София по огромен булевард през средата й!
И по-добре, че нямаме. Хората правят околовръстни за тая работа

А че в София е много зле - факт. Някои колеги пътуват до офиса за колкото и аз минавам София - Пловдив в делничен ден. И честно казано не виждам как скоро може да има някакво сериозно подобрение. То не се строи нещо, че да кажеш се чакат 15 нови булеварда да отпушат движението или нещо подобно. Още няколко метростанции, но най-натоварените участъци вече са построени.

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Зак, нацелил си един от трите дни в годината, в които в Белград не е мармалад по улиците.
Аз също съм прекарал много време там и то не като турист. Дори не искам да се сещам какви неща съм виждал.
Град с население повече от София, на по-малка територия, с две огромни реки, много зелени площи, основната магистрала на държавата минава през сред града и няма сантиметър метро!
Ти сериозно ли???
Аз също съм прекарал много време там и то не като турист. Дори не искам да се сещам какви неща съм виждал.
Град с население повече от София, на по-малка територия, с две огромни реки, много зелени площи, основната магистрала на държавата минава през сред града и няма сантиметър метро!
Ти сериозно ли???

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Т.е. извадили сме страшен късмет, баси
И по магистралата нямаше никакъв трафик, щото е платена.
След Ниш буквално бяхме сами през повечето време

И по магистралата нямаше никакъв трафик, щото е платена.

- TNT
- младши ентусиаст
-
По магистралите имат трафик само в радиус 50-60км от Белград. Другото е празно. По принцип и източната част на страната им е по-бедната, до Ниш и по принцип няма трафик. Покрайнините с българско население се държат целенасочено бедни, затова и вече почти няма българи там. Не знам баш лятото, когато са опашките по 5-6 часа на границите как е движението. Всяко лято ми се ходи, ама като знам колко ще чакам... не ми се ходи чак толкова

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Почти същата пустош си е и лятото.
"Германците" добавят малко калабалък, но нищо особено.
"Германците" добавят малко калабалък, но нищо особено.