Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
Модератор: Общи модератори
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите?
За строежа на къщата. Една година е по принцип срока да ти пуснат ток, той става най-бавно. Пиниза е, че може да се строи и без ток. Другите разрешителни излизат сравнително бързо, но зависи от района където ще се строи. По принцип нещата може да ти ги движи архитекта, прави му се пълномощно и така. Струва някой лев отгоре, но не се занимаваш с бюрокрация. Най-важния фактор са парите, има ли ги всичко става много бързо. Самият строеж от нормална бригада е лесната и най-приятната част от проекта.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
sub_eleven написа:
Колега msi, щом имаш апартамент там, знаеш цените какви са там, защо се шегуваш с 30 хил. лева?
А те защо се шегуват с 83 хиляди евро? Ти това виждал ли си го на живо?
+ всички усложнения, от това, че последен етаж на къща.
I love the sound of V8 in the morning...
sub_eleven написа:Пожене сте доста критични към имотите, искам да оплюете който с каквото може следния имот:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... hl3o6&f1=1
Чакам ви.
Тотално непрофесионална обява. Снимките със сигурност са правени с телефон. Шест при това. Баси, аз правя повече снимки на колело, което продавам за $30 ...
Топ място, за тотален ремонт. Няма снимки отвън или поне аз не мога да видя. Не че съм тръгнал да влагам пари де, ама ...
- The_Ancient
- младши ентусиаст
-
sub_eleven написа:Пожене сте доста критични към имотите, искам да оплюете който с каквото може следния имот:
Чакам ви.
Колега, двата проблема са покривът и скосяванията. Не знам кога последно си правил покрив, но не е евтино удоволствие. Последният ремонт на покрив на къща 90 кв. ЗП в Благоевград беше 7500лв при положение, че покривът си беше построен и си имаше всичко. Подмениха само част от керемидите и хидроизолацията. С този последен етаж в малка сграда считай, че поддръжката на покрива ще е изцяло твое задължение. По втория проблем каквото и да направиш вътре този апартамент винаги ще е едно 10-15% надолу от нормален последен етаж без скосявания в същото състояние. На тези пари според мен е безумие. Всъщност на каквито и пари да е не те съветвам да взимаш последен етаж в България.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Не бих се занимавал с този имот на тази цена. За 50-тина хиляди евро, да.
Снощи поразгледах това онова, ми те цените са куку и не виждам как нормален човек би си купил нещо някъде, каквото и да е, освен ситуацията, в която има обстоятелства от сорта на специален интерес - примерно да се продава гараж в сградата, в която живееш.
Имотите масово не са собственост на хора със затруднения, съсредоточили са се в една богата прослойка от населението и все повече ще се концентрират там. Забрави нещо да падне от цените като цяло, докато ги продават безгрижни хора, които знаят кое колко струва и си правят сметка.
По принцип не пречи всеки да си иска цената, пък ти да си предложиш твоята.
Тоя етажа от Къщата е закупен от публична продан, сигурно на безценица... 60-70-80хил. лева. Продавачът иска вероятни да удари двойна горница, не бил склонен и 1000 евро да намали, така разправя брокера. Имал много имоти, демек чака некой да клъвне.
По принцип ако търсиш нещо, не трябва чак толкова да гледаш обявената цена, защото както казах не пречи да правиш оферти, особено с пари в наличност.
Снощи поразгледах това онова, ми те цените са куку и не виждам как нормален човек би си купил нещо някъде, каквото и да е, освен ситуацията, в която има обстоятелства от сорта на специален интерес - примерно да се продава гараж в сградата, в която живееш.
Имотите масово не са собственост на хора със затруднения, съсредоточили са се в една богата прослойка от населението и все повече ще се концентрират там. Забрави нещо да падне от цените като цяло, докато ги продават безгрижни хора, които знаят кое колко струва и си правят сметка.
По принцип не пречи всеки да си иска цената, пък ти да си предложиш твоята.
Тоя етажа от Къщата е закупен от публична продан, сигурно на безценица... 60-70-80хил. лева. Продавачът иска вероятни да удари двойна горница, не бил склонен и 1000 евро да намали, така разправя брокера. Имал много имоти, демек чака некой да клъвне.
По принцип ако търсиш нещо, не трябва чак толкова да гледаш обявената цена, защото както казах не пречи да правиш оферти, особено с пари в наличност.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Какво ви е мнението за този склад, освен, че цената е пак безобразна?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5 ... hmk51&f1=1
Долу е лята някаква епоксидна мазилка май, сигурно е имало проблем с влагата и водата.
Долу е лята някаква епоксидна мазилка май, сигурно е имало проблем с влагата и водата.
Чакам ви.
Чудя се как не си е направил и кухненските шкафове с PVC дограма ..... Това е едно от нещата, които меко казано ме отблъскват от дадената обява. Просто знам, че с човек, който си слага PVC дограма за вътрешна врата, няма да се разберем ....

Чакам ви.
"Артистични скосявки" , цена безумие , стара сграда , как се поддържа какво що , за ремонт вътре , изолация има ли тая сграда , последен етаж , студ зимата - ад лятото.
Не искал да намали , ми да си го "чува" вовеки.

Това не бих си направил труда да ходя да го гледам даже. Ама аз съм си аз де.
Сондьора снимката е от Египет да, но е забавна за това я постнах.

Изобщо тоя сайт имот.бг трябва да го направят с коментари под обявите.

- sub_eleven
- ентусиаст
-
sub_eleven написа:Какво ви е мнението за този склад, освен, че цената е пак безобразна?
Понеже ми е близо, ходих да го видя. Трагичен е, 40000лв са му много.
Интересно откъде идва тази разлика с реалността при продавачите, алчност?
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
За всеки имот има купувач, трябва да е на точната цена и момент.
Преди време продадох 2 магазина под кота 0, с мазе под земята свързано с въпросните магазини на човек търсещ точно това.
Сега е водещ магазин за ски, сноуборд и тн.
Чакане и цена е рецептата.
Преди време продадох 2 магазина под кота 0, с мазе под земята свързано с въпросните магазини на човек търсещ точно това.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
От 2-3г пазарът се диктува от продавачите. И те се възползват максимално. Всеки се пробва с някаква нереална цена, пък може и да мине номера. Пари свободни има много в банките, а там са на отрицателни лихви. Пазарът обаче се обръща и продавачите трябва да свикнат, че в следващата година (за повече не смея да предвиждам) ще трябва да си охладят малко ентусиазма и да слязат на някакви разумни нива. Те и без друго напомпаха толкова цените, че пак ще са нереални. Аз лично спрях да гледам ново строителство преди около 2м когато един хитрец ми прати оферта за двустаен, уж 72кв.м., реално чисти към 48-50 срещу Герена за 85 000 евро. Смях се доста и приключих с инвестиционния интерес засега. Да не говорим какви цени искат за модерни "квартали", построени върху тресавища, без никаква инфрастуктура и нагъчкани повече от долната част на Лозенец.
Never mistake motion for action...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
barty написа:За всеки имот има купувач, трябва да е на точната цена и момент.
Да не са тези на Луи Айер, дето се продаваха през ЧСИ

Leon написа:срещу Герена за 85 000 евро. Смях се доста и приключих с инвестиционния интерес засега. Да не говорим какви цени искат за модерни "квартали", построени върху тресавища, без никаква инфрастуктура и нагъчкани повече от долната част на Лозенец.
Лошото на цените сега е, че не може да ти се върнат парите доста над 20 години, която е и границата за добрата инвестиция.
Истинското обедняване започна някъде след 2016-та, когато рязко започна да пада покупателната способност за жилища специално.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
А междувременно община Варна ще строи 10 къщи за бай мангал за 1.5 млн лв...
https://app.eop.bg/today/63519
https://app.eop.bg/today/63519
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
sub_eleven написа:Leon написа:срещу Герена за 85 000 евро. Смях се доста и приключих с инвестиционния интерес засега. Да не говорим какви цени искат за модерни "квартали", построени върху тресавища, без никаква инфрастуктура и нагъчкани повече от долната част на Лозенец.
Лошото на цените сега е, че не може да ти се върнат парите доста над 20 години, която е и границата за добрата инвестиция.
Истинското обедняване започна някъде след 2016-та, когато рязко започна да пада покупателната способност за жилища специално.
Винаги обяснявам, че инвестицията в имот трябва да се гледа по друг начин. За възвръщане могат да мисля фирми с бизнес имоти или цели блокове. За индивидуални инвеститори имотът е алтернатиява на банковия депозит, не е бизнес, че да търсиш възвръщаемост. Цената на имота е твоят депозит, наемът, който получаваш е лихвата, а разходите по имота са банковите такси. Ако ти потрябват парите "изтегляш" депозита като продаваш имота, което пак е свързано с някакви такси. Ако го сметнеш така, имотът винаги ще бъде много по-добра алтернатива на депозита или поне в обозримото бъдеще. Като бяха по 10% лихвите в банките беше различно, но друга тема. Седнеш ли да го мислиш като инвестиция, която се връща, гледаш периоди по 20години, което не е най-сполучливия бизнес.
Never mistake motion for action...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Leon написа:Винаги обяснявам, че инвестицията в имот трябва да се гледа по друг начин.
Дори да го гледаш като бизнес или не, правилата са едни и същи. Пряко те интересува колко ще дадеш за имота, респективно колко ще ти е "депозита". Ако знаеш какъв наем би взел, значи си знаеш и "лихвата".
Всеки, който се е занимавал го знае това правило, че ако от наеми няма да можеш да си върнеш парите за под 20 години, не си заслужава да го взимаш. Добрата инвестиция е дори 15, че в някои случаи ако си ударил кьоравото и 10 години.