България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
alekangg написа:Don_Diego написа:Една случка от вчера...long story short: то му е нарисувано къде и как се движи лентата след светофара, той в нарушение се прави на трамвай и после ти се ежи що си минал пред него и "уж" си го засякъл![]()
Обясняваш му културно къде и какво точно е сбъркал, показваш маркировката - то пак седи и те гледа с празен поглед и повтаря защо си бил минал пред него![]()
Покрай листовките и кормуването ще е хубаво и един IQ тест да правят за да вземат книжка
Шипченски проход?
Същата случка на Шипченски както предположи, имаше клаксони къси-дълги и на светофара на Дунев се нареждаме един до друг и оня овчар ме гледа лошо, свалих прозореца и му обяснявам съвсем културно.Оня както се досещате не вдява и грам какво му говоря докато колата зад мен пича си свали и той прозореца и след като и той му каза, че съм прав се появи изскрица разум в телешкия поглед на селяндура но тогава му светна зелено и удоволствието ми беше кратко

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
мисля, че доста надценявате хората... голям процент от тях са напушени и/или пияни (а и доста тъпи), та не очаквайте да Ви разберат докато им обяснявате
като включим комплексите нещата съвсем излизат извън контрол и е много по-добре да не се занимавате, защото от едно предимство може да стане проблем влачен с години
и аз съм опитвах да обяснявам преди 10-15 години, че "има знак", "десния е с предимство на нерегулирано" и т.н.
отговорът е "карай, карай, нали не сме са удариле!!!"
и те така
като включим комплексите нещата съвсем излизат извън контрол и е много по-добре да не се занимавате, защото от едно предимство може да стане проблем влачен с години
и аз съм опитвах да обяснявам преди 10-15 години, че "има знак", "десния е с предимство на нерегулирано" и т.н.
отговорът е "карай, карай, нали не сме са удариле!!!"
и те така
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Don_Diego написа:Една случка от вчера...long story short: то му е нарисувано къде и как се движи лентата след светофара, той в нарушение се прави на трамвай и после ти се ежи що си минал пред него и "уж" си го засякъл![]()
Обясняваш му културно къде и какво точно е сбъркал, показваш маркировката - то пак седи и те гледа с празен поглед и повтаря защо си бил минал пред него![]()
Покрай листовките и кормуването ще е хубаво и един IQ тест да правят за да вземат книжка
Никакъв шанс вече, според мен разбраха, че много цигани има на които да вземат парите и премахнаха изискването на диплома от 8-ми клас.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
2023 карах А категория, искаха ми дипломата за 12ти.
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Никакъв шанс вече, според мен разбраха, че много цигани има на които да вземат парите и премахнаха изискването на диплома от 8-ми клас.По едно време дали не искаха 10-ти. Според някакъв си там експерт, листовките били така направени, че абсурд да познаеш ако не може да четеш.
Още си е 10-ти клас
чл.151(2) (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 79 от 2015 г., в сила от 01.08.2022 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г., в сила от 26.09.2017 г.) Свидетелство за управление на моторни превозни средства се издава от органите на Министерството на вътрешните работи на лице, завършило X клас и при наличие на условията по ал. 1, което е физически годно да управлява моторни превозни средства за съответната категория, преминало е обучение за водач на моторно превозно средство и за оказване на първа долекарска помощ и което успешно е издържало изпит за водач на моторно превозно средство.
Повечето цигани изкарват книжките в Гърция
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Да, в Румъния също, но поради тази причина някакъв с голяма автошкола в София вчера ли беше, лаеше по радиото, че го премахват това изискване. Може да е в процес. Един вид така щели по-лесно да ги контролират като са с български книжки.
In God we trust, all others we track.

- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i
Аз понеже почвам курс за B+E категория, че ми се тегли каравана, по телефона ми искаха да си приготвя диплома каквато имам, можело и за основно... Основното не беше ли 4-ти клас или нещата са се променили от както съм завършил училище?
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
До 4 е начално ,основно до 7 ми ,задължителното до 10-ти
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
Вярно, така беше, аз съм се объркал значи 

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
След 4,7,10 има НВО и получаваш свидетелство за степен на образование 

- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
По мое време беше начално до 4-ти, основно до 8-ми и средно до 12-ти клас, нямаше външно оценяване, а след 12-ти клас матури имаше ако БЕЛ или математиката са ти под 5 среден успех.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Ивайло Димов написа::ok: Значи си дъртак като мен
Ако беше дъртак като теб - началното му щеше да е до 3-ти клас