Строително-ремонтна тема
Модератор: Общи модератори
Re: Строително-ремонтна тема
Определно сме изостанали и определено сме назадничави(аз самият съм ярък пример за това). Просто смятам, че ако ще скачаме напред трябва да го правим както трябва, а не да го правим полвинчато.
Не намирам произволното лепене на стиропор по стените за прогрес.

Не намирам произволното лепене на стиропор по стените за прогрес.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
steeN написа:В щатите се строи с дърво, защото е по-евтино (вкл. и за ремонт) и бързо и хората се местят често и не им трябва вечна къща мавзолей/бомбоубежище, а не защото са решили да са в крак с природата. То само тия химии дето се импрегнира дървото с тях ако ги видиш, бързо ще си промениш мнението... но и от тях има какво да се науичи със сигурност. Тука манията да се излива бетон за всичко ми идва в повече.
В щатите от къщите които визираш с дърво нищо не става, пълна скръб са. И ги правят така защото изискванията им към такива строежи са нулеви.
Нито е надеждно, нито има изисквания, нито нищо, както вече казах пълна скръб.
Тук за сметка на това сградите имат високи изисквания и за земетръс и за всичко, има си правила които трябва да се спазват и е хубаво,че ги има.
Иначе щяхме да сме като в щатите идва бурята с вятъра и вече нямаш къща. Не мерси.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Колеги, някой случайно да има опит с течни тапети? Някакви мнения? Няма да пускам линкове, за да не се сметне за реклама
Изпратено от моят SM-S926B с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-S926B с помощта на Tapatalk
Колеги имам нужда от съвет за избор на смес/замазка.
Имам камина с метални въздуховоди минаващи през горивната камера и излизащи отстрани. Заради топлинното разширение и периодичните удари от дърва по тръбите, зоната около тях се разбива(прикачил съм снимка). Замазвал съм я със стандартните смеси - гипсови и варови разтвори, но не изкарват дълго.
Някакви идеи за смес която ще изкара по-дълго? МР? Смес за лепене на камъни?
Мястото е отвън и няма пряко изложение на пламъците, но тръбите се нагряват доста и се разширяват/местят.
Имам камина с метални въздуховоди минаващи през горивната камера и излизащи отстрани. Заради топлинното разширение и периодичните удари от дърва по тръбите, зоната около тях се разбива(прикачил съм снимка). Замазвал съм я със стандартните смеси - гипсови и варови разтвори, но не изкарват дълго.
Някакви идеи за смес която ще изкара по-дълго? МР? Смес за лепене на камъни?
Мястото е отвън и няма пряко изложение на пламъците, но тръбите се нагряват доста и се разширяват/местят.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
За най-бюджетно лепило аз бих пробвал флекс мрамор на баумит, към този момент не съм срещал по-здраво лепило за плочки, което да носи и на дебелини, първо обезпраши и грундирай с дълбокопроникващ грунд хубаво и тоагава пълни, деугия вариант е има разни огнеупорни смеси за зидане на камини май са на база шамот и цимент може и с твх да пробваш уж ги дават до 1000 градуса да държат но не съм пробвал никога.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Аз точно гъвкавост търся. Мястото е от студената страна, но просто метала се разширява и се мести(когато се хвърли дърво невнимателно). Иначе самата тръба не мисля, че се нагорещява повече от стотина градуса дори и когато принудителната вентилация е изключена.
Значи правилно съм се насочил към гъвкави лепила за камъни. Благодаря
Значи правилно съм се насочил към гъвкави лепила за камъни. Благодаря

- shlosera
- младши ентусиаст
-
Значи флекс мрамор е твоето лепило , от всичко пробвано през годините това не съм му намерил заместител в този ценови диапазон.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
peshehodetz написа:https://www.facebook.com/share/r/18pBXaasRb/
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
Ноу проблемо, гринго! 200 лв вече ще е замазката

Или стените ще станат по 400..... кроенето и то ще поскъпне

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Споко, и тях ще ги оправят
https://www.youtube.com/watch?v=FpmDEjrhVGk
Навлезнат ли роботизирани "общаци" и на малките строители ще им стане лошо. Робота няма да иска обедна почивка, няма да скатава, няма да му е тежко, няма да иска увеличение на заплатата, може да работи 24/7. Е да, ще трябва да се зарежда чат-пат, ако не му измислят по-дълъг кабел
Сегашните майстори ще станат бутикови за по-къстъм неща. Другото ще е като "ИКЕА". Бързо, евтино, със задоволително качество.

Навлезнат ли роботизирани "общаци" и на малките строители ще им стане лошо. Робота няма да иска обедна почивка, няма да скатава, няма да му е тежко, няма да иска увеличение на заплатата, може да работи 24/7. Е да, ще трябва да се зарежда чат-пат, ако не му измислят по-дълъг кабел

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
За големи обекти онзи робот с плочките е перфектен.
Но все пак съмнявам се, че цената ще падне, като се има в предвид, че самият робот ще струва доста пари, ще трябва транспорт, обслужване, някой да му кача плочките, някой да му слага и бърка лепилото, някой да го калибрира и тн.
От друга страна, аз ползвам AI за всякакви изчисления , дори сега ще правя нов покрив и съм си направил модел на базата на AI и там всички неща са ясни, кое как се случва, какво ми трябва , колко от какво и тн.
Уникално е!
Но все пак съмнявам се, че цената ще падне, като се има в предвид, че самият робот ще струва доста пари, ще трябва транспорт, обслужване, някой да му кача плочките, някой да му слага и бърка лепилото, някой да го калибрира и тн.
От друга страна, аз ползвам AI за всякакви изчисления , дори сега ще правя нов покрив и съм си направил модел на базата на AI и там всички неща са ясни, кое как се случва, какво ми трябва , колко от какво и тн.
Уникално е!
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
nickstorm написа:TNT написа:Споко, и тях ще ги оправят![]()
Навлезнат ли роботизирани "общаци" и на малките строители ще им стане лошо. Робота няма да иска обедна почивка, няма да скатава, няма да му е тежко, няма да иска увеличение на заплатата, може да работи 24/7. Е да, ще трябва да се зарежда чат-пат, ако не му измислят по-дълъг кабелСегашните майстори ще станат бутикови за по-къстъм неща. Другото ще е като "ИКЕА". Бързо, евтино, със задоволително качество.
Аз съм ЗА и с двете мистрии! Тъкмо цените на имотите ще станат по 200-300 евро квадрата
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- shlosera
- младши ентусиаст
-
Много ми е интересно как ще се оправят роботите с “перфектните” плочки докарвани в България? Скоро редих 120/60 с около 2 см кривина, или да му докарат калибровани плочки с 1мм разлика в едната страна да го видя какво ще прави. За масово навлизане на роботи ще е необходимо всичко друго да е с много минимални отклонения.

- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Преди една година година имах същия проблем. Италиански гранитогрес от DecoratyX, първо качество, ала бала.Не можах да повярвам колко са криви.
Ей това чудо: https://dekoraty.com/granitogres-Moonla ... d6845.html
По темата - някой може ли да препоръча добра фирма за шумоизолация на спалня от апартамент, които да не таксуват по 250-300лв на квадратен метър ?
Или да се прежаля и да не го мисля
Ей това чудо: https://dekoraty.com/granitogres-Moonla ... d6845.html
По темата - някой може ли да препоръча добра фирма за шумоизолация на спалня от апартамент, които да не таксуват по 250-300лв на квадратен метър ?
Или да се прежаля и да не го мисля