Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Нови гуми - Sailun, Riken или Taurus - мнения?

Мнение от streetz » 23 Ное 2021, 0:37

grkv написа:Четох, за динамичен баланс дето развъртал гумата до разни високи обороти и се хващали много по-добре разни дисбаланси, това някъде има ли го в Пловдив?

Не им знам цената на тия китайци и дали ще си заслужава парите и занимавката да ги балансираш, но ако в Пловдив не предлагат динамичен баланс и имаш път към София - това е мястото : https://goo.gl/maps/NK4wiaR9RS4wEJfJ6 Имаше и тема из форума за него, Иван се казва човека.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 23 Ное 2021, 4:41

streetz написа:Не им знам цената на тия китайци и дали ще си заслужава парите и занимавката да ги балансираш

250лв на брой, като сметна балансите и занимавките до момента гоним 1400лв тотал и се очертава още да се дават, че да става за каране тая кола. Като сцепление ме устройват напълно, сняг в Пловдив има 5 дена в годината :lol:

Намерих в Пловдив това: https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/premium-service.php

По принцип съм предубеден към големи сервизи, в случая се чудя дали да разчитам на много добрата машина или да бия пътя до София, че ми занимава и един цял ден.
Някой пробвал ли е тези в Пловдив и като цяло тия машини доколко навигират гумаджията или пак си има ''пинизи''?

Иначе джантите са си оригиналните с които се е ''родила'' колата, би трябвало да лягат както трябва. Това ми е трети комплект гуми на тая кола и проблеми не съм имал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 23 Ное 2021, 6:49

Премиум сервиза на Автогуми са кадърни хора но все пак бих заложил на Иван в Казичене или Мони в Обеля. Подозирам че Мони няма да иска обаче...
Имах такъв случай миналата година и той ми отказа да премонтира едни чисто нови гуми Маршал.
:yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 23 Ное 2021, 9:53

grkv написа:
streetz написа:Не им знам цената на тия китайци и дали ще си заслужава парите и занимавката да ги балансираш

250лв на брой, като сметна балансите и занимавките до момента гоним 1400лв тотал и се очертава още да се дават, че да става за каране тая кола. Като сцепление ме устройват напълно, сняг в Пловдив има 5 дена в годината :lol:

Намерих в Пловдив това: https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/premium-service.php

По принцип съм предубеден към големи сервизи, в случая се чудя дали да разчитам на много добрата машина или да бия пътя до София, че ми занимава и един цял ден.
Някой пробвал ли е тези в Пловдив и като цяло тия машини доколко навигират гумаджията или пак си има ''пинизи''?

Иначе джантите са си оригиналните с които се е ''родила'' колата, би трябвало да лягат както трябва. Това ми е трети комплект гуми на тая кола и проблеми не съм имал.

Примекса не бих ги препоръчал като цяло - това обикновената им услуга, но имат някакъв ВИП сектор, където
работят повече от перфектно и по-скъпо, но си заслужава. При момчето в Обеля не можа да стане една нова
гума, а Примекс я балансираха и после Мони се съгласи с тяхната работа.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Ное 2021, 0:29

Don_Diego написа:Firestone Winterhawk 4

След първите стотина километра мога да кажа, че съм впечатлен колко тихи и комфортни са тези гуми.
На студено и мокро колата е като на релси и спира чудесно (вече се изплатиха като спрях безпроблемно като ми отнеха предимство) с две думи - с нетърпение очаквам снега :lalala:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 25 Ное 2021, 3:34

Ходих вчера до тия с Хънтър машината - нищо не свършиха.
Сервизът им е нов, на ''рецепцията'' стои един лигльо, дето и той не знае защо е там. Имат двама гумаджии, дето закъсняха близо час за работа и подозирам, че за първи път работят като гумаджии.
Бях изгледал предварително няколко обучителни клипчета как се работи с машината и стоях вътре да гледам. Балансът е окей, но нещо бие и външната окръжност при натиск не е равномерна. Две от джантите, макар и изправяни наскоро имат минимално ''плаване'' на око.
С летните гуми това плаване е било доста повече и не е имало проблеми, наистина е минимално и се хваща трудно при развъртане. И на предишни коли съм карал с много по-''плаващи'' джанти и не е имало проблем :dunno:

На тия тигри поне още две седмици няма да им пристигне машината за изправяне на джанти, та ходенето по мъките продължава.
Лошото е, че в скоро време не мога и един ден да отделя да ходя до София и да вися там цял ден, а имам каране извън града...

Започвам да се подзирам вече в кардан, висящ лагер.... нещо, което да ме лъже, че е в гумите, а проблемът реално да не е в тях. :dunno:
Идеи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 25 Ное 2021, 5:13

Опитай с други гуми преди да започнеш с ремонтите!Хънтъра хваща всякакъв тип отклонения в гумата и като цяло казва дали става самата гума :dunno:
Почистени ли са ти хубаво фланците на джантите и главините?Понякога и минимално разширен по някаква причина централен отвор прави страшни отклонения.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 25 Ное 2021, 10:40

Да мъчиш да балансираш крив нанканг е като да слагаш силиконки на 100 годишна баба

Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 25 Ное 2021, 20:37

SpeedyMan написа:Да мъчиш да балансираш крив нанканг е като да слагаш силиконки на 100 годишна баба

Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk

Баш нещо такова щях да му кажа, криви гуми от завода/транспорта.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 01 Дек 2021, 18:35

Don_Diego написа:
Don_Diego написа:Firestone Winterhawk 4

След първите стотина километра мога да кажа, че съм впечатлен колко тихи и комфортни са тези гуми.
На студено и мокро колата е като на релси и спира чудесно (вече се изплатиха като спрях безпроблемно като ми отнеха предимство) с две думи - с нетърпение очаквам снега :lalala:

Пак съм аз :wave: :lol:
Макар и не много снега даде някаква представа как ще се държат гумите - много добре. Копаят супер, спират също супер на сняг, на вода са отлични както си казват по тестовете.
Имах възможност и на поледица да ги пробвам - не са отчайващо зле, тръгването е малко мудно, спирането е 50/50, много чука абс-а, но колата осезаемо намалява.

Предвид цената си към момента им давам оценка 5+
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Дек 2021, 19:00

така и така сте преебали темата... да се включа в офтопика

Турих 225/40/18 Nexen

сравнено с Гиславеда... няма сравнено... по-тиха, по-комфортна гума... за сцепление не знам, не ги усещам тези неща... все си имам :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Дек 2021, 19:52

Аз съм доволен, че Ханкока за 3-та година се представя добре. Не ми е светнал абс-а, не е превъртяла никъде.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 02 Дек 2021, 7:17

vicho написа:така и така сте преебали темата... да се включа в офтопика

Турих 225/40/18 Nexen

сравнено с Гиславеда... няма сравнено... по-тиха, по-комфортна гума... за сцепление не знам, не ги усещам тези неща... все си имам :mhihi:

Виж, това е интересно. Кои са моделите на гумите?
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 02 Дек 2021, 11:12

GISLAVED EURO*FROST 6

NEXEN WG-SPORT 2

еднакви размери
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 02 Дек 2021, 13:30

Аз Gislaved Eurofrost 5 разбрах, че е шумен като сложих новите зимни :lol:
И на двете марки са им двигнали цените и запозва да се губи смисъла от покупката на такива :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата