България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от TNT » 17 Фев 2025, 15:16

То за тва по Северна България няма голямо движение, пък все нещо затворено и все някой с летни гуми :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 17 Фев 2025, 15:20

In_Memoriam написа:Викам да няма жокер отзад... иначе добре драпат 90ките, но спирането е проблем с летните в тия условия.

Преди години скъсах една предна от зимния комплект и случайно имах две летни същия размер, та ги сложих на джантите, беше към март вече, викам си че идва пролет...

То взе че падна сняг. А аз съм с летни отпред и зимни отзад.
Автомат на задно. Да видиш при маневри като решиш да спираш, предните гуми блокират, но задните продължават да бутат. :lol: Тогава се научих да местя лоста на N в подходящия момент преди спирането. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 17 Фев 2025, 15:22

А този режим на подскачане който истинската има ще ми го имплементира ли? :lol:

Сега видях, и обикновения Mercedes-Benz GLS си го има.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Фев 2025, 15:33

Не е ядрена физика :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Фев 2025, 15:34

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... -t-2451953

Изображение

По предварителни данни лек автомобил "Нисан“, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в микробус "Мерцедес".

Така си е преценил.
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 18 Фев 2025, 10:57

Ивайло Димов написа: Още по-големи малоумници са ония с куфар от сняг на покрива, кът се затопли купето и едно по-рязко спиране и тва всичкото се свлича по предното стъкло.

Танкисти колкото искаш, дори с тоя сняг от снощи, който се маха за точно 1 секунда, щото е като пух, буквално :dunno:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 18 Фев 2025, 12:26

Днес почти няма трафик по градо, паркингите пред блоковете са като пейзаж по инуитски селища всички коли са като иглута, а хипермаркетите са празни :ok:.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 18 Фев 2025, 13:29

Ивайло Димов написа:Днес почти няма трафик по градо, паркингите пред блоковете са като пейзаж по инуитски селища всички коли са като иглута, а хипермаркетите са празни :ok:.

Импровизиран бойкот? Ще рупаме преетикетирани стоки май... :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 18 Фев 2025, 13:36

Неосъзнат :ok:, просто ги мързи да разринат колите си. А и са се запасили от миналата седмица, хладилниците се пукат от прИмоции по време на бойкота :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Фев 2025, 13:48

Одеве гледам някакъв срещу мен се завъртя видимо от нищо, ама за мой късмет не тръгна срещу мен, ами надясно и бам през едно дръвче мина, ама онова тънко и в канавката. Слизам, някаква Хентелигентен, питам го дали е добре, добре бил, питам го как се завъртя, не знаел, както карал и изведнъж...пътна помощ дали иска го питам, 8:15 сутринта беше, искал. Звъня на един познат, който върши работа и го питам може ли да дойде, можел. Трябваше да тръгвам обаче аз, казах му как се казва, с каква машина ще дойде онзи вика ок. Хубаво, ама докато се разправяме един селянин отвсякъде мой познат спря да го види този и готов с въжето да дърпа. Викам само ще си строшиш съединителя, плюс това се обадих на пътна помощ, питам пак тоя ще чака ли, ще чакал. След 25 мин пътната помощ ми звъни да ме пита къде е тоя, че го няма и виждам селянина с гоуфа спира до мен и ми се хвали, че му е взел парите тъкмо преди 5 мин.
От яд даже не го питах колко му е взел. На онзи му казах да не се мъчи да тръгва защото това дърво мина под цялата кола и не се знае нещо дали не е прецакало, да огледат хубаво, ама той е побързал да избяга.
Познайте друг път дали ще викна пътна помощ на някой, ама от Бургас бил, ама вайка се, бронята висеше, решетката падна, номера го нямаше отзад, че му казах да рови да търси, целия се намокрих, обувките, човека разкарах най-вече, той ми вика няма проблем, ти не си виновен, тъкмо загрях техниката, ама горчивия вкус е в моята уста. Бааааааааахти несериозните Хентелигентни хора. Да го беше изчакал още 3 мин там 20 лева да му хвърли от хорска срама. Много интересно ако беше дошъл точно като до изважда как щеше да му каже, че се е объркал как му трябва пътна.
На селянина искрено му желая за мижавите пари, които е взел да му се е запалил съединителя до някаква степен. Тоя същия има да ми дава 50 лева се сетих тогава. Канавката беше зле, но явно и двамата като са давали газ и е станала работата. На онзи не му желая да закъсва, ама тя Вселената си знае работата как точно и кога ще му го върне.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 18 Фев 2025, 14:01

Бихте ли си дали колата на някой без дори да му знаете името ? :roll:

https://www.struma.com/obshtestvo/sredn ... -v_229034/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nickstorm » 18 Фев 2025, 14:04

Абе рацери са си ората по тоя край :arrow:
https://www.struma.com/obshtestvo/vijte ... ul_228926/

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 18 Фев 2025, 19:06

Из страната вечер е Мортал Комбат, буквално! Това, което се вижда в новините една многооооо малка частичка от нон-стоп екшъна там :idea:
А в населени места с под 15-20000 души буквално почти всеки полицай, граничен, горски и т.н. кара пиян на копеле когато му кенфе.
И не, няма контрол, няма страх от нищо и т.н. И никой не може да ме убеди в противното! Нищо не се е променило...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 18 Фев 2025, 20:27

България на първо място по смъртност на ТРОТОАРА - причини?

23-ма са пострадали по заледени улици в Русе

Причината поне за тротоара е проста! По-проста дори от шибания Ганьо, който така и не се научи, че шибаното почистване на шибания тротоар пред шибаната му къща му е НЕГОВО ШИБАНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ!
От вчера сутринта три пъти изстъргвам до кокал тротоара пред нас и пред съседите от двете ми страни, понеже са доста възрастни хора. Нямам подходящата техника, но ми се иска да сложа една камера докато чистя да записвам телешките погледи от минаващите коли, които се чудят тоя идиот какво ли прави. :dummy:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Фев 2025, 20:51

nickstorm написа:Бихте ли си дали колата на някой без дори да му знаете името ? :roll:

https://www.struma.com/obshtestvo/sredn ... -v_229034/

Не, но ако съм разследващия пък бих проверил къде е бил мобилния телефон на този бизнесмен тази вечер- почти съм сигурен, че ще го засекат в кулите на Банско :winky:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата