Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Петко Славейков още през 1875г е драснал няколко реда по въпроса . Не се е променило много за 150 години ...
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
„Аз не зная! Аз не мога!“ — общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме…
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни…
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни…
Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ —
а всякому мерамът е развала…
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
„Аз не зная! Аз не мога!“ — общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме…
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни…
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни…
Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ —
а всякому мерамът е развала…
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
В новото клипче за "Чичко тревичко" нали се коментираше, че Спецов за проблеми под 10 милиона не го търси
Този даже "неговите хора" се отказаха от него.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Говори се, че е под контрола на дебелото момче.
Бизнесът бил носел отговорност за цените на стоките от първа необходимост? А държавата? Тая държава в която детски стоки, книги, основни храни са с пълно ДДС не носи никаква отговорност за тези цени...
Печалбата на това с което аз се занимавам е точно 8% по последния анализ, който съм правил. Е... защо тая загрижена държава не дойде да ме попита дали не печеля твърде малко? Защо никой до сега не ме е попитал как се прави 30 000лв месечен оборот за да си осигуря от него заплата колкото на касиер в Лидъл? Но сега изведнъж си присвояват правото да ме питат как ценообразувам.
Не се оплаквам. Моя бизнес си е моя работа. Ако не ме кефи, никой не ме е вързал там и решението дали да го има или не е само мое. Но ако не помагат би било хубаво поне и да не пречат.
Бизнесът бил носел отговорност за цените на стоките от първа необходимост? А държавата? Тая държава в която детски стоки, книги, основни храни са с пълно ДДС не носи никаква отговорност за тези цени...
Печалбата на това с което аз се занимавам е точно 8% по последния анализ, който съм правил. Е... защо тая загрижена държава не дойде да ме попита дали не печеля твърде малко? Защо никой до сега не ме е попитал как се прави 30 000лв месечен оборот за да си осигуря от него заплата колкото на касиер в Лидъл? Но сега изведнъж си присвояват правото да ме питат как ценообразувам.
Не се оплаквам. Моя бизнес си е моя работа. Ако не ме кефи, никой не ме е вързал там и решението дали да го има или не е само мое. Но ако не помагат би било хубаво поне и да не пречат.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ти си попаднал под конкурентна среда. Тоест объркал си се, трябва да попаднеш под картелна среда и всичко ще е ток 

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
bum_bum написа:Говори се, че е под контрола на дебелото момче.
Бизнесът бил носел отговорност за цените на стоките от първа необходимост? А държавата? .....
Държавата само прибира и не си изпълнява функциите.Ей ся слушам за цената на маслото

Един търговски обект ,малък - има да кажем 13-15 витрини за храни и напитки , климатизация , сот , трябва да плаща поне една заплата + печалба за собествника.
Като почнем сега - два пъти в годината му вдигат тока с по 5-10% - на 2500лв сметки са ми 200-250лв горница на месец
После - като излезе асенчо и като каже - вдигам минималната - аре още 150-250лв на месец горница разход за персонал на човек
Всяка година ли беше или на две години искат смяна на касов апарат .... масрафите около една такава смяна са си едни 1000 лева
До края на юни , началото на юли че и по-късно, зеленчука е гръцки , турски .... никой тука не е мотивиран да отглежда зеленчук , а си е бая скъпо начинание и си е хамалогия.
Като мине и фръцлата от нап два пъти годишно да изшляпа по един акт че не съм се подписал нам къде си, в нам кой си от хилядите тефтери и .... и колко да ти е маслото?
Да спре държавата да ме занимава с хиляди безмислени глупости чийто цел са само грабеж от дребния бизнес , да почне да лови крадливите джагали и наркомани , да почне да произвежда що годе кадърни хора,да прави така че те да остават тук , да си пълни дупките по улиците , да спре да ми определя колко трябва да плащам на продавачката , да спре да трепе животни и тогава чак е възможно маслото да придобие една доста по-приемлива цена.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Че кой ги спира великите производители да сложат 20лв за 200гр масло. Да слагат колкото искат, аз бг масло не помня от коя година не съм ял.
Все е малко, всичко трудно, знаем я тая философия.
Все е малко, всичко трудно, знаем я тая философия.
alekangg написа:Да слагат колкото искат, аз бг масло не помня от коя година не съм ял.
Звучиш ми, като едни индийци баровци, които през изречение казват, как всичко им е от чужбина, докато ми бутат в ръцете индийски пижами и кашу подаръци

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Е принуден съм..
Реално българското е скъпо, за богаташи.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
alekangg написа:Е принуден съм..
Идеята ми , беше че някви седнали в едно студио на бтв и се чудят , ама как , ама защо … ама какво става ….. все едно днеска падат от някъде.Лицемери.

alekangg написа:Е принуден съм..
Да. Въпрос на оцеляване е. До къде докараха народа, да си внася лускозно масло и артизиански кафета от чужбина. И аз така разправях, как карам нови коли, щото не мога си позволя стари

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Сега си погледнах фитнеса, че се плаща автоматично и не следя:
- юни 2024 - 65лв.
- май 2025 - 89лв.
За 65лв беше карта с която ходя във всички фитнеси, 89лв е сиромашка карта само за местния и тия, които не са ВИП, Златни, Диамантени и т.н..
Освен това няма договор, няма анекс, няма съобщение, нищо..
Но НАП, КЗП, КЗК и всичките тия уроди не спират с проверки да гонят нещо, което по същество не е нарушение.
- юни 2024 - 65лв.
- май 2025 - 89лв.
За 65лв беше карта с която ходя във всички фитнеси, 89лв е сиромашка карта само за местния и тия, които не са ВИП, Златни, Диамантени и т.н..
Освен това няма договор, няма анекс, няма съобщение, нищо..
Но НАП, КЗП, КЗК и всичките тия уроди не спират с проверки да гонят нещо, което по същество не е нарушение.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
bum_bum написа:Говори се, че е под контрола на дебелото момче.
Не мисля, че тук дебелия е намесен, този си е чист кадър на Асенчо, пък дали помага и на другите е отделен въпрос...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Ама как така., как е възможно..?
Нали Кирчо оня ден каза и почти се закле, че нито той, нито Асенчо, нито Ленчето са взели и ЕДИН лев неправомерно!
На мен това ми прозвуча, сякаш доктор Радева им е забранила да пипат и те го спазват.
Нали Кирчо оня ден каза и почти се закле, че нито той, нито Асенчо, нито Ленчето са взели и ЕДИН лев неправомерно!
На мен това ми прозвуча, сякаш доктор Радева им е забранила да пипат и те го спазват.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Наблюдение от тази сутрин - В Кауфланд в Тракия, Пловдив, са изписали етикетите, като са сменили местата на левовата и евровата стойност и са намалили леко шрифта
Хората са свикнали отгоре да е левовата стойност и гледат цифрите по 'инерция', като не забелязват валутата заради малкия шрифт. Съответно, стойноста/цената им се вижда ниска и купуват здраво... На касите -
! Здравей, как си? Скандали, сръдни, простотии... Дали ще се самосезира 'държавата' или това си е нормална и позволена практика? Мисля, че плачат за един хубав, назидателен акт!

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!