България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
И какво, няма даже какво да му вземат..ни кола, ни книжка..
Извън системата е както се казва
Утре ще е пак пиян и каращ нещо..
Извън системата е както се казва
Утре ще е пак пиян и каращ нещо..
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
kiko написа:"Полицай за мъжа, хванат да шофира с 4,33 промила алкохол: Призна, че от години не е изтрезнявал"
Класик![]()
![]()
https://nova.bg/news/view/2025/03/18/49 ... %B0%D0%BB/
То и на младшия бая смешно му беше

- TNT
- младши ентусиаст
-
///M Power написа:nickstorm написа:С малка, градска кола става така
И с Г-класа да си, все ще има някой по-голям....
Но с Г-класа ще си по-голям от поне 90% от колите на пътя

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
4 промила.. Тоя яко е тренирал да може да стои прав при такова количество алкохол...
Работи на частно, данъци не плаща, книжка няма, а си шофира явно редовно..
Работи на частно, данъци не плаща, книжка няма, а си шофира явно редовно..

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
И тая работа не е лесна...да се наливаш по цял ден
. Аз две шишета вода виждам зор да изпия, тоя толкова ракия думка ежедневно - цар 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ildivvy написа:"Винаги има по-голяма риба в морето!"- Джар-Джар Бинкс от Междузвездни войни .
Няма по-голяма риба от тази хваната от триногата

Кво става с тая магистрална полиция, малко като вица за ТУ София - "ние с дядо ти продължаваме".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Това в града, при ограничение 50
https://www.struma.com/obshtestvo/ptp-v ... -i_230059/
Интересно с каква кола е бил, има няколко нови фолксвагена дето ги търкалят и кой ще плаща щетите?

https://www.struma.com/obshtestvo/ptp-v ... -i_230059/
Интересно с каква кола е бил, има няколко нови фолксвагена дето ги търкалят и кой ще плаща щетите?

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
///M Power написа:nickstorm написа:С малка, градска кола става така
И с Г-класа да си, все ще има някой по-голям....
Мога само да предположа, че ако беше с нещо от типа на Пасат от 2010-та нагоре, нямаше да има загинал точно при тази катастрофа
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
steeN написа:Кво става с тая магистрална полиция, малко като вица за ТУ София - "ние с дядо ти продължаваме".
В тази връзка и какво става с прословутата средна скорост по магистралите. Ето цитат от 25ти октомври 2024 година.
"Преди измерването на средната скорост да стане факт, освен промяна в закона за движението по пътищата ще трябва и одобрение от Българския институт по метрология. Пресмятат, че ще им трябват поне 3 месеца за тестове и поне месец за административна работа. Специалистите ще трябва да се убедят, че софтуерът работи безгрешно, защитен от манипулации".
Би трябвало да очакваме всеки момент да стане, но много силно се съмнявам.
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
steeN написа:Кво става с тая магистрална полиция, малко като вица за ТУ София - "ние с дядо ти продължаваме".
Каква магистрална полиция - бургазлии с какво ще разнасят триногата

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Онзи ден спирам на един паркинг , където са позиционирани техно магазини, паркинга съответно пълен, няма места, къде да се паркира (Срещу Метро в Пловдив).
Обикновено изчаквам някой да се изнесе и аз да се наместя.
Представете си паркинга, като една много широка улица, като от двете страни колите паркират перпендикулярно на улицата, което си е обособен паркинг .
Стоя си аз и чакам да се освободи място и гледам от лявата ми страна една кола се готви да излиза, точно до мен.
Чуквам мигача и почвам да се намествам за паркиране.
Изведнъж някакъв чичак, влиза от главната улица и веднага с газ влиза на това място, докато аз чакам колата, която излиза от мястото да се изнесе!
Поглеждам го и съвсем спокойно му обяснявам, че тъкмо влизам в това място, което туко що се освобождава, и че съм чакал на паркинга реда.
Онзи с цялото си нахалство ми обяснява, че било от дясната му страна и си бил в правото.
Някакъв дебел нисък олигофрен!
Просто...бях с жената, беше светло, не бях с буса и вече не използвам сила срещу олигофрени...
Но такива типове са си вече еманация на обществото, което се вижда не само на пътя, а много повече и по форуми и социални мрежи!
Времето се оправи, излязоха мотористите и почна да става вече тотално мазало.
И огромна част от мотористите, дето им викат "пвц та" (така наречените пистови мотори), номерата или са им заврени някъде в задника, или са си сложили черна лепенка на номера.
Преди години помогнах на един такъв господин с черна лепенка на номера.
Караше напълно, като "неразумен" водач и в един момент го бях видял , че е спрял на една бензиностанция по пътя.
Разбира се, може би лепенката се беше лепнала случайно на номера на този иначе възпитан младеж и аз помогнах.
Надявам се да ми е бил благодарен за този жест!
Обичам да помагам!
Обикновено изчаквам някой да се изнесе и аз да се наместя.
Представете си паркинга, като една много широка улица, като от двете страни колите паркират перпендикулярно на улицата, което си е обособен паркинг .
Стоя си аз и чакам да се освободи място и гледам от лявата ми страна една кола се готви да излиза, точно до мен.
Чуквам мигача и почвам да се намествам за паркиране.
Изведнъж някакъв чичак, влиза от главната улица и веднага с газ влиза на това място, докато аз чакам колата, която излиза от мястото да се изнесе!
Поглеждам го и съвсем спокойно му обяснявам, че тъкмо влизам в това място, което туко що се освобождава, и че съм чакал на паркинга реда.
Онзи с цялото си нахалство ми обяснява, че било от дясната му страна и си бил в правото.
Някакъв дебел нисък олигофрен!
Просто...бях с жената, беше светло, не бях с буса и вече не използвам сила срещу олигофрени...
Но такива типове са си вече еманация на обществото, което се вижда не само на пътя, а много повече и по форуми и социални мрежи!
Времето се оправи, излязоха мотористите и почна да става вече тотално мазало.
И огромна част от мотористите, дето им викат "пвц та" (така наречените пистови мотори), номерата или са им заврени някъде в задника, или са си сложили черна лепенка на номера.
Преди години помогнах на един такъв господин с черна лепенка на номера.
Караше напълно, като "неразумен" водач и в един момент го бях видял , че е спрял на една бензиностанция по пътя.
Разбира се, може би лепенката се беше лепнала случайно на номера на този иначе възпитан младеж и аз помогнах.
Надявам се да ми е бил благодарен за този жест!
Обичам да помагам!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Идиотите са навсякъде и борбата с тях става все по-трудна за съжаление
Вчера в едно от многото задръствания, един брадат батка с Х5 Е70 (ама от най-тъжните възможни: бяла, с черни лайстни по калниците, 30д и миниатюрни джанти) много напористо искаше да играе тетрис като постоянно сменя лентите според коя се движи по-бързо и неминуемо стигна до мен и започна да натиска да се завре ама по най-нахалния възможен начин, е не му се получи. После спря до мен от другата страна (след като вече беше засякъл колата пред мен и тези в най-дясната лента) и ме пита дали ми била пораснала чурката като не съм го бил пуснал, предложих да му пратя снимка да прецени ама ми отказа
.
Опитах се да му обясня, че точно заради такива постоянно престроявания се случват подобни задръствания и той не можеше да повярва, че е така защото той минавал по-бързо през задръстването като кара така
.
Как да спориш с човек, който е на ръба на умственото изоставане
Интересно и дали щеше така да натиска и да подскача след това ако не бях с Х1цата, а с някой от служебните джугани
Вчера в едно от многото задръствания, един брадат батка с Х5 Е70 (ама от най-тъжните възможни: бяла, с черни лайстни по калниците, 30д и миниатюрни джанти) много напористо искаше да играе тетрис като постоянно сменя лентите според коя се движи по-бързо и неминуемо стигна до мен и започна да натиска да се завре ама по най-нахалния възможен начин, е не му се получи. После спря до мен от другата страна (след като вече беше засякъл колата пред мен и тези в най-дясната лента) и ме пита дали ми била пораснала чурката като не съм го бил пуснал, предложих да му пратя снимка да прецени ама ми отказа

Опитах се да му обясня, че точно заради такива постоянно престроявания се случват подобни задръствания и той не можеше да повярва, че е така защото той минавал по-бързо през задръстването като кара така

Как да спориш с човек, който е на ръба на умственото изоставане

Интересно и дали щеше така да натиска и да подскача след това ако не бях с Х1цата, а с някой от служебните джугани

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Има много такива хорица, които са настина малоумни.
Освен това, те са като насъскани бесни кучета, готови да скачат на всеки и всичко, често само провокират и търсят разправията и не говоря за на пътя, а навсякъде, в кръчмата, дискотеката и т.н.
Сега нали е модерно с поне 2 регистратора да си, всеки раздава правосъдие и се мисли за изпитващ от КАТ.
На тези говеда, рано или късно им се намира майстора, ама да докато им се намери, тровят другите.
Освен това, те са като насъскани бесни кучета, готови да скачат на всеки и всичко, често само провокират и търсят разправията и не говоря за на пътя, а навсякъде, в кръчмата, дискотеката и т.н.
Сега нали е модерно с поне 2 регистратора да си, всеки раздава правосъдие и се мисли за изпитващ от КАТ.
На тези говеда, рано или късно им се намира майстора, ама да докато им се намери, тровят другите.
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
В петък на Хемус за пръв път ми се случи да видя някой да излиза за изход от лявата лента директно. По-интересното е, че бяха 2ма в рамките на 20 секунди. Първият беше далеч и нямаше коли до него, но вторият засече цялата лента и се разминахме на чиста доза късмет. Не знам какъв кретен трябва да си дори да ти хрумне подобна маневра.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Да няма дупки в дясната лента преди изхода