България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Класика, от светата троица, голям, черен разбира се! 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- St.Trinity
- Потребител
-
BMW_POWER написа:Аз споделям моята гледна точка след 10 дни и малко над 2600км. Това са абсолютно непредубедени наблюдения за малък период от време. Да, околовръстното на Солун е лудница, в Сърбия бях в района на Ниш. Карах Фиеста и това не е кола, която се набива на очи. По магистралите съм се движил със 110км/ч и средния разход ми излезе 5.1/100. Юнаци, които са се престояват като долния, не съм виждал от години.

Скоро в темата от стр.931 и стр.932 се дискутираше катастрофа между M8 (GC) и S-Class (W222) на същото кръстовище.
Снимките са в линка от последното мнение, ето хронологията:
22 Фев 2025

drifty написа:Гледам някаква катастрофа между М8 и S class в София в страницата на тунинг Бг.
Don_Diego написа:Много хубаво са се смазали
alx написа:ми.. повечето дето ги карат тия коли- за тях законите (на физиката) не важат... докато в един момент се окаже, че...
ще си купят нови. надявам се единствените жертви да се нечии его-та...
Top Gun Maverick написа:Отворих да видя, ми много хубаво смазани...нищо сериозно, БМВ-то просто е ударено и странично, Мерцедеса отпред. Според мен на никой вътре му няма нищо. Светофарите потрошени малко:![]()
https://www.dunavmost.com/novini/katast ... h-v-sofiya
Осмакът с керамични спирачки, ама...
Обявявам Мерцедеса за виновен.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
BMW_POWER написа:След близо 10 годишно прекъсване прекарах 10 дни на Балканите и така през погледа на практически чужденец мога да кажа следното за територията:
Какво става, върна ли се вече насам ? Хубаво си споделил впечатления от трафика, но е добре да разкажеш по подробно как ти се вижда положението на територията след повече от 10 годишно отсъствие има ли подобрение или си е все същото. Може да пуснеш отделна тема озаглавена нещо от рода на " Впечатления от България". Едно време, преди доста години когато съществуваха имигрантските форуми на алл.бг някои каки като си отидеха за около месец, а те си ходеха всяка година и пускаха едни такива фермани с описания с най-малките подробности от момента на кацане на летището, вземането на таксито, прибирането, пазаруването и т.н. Между другото какво стана, ходи ли до Варна да посетиш музея на социализма или не ти остана време ?

keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
BMW_POWER написа:
- Безсмъртни Богове по магистрала Тракия (до Б-с и обратно) имаше малко, но за сметка на това се срещнах със самият Зевс, който в 0:20 часа сутринта караше в насрещното. Разминахме се между 7-ми и 8-ми километър. Аз влизах към София, а той караше обратно.
Какво се оплакваш пък ти

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-

Чак тема да се пуска за впечатления, то ще е малко като имигранта в ада и рая, във форума има подробно описание на всякакви теми от живота в БГ, които няма как някой да опише с ваканционен престой.
Но пък може да се предаде усещането от чужденец един вид

zAcK написа:Top Gun Maverick написа:ГЕРБ внася предложение за глоба 2000 лв. и ЗАТВОР при отказ за тест за алкохол или наркотици ако си предизвикал ПТП! Разгеле, дано мине!!!
Дано!!!![]()
През това време продължават да се избиват...
Поредна тежка катастрофа затвори пътя Банско - Добринище
Двама мъже са в болница, един от пътниците е починал
Катастрофа между два леки автомобила е станала на пътя между Банско и Добринище, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Благоевград.
От полицията казаха, че катастрофата се е случила около 17:21 часа. По първоначална информация двама мъже от единия автомобил са транспортирани за оказване на медицинска помощ в Многопрофилната болница за активно лечение в Разлог в контактно състояние. Човекът, пътувал в другия автомобил, е починал.
Този кратък участък има изключително много катастрофи и загинали. В същото време, ако караш нормално и мислиш, няма причина да се стига до подобни тежки катастрофи в светлата част на деня.

Тръгвайки от Добринище имаш много дълга права с идеална видимост поне километър напред. Далеч напред правата се прекъсва от промяна в терена(пътят пада надолу, но пак си е прав). Приемам, че има глупаци за които това не е проблем и изпреварват там без да осъзнават, че може да има кола 'скрита' в долчинката, но все пак си е идиотско и ако следваш знаците, маркировката и здравия разум няма да го направиш. След долчинката правата продължава и отново има възможност за изпреварване. След това има поредица от завои обозначение със значци, има и паракалис(основно заради броят загинали там) - както знаем от Бяла и други места, дълга права последвана от завой е рецепта за катастрофи.

След тези завои има нова много дълга права с отлична видимост и възможност за изпреварване.

С други думи в рамките на 5-6 километра има три идеални възможности за изпреварване, без значение какво караш и каква колона изпреварваш. Единствено трябва да мислиш и да следваш маркировката. Да не говорим, че от двете страни и на Добринище и на Банско също има дълги прави с добра видимост, т.е. от където и да идваш и на където и да отиваш пак възможности за изпреварване има.

В допълнение....всичко това е до болка известно на местните и въпреки това най-често те са участниците в тези катастрофи.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
https://www.24chasa.bg/biznes/article/20221447
Внимавайте в Австрия, вероятно важи за в населените места.

Top Gun Maverick написа::ahah: Лумпени има навсякъде, аз в САЩ се чудя как клиповете са пълни с всякакви дивотии като почнеш от насилие и катастрофи и то в наглед добре изглеждащи квартали, но във форума се казва как това е все в друга Америка. .
ми .. америка е огромна... ама огромна... със страшно много коли и трафик. и хора с оръжия. и такива надрусани. и луди... и тн... и понеже вече имаме много дашкам-ове и полицията и тя има- като се случи нещо някъде и често се документира. ма този синдром го има във всичко- четеш ревюта на някакъв продукт и те само лоши. ама продукта си е ок, просто от милионите продадени само тези дето са недоволни са го документирали. нещо такова.
лично аз както казах- не съм виждал никога такива неща като по видеата в тубата. никога не са ме обирали нито на улицата нито в дома ми дет се вика. не са ми вадили оръжие никакво.. и тн. ако трябва да изхождам само от собствения си опит - америка е 100% сигурна. разбира се няма гаранции, че утре няма да ми се случи някоя глупост- да не дава Господ. разбира се както съм казвал и преди просто не ходя на места където статистически шанса да ми се случи нещо е по-голям.
виждал съм на живо 3-4 катастрофи като се случват и хиляди вече като са се случили... ако ги бях снимал и сложил в клип гледащите щяха да останат със впечатлението че в америка само катастрофи навсякъде и е много опасно да се кара. ама не е - затова и написах първия параграф. виждал съм 2 пъти някой да кара в насрещното по магистралата - номера е, че често входа и изхода просто се разделят и има доста знаци и ако вземеш този за изхода да влезеш има често поне още два знака "wrong way", но "го виждам" как някои объркан старец в тъмното или пиян/надрусан и тн може да вземе грешния ръкав и да се озове в насрещното...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Ей го! Орк гнусен!
Без книжка и пиян трепе хора по магистралата, щото може и му позволяват!
1000000% куките са го спирали много пъти, ама няма проблеми!
Както казва Маверик, нещата в държавата се подобряват...

Както казва Маверик, нещата в държавата се подобряват...

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Top Gun Maverick написа:https://www.24chasa.bg/biznes/article/20221447
![]()
![]()
![]()
![]()
Ти да видиш

https://www.bloomberg.com/news/articles ... r-speeders
Under what conditions will a driver’s car be confiscated?
The law applies when a driver within a city is going 60-plus kilometers per hour over the speed limit. Outside the city, the vehicle must be going 70 or more kph (44 mph) over the limit. But at that level, the vehicle is only confiscated for two weeks. For repeat offenders, as well as for those who go 80-plus kph (50 mph) over the speed limit in a city or 90-plus kph (56 mph) outside a city, the vehicle is permanently confiscated and sold.
80+ в града и 90+ извън града, директна конфискация, иначе има място за шикалкавене.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
държа да гледате тоя клип от групата "Лудостта по пътищата на България. Нека я спрем заедно."
админите на групата одобряват и дори поощряват подобно поведение
админите на групата одобряват и дори поощряват подобно поведение

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Българопитек булгарикус и българопитек американикус си ги мерят по Тракия 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
zAcK написа:Ей го! Орк гнусен!
Както казва Маверик, нещата в държавата се подобряват...![]()
Тая сган...както пуснаха убиеца на Ферарио Спасов...така и този
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
България отделя 2.5% от държавния бюджет за полиция , най висок % в цяла европа в пъти над другите държави . За сметка на това 89% от служителите на МВР не се занимват нито с разследване на престъпления нито с патрулиране и опазване обществения ред нито със противодействие на криминалните престъпления . За 2025г заплатите на ушевите струват 4 милиарда лева на бюджета , същевременно не вършат за 5 пари работа . И всичките тия камери и глоби на които толкова се радвате като циганче на панаирджийска свирка са просто една ПР акция , хвърляне на прах в очите на обществото как се работи яко в полицията ...С тази полиция никога няма да има ред законност и спокойствие за гражданите , включително и по пътищата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- St.Trinity
- Потребител
-
vicho написа:админите на групата одобряват и дори поощряват подобно поведение![]()
Защото...
A: Изпреварващата лента се движи по-бавно от общоприетото.
B: Пусна мигач.
C: Е с по-нов и лъскав джип от изпреварения.
D: Всички изброени.