България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Разбира се, как не се сетих веднага!
Винаги трябва да се дава път на рейсъра, че може да кара нещо спешно!

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Нямат само на определени отсечки при толкова много други условия, че ченгетата ако искат може да те глобят и за неправилно дишане...TNT написа:В Германия като нямат ограничение на скоростите, дали карат така ?Ето това е опастно. А не 130, 140 или 160. Ей за такова нещо трябва да го оставят за 3 месеца без книжка, другия път да си чака.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Е.Димитров написа:Разбира се, как не се сетих веднага!
е ти защо му даде, а не остана да кесиш като джипката в лява лента

хем не трябва да му се дава път, хем се сви като ᘛ⁐̤ᕐᐷ
Последна промяна vicho на 04 Апр 2025, 16:00, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Всъщност Стийн, правилното е ИМАТ САМО при определени условия и на места.
Основно като има ремонт.
Ноооооо, далеч няма толкова летящи дори на трилентовите магистрали.

Ноооооо, далеч няма толкова летящи дори на трилентовите магистрали.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И се кара по-бързо с наполовина жертви. Значи май не е само скоростта проблема. Манталитета си е номер 1, от там нататък е всичко останало.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Хмммм...не, той се изгражда с времето. Просто там има много видове глоби, както спомена Стийн, но и много прилагащи ги полицаи, било то цивилни или не.
Нашите манговци там спазват, ганьовците също спазваме, а тук бе е точно така. Един и същ манталитет и тука и там имаме, но кучето скача според тоягата.
Аз в Румъния не непрекъсната не изпреварвам, а тука само ме вълнува дали имам шанс да го направя.
Нашите манговци там спазват, ганьовците също спазваме, а тук бе е точно така. Един и същ манталитет и тука и там имаме, но кучето скача според тоягата.

Аз в Румъния не непрекъсната не изпреварвам, а тука само ме вълнува дали имам шанс да го направя.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
vicho написа:Е.Димитров написа:Разбира се, как не се сетих веднага!
е ти защо му даде, а не остана да кесиш като джипката в лява лента![]()
хем не трябва да му се дава път, хем се сви като ᘛ⁐̤ᕐᐷ
Аз никога не се редя на опашка, когато има такива ситуации, да се лепна на някой зад бронята.
Нито бързам, нито ми дреме, ако правя изпреварване и някой уй да ми светка и да ми се пъне от зад.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Е.Димитров написа:да се лепна на някой зад бронята.
Това е другата масова глупост. Светкане хубаво, ама на 1-2 метра при 120-140 е абсурдно.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Е.Димитров написа:Аз никога не се редя на опашка, когато има такива ситуации, да се лепна на някой зад бронята.
Нито бързам, нито ми дреме, ако правя изпреварване и някой уй да ми светка и да ми се пъне от зад.
аз забележка към изпреварването нямам, на мен ми пречи неадекватното придвижване на колата пред теб което от своя страна води към зиг-зага на другия тънкопишковец
просто не разбрах горния коментар, хем не трябва да се прави път на бързащите, хем се прибираш...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
vicho написа:Е.Димитров написа:Аз никога не се редя на опашка, когато има такива ситуации, да се лепна на някой зад бронята.
аз забележка към изпреварването нямам, на мен ми пречи неадекватното придвижване на колата пред теб което от своя страна води към зиг-зага на другия тънкопишковец
просто не разбрах горния коментар, хем не трябва да се прави път на бързащите, хем се прибираш...последно?
По принцип си прав.
Може би гледната точка не е много добра.
Този с джипа вече настигаше камиона , този зиг зак беше на доста малко разстояние между камиона и джипа.
Когато има колона от изпреварващи , не се редя на опашката. В интерес на истината въпросният с БМВ не присвяткаше въобще.
Аз се мушнах зад камиона, за да изчакам и тогава дойде този "състезател"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
От клипът не се вижда този с джипа да бави много време, но не се знае от кога кара така. Иначе Г30-ката като дойде вече нямаше смисъл джипа да се прибира защото беше много близо до камиона.

- St.Trinity
- Потребител
-
Днес на магистрала Люлин в посока Перник, един автобус ме възпря като излезе пред мен за да задмине камиона пред него. Първоначалната ми реакция беше: Ееее!
Маневрата беше на около километър преди втория от тунелите, и после си викам: Голяма работа, така или иначе трябва да намаля. 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Браво, боли те, има от тях така си затварят, викат си, че ти ще ускориш бързо после, а той бавно и така.
Понякога ме е яд, че не карам с регистратор, щяхте да се нагледате. Излизам на главния София - Бургас до едно Еко тука и отдясно, ама мнооооого далеч някакъв, аз се включвам веднага зад друг. Тоя далечният след 200 метра го гледам ни настига засилен на маХХХ с някакъв дъргел от вторите Ц класи, ама купе. Отсреща идва гоУф 5. Тоя ме изпреварва мен и тъкмо си викам, че е дебил и ще влиза между мен и предния с яки спирачки, макар винаги да оставям място и виждам как тоя се напИНЯ да вземе и тоя пред мен, я гоуФу насреща не кара бавно.
Слънцето блести срещу гоУфу и викам дано тоя го види и направи нещо, иначе отиват в новините. Ей, видя го, пусна дълги, спирачки, отби много вдясно и се разминаха някак тройно.
И тоя дъргел Мерседеца бръмчеше като изпърдяно гърне без грам мощност!
Пълен кретенозавър, луд късмет и все пак внимание от отсрещния.
Понякога ме е яд, че не карам с регистратор, щяхте да се нагледате. Излизам на главния София - Бургас до едно Еко тука и отдясно, ама мнооооого далеч някакъв, аз се включвам веднага зад друг. Тоя далечният след 200 метра го гледам ни настига засилен на маХХХ с някакъв дъргел от вторите Ц класи, ама купе. Отсреща идва гоУф 5. Тоя ме изпреварва мен и тъкмо си викам, че е дебил и ще влиза между мен и предния с яки спирачки, макар винаги да оставям място и виждам как тоя се напИНЯ да вземе и тоя пред мен, я гоуФу насреща не кара бавно.

И тоя дъргел Мерседеца бръмчеше като изпърдяно гърне без грам мощност!

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Абе, гледате ли клиповете в канала Лудостта по пътищата?
Положението е страшно, но под страшно имам предвид, че половината идиоти пускащи клипчетата са безхаберници и провокатори наредили регистратори и псоле се плюнчат.
Тътри се с 50 извънградско или седи десетки километри в лява лента и после що го засичали.
Положението е страшно, но под страшно имам предвид, че половината идиоти пускащи клипчетата са безхаберници и провокатори наредили регистратори и псоле се плюнчат.
Тътри се с 50 извънградско или седи десетки километри в лява лента и после що го засичали.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Това е другото шизофренично поведение. Вече е станало на мода да се оправдават с онова "виновен е снимащия" и такива един вид, че ги нападали що снимат, а те по презумция за приели, че знаят защо снимат.
Според мен 30% от снимащите поне, не знаят защо снимат.

Според мен 30% от снимащите поне, не знаят защо снимат.