България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Клипа от линка по горе не е целия. Глобеният неправомерно (ще отпадне в съда като се жали) не бяга защото после като влиза в с. Кортен, отбива (спира) на чешмата където има място за паркиране.
Аз не видях друг автомобил с който да се гони, че да бъде наказан по :
Чл. 175а. (Нов – ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) (1) Наказва се с
лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок 12 месеца и глоба 3000 лв.
водач, който oрганизира или участва в нерегламентирани състезания по пътищата, отворени за
обществено ползване, или ги ползва за други цели, освен в съответствие с тяхното
предназначение за превоз на хора и товари.
Ето един пример за отпадане по чл.175а - https://legalacts.justice.bg/GetActCont ... 200291.001
Аз не видях друг автомобил с който да се гони, че да бъде наказан по :
Чл. 175а. (Нов – ДВ, бр. 101 от 2016 г., в сила от 21.01.2017 г.) (1) Наказва се с
лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок 12 месеца и глоба 3000 лв.
водач, който oрганизира или участва в нерегламентирани състезания по пътищата, отворени за
обществено ползване, или ги ползва за други цели, освен в съответствие с тяхното
предназначение за превоз на хора и товари.
Ето един пример за отпадане по чл.175а - https://legalacts.justice.bg/GetActCont ... 200291.001
Последна промяна andy на 09 Апр 2025, 9:52, променена общо 1 път
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Не бяга защото спира на чешмата....сигурно е ожаднял
Факт е, че кара със 190! Факт е, че при подаване на светлинен сигурно и звуков сигнал пак не се е подчинил...какво жалене какви 5лв
вътре е бил с жена и дете, поредния безмозъчен убиец на пътя

Факт е, че кара със 190! Факт е, че при подаване на светлинен сигурно и звуков сигнал пак не се е подчинил...какво жалене какви 5лв

вътре е бил с жена и дете, поредния безмозъчен убиец на пътя
Има си регламент как се спира автомобил за проверка. На светлинен и звуков сигнал на автомобил движейки се зад теб НЕ СЕ СПИРА.
И кой доказа по безспорен начин че тази скорост от клипа е реална. Има сертифицирани технически средства за измерване на скоростта - само те важат пред съда.
И кой доказа по безспорен начин че тази скорост от клипа е реална. Има сертифицирани технически средства за измерване на скоростта - само те важат пред съда.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Със 190 ли кара? Ама нали показвало, 170? Кой знае на муньовците измервателния уред с колко лъже и накрая, че иде съвсем друга скорост. Била превишена.. няма как да се накаже защото не е измерена и няма кой да пише точка скорост с +/-2-3% примерно. Няма как да му кажат, че е карал видимо с поне 120(на места скоростта достигала х стойност)и да се разпише, че признава ли какво?
Затова и го наказват за участие в състезания.
Книжката мисля му я вземат при влязло в сила НП, тоест няма да му я вземат защото няма да влезе. Но ЖурналЯта нали обичат да лъжат "шофьора е с глоба 3000 лв. и отнета книжка(че и кола май казаха
)" като един вид го изкараха, че е заради карането със 170 ли, колкото беше там. Ако имаха малко мозък в главата, щяха да му пишат за неспиране на стоп палка, някакво неподчинение или нещо подобно, тоя можеше и да не се сети, че и това няма да мине.
Цялата работа е една пиар акция на МВР заради годините безхаберие. Нали им раздадоха нови коли и заплатите направиха 3000лв, вероятно затова му пишат такава глоба, да оправдаят.
Като видят как се прави това, ще спират който решат и като не спре, има си наказания за това нещо.

Цялата работа е една пиар акция на МВР заради годините безхаберие. Нали им раздадоха нови коли и заплатите направиха 3000лв, вероятно затова му пишат такава глоба, да оправдаят.

Като видят как се прави това, ще спират който решат и като не спре, има си наказания за това нещо.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
За такова изпълнение трябва да има 5000лв и 5 години без книжка.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
тоя с мерцедесчето най-вероятно е от боята и ще го отнесе
то така и трябва, а и малко шамари в районното

то така и трябва, а и малко шамари в районното
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Приемат 130. Общинските камери пък ще снимат и ще се наказва когато ги преглежда някой.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Към 21:00 тая вечер някакъв мегабоклук мина с един Макларън с най-малко 200 км/ч по бул. България
Няма проблеми. Променят се нещата, оправяме се
А мармотите завиват неуморно......

Няма проблеми. Променят се нещата, оправяме се

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Имах известие за писмо в пощата.
Отивам вчера, очаквайки някоя глоба от КАТ. По някаква причина там ми е идвала единствената глоба за скорост дето имам, пък не се сещам да съм поръчвал нещо от чужбина.
Влизам, давам известието и жената вика туй не ми харесва, от Пътна полиция е. Викам и, че и на мен не ми харесва и тя ми вика: "Да го давам ли?" . И аз такъв седя и си мисля, колко ли хора са казали Не на тоя въпрос.
Оказа се, че ми пращат писмо, че са ми дерегистрирали другата кола поради липса на ГО..
Хем МВР живее в 20-ти век и праща писма по пощата, хем може даже да не си приемеш писмото дори да си отишъл на място в клона на пощата.
Отивам вчера, очаквайки някоя глоба от КАТ. По някаква причина там ми е идвала единствената глоба за скорост дето имам, пък не се сещам да съм поръчвал нещо от чужбина.
Влизам, давам известието и жената вика туй не ми харесва, от Пътна полиция е. Викам и, че и на мен не ми харесва и тя ми вика: "Да го давам ли?" . И аз такъв седя и си мисля, колко ли хора са казали Не на тоя въпрос.
Оказа се, че ми пращат писмо, че са ми дерегистрирали другата кола поради липса на ГО..
Хем МВР живее в 20-ти век и праща писма по пощата, хем може даже да не си приемеш писмото дори да си отишъл на място в клона на пощата.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Какво ви е мнението за 130 по магистралите ? На мен все повече ми се струва като глупост, без голям ефект. Общо взето някой ще вземе поръчка за нови знаци
Камерите за средна скорост по магистралите са друга бира. Сега ги тестват и за 24 часа хванали 12 000 нарушители
Това би спряло летящите ала "дай да стигнем за 2 часа от София до Созопол". По тангентата също много бързо се кара. При 120 ограничение и 130 на темпомат, само отгоре не ме заобикалят 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Докато не видим хора в затворите за престъпно безхаберие и кражба при проектирането, строителството и ремонта на пътищата, всичко е вятър и мъгла... Снощи пак ги даваха по телевизията, как слагат колчетата... Хората не могат да се включат в пътя вече...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
Вчера четох, че в няколко месечното управление на ППДБ, са вкарали график за проверка на всички пътища, които са в гаранция. И съответно да се оправят, докато са гаранционни. После е отпаднал графика. Що да се оправят в гаранция, като може после да вземем и една поръчка за ремонтче 

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
TNT написа:Камерите за средна скорост по магистралите са друга бира. Сега ги тестват и за 24 часа хванали 12 000 нарушители
Още се борят да синхронизират едни часовници, поне така казва човек от министерството. Скоро нямало да им се получи, ама кой знае ... може да са само слухове.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- TNT
- младши ентусиаст
-
А бе вероятно ще направят само няколко участъка, в които се лети. Ако ще трябва ежегодно да правят по една камара замервания за сертификация, хич няма да е цялата пътна мрежа, дори само целите магистралите няма да са.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Пфуууу, сега ще ми развалят рахата по подбалканския път. Очаквам много народ да предпочете него като им нашият средна скорост по магистралите.