България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
drifty написа:Че то ако вали дъжд трябва средната скорост да ни е 40-50км/ч, поне по ВТ - Варна съм виждал не една и две табели за 40км/ч ограничение при дъжд.![]()
Иначе е хубава мярка и може и най-накрая бако джигит да се кротне малко.
Егати пороя дето чакаме с това 40

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И без порой си стават огромни локви, все пак са бг пътища.
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Това същите камери и система, които не могат да засекат товарните автомобили и да им съберат парите ли са?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Да, същите са! Крият си номерата хората и готово... И тук - слагаш една козирка и си ти!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
IT'S A NEW LAP RECORD
https://www.facebook.com/10004686836508 ... RaQpdAl5I#
14 000 лв. глоби за шофьор, минал 47 пъти с превишена скорост по бул. "Черни връх"
https://www.facebook.com/10004686836508 ... RaQpdAl5I#
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
То така си кара човека. 47 пъти е хванат просто. Преценя си.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Цариградско има крещяща нужда от камера, даже повече от една...нощес ме разминаваха като малка гара, а карах с 90 (10км/ч отгоре на ограничението). Май бях най-бавната кола там в двете посоки
. Някой запознат да каже дали не са отменили скоростните режими в тъмната част на денонощието
Едни бургаски пишлемета с някакъв правен Лексус даже намалиха и ме чакаха за да се пробват да ме накарат да се пуснем от летящ
На околовръстното при Лозен пък се готвеха да си правят драг състезания...за над час каране видях 1 единствена патрулка и един бус на Жандармерията

Едни бургаски пишлемета с някакъв правен Лексус даже намалиха и ме чакаха за да се пробват да ме накарат да се пуснем от летящ

На околовръстното при Лозен пък се готвеха да си правят драг състезания...за над час каране видях 1 единствена патрулка и един бус на Жандармерията

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Тежка катастрофа на ПОДОБИЕТО на околовръстно на Пловдив
Жена е загинала, а детето е в тежко състояние
Майни, тая жалкарска уличка, подобие на околовръстно е национален позор!
И как пак ги избирате тия гербаджии???? Бах тоя народ от мазохисти

Жена е загинала, а детето е в тежко състояние

Майни, тая жалкарска уличка, подобие на околовръстно е национален позор!

И как пак ги избирате тия гербаджии???? Бах тоя народ от мазохисти

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Да, околовръстното там е комично. Само конуси го оправят.
Този с 14000 лева фишове от август до февруари на Черни връх(според мен ще станат повече, просто още не са отчетени)не знаел, че има камера на някакво си кръстовище там и си е глобен 47 пъти. Връчени са му фишовете и си ги е ПЛАТИЛ!!! Казал, че съжалява и призовал да се кара внимателно.
Този с 14000 лева фишове от август до февруари на Черни връх(според мен ще станат повече, просто още не са отчетени)не знаел, че има камера на някакво си кръстовище там и си е глобен 47 пъти. Връчени са му фишовете и си ги е ПЛАТИЛ!!! Казал, че съжалява и призовал да се кара внимателно.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ами... по гербераско време само това можеше да се избере и да има пари за нещо... Отделно, че герберасите откраднаха половината и .. Резултата е налице! Ако помните само старото какво беше... Сега поне няма дупки и е все още равно, а не на вълни!
Ex: 96' BMW318ti

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Don_Diego написа:Цариградско има крещяща нужда от камера, даже повече от една...нощес ме разминаваха като малка гара, а карах с 90 (10км/ч отгоре на ограничението). Май бях най-бавната кола там в двете посоки. Някой запознат да каже дали не са отменили скоростните режими в тъмната част на денонощието
![]()
Едни бургаски пишлемета с някакъв правен Лексус даже намалиха и ме чакаха за да се пробват да ме накарат да се пуснем от летящ![]()
Човек днес на магистралата някъв ненормалник се опита да ме убие буквално 7 сигнала на 112 и нищо

Обяснявах че спира до 0 в лява лента на случайни коли, че криволичи, засича, натиска, избутва .... "да господине предали сме "

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
ildivvy написа:Ами... по гербераско време само това можеше да се избере и да има пари за нещо... Отделно, че герберасите откраднаха половината и .. Резултата е налице! Ако помните само старото какво беше... Сега поне няма дупки и е все още равно, а не на вълни!
Факт. При Славчо Кенефа още по-зле беше. Вожда каза, че трябва да се удвоява околовръстното - никакъв ефект. По план също този участък трябва да е последния удвоен. Първо ще се започва от магистралата. Там уж се намери бюджет по някаква друга линия, 80млн четох миналата година... ама май не е почнал

А то никой не е избиран. Просто на изборите Пловдив бичи айляк. Цена за глас стига 500лв, избирателна активност под 20 и няколко процента. Ся мрънкат. Някви хостеси се назначават за началници и тва е

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Сигналите за спиране, подавани от движещи се необозначени полицейски автомобили, трябва да включват едновременно:
1. светлинен сигнал с проблясваща синя светлина,
2. специален звуков сигнал,
3. постоянно светещ или мигащ надпис „ПОЛИЦИЯ!“ и текст с указания на български и английски език,
4. или указания чрез високоговорителната уредба на превозното средство.
Айде Маверика е доволен

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това как е възможно, тея камиони нямат ли ограничител? Хванат е с 168км/ч на нормален път с ограничение 90.
Цяла седмица се пише, шофьора бил пуснат за издирване за стари провинения, не казват какви.
https://www.infobae.com/espana/2025/04/15/detenido-el-conductor-de-un-camion-por-circular-a-168-kmh-por-una-carretera-de-90-kmh-estaba-en-busca-y-captura-por-un-delito-anterior/?outputType=amp-type
Цяла седмица се пише, шофьора бил пуснат за издирване за стари провинения, не казват какви.
https://www.infobae.com/espana/2025/04/15/detenido-el-conductor-de-un-camion-por-circular-a-168-kmh-por-una-carretera-de-90-kmh-estaba-en-busca-y-captura-por-un-delito-anterior/?outputType=amp-type
alekangg написа:Това как е възможно, тея камиони нямат ли ограничител? Хванат е с 168км/ч на нормален път с ограничение 90.
Ми фуерте магнито и велоцидад лимито - финито...
Сигурно и картата му е една чиста, чистаа...