България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
https://www.facebook.com/share/v/1Fm93e1NZS/
Врачанопитеците.
Това ми напомня на един прелез по пътя за Трявна, чаках минимум 15 минути и накрая тръгнах да обръщам да търся друг път, пък то си имало начин да се минава.
Врачанопитеците.
Това ми напомня на един прелез по пътя за Трявна, чаках минимум 15 минути и накрая тръгнах да обръщам да търся друг път, пък то си имало начин да се минава.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Как пък всички тръгнаха.
Имам една случка от преди 20 години, тогава какви камери, какви пет лева. Карам едни много редовни клиенти наркомани към Пловдив да зареждат материал, след пускането след Калофер, долу пускат бариерата пред нас точно, а тя голяма, на целия прелез и не може да се мине така. Единият наркоман го тресе абстиненцията, а аз на прелези...абе не бях особено послушен в тези години
и тоя слиза и отива при бариерата, хвана я и вдигна
и аз така
ама се хиля вече защото келешка работа, а и излезна "пазача" от кабинката и му вика там вече какво прави, бучи фучи, онзи му измрънка нещо да не се притеснява, аз минавам и нашия наркоман свали културно обратно табелата и скокна в колата.
Ако това се снима през тези години не знам що за реакции ще отпуши по мейнстрийма. 

Имам една случка от преди 20 години, тогава какви камери, какви пет лева. Карам едни много редовни клиенти наркомани към Пловдив да зареждат материал, след пускането след Калофер, долу пускат бариерата пред нас точно, а тя голяма, на целия прелез и не може да се мине така. Единият наркоман го тресе абстиненцията, а аз на прелези...абе не бях особено послушен в тези години

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
т.нар магистрали вече удрят дъното. Горната е напълно засрана, кой знае до есента пак ще кърпят тунели и мостове. Представям си днес какво чудо ще е, аз минах събота и пак 2 пъти по 20-25 мин тапи.. а уж нямаше трафик.
Тракия от години не се кара в голямата си част в дясна лента, но никой нищо не прави, само събират винетки и такси.
Тракия от години не се кара в голямата си част в дясна лента, но никой нищо не прави, само събират винетки и такси.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
700 км. в Северна Гърция за 4 дена - две патрулки на толовете, 300 км. в БГ от Маказа до Търговище - 12 или 13 патрулки, че им обърках бройката, поне 6 с камера 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Силни съмнения имам, че нашата тринога я пратиха на командировка някъде в/край Стара Загора защото от едно един месец засичам само Астрата да чакали с мобилната камера вътре, а триногата си я разнасяха с новото гоУфче. Тази Астра се появяваше само в дъжд да не навали случайно онази печатница за пари, макар да съм я виждал покрита с кърпа при лек дъжд, а кърпата затисната с камък да не я духне вятъра, гениално. 
Друг вариант е някой с мотор да е спрял и да я е ударил с нещо защото нашите се оливаха с криенето в храсти, рози, зад ремаркета, зад мантинели, а патрулката далеч да не се вижда.

Друг вариант е някой с мотор да е спрял и да я е ударил с нещо защото нашите се оливаха с криенето в храсти, рози, зад ремаркета, зад мантинели, а патрулката далеч да не се вижда.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Да , това е истински стрес и напрежение за ушевите как да се скрият от погледа на гражданите . Направо не е за вярване как още не са им ушили костюми във форма на храст или борче . Да не се налага да клечат по храсталаците като изпъдени . Ако толкова нямат пари за дегазация могат поне каски с рога да им осигурят , ще са като благородни елени до камерата а не както сега подобно на порове да се крият отстрани ...

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Днес по Тракия в посока София си беше тежичко, особено след 70-ти км направо си спирахме на моменти. Обаче за сефте видях как наглеците, изпреварващи колоната през аварийната лента, ги изловиха на една отбивка. Тъкмо се подписваха на актчетата си. Бургаско е91, някво Е70 и другото май Дачия беше. Единия гледаше яко насран, може затова така да е бързал по-рано, ама лош късмет е извадил горкия 

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Все по-малко ще стават каранията в аварийната. Никога не съм го разбирал. Разбирам да избомбиш някой отдясно, но когато има цяла колона, къде ще идеш като минеш 10-20-50 коли(в мега добрия случай)през аварийната?
До следващата тапа ако изобщо има край твоята тапа в близките километри.
Случай от преди 10 мин, карам си в една улица, и ще спирам за клиент. Зад мен кара един и понеже се стават все деца на училище сутрин в района, има движение и всички карат броня в броня понякога.
Пускам мигач 20 метра преди да спра сигурно и се движа с 20 като намалял плавно гледайки тоя зад мен дали намаля с мен защото може да си ме издумка с тази липса на дистанция. Спирам аз за клиентката, отляво на мен има колкото искаш място да ме изпревари, специално си избрал мястото винаги там. Той обаче решава, че ще спре зад мен и след 4 секунди сигурно чувам бааааааам...някакъв го засили зад него. Нямах време да слизам, но човека зад мен ръкомахаше нещо на мен, слезнах и му викам, че от 20 метра мигач съм пуснал и че той спря, да се сърди на другия зад него. Онзи другият слезе да се извинява, младо момче беше, а джипа зад мен някакво ново Волво, язък, ама...по слух само броня и водачи.
Но на виновния гледам имаше антифриз и някакви пластмаси.
Дори и да няма видимо клиент другия път, може котка да притича, да няма да я блъсна заради някой спящ и нечувал за думата дистанция.

Случай от преди 10 мин, карам си в една улица, и ще спирам за клиент. Зад мен кара един и понеже се стават все деца на училище сутрин в района, има движение и всички карат броня в броня понякога.

Дори и да няма видимо клиент другия път, може котка да притича, да няма да я блъсна заради някой спящ и нечувал за думата дистанция.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Посока Кулата беше бахти мазалото в петък. 2ч30мин път го взимах 5 часа + още 1 час почивка в Симитли, че детето издивя
Тея пък в заведението се бяха ошашавили, толкова работа не бяха виждали. Като реших да се отбивам, 1900 метра за 31 минути даваше
С тоя Шенген всички юруш за Гърция. Толкова не бях висял в задръстване през живота си. Дано и лятото не е така.

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
TNT написа:Дано и лятото не е така.
Пропускливостта на трасето просто не е достатъчна. Още зимъс го коментирахме, като ни приеха в ШенегнЯ.
Лятото едва ли всички ще тръгнат в един конкретен уикенд, та ще е една идея по-малко зле или поне така се надявам. Не се знае и част от югославските летовници дали няма да искат да минават през България "за по-бързо" и да закръглим същото време за пристигане като преди Шенген.
Ние 01-05 Май мислим да се пуснем към Гърция, когато предполатам, че ще е същото мазало.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
TNT написа:Посока Кулата беше бахти мазалото в петък. 2ч30мин път го взимах 5 часа + още 1 час почивка в Симитли, че детето издивяТея пък в заведението се бяха ошашавили, толкова работа не бяха виждали. Като реших да се отбивам, 1900 метра за 31 минути даваше
С тоя Шенген всички юруш за Гърция. Толкова не бях висял в задръстване през живота си. Дано и лятото не е така.
Не може да бъде, то границата я няма вече за да се спира - как така има задръствания

Много бърз реалити чек за всички дето твърдяха, че падне ли границата - изчезват и задръстванията и чаканията и тн

- TNT
- младши ентусиаст
-
Проблем е и софийския трафик. Повече от половината от платежоспособното население, което има възможност да пътува насам-натам за празниците, е в София. Пътищата за румънци/сърби също минават покрай София. На практика хората от останалата част на страната са в обратната посока на движение или имат избор откъде другаде да минат. Тръгваш ли от София - хой. На прибиране същото. Прибираш ли се към София - хой. Нямаш ли възможност да пътуваш в други дни или поне часове - гориш. Като живях в Пловдив, пътувах доста повече и нямах такива проблеми 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Няма как в един глас всички да са твърдяли, че като отпадне границата ще изчезнат задръстванията с тая малоумна Кресна! Но поне 100% от двете големи тапи( Кресна+Кулата ) едното си го спестяваме вече. В петък задръстването е било заради скъсано жило на съединителя в Кресна на някаква кола и жената се извини в една от групите във фб.
поне на Симитли се усетиха и обръщат едната от 3те ленти в по натоварената посока
Аз също пътувах в петък но преди инцидента, и мога да кажа предполагам и заради страха от толовете вече по спокойно пътуване не съм имал в скоро време гъм Гърция, а доста често ходя! За целия път със 135км/ч в лявата лента имаше точно 3 коли с вип бързаци които ме изпревариха.
Докато не се съедини магистралата ще има тапи, било заради повреда или катастрофа
поне на Симитли се усетиха и обръщат едната от 3те ленти в по натоварената посока
Аз също пътувах в петък но преди инцидента, и мога да кажа предполагам и заради страха от толовете вече по спокойно пътуване не съм имал в скоро време гъм Гърция, а доста често ходя! За целия път със 135км/ч в лявата лента имаше точно 3 коли с вип бързаци които ме изпревариха.
Докато не се съедини магистралата ще има тапи, било заради повреда или катастрофа
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
https://www.facebook.com/share/v/1C98S3wzkQ/
Като се съберат негледащ пътя шофьор, явно и каращ бързо, и келеши, които не смятат за нужно да не стоят на пътя като преминава кола, става грозна картинка.
Като се съберат негледащ пътя шофьор, явно и каращ бързо, и келеши, които не смятат за нужно да не стоят на пътя като преминава кола, става грозна картинка.

- TNT
- младши ентусиаст
-